Nilsson Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Widziałam dzisiaj Rikusia i wygląda świetnie:lol:.W Zosię wpatrzony jak w obraz:crazyeye:,przy jej nodze chodzi jakby był przyczepiony:cool3:.Kondycję też ma świetną . To nie jest Zosiu mieszaniec- to prawdziwy RATLEREK;) Quote
Guest WitusiowaEwa Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Pozdrawiam śliczne maleństwo.... Quote
Zofija Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 A tam rasowy. Ma białą jedną łapkę;). Nieważne:). Riki ma dzisiaj biegunkę. A właściwie od wczoraj. No cio-jest cudownym pieskiem. Mam na myśli charakter. Bardzo mądry, grzeczny... Badania kosztowałyby 140,00zł. Quote
inga.mm Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 daj konto, bo Cię uduszę. Czy wiesz jak a może być przyczyna biegunki? Roballe? karma? Quote
Zofija Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 inga.mm napisał(a):daj konto, bo Cię uduszę. Czy wiesz jak a może być przyczyna biegunki? Roballe? karma? Tobie nie dam!!!!!!:) Inguś- nie wiem, ale wiem tyle,ze mieszkał na melinie i może zmiana jedzenia.Dzisiaj dostał witaminy, kroplówkę, zastrzyk na biegunkę, i pobrała mu wetka krew na to Co napisałaś. Jest bardzo biedny słaby i osowiały,. Odrobaczę go w poniedziałek. Ja też jestem biedna-czytaj-niewyspana Quote
inga.mm Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 kurczaczek z lubczykiem, marchewką i płatkami ryżowymi zalecam. Jeśli w kupsku nie ma gości, to na tak osłabiony organizm odradzam odrobalanie. Kroplówki witaminowe - koniecznie. Dawaj konto, bo pojadę do Ciebie!!!! Poza tym zajrzyj do Skarbonarii. No chyba, że macie kasiorkę. kwota 140 zetów za takie badanie to standard. Wprawdzie można wyskamlać zniżkę na bezdomniaka, ale nie wiem czy wszystkie laboratoria zniżki dają. Może za usługę pobrania krwi nie weźmie kasy? Quote
Zofija Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 inga.mm napisał(a):kurczaczek z lubczykiem, marchewką i płatkami ryżowymi zalecam. Jeśli w kupsku nie ma gości, to na tak osłabiony organizm odradzam odrobalanie. Kroplówki witaminowe - koniecznie. Dawaj konto, bo pojadę do Ciebie!!!! Poza tym zajrzyj do Skarbonarii. No chyba, że macie kasiorkę. kwota 140 zetów za takie badanie to standard. Wprawdzie można wyskamlać zniżkę na bezdomniaka, ale nie wiem czy wszystkie laboratoria zniżki dają. Może za usługę pobrania krwi nie weźmie kasy? Inguś zapytam skarpetę kundelkową -bo wpłacam. A Ciebie zapraszam do siebie bardzo serdecznie!!!!!!! Dostał kroplowkę witaminową!!!!! Badania już zrobiłam. I doopsko mu wyczyściła wetka -biedny miał już takie stare zanieczyszczenia twarde jak kamień w gruczołach Quote
inga.mm Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 kroplówek poproszę co najmniej 5. gruczoły zapchane? o kurka, ale musiało go boleć. Fido ma problemy z gruczołami i latam z nim co miesiąc. dawaj konto!!!!! Quote
Zofija Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 Riki dzisiaj dostał kolejną kroplówkę i porcje witamin. Badania-wątrąba lekki stan zapalny, w ogóle w organizmie lekki stan zapalny i niedoczynność tarczycy-jak dobrzez zrozumiałąm bo wszystko było w biegu. Inguś-DZIĘKUJĘ CI ZA CHĘĆ POMOCY-BARDZO. Jesteś kochana, ale poproszę o dofinansowanie kundelkowej skarpety. Quote
Zofija Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 Nie napisałam, ze Rikuś dostał od Cioci Nilsson cudną wyprawkę- łóżeczko/torebczkę z podusią i cudnymi kocyczkami i śpi w niej teraz jak jest chory. Tam sie chowa biduś. Dziękujemy ciociu Nilsson:loveu: Quote
Zofija Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 inga.mm napisał(a):daj konto, zanim krew się poleje! a niech się leje!!!! :diabloti: Inguś mało razy to się lała na dogo:cool3: nie dam i już;) Quote
Zofija Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 dzisiaj już dużo lepiej!!!! goni, szczeka, wcina. Rządzi na całego-doopek mały Quote
Guest WitusiowaEwa Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Pozdrawiamy małego rozrabiarę......i cieszymy się ,że już lepiej....:-)))) Quote
inga.mm Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Zofija napisał(a):a niech się leje!!!! :diabloti: Inguś mało razy to się lała na dogo:cool3: nie dam i już;) a ja Cię przechytrzyłam i wysłałam na konto, które mi pokazało się przy Twoich przelewach. 20 zetów wysłałam!!!! :evil_lol: Co mały dostał na wątrobę i tarczycę? Jak wyszły próby nerkowe? Quote
Zofija Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 lekki stan zapalny wątroby, nerki chyba ok, i coś z tarczycą-niedoczynność-ale tu trzeba by było kolejne badania, a na to nie ma kasy. Mały jeden dzień miał głodówki, a teraz je gotowanego kurczaczka z ryżem. Uściślę-karmy suchej się nie chwyci!!!! Byliśmy dzisiaj na 2 godzinnym spacerku nad wodą. Chodził ze mną po wodzie. Apetyt dostał taki, ze on by non stop jadł, a za nim chodzi moja zazdrosna grubawa Nela , która wymaga KONIECZNIE diety - i co ja mam zrobić??????/ help!!!:crazyeye: Quote
Zofija Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 No, ale ona ma prawie 15 lat więc cudów nie będzie. Generalnie każdy jest zachwycony jego kondychą (poza dniami gdy był chory). A mądry. Bosze jaki on mądry. Quote
Zofija Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 no i ja nie wiem ile takie chodzące "2 kilo" ma jeść:) ja zawsze miałam 30 kilowe :) Quote
inga.mm Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Maleńtas powinien jeść 3-5 razy dziennie. Tinka dostawała ile zjadła, ale ona nie chciała za bardzo jeść. Tak na moje oko powinien jeść dziennie ok. 100-150 g dziennie. Sucha karma oczywiście mniej. Czy na wątrobę dostał jakieś leki? najlepiej wklej tu wyniki. Nie podoba mi się robienie antybiogramu niepełnego. To znaczy jeszcze raz trzeba kłuć i płacić za wykonanie pobrania? Może mają jeszcze osocze? Profil tarczycowy można zrobić z przechowanego osocza. Quote
Zofija Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 Inguś suchej się nie tknie, dobrze, ze mi napisałaś. On cały czas by jadł. Nie na razie nie dostał leków. Z tarczycą było tak samo u Reksia. Robiliśmy drugie dodadtkowe badania. Wyniki wkleje jak je będę miała, pewnie dzisiaj albo jutro potem muszę zeskanować i kogoś poprosić o wrzucenie. Generalnie jest już wesoły, ma apetyt i sobie biega fufuś maleńki. Na razie bo lecę do pracy:) Quote
Recommended Posts