Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widziałam dzisiaj Rikusia i wygląda świetnie:lol:.W Zosię wpatrzony jak w obraz:crazyeye:,przy jej nodze chodzi jakby był przyczepiony:cool3:.Kondycję też ma świetną . To nie jest Zosiu mieszaniec- to prawdziwy RATLEREK;)

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest WitusiowaEwa
Posted

Pozdrawiam śliczne maleństwo....

Posted

A tam rasowy. Ma białą jedną łapkę;). Nieważne:). Riki ma dzisiaj biegunkę. A właściwie od wczoraj. No cio-jest cudownym pieskiem. Mam na myśli charakter. Bardzo mądry, grzeczny... Badania kosztowałyby 140,00zł.

Posted

inga.mm napisał(a):
daj konto, bo Cię uduszę.
Czy wiesz jak a może być przyczyna biegunki?
Roballe? karma?

Tobie nie dam!!!!!!:) Inguś- nie wiem, ale wiem tyle,ze mieszkał na melinie i może zmiana jedzenia.Dzisiaj dostał witaminy, kroplówkę, zastrzyk na biegunkę, i pobrała mu wetka krew na to Co napisałaś. Jest bardzo biedny słaby i osowiały,. Odrobaczę go w poniedziałek. Ja też jestem biedna-czytaj-niewyspana

Posted

kurczaczek z lubczykiem, marchewką i płatkami ryżowymi zalecam.
Jeśli w kupsku nie ma gości, to na tak osłabiony organizm odradzam odrobalanie.
Kroplówki witaminowe - koniecznie.
Dawaj konto, bo pojadę do Ciebie!!!!
Poza tym zajrzyj do Skarbonarii.
No chyba, że macie kasiorkę.
kwota 140 zetów za takie badanie to standard. Wprawdzie można wyskamlać zniżkę na bezdomniaka, ale nie wiem czy wszystkie laboratoria zniżki dają. Może za usługę pobrania krwi nie weźmie kasy?

Posted

inga.mm napisał(a):
kurczaczek z lubczykiem, marchewką i płatkami ryżowymi zalecam.
Jeśli w kupsku nie ma gości, to na tak osłabiony organizm odradzam odrobalanie.
Kroplówki witaminowe - koniecznie.
Dawaj konto, bo pojadę do Ciebie!!!!
Poza tym zajrzyj do Skarbonarii.
No chyba, że macie kasiorkę.
kwota 140 zetów za takie badanie to standard. Wprawdzie można wyskamlać zniżkę na bezdomniaka, ale nie wiem czy wszystkie laboratoria zniżki dają. Może za usługę pobrania krwi nie weźmie kasy?

Inguś zapytam skarpetę kundelkową -bo wpłacam. A Ciebie zapraszam do siebie bardzo serdecznie!!!!!!! Dostał kroplowkę witaminową!!!!!
Badania już zrobiłam. I doopsko mu wyczyściła wetka -biedny miał już takie stare zanieczyszczenia twarde jak kamień w gruczołach

Posted

Riki dzisiaj dostał kolejną kroplówkę i porcje witamin. Badania-wątrąba lekki stan zapalny, w ogóle w organizmie lekki stan zapalny i niedoczynność tarczycy-jak dobrzez zrozumiałąm bo wszystko było w biegu. Inguś-DZIĘKUJĘ CI ZA CHĘĆ POMOCY-BARDZO. Jesteś kochana, ale poproszę o dofinansowanie kundelkowej skarpety.

Posted

Nie napisałam, ze Rikuś dostał od Cioci Nilsson cudną wyprawkę- łóżeczko/torebczkę z podusią i cudnymi kocyczkami i śpi w niej teraz jak jest chory. Tam sie chowa biduś. Dziękujemy ciociu Nilsson:loveu:

Posted

inga.mm napisał(a):
daj konto, zanim krew się poleje!

a niech się leje!!!! :diabloti: Inguś mało razy to się lała na dogo:cool3: nie dam i już;)

Guest WitusiowaEwa
Posted

Pozdrawiamy małego rozrabiarę......i cieszymy się ,że już lepiej....:-))))

Posted

Zofija napisał(a):
a niech się leje!!!! :diabloti: Inguś mało razy to się lała na dogo:cool3: nie dam i już;)

a ja Cię przechytrzyłam i wysłałam na konto, które mi pokazało się przy Twoich przelewach. 20 zetów wysłałam!!!! :evil_lol:
Co mały dostał na wątrobę i tarczycę?
Jak wyszły próby nerkowe?

Posted

lekki stan zapalny wątroby, nerki chyba ok, i coś z tarczycą-niedoczynność-ale tu trzeba by było kolejne badania, a na to nie ma kasy. Mały jeden dzień miał głodówki, a teraz je gotowanego kurczaczka z ryżem. Uściślę-karmy suchej się nie chwyci!!!! Byliśmy dzisiaj na 2 godzinnym spacerku nad wodą. Chodził ze mną po wodzie. Apetyt dostał taki, ze on by non stop jadł, a za nim chodzi moja zazdrosna grubawa Nela , która wymaga KONIECZNIE diety - i co ja mam zrobić??????/ help!!!:crazyeye:

Posted

No, ale ona ma prawie 15 lat więc cudów nie będzie. Generalnie każdy jest zachwycony jego kondychą (poza dniami gdy był chory). A mądry. Bosze jaki on mądry.

Posted

Maleńtas powinien jeść 3-5 razy dziennie. Tinka dostawała ile zjadła, ale ona nie chciała za bardzo jeść.
Tak na moje oko powinien jeść dziennie ok. 100-150 g dziennie. Sucha karma oczywiście mniej.
Czy na wątrobę dostał jakieś leki? najlepiej wklej tu wyniki. Nie podoba mi się robienie antybiogramu niepełnego. To znaczy jeszcze raz trzeba kłuć i płacić za wykonanie pobrania?
Może mają jeszcze osocze? Profil tarczycowy można zrobić z przechowanego osocza.

Posted

Inguś suchej się nie tknie, dobrze, ze mi napisałaś. On cały czas by jadł. Nie na razie nie dostał leków. Z tarczycą było tak samo u Reksia. Robiliśmy drugie dodadtkowe badania. Wyniki wkleje jak je będę miała, pewnie dzisiaj albo jutro potem muszę zeskanować i kogoś poprosić o wrzucenie.
Generalnie jest już wesoły, ma apetyt i sobie biega fufuś maleńki. Na razie bo lecę do pracy:)