Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wolfie, dziekujemy pieknie za zyczenia :) Sciskamy tez imienikowo wszystkie nasze kochane Beatki, ktore dzis swietuja :)

Edit: a teraz bedzie smutno. Pamietacie Wolwika, psa ze stacji benzynowej? Przeglosowalismy kiedys pomoc dla niego, ale z niej nie skorzystal, bo znalazl sie dom. Niestety, zycie sie panu pokomplikowalo i Wolwik jest w punkcie wyjscia, w hoteliku. Potrzebna pomoc. Watek tu:

http://www.dogomania.com/forum/topic/123081-wolwik-znowu-szuka-domu/page-48

Pomozemy, prawda?

Posted

cee7dfd4a4d2.jpg

Poradzcie, gdzie jeszcze można ją zgłosić, ma wątek na fb, na dogo manii tylko gościnnie na innym wątku, o tutaj na ostatnich stronach o niej piszemy. http://www.dogomania.com/forum/topic/145214-pi%C4%99kna-i-m%C5%82oda-oneczka-niestety-takie-te%C5%BC-trafiaj%C4%85-na-bruk/page-11#entry16120103

Jej dzieci już bezpieczne, ona skończy w lesie a w najlepszym wypadku w schronie. Nie mamy pieniędzy aby ją zabrać do hotelu.

Posted

ZA pomoca Wolwikowi i sunieczce ze szczeniakami ( przeczytajcie jej smutna historie ) .

fe94a90e2be0.jpg

Własnie przeczytałam, ze szczeniaki juz bezpieczne, ale sunia za moment trafi do schronu :(

Posted

A ja chciałam prosic o karme dla Elzy z dawnego watku Yumanji. ( bezdomna Onka z 11 szczeniakami) )

Kurz juz chyba opadł, ale psy pozostały :(

Elza wraz z kilkunastoma innymi psami , w tym 2 jej synów, nadal bezdomna i na garnuszku Yumanji.

Postaram sie odkopac jakis link. i wstawie tutaj.

http://www.dogomania.com/forum/topic/129701-bezdomna-suka-z-11-szczeniakami-b%C5%82agamy-o-pomoc-potrzebna-karma-szczepienia/page-23

73b5ccef3bb6.jpg
Posted

Wolfie, dziekujemy pieknie za zyczenia :) Sciskamy tez imienikowo wszystkie nasze kochane Beatki, ktore dzis swietuja :)

Edit: a teraz bedzie smutno. Pamietacie Wolwika, psa ze stacji benzynowej? Przeglosowalismy kiedys pomoc dla niego, ale z niej nie skorzystal, bo znalazl sie dom. Niestety, zycie sie panu pokomplikowalo i Wolwik jest w punkcie wyjscia, w hoteliku. Potrzebna pomoc. Watek tu:

http://www.dogomania.com/forum/topic/123081-wolwik-znowu-szuka-domu/page-48

Pomozemy, prawda?

cee7dfd4a4d2.jpg

Poradzcie, gdzie jeszcze można ją zgłosić, ma wątek na fb, na dogo manii tylko gościnnie na innym wątku, o tutaj na ostatnich stronach o niej piszemy. http://www.dogomania.com/forum/topic/145214-pi%C4%99kna-i-m%C5%82oda-oneczka-niestety-takie-te%C5%BC-trafiaj%C4%85-na-bruk/page-11#entry16120103

Jej dzieci już bezpieczne, ona skończy w lesie a w najlepszym wypadku w schronie. Nie mamy pieniędzy aby ją zabrać do hotelu.

ZA pomoca Wolwikowi i sunieczce ze szczeniakami ( przeczytajcie jej smutna historie ) .

fe94a90e2be0.jpg

Własnie przeczytałam, ze szczeniaki juz bezpieczne, ale sunia za moment trafi do schronu :(

A ja chciałam prosic o karme dla Elzy z dawnego watku Yumanji. ( bezdomna Onka z 11 szczeniakami) )

Elza wraz z kilkunastoma innymi psami , w tym 2 jej synów, nadal bezdomna i na garnuszku Yumanji.

http://www.dogomania.com/forum/topic/129701-bezdomna-suka-z-11-szczeniakami-b%C5%82agamy-o-pomoc-potrzebna-karma-szczepienia/page-23

73b5ccef3bb6.jpg

Dziękuję Wolfie :). Dużo Beat jest na dogo. Chyba są psiolubne :)

Jestem za pomocą dla Wolwika, Suni z lasu i dla Elzy.

Kto jeszcze ZA wsparciem dla WOLWO, ELZY i SUCZKI ze szczeniakami ???

Posted

Skarpeta kilkukrotnie wspierala psy bedace pod "opieka" yumanji. W chwili interwencji odebrano szkielety stojace po kolana w odchodach, nota bene "wspaniala opiekunka" nie chciala ich oddac dobrowolnie :( Jestem przeciwna wspieraniu takich patologicznych miejsc, to dawanie przyzwolenia na tego typu paskudne praktyki

Posted

Skarpeta kilkukrotnie wspierala psy bedace pod "opieka" yumanji. W chwili interwencji odebrano szkielety stojace po kolana w odchodach, nota bene "wspaniala opiekunka" nie chciala ich oddac dobrowolnie :( Jestem przeciwna wspieraniu takich patologicznych miejsc, to dawanie przyzwolenia na tego typu paskudne praktyki

Chciałam tylko zaznaczyć że nie zawsze to co wydaje się czarne takowe jest. Rzeczywiście zaniedbania wtedy były spore ale nikt nie zauważył wtedy rozpaczliwego wołania o pomoc w tak trudnej sytuacji życiowej w jakiej znalazła się yumanji. Poznałam dogłębnie sytuację w jakiej się znalazła yumanji i powiem szczerze że ja bym się chyba załamała po tym wszystkim i ukręciła sobie sznurek. Psy można doprowadzić w miesiąc do złego stanu a to była zima, nie było kasy na odrobaczanie a robaki robią spustoszenie szybko. Gówno w kojcach też można uzbierać w dwa dni. Wiem o tym bo zbieram je trzy razy dziennie i wiem jak by to wyglądało jak bym tego nie robiła. Bez prądu i wody w zimie, hm. Nie chce rozgrzebywać tematu ale dużo osób mieszka blisko. Pojedźcie na kawę i pogadajcie, wypytajcie jak człowiek z człowiekiem ale bez uprzedzeń i dopiero wtedy wyciągnijcie wnioski. Bo aferę da się rozkręcić zawsze i zniszczyć człowieka. 

Yumanji staje na nogi bo nie ma "sprzyjających wspólników". Nadal nie odmawia pomocy psiakom jak tego bezwzględnie potrzebują.

Posted

Jestem Za pomocą dla Azalii.

A wracając do sprawy Elzy przebywajacej u Yumanji, zanim poprosiłam o pomoc dla niej, tez starałam sie zasięgnąc informacji jak sytuacja wyglada na dzien dzisiejszy.

Lilutosi ma racje, nie wszystko zawsze jest takie jednoznaczne.

Zresztą poprosiłam o pomoc dla psa, nie dla jego opiekunki.

Przemys ljeszcze swoj sprzeciw , Ewo :(

Posted

Jestem Za pomocą dla Azalii.

A wracając do sprawy Elzy przebywajacej u Yumanji, zanim poprosiłam o pomoc dla niej, tez starałam sie zasięgnąc informacji jak sytuacja wyglada na dzien dzisiejszy.

Lilutosi ma racje, nie wszystko zawsze jest takie jednoznaczne.

Zresztą poprosiłam o pomoc dla psa, nie dla jego opiekunki.

Przemys ljeszcze swoj sprzeciw , Ewo :(

Moj glos jest pojedynczy, a nie decydujacy, decyduje wiekszosc. Ja jestem przeciw. Podobnie jak jestem przeciwna kupowaniu szczeniakow z pseudo (bo i tak sie urodzily i skoncza w rzece, jesli ich nie kupimy, wiec: ergo - ladujac kase w kieszen pseuducha ratujemy zycie psu). Brzmi brutalnie, ale  kazda zlotowka, ktora dostaje pseuduch, jest inspiracja i zacheta do kontynuacji "biznesu". Bledne kolo. Yumanji przegrala w moich oczach na calej linii, przegrala w chwili, kiedy nie chciala oddac tych szkieletow  w imie jakichs tam wlasnych racji, w interesie psow na pewno nie bylo trzymanie ich w takich warunkach. Byc moze kiedys zycie brutalnie zweryfikuje moje poglady, ale poki co jestem przeciwna relatywizacji i usprawiedliwiania zlego postepowania.

Posted

Byłem na wątku Jum. i rozumiem postawę Ewy ale jeśli stawką jest pomoc dla suni to mimo wszystko jestem za.Czasami mimo wszystko można jednorazowo odpuścić niż mieć poczucie ze potrzebujący psiak przez nas ludzi nie otrzyma pomocy.To moja prywatna opinia.

Posted

Kto jeszcze ZA wsparciem dla WOLWO, ELZY i SUCZKI ze szczeniakami ???

Jestem za pomocą dla Wolwika, Suni z lasu i dla Elzy.

ja :)

Byłem na wątku Jum. i rozumiem postawę Ewy ale jeśli stawką jest pomoc dla suni to mimo wszystko jestem za.Czasami mimo wszystko można jednorazowo odpuścić niż mieć poczucie ze potrzebujący psiak przez nas ludzi nie otrzyma pomocy.To moja prywatna opinia.

Ja jestem ZA pomoca dla potrzebujących smoków. Byłam na tym gorzkimw wątku, wspierałam, nie widziałam wielu rzeczy, mam wyrzuty do teraz.

Ja oczywiście ZA

Póki co mamy 7 głosów ZA i 1 głos PRZECIW dla Elzy

Doliczyłam mój głos poparcia zarówno dla Wolwo, suczki ze szczeniakami jak i Elzy ;)

Uważam, że kupując karmę przede wszystkim wspieramy psa, a nie miejsce w którym ten pies jest (co innego gdy opłacamy opiekę w DT)

Przypominam nasze ustalenia, jak postępować w sytuacjach braku jednomyślności:

/Ewa, czy ten zapis został umieszczony w regulaminie ?/

Skoro nikt się nie odezwał i nie przedstawił innych propozycji nowelizacji naszego regulaminu w tym punkcie, więc uznajemy, że milczenie oznacza zgodę ;)

Ustalamy, że dajemy sobie na podjęcie decyzji 3 dni. Jeśli w tym czasie pojawi się co najmniej 5 głosów ZA i nie będzie sprzeciwu, to pomoc przyznajemy. Jeśli w ciągu tych 3 dni pojawi się choć jeden głos PRZECIW, to wtedy wydłużamy czas głosowania do 5 dni. Jeśli po upływie 5 dni głosy PRZECIW stanowią mniej niż 20 % wszystkich głosów, to pomoc przydzielamy. Możemy także w tym momencie zadecydować zwykłą większością głosów.

A zatem w sprawie Wolwo i suczki ze szczeniakami głosujemy do 12.03.2015r, a w sprawie Elzy do 14.03.2015r

Prosimy o Wasze głosy :)

Posted

A zatem w sprawie Wolwo i suczki ze szczeniakami głosujemy do 12.03.2015r, a w sprawie Elzy do 14.03.2015r

W sprawie pomocy dla Wolwa ze względów oczywistych nie głosuję :)

Dla suczki ze szczeniakami - TAK

Dla Elzy - mimo wszystko też TAK, bo ona niewinna, że jest tam gdzie jest... 

Posted

Egradska, ja o tę  pomoc tu nikogo nie prosiłam ,a i Bela 51 poprosiła dla Elzy, nie dla mnie . Chcesz widzieć rzeczy takie, jakimi je pod nos ci podetknięto , to twoja sprawa ,ale nie nazywaj mnie "patologią". Psy były chude, bo chudy miałam portfel , a boksy z gówien nie były sprzątnięte , to prawda . Walczylismy o przetrwanie , a oprócz paru osób z dogo żadna fundacja do której się zwracałam ,a było ich kilka, nie chciała pomóc. Nikogo do dziś prawda nie interesuje, nikt nie przyjechał, żeby zobaczyć psy, każdy wolał się bełkotem z dogo i fb karmić . Jeśli było tak fatalnie, to dlaczego nie ma sprawy w policji, prokuraturze? a inspekcja weterynaryjna? bo ,tak jak twierdzą niektórzy, wszystkich opłaciłam ? dlaczego mi nie odebrano reszty psów? dlaczego nie ma żadnej sprawy ? żadnych konsekwencji ? takie mam znajomości i takie pieniądze?

Posted

Egradska, ja o tę  pomoc tu nikogo nie prosiłam ,a i Bela 51 poprosiła dla Elzy, nie dla mnie . Chcesz widzieć rzeczy takie, jakimi je pod nos ci podetknięto , to twoja sprawa ,ale nie nazywaj mnie "patologią". Psy były chude, bo chudy miałam portfel , a boksy z gówien nie były sprzątnięte , to prawda . Walczylismy o przetrwanie , a oprócz paru osób z dogo żadna fundacja do której się zwracałam ,a było ich kilka, nie chciała pomóc. Nikogo do dziś prawda nie interesuje, nikt nie przyjechał, żeby zobaczyć psy, każdy wolał się bełkotem z dogo i fb karmić . Jeśli było tak fatalnie, to dlaczego nie ma sprawy w policji, prokuraturze? a inspekcja weterynaryjna? bo ,tak jak twierdzą niektórzy, wszystkich opłaciłam ? dlaczego mi nie odebrano reszty psów? dlaczego nie ma żadnej sprawy ? żadnych konsekwencji ? takie mam znajomości i takie pieniądze?

Watek Skarpety nie sluzy do takich dyskusji, tu dyskutujemy o pomaganiu psom. Tak sie sklada, ze osobiscie prosilam Skarpete o pomoc dla Skiniego bedacego pod twoja "opieka" i niezle sie potem czerwienilam, kiedy okazalo sie, w jakie miejsce ta pomoc trafia i jak wyglada sam Skini. Nie oceniam ciebie jako osoby, natowiast twoje zachowanie w chwili kiedy fundacja chciala odzyskac psa, za ktorego placila, jak najbardziej. Negatywnie oceniam. Bo tak sie nie zachowuje osoba, ktorej na psach zalezy.  To gwoli wyjasnienia i eot z mojej strony.

Posted

Póki co mamy 7 głosów ZA i 1 głos PRZECIW dla Elzy

Doliczyłam mój głos poparcia zarówno dla Wolwo, suczki ze szczeniakami jak i Elzy ;)

Uważam, że kupując karmę przede wszystkim wspieramy psa, a nie miejsce w którym ten pies jest (co innego gdy opłacamy opiekę w DT)

Przypominam nasze ustalenia, jak postępować w sytuacjach braku jednomyślności:

/Ewa, czy ten zapis został umieszczony w regulaminie ?/

Skoro nikt się nie odezwał i nie przedstawił innych propozycji nowelizacji naszego regulaminu w tym punkcie, więc uznajemy, że milczenie oznacza zgodę ;)

Ustalamy, że dajemy sobie na podjęcie decyzji 3 dni. Jeśli w tym czasie pojawi się co najmniej 5 głosów ZA i nie będzie sprzeciwu, to pomoc przyznajemy. Jeśli w ciągu tych 3 dni pojawi się choć jeden głos PRZECIW, to wtedy wydłużamy czas głosowania do 5 dni. Jeśli po upływie 5 dni głosy PRZECIW stanowią mniej niż 20 % wszystkich głosów, to pomoc przydzielamy. Możemy także w tym momencie zadecydować zwykłą większością głosów.

W sprawie pomocy dla Wolwa ze względów oczywistych nie głosuję :)

Dla suczki ze szczeniakami - TAK

Dla Elzy - mimo wszystko też TAK, bo ona niewinna, że jest tam gdzie jest... 

Wsparcie dla Wolwo i suczki ze szczeniakami przegłosowane :)

Nasza pomoc zostaje przyznana :)

Proszę o kontakt na priva osoby odpowiedzialne za psiaki

Głosowanie nad zakupem karmy dla Elzy nadal trwa

Mamy 8 głosów ZA i 1 głos PRZECIW

Prosimy o dalsze głosy :)

Posted

73b5ccef3bb6.jpg

Głosowanie nad zakupem karmy dla Elzy nadal trwa

Mamy 8 głosów ZA i 1 głos PRZECIW

Prosimy o dalsze głosy :)

Głosowanie zakończyło się wczoraj tj. 14.03.2015r  :)

Stosunkiem głosów 8 : 1 przyznajemy Elzie wsparcie w postaci zakupu karmy :)

Zamówię karmę jak tylko ustalę adres, na który ma zostać wysłana

Bela51, czy możesz podać mi na priva numer telefonu do yumanji ?

Na dogo chyba ma pełną skrzynkę, bo nie mogę wysłać Jej prywatnej wiadomości