annodomini Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Dzisiaj znalazłam w Krakowie 2 szczeniaki. Mogę je zatrzymać tylko do jutra wieczorem. A nie mam sumienia odwieźć ich do schroniska. Dzwoniłam do wszystkich znajomych, ale brak chętnych na przetrzymanie psiaków. Błagam o jakiekolwiek domy - mogą być tymczasowe. Szczeniaczki są cudne -jak do tej pory są grzeczne i niekłopotliwe. Będą średniej wielkości, wydaje mi się, że tak do 25 kg. Piesek jest taki jakby mix owczarka z odrobiną astka, sunia wilczkowata, albo nawet wilczakowata. Quote
annodomini Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 Szczeniaczki mają około 2 miesięcy. Były potwornie zapchlone - pchła na pchle i cały czas się drapały. Musiałam je odpchlić, żeby moje zwierzaki nie złapały pasożytów. Zostały też dziś od razu odrobaczone. Teraz grzecznie śpią. Quote
elaja Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Ta wilczasta sunia jest faktycznie rewelacyjna ! Quote
elaja Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 keria napisał(a):Pieski są superowe i to oba. :cool3: No jasne , że oba są super :razz: Tylko co z nimi będzie :-( Quote
annodomini Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 Sunia jest troszkę w typie wilczaka jednak będzie trochę mniejsza. Z charakterku psiaki są cudowne. Straszne przylepy, radosne, otwarte na świat, podążają za nogami dużego krok w krok. Pchają się na kolanka tulą, rozdają buziaki. Strasznie proludzkie! Bardzo mądre oczka mają :loveu: piesek już prawie załapał co znaczy siad. Sunia jest bardziej żywiołowa i rezolutna, piesek to troszkę taka fajtłapa. Może ktoś ma pomysł jak szukać domku tymczasowego? Każda pomoc na wagę złota. Quote
annodomini Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 elaja napisał(a):No jasne , że oba są super :razz: Tylko co z nimi będzie :-( Niestety najpóźniej pojutrze czeka je schron. :-(:-( Nie mogę ich zatrzymać, w poniedziałek wyjeżdżam, wszystkie znajomości już wyczerpałam, nie mam pomysłu na jakiś sposób by uniknąć tego strasznego miejsca. Quote
elaja Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Ciężko będzie chyba znaleźć dt , nie dość , że wakacje to na dodatek zaczyna się wyrzucanie wiosennych niechcianych szczeniaków :-( Quote
annodomini Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 Sunieczka pojechała właśnie przed chwilą do DS!!!!!!!!!:multi::multi: Będzie mieszkać w domu z ogródkiem i mieć towarzyszkę - jamniczkę. Dzisiaj przyjechały po nią 3 osoby i wszystkim się spodobała! Dzięki Kanna za pomoc w znalezieniu domu, bo to był kontakt od Ciebie!!!! Jeszcze piesek szuka domu - ale pytała jeszcze o niego jedna rodzina, która straciła psa. Nie zapeszam, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ma czas do jutra. Quote
annodomini Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 Napiszę może coś o piesku. Mały jest fantastyczny. Ktoś będzie miał z niego ogromną pociechę - prawdziwego, mądrego przyjaciela! Jest bardziej spokojny i zrównoważony od siostry, mniej szczekliwy. W nocy siedzieli zamknięci w klatce i mała godzinę skomlała, a on spał niczym nie wzruszony. Jeszcze ani razu nie załatwił się w domu, zawsze na zewnątrz i stara się zejść gdzieś na ubocze- w krzaczki. Dziś łaził za mną godzinę jak coś robiłam. Teraz śpi jak zabity w klatce. Sam do niech wchodzi kiedy jest zmęczony. Uznał ją za miejsce dla siebie bezpieczne. Psiak jest cud miód, charakter rewelacja. Będzie też idealny dla kogoś, kto chciałby mieć dobrze ułożonego, wyszkolonego psa. Jest bardzo karny. POLECAM!!!! Quote
elaja Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 annodomini napisał(a):Napiszę może coś o piesku. Mały jest fantastyczny. Ktoś będzie miał z niego ogromną pociechę - prawdziwego, mądrego przyjaciela! Jest bardziej spokojny i zrównoważony od siostry, mniej szczekliwy. W nocy siedzieli zamknięci w klatce i mała godzinę skomlała, a on spał niczym nie wzruszony. Jeszcze ani razu nie załatwił się w domu, zawsze na zewnątrz i stara się zejść gdzieś na ubocze- w krzaczki. Dziś łaził za mną godzinę jak coś robiłam. Teraz śpi jak zabity w klatce. Sam do niech wchodzi kiedy jest zmęczony. Uznał ją za miejsce dla siebie bezpieczne. Psiak jest cud miód, charakter rewelacja. Będzie też idealny dla kogoś, kto chciałby mieć dobrze ułożonego, wyszkolonego psa. Jest bardzo karny. POLECAM!!!! No to dzisiaj poznam ten chodzący ideał ;) Już się nie mogę doczekać :loveu: Quote
kanna Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 dzwonił do mnie Pan suni, zachwycony .....to dom po zmarłym psiaku ...cieszę się Quote
annodomini Posted July 28, 2012 Author Posted July 28, 2012 Piesek nadal szuka pilnie domu. Dom, który był nim zainteresowany rozmyślił się. Psiak jest cudowny, spokojny, wrażliwy -nic tylko brać i kochać! Quote
karmelcia Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 moge poratowac miejscem w pdt,wiadomosci prosze wysylac na pw pozdrawiam Quote
ewakrakow Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 żal psiaka:( nie mogę zapewnić mu przechowania w tym sensie nie pomogę gdyby szedł na chwilowy pdt to dorzucę 30zł, jest taka opcja? szkoda go do schroniska Quote
keria Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Na razie nie stać mnie na płatny dom tymczasowy. Póki co jest bardzo niekłopotliwy. Jeśli coś to będziemy szukać coś bezpłatnego ewentualnie wsparcie karmą. Piesek dostał od nas Imię Forest. Nauczył się już siadać i prawie dawać łapkę. Jest cudowny:loveu: taki stoicki spokój ma w sobie ( troszkę jak amstaf Cesara Milana- zaklinacza psów). Brać brać nie będziecie żałować :cool3: Quote
elaja Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Brać brać nie będziecie żałować A będziesz w stanie oddać skoro taki cudowny :eviltong: Forest - fajne imię . 3 x F + K - pasuje :evil_lol: Quote
keria Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Na spacerku w lesie zrobiłyśmy troszkę filmików Foresta. Załączymy wieczorem. Niestety z finansami u nas kiepsko, zafundowałyśmy mu odpchlenie i odrobaczenie jednak przydałaby się jakaś sucha psia karma, a on apetycik ma wiiieeelki. Je ze 4- 5 razy dziennie. Raz gotowane z naszymi psami a potem dojada suchym. Jeśli ktoś mógłby się dołożyć do jego utrzymania byłabym wdzięczna. Pilnie potrzebne również ogłoszenia! pies jest rewelacyjny, pilnuje się człowieka, chodzi na długie spacerki, nie załatwia się w domu, a nawet w ogródku odchodzi gdzieś daleko pod las w krzaczki. Nie jest strachliwy, za to bardzo wrażliwy na karcenie. wczoraj śmiałyśmy się z niego bo jak zza płota pogonił go pies sąsiadów to na początku się wystraszył a za minutkę jak zobaczył ze pies za siatką to zaczął do niego pyskować. :loveu: Quote
Recommended Posts