Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

PANI, KTÓRA ADOPTOWAŁA OD NAS 3,5 ROKU TEMU SYLIĘ , ZAOPIEKOWAŁA SIĘ WYRZUCONĄ Z SAMOCHODU SUNIECZKĄ.

Mała była bardzo przerażona, to tego stopnia ,że nie chciała chodzić.Obecnie jest dużo lepiej , bawi się , zaczepia Sylię.Niestety podobno do miski się czołga. Przypuszczam ,ze była solidnie bita.
Sunia ma robocze imię Myszka, oceniona przez weta na ok. 5 miesięcy. W kłębie ma ok.40 cm.

Jeszcze jej nie widziałam , ponieważ pani mieszka na drugim końcu miasta. Wspomogłam panią kasę na karmę i ew. szczepienie, ponieważ utrzymuje się z bardzo niskiej emerytury.

Bardzo Was proszę o pomoc w ogłaszaniu.
A może są jeszcze telefony od chętnych na już wyadoptowane kudłatki i da się małą zaproponować.
Ogłoszenie do Wyborczej już wysłałam.

Oto i mała.Prawda ,ze śliczna? :loveu:

Wpływy:
Memory 100 zł
bazarek b-b 102 zł
edyseja 50 zł
Anula 50 zł
Bogusik 50 zł
docha 20 zł
Yoana 40 zł
mój bazarek biżuteryjny 193 zł

Wydatki na Myszkę:
karma 2 x po 50 zł = 100 zł
wizyta w klinice z badaniami krwi 163 zł
taxi do kliniki i z kliniki 2xpo 35 zł = 70 zł
leki+ pieluchy 66,46
badania + leki 71,01
10 zł
18 zł
22,40 zł
----------
598,40 zł

Stan na 4 stycznia 2013 :
811 zł - 598,4 = +213,6 zł

-18.01.13. karma 53 zł

- 25.01.13 Cavinton 22,02 zł
- 07.02.13 Kubraczek 65 zł
--------------------------------------
stan finansów na 5 marca 2013 = +73,58 zł
bazarek b-b 142 zł (01.05.13.) = +215, 58 zł
wpłaciłam 11.01.14. 150 zł na rzecz Stowarzyszenia Humanitarno-Ekologicznego Braci Mniejszych i 65,58 zł na rzecz psów pod opieką mari23. Stan konta wynosi więc ZERO zł

Czyli poszło 71,01 zł

kolejne paragony

Następne paragony w postach 419 i 420

Wpłynęło na moje konto 170 zł po 50 zł od edysei, Anuli i Bogusik oraz 20 od dochy czyli razem 170 zł.

Edited by Poker
  • Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nie mam więcej zdjęć.Musze podjechać do pani ,a teraz kiepsko z czasem, bo jestem stale w rozjazdach.
To zdjęcie oddaje jej urodę ,więc moze da radę z tym 1. porobić ogłoszenia.Jak wrócę z wakacji ,a mała nie znajdzie domku, to porobię więcej zdjęć.
Zastanawiam się nad podaniem nr telefonu do ogłoszeń.Mnie nie będzie przez ok.10 dni (jestem do czwartku, potem będę w niedzielę i wrócę 5 sierpnia ).
Obecna opiekunka nigdy nie zajmowała się adopcją psów i mam obawy ,że może wydać sunię jakimś pseudo. Czy któraś z Was mogłaby podać swój nr do ogłoszeń, żeby chociaż wstępną selekcję przeprowadzać?Jak wrócę , to pociągnę sprawę.

Posted

Macia napisał(a):
Ja mogę porobić jakieś ogłoszenia, ale potrzebny będzie jakiś opis i więcej zdjęć.

Bardzo dziękuję i proszę o ogłoszenia. Zdjęć na razie nie będę miała, bo nie mam teraz kiedy podjechać do suni.
Tekst może być taki

Pilnie szuka wspaniałego domku przepiękna sunia w wieku ok.5 miesięcy.Została wyrzucona na ulicę.Jest łagodna, skora do zabaw mimo ,że na pewno była bita. Obecnie ma ok.40 cm w kłębie i nie urośnie zbyt wiele.Roboczo została nazwana Myszką. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej z zobowiązaniem sie do sterylizacji po osiągnięciu przez sunię dojrzałości. Informacje pod nr telefonu ???

jak pisałam, pani nie ma żadnego doświadczenia w adopcji psów i mam obawy ,ze moze wydać w niepowołane ręce. Ja teraz wyjeżdżam i nie będę dostępna do 6 sierpnia. Może na razie któraś z Was mogłaby użyczyć nr telefonu przynajmniej do wstępnej selekcji .Podałabym nr telefonu do obecnej opiekunki suni.

Posted

Poker napisał(a):
Zdjęć na razie nie będę miała, bo nie mam teraz kiedy podjechać do suni.
.
A jaki to rejon? Bo jeśli gdzieś blisko mnie to mogę podejść obfocić.

Posted

Nikaragua napisał(a):
A jaki to rejon? Bo jeśli gdzieś blisko mnie to mogę podejść obfocić.

Właśnie chodzi o to ,że daleko, bo aż na Muchoborze. Może Korenia ma blisko, tak mi się coś wydaje.
Pani nie mówiła ,ze chce ją oddać do innego DT. Dałam jej pieniądze na karmę i da radę.

Posted

Pytałam o DT, bo łatwiej by było kontrolować szukanie nowego domu. Jak wrócę i ogarnę jeszcze jednego psa to porobię ogłoszenia chociaż z tym co mamy.

Posted

Macia napisał(a):
Pytałam o DT, bo łatwiej by było kontrolować szukanie nowego domu. Jak wrócę i ogarnę jeszcze jednego psa to porobię ogłoszenia chociaż z tym co mamy.

Super, bardo dziękuję