esperanza Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Trzeba poczekać by doszedł do siebie po ostatnim ataku. Quote
esperanza Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Tam, gdzie zdecydujemy, by był operowany. Quote
lika Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 A jaki mamy wybór? Tatarkiewicza raczej nie, na SGGW też nieciekawie, może na Gagarina? Esperanza, co proponujesz? Quote
esperanza Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Wyjeżdżam. Proszę Was o zajęcie się Szamanem. Hotel będzie opłacony do końca miesiąca. Szaman musi przejść operację. Zorganizujcie mu transport i zabieg (proponuje Gagarina lub Tatarka) Telefon do hotelu mają: Lika, Lara i gdgt. Quote
lika Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Podaj mi jeszcze raz namiary na ten hotel. Jak wygladają sprawy związane z rozliczeniami na Gagarina? Czy zrobią nam operację na kredyt, czy musimy ją z góry opłacić? Jeśli w grę wchodzi druga opcja, to co z pieniędzmi? Quote
lika Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Zadzwonię na Gagarina i dopytam się ile taka operacja będzie kosztowała. Na 100% będę potrzebowała pomocy z transportem. Gdyby ktoś był chętny, to bardzo proszę o kontakt. esperanza, proszę podaj mi jeszcze raz namiary na hotelik, w którym jest Szaman. Quote
lika Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Dobrze byłoby, żeby samochód był pięciodrzwiowy. Szaman ma słaby wzrok i ciężko mu wsiadać do trzydrzwiowego, bo musi w środku sporo lawirować. Zapiera się wtedy łapami i trzeba go wnosić, a on jednak troszkę waży ... Jednak nie będę kaprysić, każdy transport dobry, byle go do weta dowieźć. Quote
lika Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Dzwoniłam na Gagarina. Koszt operacji ok. 1000 zł - ostateczna cena zalezy od nakładu pracy chirurga. Do tego koszty pobytu - 3 lub 4 noclegi jeśli wszytko będzie bez komplikacji. Potem trzeba przyjeżdżać z psem na kroplówki. Istnieje mozliwość negocjacji ceny za pobyt, bo jest tam leczonych kilka naszych psów. Oni liczą 50 zł za dobę w hotelu za małego psa. Operacja jest droga, dlatego trzeba zrobić przedpłatę. Planowe operacje są we wtorki, środy i czwartki. Pies powinien zostać w szpitalu przez minimum 3 doby po zabiegu. W dniach od 7 do 9 września szpital jest nieczynny więc nie możliwości, aby pies tam przebywał. Z tego względu operacja musi być w przyszłym tygodniu. Wstępnie zapisałam Szamana na wtorek - 28 sierpnia. Trzeba go przewieźć w poniedziałek wieczorem z hoteliku (Budy Michałowskie) do kliniki na Gagarina. Przelew na konto kliniki należy zrobić wcześniej. Kto może pomóc??? Quote
lika Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Już jest w tytule data. Dzwoniłam na Białobrzeską, ale bez dr Jagielskiej, która będzie dopiero w poniedziałek, nie potrafią mi podać, jaki będzie koszt operacji. W klinice Elwet http://www.elwet.pl/index.php taka operacja kosztuje 900 zł, ale możemy dostać zniżkę i zapłacić 600 zł. Szaman powinien mieć zrobione wcześniej badanie krwi (w Elwecie kosztuje 70 zł). Wystarczy przywieźć psa rano, a wieczorem odebrać. Zapisy z jednodniowym wyprzedzeniem. Zabiegi planowe robią we wtorki, czwartki i piątki. Gdyby Szaman został u nich w klinice po operacji to koszt jednej doby wyniesie 35 zł (nie musimy dostarczac dla niego karmy) plus leki przeciwbólowe, które podają po operacji. Później musi być dłuższy czas na diecie. Czy ktoś wie, jakią opinię ma tak klinika? Z pieniędzmi bardzo u nas krucho, a operować trzeba. Quote
Maupa4 Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 nie polecałabym Elwetu - niestety :shake: ale to jest moje zdanie w zeszłym roku (w związku z zaadoptowaniem mojej Mony) byłam tam dość częstym gościem - załaszcza weekendowo-nocnym (napatrzyłam się, nasłuchałam się, naczekałam się, naużerałam się, ...) właściwie to i tak wszystko zależy od tego kto zostanie lekarzem prowadzącym i kto będzie robił operację - muszę sprawdzić u kogo ja "bywałam" Quote
lika Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 Maupa, sprawdź proszę. Szaman to pies, który już tak dużo przeszedł, że chciałabym mu oszczędzić leczenia przez nieodpowiednich ludzi. Chcę go oddać w najlepsze ręce, ale niestety mamy bardzo ograniczone możliwości finansowe. Quote
Fela Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 lika, pieniędzy nam starczyć musi, nie ma co oszczędzać na lekarzu, bo będziemy żałować... Przelew mogę zrobić w każdej chwili, potrzebuję tylko sygnał, ile i kiedy (na gagarina już przelewy robiłam). Niestety, transportu nie mam teraz żadnego, samochód w warsztacie zbierany do kupy nie wiadomo jak długo jeszcze. Po przeprowadzce będe mogła odwiedzać Szamana w hotelu (zamieszkam na linii grodziskiej), ale to dopiero za ok. miesiąc :( Quote
ronja Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Mam nadzieję, ze nikt się na mnie nie pogniewa, ale snił mi się nowy tytuł w aukcji Szamana na allegro, za zgodą Magdarynki, zmieniłam go. Doczytałam sobie, ze opis aukcji jest nieaktualny zupełnie, więc też pozmienialam. Szaman ma szansę na dom. Jak robiłam allegro niewidomemu Levisowi, też w tytule pisałam,że jest niewidomy i dom się znalazł. Teraz też się znajdzie. Quote
ronja Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=230018749 Quote
paros Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Fela napisał(a):lika, pieniędzy nam starczyć musi, nie ma co oszczędzać na lekarzu, bo będziemy żałować... Przelew mogę zrobić w każdej chwili, potrzebuję tylko sygnał, ile i kiedy (na gagarina już przelewy robiłam). Niestety, transportu nie mam teraz żadnego, samochód w warsztacie zbierany do kupy nie wiadomo jak długo jeszcze....... :( Fela, jutro jest 27 sierpień. A co to ma być za transport?? :cool3: Quote
lika Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 Transport jest potrzebny dla Szamana z miejscowości Budy Michałowskie do Warszawy. Quote
paros Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 lika napisał(a):Transport jest potrzebny dla Szamana z miejscowości Budy Michałowskie do Warszawy. Może spróbuję poprosić o pomoc, Szaman jest psiakiem niewidomym w specjalnej potrzebie :roll: Quote
Zmysł Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Otrzymałem właśnie od Paros info. Trochę późno się dowiedziałem, ale może coś mi się uda załatwić. Napiszcie dokładnie, jak to ma wyglądać- należy dojechać do hoteliku, czy po kogoś z Was? I co dalej? Czy wystarczy dowieźć psiaka na Gagarina, czy później pomoc też potrzebna, bo u mnie może być krucho z czasem itd. Quote
Zmysł Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Jeśli udałoby się coś, to jutro późno wieczorem - od 19 w górę. Teraz idę spać:oops: , bo muszę bardzo wcześnie wstać, ale raniutko odczytam wszystkie informacje. Najlepiej dajcie jakiś telfon, to rano zadzwonię. Quote
lika Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 Jutro trzeba go tylko odwieźć do kliniki. I zostawić tam. Klinika jest całodobowa, więc pewnie Szaman może przyjechać nawet bardzo późno. Operację będzie może mieć zrobioną we wtorek rano. Jesli będzie transport, to mam zadzwonić do kliniki i potwierdzić, że go przywieziemy i zaklepać już na 100% termin. Jutro muszę się skontaktować z właścicielką hoteliku, gdzie jest Szaman, żeby się dowiedzieć w jakich godzinach można go zabrać. Myślę, że wszytko wyklaruje się dopiero wczesnym popołudniem, bo transportu nie mamy nadal. Szaman bardzo grzecznie jeździ samochodem, nie cierpi na chorobę lokomocyjną, ma tylko kłopoty z wsiadaniem i wysiadaniem, ale tylko wtedy, gdy do tego samochodu wsiada po raz pierwszy. Potem już wie, co gdzie jest i bardzo ładnie sam wskakuje. Tylko pierwszym razem trzeba mu pomóc, a jeśli samochód jest trzydrzwiowy, to podsadzić na tylne siedzenie. Gdyby był ktos chętny pomóc z transportem, to prosze o kontakt pod nr 501006848. Quote
Recommended Posts