Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika napisał(a):
Jutro trzeba go tylko odwieźć do kliniki. I zostawić tam. Klinika jest całodobowa, więc pewnie Szaman może przyjechać nawet bardzo późno. Operację będzie może mieć zrobioną we wtorek rano. Jesli będzie transport, to mam zadzwonić do kliniki i potwierdzić, że go przywieziemy i zaklepać już na 100% termin. Jutro muszę się skontaktować z właścicielką hoteliku, gdzie jest Szaman, żeby się dowiedzieć w jakich godzinach można go zabrać. Myślę, że wszytko wyklaruje się dopiero wczesnym popołudniem, bo transportu nie mamy nadal.
Szaman bardzo grzecznie jeździ samochodem, nie cierpi na chorobę lokomocyjną, ma tylko kłopoty z wsiadaniem i wysiadaniem, ale tylko wtedy, gdy do tego samochodu wsiada po raz pierwszy. Potem już wie, co gdzie jest i bardzo ładnie sam wskakuje. Tylko pierwszym razem trzeba mu pomóc, a jeśli samochód jest trzydrzwiowy, to podsadzić na tylne siedzenie.
Gdyby był ktos chętny pomóc z transportem, to prosze o kontakt pod nr 501006848.

Cosik się dodzwonić nie mogę:shake:

Posted

Nie chcę zapeszyć, ale wyglada na to, że udało się wszystko dograć - i transport, i termin operacji, i rozliczenie finansowe. Jeśli wszytko pójdzie zgodnie z planem, dziś ok. 19-tej Szaman będzie w klinice. Proszę trzymajcie mocno kciuki.

Posted

Szaman już w klinice. Jutro rano będzie go badał lekarz, żeby upewnić się czy operacja jest konieczna. Jeśli tak, to ok. godziny 11-tej zacznie się zabieg.

Posted

Szaman nie miał dziś operacji, bo ... okazała się niepotrzebna. Nic złego się nie dzieje, z żołądkiem jest wszystko dobrze i nie widać wcale, żeby doszło miesiąc temu do skrętu. Jednak badania wykazały, że jest coś niepokojącego z serduszkiem Szamana, więc dziś czeka go konsultacja kardiologiczna. Jestem w kontakcie z kliniką, możliwe, że kardiolog jeszcze dzisiaj go zbada. Na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jutro można będzie go zabrać (chciałoby się napisać, że do domu, ale z poszukiwań domku nici).

Posted

Czyli 1 wiadomość dobra i 1 nieco gorsza. Oby z serduchem nie było nic poważnego. Moja 13 letnia olbrzymka też od kilku mies. ma serduchowe problemy ale jest na lekach i jakoś sobie radzi. 3mam kciuki nadal!

Posted

Wszystko ok. Serduszko zdrowe (godzinę temu miał robione EKG, pół godziny temu rozmawiałam z lekarzem), wyniki morfologii też dobre. Pani Doktor powiedziała, że Szaman jest w bardzo dobrej kondycji i robienie mu teraz operacji byłoby dla niego krzywdą. Trzeba tylko uważać, żeby przez dwie godziny po jedzeniu nie biegał i dobrze się odżywaiał, a z żołądkiem nie będzie kłopotów. Dopiero, jeśli okaże się, ze ma wzdęty brzuszek, należy jechać szybko do weterynarza. Możliwe, że dopiero wtedy będzie potrzebna operacja. Jutro można go zabrać do domu. :multi:

Posted

[quote name='weszka']Uffff... to dobrze. Kochany Szamanek.
A czy dałoby się strzelić kilka nowych fotek? Pewnie juz troszkę odrósł po fryzjerze ;)

Weszka, mówisz i masz ... ;)
Oto Szaman na dzisiejszym (ups!) wczorajszym spacerku.

Posted

Ooooo dzięki za fotki :) Jak się fajnie już zmechacił, nie jest taki łysek ;)
A to zdjęcie z podawaniem łapy to takie sznaucerze, typowy odruch. Kochany psiak tylko dlaczego nikogo za serce nie złapał...? Bo duży, ma problem z oczkami i już nie pierwszej młodości... :(