Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyjeżdżałam i przez kilka dni nie miałam dostępu do netu
Po powrocie bałam się tu zajrzeć ... :roll:
Na szczęście niepotrzebnie :)
Właśnie z ulgą przeczytałam, że mimo kolejnych rewelacji ciągle jest nadzieja :multi:
W dodatku ROJowski nie ma gorączki i wcina aż miło :multi:
To naprawdę niesamowity pies :loveu:
Jak to dobrze, że trafił do równie niesamowitej osoby :modla:
Trzymaj się Roj :loveu:
Z Iwoną masz szanse !!!

Posted (edited)

Tak, historia ROJa jest niesamowita. Wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie. Na szczęście od kilku dni są w miarę dobre wieści, tzn. nie ma jakiś bardzo złych, za to ROJ póki ma apetyt i motywację żywieniową to znaczy, że chce żyć, i ma na to całkiem spore szanse. Z pewnością jedzenie go wzmacnia. Przede wszystkim humor mu dopisuje, a codzienny, stały kontakt z panią Iwoną pozwala mu też pokazać jaki jest, jaki ma charakterek.
Trafiła motyka na kamień - Siłacz i Siłaczka :)

P.S.
czytam i nie wierzę co napisałam po nocy :) z motyką wyskoczyłam, a przecież mówi się "kosa na kamień" :)

Edited by Ekiana
przemyślałam :)
Posted

[quote name='Selenga']Dziewczyny, na FB jest wiadomość...
Zła...
Bardzo zła...
Nie będę kopiować, może Ewa napisze...
(*)[/QUOTE]

O matko, tylko nie to ...
Nie teraz ...

Posted

Skopiuję, bo nie mam siły pisać kolejny raz...

[h=6]Niestey koniec już dobrych wiadomości. jest już tylko jedna. Roja już nie ma. Odszedł dzisiaj po południu. Miał rozszerzenie żołądka, torbiel (nie widoczna na rtg ani usg- kilki usg) zamknęła wejście do żołądka a piłka (widoczna jedynie na rtg z kontrastem, do którego nie było wskazań) zamknęła odźwiernik i nastąpiło rozszerzenie. O szczegółach napisze Iwona. Byłyśmy przy sekcji. Dla mnie to wszystko ironia losu. Płuca bez zmian nowotworowych, serce ok, nawet cholerny pęcherz w dobrym stanie. Roj dochodził do siebie wewnętrznie i zaczął się zbierać do chodzenia. Nawet dzisiaj chodził na przód... W żołądku prakrycznie nic nie było, więc nie dostał tego nawet z przejedzenia... Cholerny guz (prawdopodobnie torbiel- będzie badany ale nie wygląda nowotworowo) i *******ona piłka, która w nim siedziała od niewiadomo kiedy. Nie mogę się z tym pogodzić. Żeby chociaż odszedł na którąś z chorób. A on odszedł przez cholerną zabawkę...
[/h]

Posted

Rojeczku -zegnaj
[*].Byles wyjatkowy .Nigdy Cie nie zapomne ..

[CENTER][IMG]http://www.bergwinkel-kater.de/grafik-material/png-grafiken/regenbogenbruecke.png[/IMG][/CENTER]

Posted (edited)

Cholerna ironia losu :placz:
Chce mi się krzyczeć: Panie Boże, d l a c z e g o ????????????????????????????
I nie spodziewam się odpowiedzi, bo coraz częściej mam wrażenie, że jeśli Bóg istnieje to jesteśmy jedynie igraszką w jego rękach ... :roll:
Przepraszam, jeśli obraziłam w tym momencie czyjeś uczucia religijne, ale śmierć tego wspaniałego, walecznego psa, śmierć niepotrzebna i w pewnym sensie przypadkowa bardzo mnie dotknęła :(:(:(:(:(

Żegnaj Roj
[*]
Dla mnie jesteś siłaczem i wojownikiem :loveu:
Trudno mi pogodzić się z tym, że w taki sposób przegrałeś :(
Nigdy Cię nie zapomnę !!!

Edited by DONnka
Posted

[h=6]Słuchajcie. Muszę uregulować wszystkie płatności za Roja ale i tak zostaną spore pieniądze z tego. Co Wy na to, żeby pomóc Iwonie? Ma sporo psów pod opieką, perspektywę kilku operacji zwierzaków, Campari, która oczywiście została na utrzymaniu Iwony a przy całym jej stadzie, to są kolosalne wydatki. Jeśli nie macie nic przeciwko, to chętnie przekazałabym te pieniądze na pomoc jej psom. Zresztą myślę, że przy ogromie psiego nieszczęścia, zaraz coś się napatoczy w ręce. Myślę też, że w ramach "Funduszu Roja" można by było z tych pieniędzy doinwestować do jakiejś wyznaczonej kwoty kilka operacji potrzebujących psiaków... To sprawa do przemyślenia ale do zorganizowania. Na psiaki pod naszą opieką nie potrzeba aż takich kwot (i oby tak pozostało)... a Iwona nawet dzisiaj ma właśnie operację...
Tej dziewczynie trzeba pomóc, bo tacy ludzie to wyjątki.[/h]

Posted

Napisałem na FB,napiszę i tu,jestem całym sercem za i dołączam to przesłanie nieznanego autora;

[url=http://up.programosy.pl/foto/546754_267429456674228_1997914223_n_1.jpg][img]http://up.programosy.pl/foto/546754_267429456674228_1997914223_n_1.jpg[/img][/url]

Posted

Ja tez Cie popieram Ewa .Ona tyle dobrego robi dla zwierzat ,bierze te wszystkie bidy do siebie ,pielegnuje ,leczy .Zasuwa przy nich jak maly motorek i nie wola o pomoc .Zyje skromnie a wszystkim co ma ,dzieli sie ze swoimi futerkami .Bo ona pomaga nie z checi zysku ,ale z milosci ,z potrzby serca .Takich ludzi jak Iwona jest bardzo malo .Pamietam jeszcze jak w tamtym roku walczyla o onke Gabi ,potem Malgosie .Wtedy juz wiedzialam ,ze to wyjatkowa osoba .Swoja determinacja i ogromna wiedza ,doswiadczeniem moglaby obdzielic pol dogo Cenie Iwone tez za to ,ze nie jest jakim strachulcem ,jesli chodzi o dobro psa czy kota -potrafi niezle nagadac .Wiec reasumujac -pomozmy Jej pomagac .Jestem na TAK .

Posted

Ludwa, to jest bardzo dobry pomysł !!! Podpisuję się obiema rekami !!! Iwona ma u siebie same stare, schorowane psiaki, które wymagają sporych nakładów finansowych. Byłoby cudownie, gdyby udało się wspomóc Ją w walce o ich zdrowie i życie !!! Wystarczy, że bierze na siebie ciężką codzienną harówę przy psiakach, a także ogromny ciężar emocjonalny. Niech przynajmniej nie musi się martwić o finanse !!! Poza tym w ten sposób śmierć Roja przestanie być tak boleśnie bezsensowna i obróci się w coś dobrego

Posted

no tak zupełnie to tej strony finansowej z Niej nie zdjemiemy, bo to byłoby bardzo krótkie działanie ale myślę, że taka pomoc z płaceniem za operacje, specjalistyczne karmy, drogie leki i leczenie to znaczna pomoc:)

Posted

[quote name='ludwa']no tak zupełnie to tej strony finansowej z Niej nie zdjemiemy, bo to byłoby bardzo krótkie działanie ale myślę, że taka pomoc z płaceniem za operacje, specjalistyczne karmy, drogie leki i leczenie to znaczna pomoc:)[/QUOTE]

No pewnie że tak, przy takiej ilości zwierząt.
Roj zjednoczył wielu ludzi.
Bardzo to budujące