ludwa Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 dzisiaj wpłynęło 10 złotych od asl:) Dziękujemy:) Nie macie pomysłu jak jeszcze to wszystko rozkręcić, żeby fundusze zebrać na chłopaka? Bo na razie nie mamy nawet na wizytę rehabilitantki a co dopiero na dalszą diagnostykę i wózek czy hotele....:( Smutne to wszystko. Widać od jakiegoś czasu, że z finansami coraz ciężej. Każdy odczuwa na własnej kieszeni kryzys. A z pustego też się nie naleje... I koło sie zamyka:( Quote
Selenga Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 [quote name='ludwa'] Nie macie pomysłu jak jeszcze to wszystko rozkręcić, żeby fundusze zebrać na chłopaka? [/QUOTE] Dzisiaj będzie obiecana aukcja na allegro. Quote
nika_85 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 [quote name='ludwa']Zbiorę te rzeczy i wystawię. Najprędzej w weekend, Tylko kupujących mi poszukajcie;)[/QUOTE] Ludwa!!! Jesteś wielka!!! nie miałam nawet śmiałości Cię o to poprosić!!! znajdę Ci ich...nie wiem jeszcze jak...ale znajdę... Quote
RudziaPaula Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Ja pod miesiąca dorzucę się jeszcze(chociaż 20zł kolejne).nie chce składac stałej deklaracji,bo koszty Felcia "mojego" są duże,do tego nigdy nie wiadomo co będzie w następnym miesiącu...ale będę się starac wspomagac. Quote
Elwira1992 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 ludzi an bazarek to potem sie porozsyła że taki bazarek jest z różnymi rzeczmi :) co do pieniążków hmmm przydałby się jakiś sponsor ( ale jak go znaleźć.... :( ) bazarek raz wpłaty co teraz przybywają 2 można by coś zrobić na cegiełki dla Roja ?? albo jakiś fajny przedmiot ( np. szkic psa lub Roja jest wiele uzdolnionych osób ) i wtedy licytacja by była ? albo namówić kogoś kto szkicuje maluje by zrobić właśnie licytacje i kto więcej da będzie miał szkic swojego psa ( tylko trzeba znaleźć osobę która maluje , szkicuje i się zgodzi na to ) Quote
nika_85 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 [quote name='Selenga']Dzisiaj będzie obiecana aukcja na allegro.[/QUOTE] ja nie wiem jaka aukcja na allegro :oops:, chyba coś przeoczyłam...ale to nic, bo nie to chciałam powiedzieć... Dzięki :* :* :* Dzieki wszystkim :* Quote
ludwa Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 aukcja cegiełkowa na allegro, też trzeba rozpropagować A wielka jestem, strasznie dużo sznurka przy suszeniu prania zajmuję:) Quote
nika_85 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 [quote name='ludwa']aukcja cegiełkowa na allegro, też trzeba rozpropagować A wielka jestem, strasznie dużo sznurka przy suszeniu prania zajmuję:)[/QUOTE] ojjjj nie rozśmieszaj mnie!!! bo w pracy jestem!!! to dziwnie wygląda jak się uśmiecham do monitora!!! to czekamy :) Quote
ludwa Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 już się przyzwyczaiłam, ze wszyscy się ze mnie śmieją... Quote
RudziaPaula Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 mysle ze nie z ciebie tylko do ciebie:) z tego co wiem na allegro od tych cegiełek trzeba zapłacic prowizję.wiec może niech ci z dogo wpłacają od razu do Was a ci z allegro niech tam płacą..... Quote
Elwira1992 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 (edited) [quote name='RudziaPaula']mysle ze nie z ciebie tylko do ciebie:) z tego co wiem na allegro od tych cegiełek trzeba zapłacic prowizję.wiec może niech ci z dogo wpłacają od razu do Was a ci z allegro niech tam płacą.....[/QUOTE] dobrze napisane niech wpłacają na konto od razu bo allegro zedrze kasę :( :( jako cenną rzecz znaczy się cenną taką droższą przeznaczona na licytacje ( bazarek) mogę zaproponować ułożone puzzle które są w antyramie wymiary 70x50 jest to stado biegnących koni po lesniej ścieżce zdjęcie wrzucę później :) tylko wtedy by ktoś musiał odebrać to ode mnie z domu bo to troszkę waży a ja nie miałabym jak to przetransportować jak ktoś chętny mogę i to przeznaczyć :) można powieść na ścianę wygląda to pięknie jak obraz :) albo można na biórko wtedy szybka z antyramy będzie jako podkładka :) pozdrawiam o w necie znalazłam hihih [IMG]http://merlin.pl/Trefl-Ogiery-pelnej-krwi-angielskiej-Stadnina-koni-Widzow-puzzle_Trefl,images_big,0,PT-10168.JPG[/IMG] Edited July 23, 2012 by Elwira1992 Quote
DONnka Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 (edited) Nie było mnie trochę, bo wyjeżdżałam, ale o Roju nie zapomniałam :) Jak już będzie aukcja allegro to koniecznie trzeba ją na wydarzeniu na fb rozpropagować Wolf wie jak to zrobić :) Ludzie chętnie kupują cegiełki, bo to kwota niewielka a pomoc namacalna ;) [B]Ile potrzeba na już, żeby rozpocząć zabiegi z rehabilitantką ?[/B] Pewnie będzie taniej, jeśli Pani nie będzie musiała wystawiać faktur za zabiegi, a więc potrzebna będzie chyba żywa gotówka wypłacana do ręki. Poprawcie mnie, jeśli się mylę ;) Na owczarku zwrócił się do mnie Pan z zapytaniem, czy za pomoc finansową psiakom może otrzymać ich zdjęcia, takie prawdziwe nie wirtualne :roll: Napisałam, że jak najbardziej TAK :) Jeśli Pan mi odpisze, to chcę podać Roja jako kandydata do pomocy :) Mam nadzieję, że zdjęcie chłopaka będzie do zrobienia, co ? Edited July 23, 2012 by DONnka Quote
ludwa Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Zdjęcia są:) Może być więcej tylko wywołać:) Ale będę miała kilka dni urlopu, więc ogarnę i to jak tylko bedzie trzeba:) p. fizjo terap. normalna:) Wystawi rachunek bez problemu, co do ceny jeszcze zobaczymy czy drożej ale mam wrażenie, że nie:) Quote
wolf122 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Byłem w necie przed południem ale Dogo nie działało:roll:.DONnka jak się spotkamy(już niedługo:eviltong:) w gronie owczarkolubnych,to ja Ci podziękuję za reklamę:cool3::lol:;)Zaraz się wezmę za żebranie na naszego Roja ale coraz gorzej z datkami,kryzys i zagęszczenie potrzebujących okropne:roll: Sam się zastanawiam,który bank obrobić:mad:;):lol:,bo z kasą na debecie jestem.Ale zdążyłem przywyknąć.Mam nadzieję,że to się zmieni,te 7 chudych lat jak te siedem chudych krów mam nadzieję,że zamienią sie kiedyś w tłuste:lol: Quote
RudziaPaula Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Mi kiedyś znajomy z uśmiechem powiedział że to mogą byc moje tłuste lata.....wolę nie wiedziec jak będą moje chude wygladały:smile: Quote
sambo_os1 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 przesłałam na konto dla Roja 15zł i trzymam kciuki za dzielnego chłopaka ;) Quote
ludwa Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 [quote name='sambo_os1']przesłałam na konto dla Roja 15zł i trzymam kciuki za dzielnego chłopaka ;)[/QUOTE] Dziękujemy:) [quote name='RudziaPaula']Mi kiedyś znajomy z uśmiechem powiedział że to mogą byc moje tłuste lata.....wolę nie wiedziec jak będą moje chude wygladały:smile:[/QUOTE] Rety to ja do wróżki nie idę, bo jak mo to samo powie, to się chyba targnę na granicy tych 7 lat;) [h=6]Właśnie wróciłam od Roja. Poprosiłam o wizytę zaprzyjaźnionych weterynarzy... Kiepsko to widzą. Dostaliśmy Metacam, Nivalin (o ile uda mi się go jutro wykupić) i combivit (albo coś podobnie brzmiącego z vit. z grupy B). Ich zadnie na temat wózka...dla małego psa tak, dla tak dużego....nie bardzo. To obciążenie powoduje ucisk narządów. To lekarze z grupy tych, którzy leczą, kiedy widzą sens leczenia a jeśli sensu nie widzą, mówią to jasno. Nie chodzi o to, żeby kasę wyciągnąć. Stwierdzili, żeby zawalczyć, bo nie ma nic do stracenia ale jeśli się nie podniesie, to bez sensu go męczyć, tym bardziej, że odleżyny robią swoje.[/h] Quote
Ekiana Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 A może ten Pan od zdjęć chciałby mieć zdjęcie i dyplom? Mogę zrobić - ale w sierpniu bo wtedy będę w Warszawie. P.S. Taki dyplom z podziękowaniem, ze zdjęciem ROJa. Powiedzmy, że coś więcej niż tylko fotka z laba Quote
DONnka Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 [quote name='Ekiana']A może ten Pan od zdjęć chciałby mieć zdjęcie i dyplom? Mogę zrobić - ale w sierpniu bo wtedy będę w Warszawie. P.S. Taki dyplom z podziękowaniem, ze zdjęciem ROJa. Powiedzmy, że coś więcej niż tylko fotka z laba[/QUOTE] Świetny pomysł :) Ale poczekajmy najpierw na odzew ze strony Pana i zobaczmy jaki będzie hojny :eviltong: Quote
Selenga Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [B][URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=2513273587[/URL][/B] Proponowałabym jednak żeby dogomaniacy NIE KUPOWALI cegiełek. Dlaczego? Ponieważ od każdej aukcji musimy zapłacić prowizję - niby niewiele bo tylko 5% ale przy 200 cegiełkach to już się robi 50 zł, a to wcale nie jest mała kwota. Jeżeli wpłacicie swoje pieniądze bezpośrednio na konto, to dla psiaka będzie przeznaczona cała wpłacona przez was kwota, a jeśli kupicie cegiełki, to część tej kwoty zgarnie allegro. Zostawmy allegrowe cegiełki dla tych, którzy nie są na dogomanii - oni nie mają innej drogi pomocy. zapraszajcie też na allegro swoich znajomych. Albo róbcie tak jak to robią niektórzy wpłacający - kupują 1 cegiełkę ale wpisują wysoką kwotę w koszty przesyłki. A jeśli chodzi o zdjęcia dla pana, to ja przecież będę robiła cegiełki z podziękowaniem dla allegrowiczów, również w wersji papierowej Quote
kakadu Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 (edited) [quote name='wolf122']Ekiana ja nie neguję sensu konsultacji u innego Weterynarza,tylko czy wizyta domowa spełni swoją rolę?Wiadomo,że dobry wet może mieć cenne uwagi,inne spojrzenie itd. ale i tak bez badania popartego współczesną aparaturą nic w domu rzeczowego nie stwierdzi.Dlatego jeśli jest potrzeba skonsultowania jeszcze z innym specjalistą,to owszem ale w klinice plus np.badania porównawcze,bo wizyta domowa,to wygoda ale czy wniesie coś nowego?[/QUOTE] czy nie uważasz wolf, że właśnie z tego powodu ten wezwany lekarz "wypiął się" na roja? btw - do kanisa bys zajrzał i się "ustosunkował" bo tam nowa kwestia wyniknęła ;) o dr b. nie będę sie rozpisywać, to dobry człowiek, z pewnościa są psy którym bardzo pomógł, niestety kanis do nich nie należy; trzymałabym się janickiego; nie jest tani, ale to doświadczony chirurg z cennymi skłonnościami do podjemowania wyzwań; oczywiście konsultacje z drem sterną bardzo wskazane, bo zawsze sa wskazane, choc z doświadczenia wiem, że czasem mogą niestety tylko zamącić w głowie (patrz wątek kanisa) Edited July 24, 2012 by kakadu Quote
wolf122 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [QUOTE]czy nie uważasz wolf, że właśnie z tego powodu ten wezwany lekarz "wypiął się" na roja?[/QUOTE]-Dokładnie Kakadu:cool3: Ale skoro nie uzasadnił odmowy,to tak czy siak "się wypiął":razz:.Chyba,że ktoś nie przekazał jak naprawdę wyglądała rozmowa:roll:. U Kaniska byłem wczoraj ale zajrzę,chodzi o kojec?Zaraz sprawdzę:cool3: Quote
Ekiana Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Nie wiem czy jesteście na bieżąco z Facebookiem, ale na wydarzeniu ROJa rozgorzała dyskusja czy uśpić czy nie brrr Mam pytanie w związku z tymi jego odleżynami. Kiedy on się ich nabawił? Miał już je na tej działce gdzie był maltretowany? A tak apropos tematu usypiać nie usypiać bo skoro chore to tylko problemy - mam dla Was jeszcze jeden wątek, tylko, że niewidomego kociaka. Ale wyskoczyłam, co?:) Zwłaszcza na psim portalu! :) Nie gryźcie :) [SIZE=1]W swojej obronie powiem, że po znajomości zostałam poproszona o zrobienie wydarzenia na FB. Jak się wczytałam w historię to szczękę z podłogi zbierałam z wrażenia. W sumie to nic odkrywczego, ale jednak lubię ten stan - chodzi dokładnie o przyjemność bycia oczarowaną spontaniczną dobrocią zwierząt. [/SIZE] [IMG]http://images45.fotosik.pl/1466/6cccf3d9191332f2med.jpg[/IMG] A tu szczegóły i konkrety: [URL]http://www.facebook.com/events/498753580141066/[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229759-To-juz-trzecie-życie-8-tyg-niewidomego-malenstwa-Proszę-o-pomoc-w-ogłoszeniach!?p=19416131#post19416131[/URL] Quote
Recommended Posts