Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bianka0']Ja podaję LOCOMOTIV. Można go dać dziecku bez konsultacji z lekarzem to można i psu.
Nie działa jakoś cudownie, ale zmniejsza nudności i trochę uspokaja.[/QUOTE]

Bianeczka? To jeszcze jako fachowiec powiedz jaką dawkę im dać? Bajka waży 6400, a Sonia 3700???
A Aviomarin???

• Replies 369
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ladyahia']Bianeczka? To jeszcze jako fachowiec powiedz jaką dawkę im dać? Bajka waży 6400, a Sonia 3700???
A Aviomarin???[/QUOTE]

Nie pamiętam jaką dawkę, w ulotce masz przeliczenie na kilogram masy ciała.
Na Aviomarin musisz mieć receptę, to nie jest lek ziołowy. Po za tym już wiem że to co działa dobrze na ludzi, nie zawsze jest dozwolone dla psa. Ja zawsze dzwonię do mojego weta i konsultuję dopuszczalność ,, ludzkich " leków i dawki, które potrafią się znacznie różnić od tych dla ludzi.
Tylko raz musiałam podać lek psu z chorobą lokomocyjną - Soni / Latice, mojej tymczsowiczce i Locomotiv całkiem nieźle ( ale nie cudownie ) podziałał w czasie podróży.
Juto zadzwonię do mojego weterynarza i zapytam co zaleci Twoim dziewczynkom.

Posted

A tak kochana udało się:multi: poszłam sama i mimo ostrożności naszej doktorki udało się. Ale wysłuchałam tyrady że najlepsze na mdłości w podróży są puste brzuszki bo pieski takie małe i nie powinnam im nic dawać na wymioty i na uspokojenie, bo przy takich maliznach łatwo przedawkować. I zdaniem Pani doktor jak będą śpiewać, to niech śpiewają, w końcu w podróży się śpiewa:eviltong: jak określiła są gorsze stresy, żeby pakować w małe leki. Kupiłam w razie czego, dam im w ostateczności

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Dostałam SMSa od ladyahii, ma kłopot z dogomanią, nie może nic pisać na wątkach.
Cała rodzinka wróciła już z ferii, wszyscy zdrowi, zadowoleni i szczęśliwi :lol: Przekazuje dla wszystkich pozdrowienia.

Posted

To wyżej to próba:angryy: bo już napisałam tyle postów i wszystko wyleciało w powietrze, wcale nie miałam dostępu do dogomanii :shake: Ale najwyraźniej już jest ok:multi: Dziewczyny zdrowe i zadowolone wróciły z ferii zimowych, ale Bajeczka przeżywała stres jak zostawały same tam w górach i troszkę przemeblowywała domek:evil_lol: spodobało im się wychodzenie z domu prosto na dwór i kręciły się w obie strony jak wariatki, zawsze to inaczej niż złazić z 3 piętra:p podróż zniosły obie dobrze , Bajeczkę zemdliło jeden raz, ale za to śpiewały w niebogłosy:diabloti: Jutro spróbuje dodać zdjęcia i oczywiście pozdrawiamy wszystkich i przesyłamy dużo całusów

Posted

wyszłam z dziewczynami na wieczór i rozpędziły się obie do lasu, zaraz Sonii wysiadły łapki z zimna i na ręce jak zwykle do mnie, ale Bajce nigdy to się nie zdarzyło, a dziś Bajka stanęła, zaczęła podnosić łapki i tak przeraźliwie płakać jakby ją ze skóry kto obdzierał:placz: wystraszyła mnie bo myślałam że coś się stało, ale to tylko mróz- obie ze spaceru musiała pańcia przydźwigać. Moja mała panikara :loveu: rzadko zaszczeka, ale płakać to ładnie potrafi. Zwykle koncertuje jak się jedzonko szykuje - że niby taka wygłodzona:diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

Ladyahio co tutaj taka cisza ? Zaglądam codziennie w wolnej chwili czy są już zdjęcia z zimowego wypoczynku.
Dzieci na Lubelszczyźnie dopiero zaczynają ferie od poniedziałku, Wy już pewnie zapomnieliście o feriach.

Posted

Bianeczka mam normalnie nerwa na dogomanię:angryy: mam takie ładne zdjęcia moich laleczek i nie mogę wstawić:angryy: ja też tu zaglądam codziennie, ale tracę cierpliwość na codzienne nieudane wstawianie tych zdjęć. Co się stało z dogomanią? Ale próbuje dalej... Buziaki dla wszystkich :loveu:

Posted

Jak Tobie to się udało Bianeczka????
Ja mam problem żeby coś napisać.
A co do zdjęć, to odpoczynek bardzo męczył moje czarnule:p A to dlatego że zasmakowały w hulaniu po podwórku bez uwięzi na smyczach, ale za to kręciły się w tą i nazad jak smr....d po gacich:evil_lol: Przed wyjazdem kupiłam im takie światełka, halogenowe, do szelek i to był świetny zakup. One się ani troszkę nie słuchały i tylko światełka widziałam wieczorem:diabloti: Świerze powietrze im służyło i tak padały po tych spacerach przy kominku jak kłody... i takich "padniętych" zdjęć najwięcej mają porobionych:crazyeye:

Posted

A ten fotel na którym śpi Bajka to był jej ulubiony, tam leżała jej kołderka zabrana z domu i tam sobie odpoczywała w dzień. Bardzo płakała jak wychodziliśmy... wskakiwała na parapety, troszkę przemeblowywała domek z rozpaczy:diabloti: ale i ten wyjazd chyba był takim przełomem. Po tym wyjeździe Bajka zrobiła się taka...łobuziara:evil_lol: Jest ciągle "uśmiechnięta" i lubi coś spsocić:eviltong: Jest bardzo kochana. Szkoda tylko że przestała być taka "paniusi przylepka" już się nami nacieszyła. Teraz trzeba 5 razy Bajeczkę prosić o całusa :placz:

Posted

Fajnie się czyta o dziewczynkach :lol:
Bajka dopiero teraz będzie pokazywała swój charakterek, czuje się już pewnie i bezpiecznie.
Ladyahia możesz przesłać dalsze zdjęcia, to je wstawię na wątek, u mnie działa wszystko OK.