Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Itske napisał(a):
No i bardzo dobrze, będę jechałą do Holandii ( mam nadzieję, ze w sierpniu) , to Ci po drodze psiaczka zostawię :-)

Itske - a ja szukam pilnie transportu do Berlina (dla kociaka), mogę się podłączyć do Smiecia dla wieso? ;-)

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kinga napisał(a):
Itske - a ja szukam pilnie transportu do Berlina (dla kociaka), mogę się podłączyć do Smiecia dla wieso? ;-)

Nie wiem, kiedy będę jechalą, czekam i czekam - jadę w celach romansowych (psich :-) dla jasności). Sprawdzę nazwę miejscowości, to jest gdzieś na granicy holenderskiej, ale myślę, że nie będzie problemu, o ile kocię w kontenerze wytrzyma (???) nigdy tak daleko kota nie wiozłam, ma jakieś specjlne wymagania? a czemuż to kocię się wybiera aż tak daleko?

Posted

brazowa1 napisał(a):
hihihi,widzisz Wieso,juz Dogo Cię w pieska "ubrało". :)

ano widze......a jaki duzy jest ten skodziak ? bo chyba cos niedowidze.....
Itske, a dokad jedziesz? odemnie 12 knm do granicy......
na razie probuje zlapac kroliczka, ktorego ktos porzucil w parku :( tu tez wakacje :(

Posted

wieso napisał(a):
Itske, a dokad jedziesz? odemnie 12 knm do granicy......

Jadę do miejscowości Warbeyen
błagam nie pytajcie, gdzie to jest, wbijam w nawigację i jadę :-), jestem geograficznie do bani :-)

Posted (edited)

Wieści najnowsze. Biglowa chciała nam cos pokazać,to jej notoryczne stawanie na przednich lapkach było zastanawiające. Otóz ona 'tańczy",ktos ja tego musiał nauczyc. Za pierwszym razem myslałam,że to przypadek,ale nie,ona to robi celowo i powtarza,gdy widzi smaczną nagródke-kręci piruety stojąc na tylnich łapkach.Wczoraj zatanczyła kilka razy,bo zobaczyła kurczaka.
żeby nie byc gołosłownym:

http://www.youtube.com/my_videos_edit?ns=1&video_id=8wWUh0G_MhU

Spokojnie śpijcie,Pająkowi już nie dolega depresja,jakoś musiał sobie poradzić.Ogromnym wsparciem był dla niego drugi szczeniak Leon,który jest dobry i kochany.
Je,biega,wczoraj je wypusciłam poza boks,pobawiły sie. Tylko, co dla mnie najprzykrzejsze? Leon trafił w podobnym stanie do schroniska co Pająk,zagłodzony,mizerny,ale oba lgneły do człowieka.Pajak spędził dwa miesiace w domu,a Leon w tym czasie dwa miesiace w schronisku. Leon nie opuścił schroniska,a jego socjal po prostu powala,gdy sie go woła,leci na załamanie karku i tuli jak szalony. Pająk na wołanie przybiega,ale tuż przed człowiekiem hamuje i wymija.Oczywiście pracuje nad tym,żeby ześwirował tak,jak Leon i znowu był spontaniczny.Podejrzewam,że w domu został pare razy niemile potraktowany przy opieszałym podejściu,same wiecie,jak ludzie robią :(

Zaczął podnosić noge. Wczoraj,przy kociarni. Mój ulubiony Leon,który jest w podobnym wieku,jest w tym względzie opózniony.

Dogadujcie się :) może cos dobrego dla pieska wyniknie. Moze w tym czasie pójdzie do domu, a może nie, więc opcja DT bylaby wtedy wybawieniem dla niego.

Edited by brazowa1
Posted

Pająkowaty z Leonem,wczoraj,widac wielkość.

http://www.youtube.com/watch?v=FXbPNDzK7lM&feature=vmdshb

Oczywiscie to sa pierwsze minuty po wypuszczeniu z boksu,więc szaleja,natomiast,gdy pobiegają są spokojne i słodkie. Zeby było jasne-to nie Leon w tym duecie,dowodzi,tylko Pająk-jest po prostu brzystrzejszy. Najtrudniejsza byla dla Pająka kwarantanna,nie dośc,ze wyrzucony z domu,to jeszcze 2 tygodnie samotności i odcięcia od wszystkiego:( wtedy byl faktycznie kłębkiem histerii. Na szczęście to szczeniak,nie zapętla się w bólu tak jak potrafią niektóre dorosłe psy-na długie lata.

Z gracją wskakuje na stól,a ze stołu na ławę,jest zwinny:) i bardzo łakomy.

Tak wyglada Pająk poczęstowany, z nadzieją na jeszcze

Posted

Pajęczna dziś biegał poza boksem z Leonem, są takie mądre, że same wychodzą przez rząd boksów z psami,a potem grzecznie za człowiekiem wracaja.Fascynuja go koty - nie zna ich, więc jest wiecznie zdziwiony.Szczeniaka Leona muszę Wam bliżej przedstawic,bo to PERŁA wśród psów,albo mu wątek założe, bo sobie na to wybitnie zasłużył charakterem. Leon dziś wysławił sienajbardziej tym, że ZESZŁY MU DWA JĄDRA!!!! Rokował tylko na operacyjne usunięcie,a tu patrzę i...niespodzianka! Oczywiście i tak do ucięcia i tak,ale co innego fundować mu operację z gmeraniem we flaczkach,a co innego klasyczna kastracja "na zewnatrz".
Pajak tego problemu nie miał.

mała Biglowa jest kumata, aż żal,żeby ktoś tego nie wykorzystywal. Dzis na dzień dobry machnęła mi dwa piekne kółka, bo zapamietala, że sie podobało. Za aportem biega jak szalona, potem przybiega i wciska, żeby sie z nia szarpać. Pieknie skacze z ławki na stół, a potem w ramiona. Cudowna sunia, ma talent,do tego jest odważna i wiecznie pogodna.

Posted

Wiesz co Brazowa, Ty to co najmniej na Nobla zasługujesz, chyba dzięki takim jak Ty ta ziemska sodoma i gomora :-) jeszcze nie została zniszczona
Szacun!

Posted

dziekuję za miłe słowa,ale prawda jest bardziej prozaiczna - to dzieki tym kundlom chce mi sie cokolwiek. Moge iśc najbardziej zdepresjonowana i wykonczona do schronu,a pół godziny spędzone z moimi ulubieńcami przywraca energię życiową. Oczywiście to wtedy,jak wszystko zdrowe i zywe.

Posted

Itske napisał(a):
Wiesz co Brazowa, Ty to co najmniej na Nobla zasługujesz, chyba dzięki takim jak Ty ta ziemska sodoma i gomora :-) jeszcze nie została zniszczona
Szacun!

odemnie tez....
sliczne ma te uchole :) slepka jeszcze troche smutne ale zyciowa energia powraca......no ciagle o nim mysle....

Posted

brazowa1 napisał(a):
dziekuję za miłe słowa,.

To nie miłe słowa - tylko suche fakty
bez Ciebie ten świat byłby gorszy
i to tez nie są miłe słowa - tylko prawda i fakt
jesteście w Sopocie na wystawie? zbieracie na psiaki? (mam michy, obrożę / obroże i nie wiem, co tam jeszcze)
jakoś na jesień nam nie wyszedł odbór witaminek i szmponów, witaminki dałam innym, zeby się nie zepsły, ale coś tam teraz wygrzebię

Posted (edited)

jak zawsze na wystawie jesteśmy i żebramy na psiaki ,tylko nie wiem,czy ja sama dotrę.

Biglowa,prosze podziwiac jakie robi postępy

jest najszczęsliwsza,gdy może robić cos zgodnego ze swoją natura i jeszcze byc za to chwalona

kręci kółeczka coraz lepiej

http://www.youtube.com/watch?v=jjS8QMzLAkg&list=UUJxuyiaMFU5lO8tB-wfs1EA&index=2&feature=plcp

a tutaj rozwiązuje problem

http://www.youtube.com/watch?v=lPdNys3q0rU

Edited by brazowa1