Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sprawa tej adopcji wyjasni się po niedzieli, osoba zainteresowana przyjedzie do schroniska i podejmie decyzję, póki co interesują nas wszystkie oferty. Domek w Stargardzie Gdańskim będzie sprawdzony już w weekend.

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dom w Starogardzie Gdańskim został sprawdzony i kontrola przedadopcyjna wypadła dobrze. Musimy wspólnie się zastanowić i podjąć ostateczną decyzję. Mamy obawy o małe dziecko.... Do końca nie znamy jego charakteru. Może dać Sucharkowi szansę na domek... Co o tym myślicie?

Pan z Kazimierzy nie odzywa się:shake: i szczerze mówiąc nie liczę na niego.

Posted

Myślę, że warto spróbować, ale najpierw trzeba by się zastanowić nad planem awaryjnym. Czy jest w pobliżu ktoś kto mógłby pomóc gdyby okazało się, że są problemy.
Wiem, że to "czarnowidztwo", ale ja wole dmuchać na zimne.

Posted

sahara napisał(a):
Myślę, że warto spróbować, ale najpierw trzeba by się zastanowić nad planem awaryjnym. Czy jest w pobliżu ktoś kto mógłby pomóc gdyby okazało się, że są problemy.
Wiem, że to "czarnowidztwo", ale ja wole dmuchać na zimne.

Są dziewczyny z Pomorskiej Fundacji "Rottka"

Posted

Może niekoniecznie napiszę tu o Sucharku, ale z doświadczenia nie jestem zbyt optymistycznie nastawiona do adopcji dorosłych, dużych, silnych psów do domów z tak malutkimi dziećmi. Nie twierdzę w tym momencie, że może to się skończyć conajmniej oddaniem psa z powrotem, ale pies może tam trafić tylko po pobycie w domu tymczasowym, gdzie został w danym kierunku sprawdzony.
Jeśi Sucharek cały czas przebywa w schronie i jedynie co to wychodzi na spacery- w takiej atmosferze jest wręcz niemożliwe dostrzeżenie, czy dziecku nic nie zrobi.
A z tego co wiem to ma jeszcze "problem" z bronieniem jedzenia- czego oduczanie nie jest wskazane w otoczeniu takich maluchów.

To tylko takie moje przemyślenia:p ,ale nie chciałabym zobaczyć tematu wątku: ZWRÓCONY SUCHAREK ZNÓW SZUKA DOMU...:cool1:

Posted

Ania Tygr miała napisać, ale nie wiem czy to zrobiła. Adopcja jest nadal aktualna, Sucharek jest fajnym psem, Dorka czasem wyprowadza go na spacer i nawet jej nie zjadł. Czekamy jeszcze na informację od kogoś, kto czasem jeździ w kierunku Gdańska.

Posted

Sucharek jest w drodze do domku:multi: Grzecznie przebył drogę do Warszawy z Dorką i Anią Tygr., tam odebrał go pan z synem, Sucharek zaakceptował ich od razu. Teraz jest w drodze do swojego domu, czeka go kilka godzin jazdy. Ale się dziś napodróżuje.... Ania wstawi zdjęcia i napisze więcej. Sucharku bądź grzeczny i szczęśliwy w nowym domku:multi:

Posted

Sucharek pojechał do Gdańska.
W Warszawie odebrał go jego przyszły pan, ktory przyjechał z 7-letnim synkiem. Sucharek od razu złapał kontakt z panem.
W czasie drogi był bardzo grzeczny i nawet nas nie zjadł...:cool3:
Zsiusiał nam się tylko na siedzenie.

Posted

No proszę ! Gdzie nie zajrzę same dobre wiadomości.
Chyba dobrze czasami zrobic sobie urlop od dogo :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
To co? zmieniam tytuł i nie ma takiej opcji żeby coś było nie tak!

Posted

Mam nadziję że jesteście w kontakcie i usłyszymy o tym jak Sucharek zaadoptował się do nowych warunków.
Paros dziękujemy za wytrwałe ogłaszanie Sucharka!:lol: