Cudak Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 Zdążyłam sunie rano zaszczepić u weta, więc pojechały już z książeczkami zdrowia (odrobaczone i zaszczepione). Wyszło razem 50 zł (25 zł za 1 szczepienie). Paragonu zapominałam zabrać. Transport razem 90 zł (60 zł [B]katlis[/B], bo sporo musiała nadrobić, by je podwieźć, ale i tak SPORO taniej niż specjalnie jechać, 30 zł dowóz do Goleniowa - musiałam busa pożyczyć, bo do małego auta mi klatka nie weszła :angryy:). Wczoraj kupiłam obróżkę za 5,50 zł (nie wiedziałam że u [B]mgro[/B] już są od [B]magdoli[/B]...), wiec obie pojechały w nowych obrożach, po nowe, lepsze życie :) Obróżki od [B]magdoli [/B]też się przydadzą dla kolejnych bid i Luśce jedną damy, bo ma starą i brzydką ;) Dziękujemy. Quote
Cudak Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 [quote name='kaerjot']Jak dostanę namiary to ustawię w banku stałe zlecenie w wysokości 50 zł. Przyda się??[/QUOTE] Ojej! Ogromnie dziękujemy! Mamy już razem z deklaracjami z miau 105 zł/miesięcznie, więc już tak strasznie dużo nie brakuje :) [B]Lupi[/B] będzie skarbnikiem (napiszesz do moda, by wydzielił Ci drugi post na rozliczenie?) i wyśle nr konta. Quote
Cudak Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 [quote name='Hałabajówka']30 minut dreptały w zaroślach które powinnam skosić ale nigdy nie ma czasu ;) Wszystko robią razem, idą jedna za drugą jak jedna przystaje to druga na nią czeka. Bardzo zżyte są ze sobą. Kondycji nie mają za grosz zwłaszcza brązowa paróweczka... Chodzą za mną wszędzie choć czasem ni nadążają. Bardzo fajne, spokojne sunie.[/QUOTE] Nie mają kondycji, bo siedziały bez ruchu kilka ostatnich lat :( A jakie szczęśliwe były, że wyjeżdżają! Bez najmniejszego problemu zapakowałam je do klatki (choć obawiałam się, czy mnie nie pogryzą przy podnoszeniu) :) Quote
Lupi Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Bardzo dziękujemy w imieniu suń :loveu:. PW z namiarami wysłane do kaerjot i Ryjonek Cieszę się że z suniami OK. Chyba szybko przywykną do nowych, lepszych warunków. Oczekujemy w przyszłości fotek babinek ;). Quote
kaerjot Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 [quote name='Lupi'] PW z namiarami wysłane do kaerjot i Ryjonek [/QUOTE] Otrzymałam, zlecenie ustawiłam, niestety nie mogłam od dziś tylko najwcześniej od jutra. Poproszę o info gdy dotrze pierwsza wpłata, żebym wiedziała, że dobrze wszystko wpisałam. :) Quote
zerojeden Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Dodatkowo gorąco dzisiaj u mnie od rana praży słońce więc trzymały się zacienionych miejsc, ale były bardzo zainteresowane. Wypuściłam im jednego z moich tymczasów (samca) no to nie bardzo były nim zainteresowane i jak jedna na niego na warczała to druga poszła jej wtórować. Babinki z charakterem. Teraz śpią na posłaniu w pomieszczeniu tam jest chłodniej to nie sapią jak lokomotywy. Straszne jak można tak zaniedbać pieska i tak zapaść przecież jej ciężko i na stawy i na serce bo krążenie nie daje rady.....zostawiam to bez komentarza. A w tym wieku trudno będzie je odchodzić. Quote
from_wonderland Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Zaglądam do suniek. Śliczne, szczególnie ta czarnulka ma bardzo ujmujące spojrzenie. Niestety mogę wspierać tylko odwiedzinkami, z finansami u mnie zawsze ciężko na koniec miesiąca, w wakacje :shake: trzymam kciuki za dziewczynki Quote
Cudak Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 [quote name='Hałabajówka']Straszne jak można tak zaniedbać pieska i tak zapaść przecież jej ciężko i na stawy i na serce bo krążenie nie daje rady.....zostawiam to bez komentarza. A w tym wieku trudno będzie je odchodzić.[/QUOTE] Brak ruchu, jakiegokolwiek, bo do jedzenia to... nie umiem z tel zgrać zdjęcia, co miały w miskach, w dniu, w którym usłyszałam wycie szczeniaków i poszłam na tą działkę zajrzeć, co się tam dzieje. W jednym wiadrze miały glony z piórami ("woda"), a w drugim zgniłą, zeschniętą kaszę z jakimiś odpadami wymieszaną (dobry tydzień musiała leżeć u nich w miskach). Quote
Cudak Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 [quote name='Lupi']Zaznaczmy jeszcze że wszystko to było w czasie dość dużych upałów... :angryy:[/QUOTE] Wysłałam Ci chyba to zdjęcie MMSem? Jak będziesz miała chwilę czasu i możliwość, to wstaw... Quote
Cudak Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 Staruszki w podróży: [IMG]http://img545.imageshack.us/img545/9453/p6281937.jpg[/IMG] [IMG]http://img42.imageshack.us/img42/2214/p6281935.jpg[/IMG] i paragon za obróżkę: [IMG]http://img6.imageshack.us/img6/198/p6281940.jpg[/IMG] Quote
__Lara Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Jak fajowo, że są już bezpieczne :multi::multi::multi: A kaskę dalej zbieramy!!!! Quote
Cudak Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 [B]Hałabajówka[/B], odetnij czarnej suni kawałek obróżki od pcheł, bo mi na widok nożyczek uciekała do budy, a dziś już nie zdążyłam... Wsparcie finansowe bardzo potrzebne! Oprócz tego, że na DT musimy uzbierać deklaracje (wpłaty jednorazowe również nas poratują!), to jeszcze [B]czarna sunia musi mieć guzy jak najszybciej wycięte [/B](nie wiemy, jak długo już je ma, a są spore i czy przerzutów nie ma!). Nie wiem, jak ze sterylkami (przy okazji wycinania guzów można by zrobić). Brązowa sunia ma guzka na plecach, ale to może być tłuszczak - wtedy tylko do obserwacji, czy nie rośnie. Quote
magdola Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Cudak, a szeleczki i obrózki do ciebie w koncu dotarły?????? Quote
Cudak Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 [quote name='magdola']Cudak, a szeleczki i obrózki do ciebie w koncu dotarły??????[/QUOTE] Tak: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228678-Dwie-staruszki-jamniczki-matka-i-c%C3%B3rka-prosz%C4%85-o-STA%C5%81E-DEKLARACJE-%28brakuje-290-z%C5%82%29?p=19302890#post19302890[/url] :) Dla staruszek zdążyłam kupić, zanim od [B]mgro[/B] odebrałam (bo nie wiedziałam, że już są), ale dla Lusi się przyda :) Dziękujemy :) Quote
tobciu Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 [quote name='magdola']Cudak, a szeleczki i obrózki do ciebie w koncu dotarły??????[/QUOTE] Dałam Marcie we wtorek, jak karmę mgro przywiozła dla Norka. Quote
magdola Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 [quote name='Cudak']Tak: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228678-Dwie-staruszki-jamniczki-matka-i-córka-proszą-o-STAŁE-DEKLARACJE-(brakuje-290-zł)?p=19302890#post19302890[/URL] :) Dla staruszek zdążyłam kupić, zanim od [B]mgro[/B] odebrałam (bo nie wiedziałam, że już są), ale dla Lusi się przyda :) Dziękujemy :)[/QUOTE] Mam nadzieje, ze sie przydadzą ;) mam małe zaległości na dogo, cudak dostałam pw ode mnie? Quote
faith35 Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Dziewczyny, jeśli będzie dla psiaka potrzebne wydarzenie na FB i ogłoszenia, to tutaj, za 5zł są: [url]www.dogomania.pl/forum/threads/228861[/url] Quote
zerojeden Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 (edited) Obcięłam jej zaraz jak przyjechała bo ciągnęła się po ziemi ;) w poniedziałek zabieram je do weta na oględziny i diagnozę. Jeżeli guzy są do wycięcia to nie ma na co czekać... umówię najpierw czarną (Inez - nie miała imienia w książeczce to sama jej wymyśliłam) No i były na wieczornym spacerze ;) ale trzymały się bardzo blisko drzwi do swojego lokum. Grzeczne są nie szczekają no chyba że inne psy podchodzą pod drzwi. Nic nie zniszczyły jak zostały same i oprócz jednej kałuży wszystko było tak jak zostawiłam ;) zjadły pół miski chrupek. Bardzo się wzdrygają przy dotyk[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/COLOR]u kulą się i są wystraszone. Dopiero jak do nich gadam i miziam pod brodą i po bokach to się ośmielają. Bardziej boi się Czarna Inez i jest bardziej nastawiona na człowieka, natomiast Brązowa Mika trzyma się bardziej na uboczu dopiero po chwili podchodzi. Ale popracujemy nad tym ;) Śpią na posłanku bo całe było we włosach, mają jedno duże i miękkie z obgryzionym rogiem przez poprzedniego tymczasa ale chyba im nie przeszkadza ;) Edited June 28, 2012 by Hałabajówka Quote
Cudak Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 Kilka dni i się przyzwyczają. Najważniejsze, że ten ich strach się agresją nie objawia, no i że są RAZEM. Inez - ładnie, nie spamiętałam jej imienia, więc nie było wpisane. Brązowa to na pewno Mika i obie reagują na to imię ;) Diagnoza (usunięcie guzów czarnej suni) jak najszybciej potrzebne! [COLOR=#0000cd][B]Bardzo prosimy o wsparcie na leczenie. [/B][/COLOR] Quote
tobciu Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 [quote name='Cudak'] Diagnoza (usunięcie guzów czarnej suni) jak najszybciej potrzebne! [COLOR=#0000cd][B]Bardzo prosimy o wsparcie na leczenie. [/B][/COLOR][/QUOTE] Bazarek z podpisu się dziś kończy, to myślę, że w ciągu tygodnia wpłaty wpłyną. Pomyślę nad banerkiem dla suniek. Quote
Cudak Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 [quote name='tobciu']Bazarek z podpisu się dziś kończy, to myślę, że w ciągu tygodnia wpłaty wpłyną. Pomyślę nad banerkiem dla suniek.[/QUOTE] Dziękuję :) Super by było! [B]Magdola[/B] chciała mi fanty wysłać na bazarek, może mogłaby Tobie podrzucić? Dałabyś radę? Quote
tobciu Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 [quote name='Cudak']Dziękuję :) Super by było! [B]Magdola[/B] chciała mi fanty wysłać na bazarek, może mogłaby Tobie podrzucić? Dałabyś radę?[/QUOTE] Dać bym dała, tylko nie wiem jak czasowo się wyrobię i na kiedy by był. Teraz po tym mam dwa kolejne bazarki zamówione. :) Jakąś specjalizację sobie chyba zrobię : robienie bazarków :) Suczkom i tak planowałam robić, bo zostaną fanty jeszcze po tym bazarze, plus mgr przywiozła kilka nowych fantów. Także robić i tak będę, jeśli nie spieszy się na już, już, albo wczoraj - to mogę magdoli fanty też dodać. Quote
Cudak Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 [quote name='tobciu']Dać bym dała, tylko nie wiem jak czasowo się wyrobię i na kiedy by był. Teraz po tym mam dwa kolejne bazarki zamówione. :) Jakąś specjalizację sobie chyba zrobię : robienie bazarków :) Suczkom i tak planowałam robić, bo zostaną fanty jeszcze po tym bazarze, plus mgr przywiozła kilka nowych fantów. Także robić i tak będę, jeśli nie spieszy się na już, już, albo wczoraj - to mogę magdoli fanty też dodać.[/QUOTE] Pieniążki będą potrzebne tak długo, jak długo sunie będą w DT (albo i dłużej, jeśli długi nam po nich zostaną), więc bazarki cały czas potrzebne będą i pośpiechu nie ma :) Teraz pilne jest również leczenie, ale mam nadzieję, że damy radę uzbierać. Quote
tobciu Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 [quote name='Cudak']Pieniążki będą potrzebne tak długo, jak długo sunie będą w DT (albo i dłużej, jeśli długi nam po nich zostaną), więc bazarki cały czas potrzebne będą i pośpiechu nie ma :) Teraz pilne jest również leczenie, ale mam nadzieję, że damy radę uzbierać.[/QUOTE] no to oki, fanty magdoli mogę dodać. Tylko magdola, błagam nie takie wielkie torby jak ostatnio. Ja nie mam gdzie szpilki wcisnąć w piwnicy. :) Fotelik stoi już w domu, bo się już do piwnicy nie zmieścił. Quote
Recommended Posts