Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Mika nie jest w tej chwili za gruba na zabieg? Ceny nie da się utargować? (u nas 150 zł koszt za takiej wielkości sukę) 250 zł to cena z badaniami przed sterylką? Quote
tobciu Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Z bazarku, gdzie 75% jest dla Stepnickich psiaków będzie jakoś około (dokładnie teraz nie pamiętam) 160 zł 75% - 120 zł dla suniek i Barrego. Minus 45 zł które już wcześniej przelałam Cudak jak sunie jechały do DT Czyli 75 zł jest jeszcze dla suniek i Barrego. To tak wszystko około, bo dokładnie nie liczyłam i jeszcze pieniądze są w trakcie wpływania, a czasem są dodatkowe pieniądze z "ogonków", czyli zaokrągleń kwot. Będę na dniach robić kolejny bazar dla suniek i Barrego - jeśli to pomoże mogę wyłożyć 50 zł na już jako zaliczka - i potem odbiorę to sobie z bazarku. Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Kasy wpłynęło chyba 50 zł od kaerjot (ale to jako stała deklaracja na DT) i 35 zł od Figunia. Mam 20 zł z bazarku cegiełkowego na psiaki i ze wspólnego wątku zostało 105,55 zł. Za mało na zabieg. Z karmą jest tak - przekazałam dziś DT Barrego 150 zł na kastrację, ale może uda się z Fundacji zabieg wykonać, więc za te pieniądze można by zamówić mu karmę, a dla suniek zamówić do 100 zł karmę z Vivy (bo tyle na facebooku Ktoś wpłacił). Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 tobciu napisał(a):Z bazarku, gdzie 75% jest dla Stepnickich psiaków będzie jakoś około (dokładnie teraz nie pamiętam) 160 zł 75% - 120 zł dla suniek i Barrego. Minus 45 zł które już wcześniej przelałam Cudak jak sunie jechały do DT Czyli 75 zł jest jeszcze dla suniek i Barrego. To tak wszystko około, bo dokładnie nie liczyłam i jeszcze pieniądze są w trakcie wpływania, a czasem są dodatkowe pieniądze z "ogonków", czyli zaokrągleń kwot. Będę na dniach robić kolejny bazar dla suniek i Barrego - jeśli to pomoże mogę wyłożyć 50 zł na już jako zaliczka - i potem odbiorę to sobie z bazarku. Dziękuję :) Można tą sumę przeznaczyć wtedy dla suniek, ale i tak mało na 2 zabiegi, a gdzie jeszcze opłata za DT.... dlatego myślę, że najlepiej byłoby popytać, czy gdzieś wsparcia na zabiegi by nie dostały. Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 tobciu napisał(a):a na kastracje jednej ile trzeba ? Chyba 250 zł za jedną, czyli 500 zł za obie + dojazd Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Poprosiłam o pomoc tu: http://www.dogomania.pl/forum/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-%C5%81ap czekam na odpowiedz, ale max refundacja za sterylkę to 150 zł. Gdyby ktoś poprosił Skarbonkę: http://www.dogomania.pl/forum/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-mo%C5%BCemy-wi%C4%99cej!-POM%C3%93%C5%BB! o wsparcie na leczenie 200 zł, to byłoby na zabiegi (ja poprosić nie mogę, bo za dużo w ostatnim czasie korzystałam z pomocy Skarbonki: karma dla Psotki, karma dla Norka, transport Barrego...). Hałabajówka, mogłabyś? Bo i tak na Twoje konto by musiało iść ewentualne wsparcie. Z bazarków i wpłat najlepiej byłoby na opłatę za DT zbierać, bo inaczej utoniemy w długach. Za mało deklaracji mamy :( Quote
tobciu Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Cudak napisał(a):Dziękuję :) Można tą sumę przeznaczyć wtedy dla suniek, ale i tak mało na 2 zabiegi, a gdzie jeszcze opłata za DT.... dlatego myślę, że najlepiej byłoby popytać, czy gdzieś wsparcia na zabiegi by nie dostały. To jeśli te 50 zł zaliczki chcecie - to daj znać, przeleję. A bazarkowe pieniądze myślę też niedługo. Dziś maja być 3 wpłaty. Po 16 sprawdzę. Oj, banerek mialam zrobić, wyleciało mi z głowy. Może być w nast tyg ? Priorytet teraz to raczej bazarek. Quote
AlfaLS Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 A może jeszcze poprosić o pomoc Skarpetę in. Talcott http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie. Czy one mają ponad 8 lat? Choć tam jest napisane, ze w uzasadnionych przypadkach można odstąpić od tej granicy wiekowej... Co prawda trzeba zwrócić 25 % udzielonej pomocy ale jest na to 6 tygodni... Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 [quote name='AlfaLS']A może jeszcze poprosić o pomoc Skarpetę in. Talcott http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie. Czy one mają ponad 8 lat? Choć tam jest napisane, ze w uzasadnionych przypadkach można odstąpić od tej granicy wiekowej... Co prawda trzeba zwrócić 25 % udzielonej pomocy ale jest na to 6 tygodni... Mają 12 i 13 lat... Quote
Figunia Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Wpiszcie mnie na deklaracje stałe do grudnia tego roku. Po 20 zł na łebka" czyli 40zł. miesięcznie. I wpłacę jeszcze 20 zł. Może za mną pójdą inni... Pozdrawiam. Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Figunia napisał(a):Wpiszcie mnie na deklaracje stałe do grudnia tego roku. Po 20 zł na łebka" czyli 40zł. miesięcznie. I wpłacę jeszcze 20 zł. Może za mną pójdą inni... Pozdrawiam. Ogromnie dziękujemy :))) Quote
zerojeden Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Badania przed sterylką są w ich wieku niezbędne, bez nich wet się nie podejmie cięcia. Możemy gdzieś indziej je ciachnąc jak znacie jakiegoś weta po niższej cenie w Koszalinie albo Białogardzie nie widzę zastrzeżeń. Przed chwilą wróciłam z sesji tymczasów więc jeszcze chwilę cierpliwości na fotki ;) Inez bardzo ładnie wyszła na portretowym :) A zapomniałam...... ja się nie udzielam w tych różnych programach pomocowych bo jeszcze nie miałam czasu się z nimi zapozanc i ogarnąc więc chyba nie wypada mi prosic o pomoc. Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Hałabajówka napisał(a):Badania przed sterylką są w ich wieku niezbędne, bez nich wet się nie podejmie cięcia. Możemy gdzieś indziej je ciachnąc jak znacie jakiegoś weta po niższej cenie w Koszalinie albo Białogardzie nie widzę zastrzeżeń. Ty jesteś na miejscu, więc wiesz najlepiej gdzie najlepiej i najtaniej. Tylko takiej kasy w 2 dni nie uzbieramy - zostaje tylko liczyć na pomoc "skarbonek". Mam nadzieję, ze uda się to wszystko załatwić jak najszybciej. Hałabajówka napisał(a):Przed chwilą wróciłam z sesji tymczasów więc jeszcze chwilę cierpliwości na fotki ;) Inez bardzo ładnie wyszła na portretowym :) Czekamy :) Hałabajówka napisał(a):A zapomniałam...... ja się nie udzielam w tych różnych programach pomocowych bo jeszcze nie miałam czasu się z nimi zapozanc i ogarnąc więc chyba nie wypada mi prosic o pomoc. Ja znów za często w ostatnim czasie prosiłam o wsparcie dla różnych psiaków, ale spróbuję.... W końcu nie dla siebie proszę o pomoc... Gdyby jechały razem to szacowany koszt 500 zł za zabiegi + ile za dojazd? Quote
zerojeden Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Za dojazd 25 zł. Na wizytę kontrolną i zdjęcie szwów wezmę je jak będę jechała w swojej jakiejś sprawie (jakoś to sobie zaplanuję) więc te kolejne koszta biorę na siebie. Quote
__Lara Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='AlfaLS']A może jeszcze poprosić o pomoc Skarpetę in. Talcott http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie. Czy one mają ponad 8 lat? Choć tam jest napisane, ze w uzasadnionych przypadkach można odstąpić od tej granicy wiekowej... Co prawda trzeba zwrócić 25 % udzielonej pomocy ale jest na to 6 tygodni... Do skarpety im. Talcott ja wpłacam regularnie, więc jakbym zgłosiła sunie to nie trzeba by nic zwracać ;) Quote
Cudak Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 [quote name='__Lara']Do skarpety im. Talcott ja wpłacam regularnie, więc jakbym zgłosiła sunie to nie trzeba by nic zwracać ;)[/QUOTE] Mogłabyś? :) Quote
tobciu Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 dzień dobry, Czekamy na nowe fotki :) Dodam do bazarku co się pomału dzierga. Narazie zdjęcia obrabiam. Quote
__Lara Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='Cudak']Mogłabyś? :)[/QUOTE] Nie ma problemu ;) Quote
Cudak Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 __Lara dziękuję, mamy po 150 zł na sunie z: http://www.dogomania.pl/forum/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-%C5%81ap czyli brakuje dla nich po 100 zł na zabiegi (na dojazd z uzbieranych na wątku/z bazarków) przelejemy. Hałabajówka dasz radę umówić je obie razem? Nie będzie problemu z tym: "5. Płatności dokonujemy po otrzymaniu faktury, najlepiej bezpośrednio na konto zakładu weterynaryjnego. Dane do faktury: Fundacja Przyjaciele Czterech Łap Rokitno 2 74-304 Nowogródek Pomorski NIP 597-169-91-69 Najlepiej wziąć fakturę przelewową z terminem płatności 14 dni i przesłać ją pocztą. Robimy przelew dla weta od razu po otrzymaniu faktury." ? Quote
zerojeden Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Załatwiłam sterylkę Inez z fundacji Kastor. Fundacja pokryje cały koszt zabiegu. Dam radę umówić je obie. Dzisiaj dowiem się na kiedy dokładnie. Czy w takim razie Fundacja Przyjaciele Czterech Łap pokryje koszt sterylki drugiej suni? Quote
Cudak Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 Super, że poprosiłaś i jest zgoda. Dziękuję :) Zaraz zapytam. Quote
emilia2280 Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 hej, rozmawialam z Elá i w sumie nie pokrywamy sterylek w wysokosci 250 zl. 250 zl mogloby byc rozlozone na dwie. Ta sama kwota, ale inna wartosc sterylki. Skoro macie po 150 zl z 4 Lap, to my mozemy zaplacic po 100 zl od suki, czyli 200 zl razem. Quote
Cudak Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 [quote name='emilia2280']hej, rozmawialam z Elá i w sumie nie pokrywamy sterylek w wysokosci 250 zl. 250 zl mogloby byc rozlozone na dwie. Ta sama kwota, ale inna wartosc sterylki. Skoro macie po 150 zl z 4 Lap, to my mozemy zaplacic po 100 zl od suki, czyli 200 zl razem.[/QUOTE] To by było super, tylko niepotrzebnie w takim razie pW wysłałam i namieszałam trochę.... ;) Quote
Cudak Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 Nadal bardzo potrzebne są stałe deklaracje dla suniek! Quote
Recommended Posts