Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ty$ka']Oj tam :D Czepiasz się szczegółów :P[/QUOTE]
Nie czepiam... ale fotki mogłabyś dać ;) No, chyba nie wygląda aż tak źle :roll:

Posted

[quote name='Mada95']Ale Joy ładnie w nowej fryzurze![/QUOTE]
Czy ja wiem. Na żywo trochę gorzej. Widać dokładnie wszystkie cięcia...ale czego się spodziewać po nożyczkach do papieru...:lol:

Posted

Ale piękna obcięta Joyka:loveu:
Ja Wikulke też ciachnęłam maszynką i poprawiałam nożyczkami fryzjerskimi, a i tak widziałam jakieś krzywizny, więc poszło Ci fenomenalnie jak na nożyczki do papieru:evil_lol:

Acz kolwiek sądzę, że jej akurat większej różnicy nie zrobiło, że jest obcięta..

Nie zawsze mam czas pisać, ale zaglądam do Was codziennie:multi:

Zdjęcie w spanku ' do kosza ' było super:lol:
Ślicznota z JOY:loveu:

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Ale piękna obcięta Joyka:loveu:
Ja Wikulke też ciachnęłam maszynką i poprawiałam nożyczkami fryzjerskimi, a i tak widziałam jakieś krzywizny, więc poszło Ci fenomenalnie jak na nożyczki do papieru:evil_lol:

Acz kolwiek sądzę, że jej akurat większej różnicy nie zrobiło, że jest obcięta..

Nie zawsze mam czas pisać, ale zaglądam do Was codziennie:multi:

Zdjęcie w spanku ' do kosza ' było super:lol:
Ślicznota z JOY:loveu:[/QUOTE]
Ja też ciągle widzę te krzywizny i mnie korci żeby poprawić, ale to chyba Joy skończyłaby jako łysa ... :lol:
Po kilku spacerach widzę, że trochę później się męczy więc chyba wyszło jej to na dobre :) I szybciej jest sucha po kąpieli w rzeczce ;)

Posted

Przejrzałam Waszą galerię i w końcu znalazłam fotki ostrzyżonej Wiki. No i powiem, że fajnie wyglądała;) A że Joy jest do niej podobna to przynajmniej mam jakieś wyobrażenie. Może na przyszłe lato... :)

Posted

Rami, ale nie wszystkie długowłose mają włos tak bujny jak np Twoja Dee- weź moją Milkę, nie ma super kołnierza, więc może i Wiki jest z tych mniej "bujnie owłosionych". I to w 90% kwestia genów.

[B]maryg22, [/B]włoski odrosną, a Joy będzie"mniej się pociła" w te piekielne upały ;)... Na przyszłość, kiedy będziesz cięła nożyczkami, weź chociaż krawieckie- i żeby nie było "schodów" tnij jakby "przez grzebień"- tzn trzymasz włosy grzebieniem i tniesz tam, gdzie wystają- ciężko to wytłumaczyć, ale może zrozumiesz moje tłumaczenie :oops:
Ja czasami mam ochotę trochę "ciachnąć" Draka- ma bujny, długi i do tego czarny włos- ale to nie jest dobry pomysł...

Posted

Wiki ma busz... mówiąc, że nie odrosły miałam na myśli długość z przed cięcia Arielko:)
W sumie 2 powodem tego, że ją obcięłam było to, że jak na małego psiaka ma tyle włosów, że każdy mówił, że jest grubasem...:eviltong: choć po tym jaka była zagłodzona wpycham w nią ile wlezie;)

Mi się super poprawiało degażówkami;)
A fryzjerskie nożyczki są o tyle lepsze, że są super naostrzone i nie miażdżą włosa, tylko mają gładkie cięcie, co sprawia, że włos się lepiej układa i nie rozdwaja:)

Posted

[quote name='2u2a']nie jest źle
:) przynajmniej nie będzie taki liści zbierała ogonkiem ;)[/QUOTE]
Ogon w zasadzie nie tknięty :eviltong:
Rami- mogę wiedzieć jaką maszynką strzygłaś ? :)

Posted

A ja słyszałam, że ludzka maszynka lubi się tępić na psiej sierści ;). Stąd też sobie wybiłam pomysł strzyżenia psa ludzką... ale może w takim razie bez potrzeby? :)

Posted

[quote name='Ty$ka']A ja słyszałam, że ludzka maszynka lubi się tępić na psiej sierści ;). Stąd też sobie wybiłam pomysł strzyżenia psa ludzką... ale może w takim razie bez potrzeby? :)[/QUOTE]
To może zależy od rodzaju sierści..., albo jakości maszynki:evil_lol:

Posted

Nie zastanawiałam się nad tym czy się tępi :) obcinała bez problemu, nie zacinała się, nie hamowała - nie raz na ludziach mam większy kłopot;) może to zależy o jakim psie mówimy, chi ma miękki włos i podatny, nie cięłam szorściaka np nigdy..

Posted

[quote name='Mada95']A ma Lejdi ma krótką sierść która jej prawie wypadała i nie mam jak próbować się w roli groomera:placz:[/QUOTE]
Ja bym się z tego cieszyła ;)