Baton Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 [quote name='Ty$ka']Oj tam :D Czepiasz się szczegółów :P[/QUOTE] Nie czepiam... ale fotki mogłabyś dać ;) No, chyba nie wygląda aż tak źle :roll: Quote
Baton Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 [quote name='Mada95']Ale Joy ładnie w nowej fryzurze![/QUOTE] Czy ja wiem. Na żywo trochę gorzej. Widać dokładnie wszystkie cięcia...ale czego się spodziewać po nożyczkach do papieru...:lol: Quote
Dzikie nieporadne Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='maryg22']Czy ja wiem. Na żywo trochę gorzej. Widać dokładnie wszystkie cięcia...ale czego się spodziewać po nożyczkach do papieru...:lol:[/QUOTE] no mogłaś użyć chociaż do ludzkich włosów ;) Quote
Baton Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 [quote name='Mada95']no mogłaś użyć chociaż do ludzkich włosów ;)[/QUOTE] Niestety... nie posiadam takich... ;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Ale piękna obcięta Joyka:loveu: Ja Wikulke też ciachnęłam maszynką i poprawiałam nożyczkami fryzjerskimi, a i tak widziałam jakieś krzywizny, więc poszło Ci fenomenalnie jak na nożyczki do papieru:evil_lol: Acz kolwiek sądzę, że jej akurat większej różnicy nie zrobiło, że jest obcięta.. Nie zawsze mam czas pisać, ale zaglądam do Was codziennie:multi: Zdjęcie w spanku ' do kosza ' było super:lol: Ślicznota z JOY:loveu: Quote
Baton Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee']Ale piękna obcięta Joyka:loveu: Ja Wikulke też ciachnęłam maszynką i poprawiałam nożyczkami fryzjerskimi, a i tak widziałam jakieś krzywizny, więc poszło Ci fenomenalnie jak na nożyczki do papieru:evil_lol: Acz kolwiek sądzę, że jej akurat większej różnicy nie zrobiło, że jest obcięta.. Nie zawsze mam czas pisać, ale zaglądam do Was codziennie:multi: Zdjęcie w spanku ' do kosza ' było super:lol: Ślicznota z JOY:loveu:[/QUOTE] Ja też ciągle widzę te krzywizny i mnie korci żeby poprawić, ale to chyba Joy skończyłaby jako łysa ... :lol: Po kilku spacerach widzę, że trochę później się męczy więc chyba wyszło jej to na dobre :) I szybciej jest sucha po kąpieli w rzeczce ;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 No widzisz:) To może golarka? U nas fajnie się sprawdziło, na 9mm;) Quote
Baton Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Nie...ale może pora sie nad nią zastanowić... :) Jak szybko Wiki włosy odrosły do wmiare normalnej długości? Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Nadal nie dorosły, a obcięłam ją jakieś 2 miesiące temu. Miała długość jak krótkowłose, teraz ma pośrednią:) Quote
Baton Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Przejrzałam Waszą galerię i w końcu znalazłam fotki ostrzyżonej Wiki. No i powiem, że fajnie wyglądała;) A że Joy jest do niej podobna to przynajmniej mam jakieś wyobrażenie. Może na przyszłe lato... :) Quote
Vesper Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Rami, ale nie wszystkie długowłose mają włos tak bujny jak np Twoja Dee- weź moją Milkę, nie ma super kołnierza, więc może i Wiki jest z tych mniej "bujnie owłosionych". I to w 90% kwestia genów. [B]maryg22, [/B]włoski odrosną, a Joy będzie"mniej się pociła" w te piekielne upały ;)... Na przyszłość, kiedy będziesz cięła nożyczkami, weź chociaż krawieckie- i żeby nie było "schodów" tnij jakby "przez grzebień"- tzn trzymasz włosy grzebieniem i tniesz tam, gdzie wystają- ciężko to wytłumaczyć, ale może zrozumiesz moje tłumaczenie :oops: Ja czasami mam ochotę trochę "ciachnąć" Draka- ma bujny, długi i do tego czarny włos- ale to nie jest dobry pomysł... Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Wiki ma busz... mówiąc, że nie odrosły miałam na myśli długość z przed cięcia Arielko:) W sumie 2 powodem tego, że ją obcięłam było to, że jak na małego psiaka ma tyle włosów, że każdy mówił, że jest grubasem...:eviltong: choć po tym jaka była zagłodzona wpycham w nią ile wlezie;) Mi się super poprawiało degażówkami;) A fryzjerskie nożyczki są o tyle lepsze, że są super naostrzone i nie miażdżą włosa, tylko mają gładkie cięcie, co sprawia, że włos się lepiej układa i nie rozdwaja:) Quote
2u2a Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 nie jest źle :) przynajmniej nie będzie taki liści zbierała ogonkiem ;) Quote
Baton Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 [quote name='2u2a']nie jest źle :) przynajmniej nie będzie taki liści zbierała ogonkiem ;)[/QUOTE] Ogon w zasadzie nie tknięty :eviltong: Rami- mogę wiedzieć jaką maszynką strzygłaś ? :) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Zwykłą ludzką :) nie mam psiej i nożyczkami też ludzkimi - byłam fryzjerem do lutego:) hehehe Quote
Baton Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Czyli pies od człowieka się jednak tak bardzo nie różni:lol: Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Hehehe, chyba nie, choć szczerze mówiąc to ludzi ładniej obcinałam:D Quote
Baton Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee']Hehehe, chyba nie, choć szczerze mówiąc to ludzi ładniej obcinałam:D[/QUOTE] Nie wątpię... ;) Quote
Ty$ka Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 A ja słyszałam, że ludzka maszynka lubi się tępić na psiej sierści ;). Stąd też sobie wybiłam pomysł strzyżenia psa ludzką... ale może w takim razie bez potrzeby? :) Quote
Baton Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 [quote name='Ty$ka']A ja słyszałam, że ludzka maszynka lubi się tępić na psiej sierści ;). Stąd też sobie wybiłam pomysł strzyżenia psa ludzką... ale może w takim razie bez potrzeby? :)[/QUOTE] To może zależy od rodzaju sierści..., albo jakości maszynki:evil_lol: Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Nie zastanawiałam się nad tym czy się tępi :) obcinała bez problemu, nie zacinała się, nie hamowała - nie raz na ludziach mam większy kłopot;) może to zależy o jakim psie mówimy, chi ma miękki włos i podatny, nie cięłam szorściaka np nigdy.. Quote
Dzikie nieporadne Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 A ma Lejdi ma krótką sierść która jej prawie wypadała i nie mam jak próbować się w roli groomera:placz: Quote
Baton Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 [quote name='Mada95']A ma Lejdi ma krótką sierść która jej prawie wypadała i nie mam jak próbować się w roli groomera:placz:[/QUOTE] Ja bym się z tego cieszyła ;) Quote
Recommended Posts