Jump to content
Dogomania

Mr. Rocky & Mrs. Leokadia oraz czarna bestyjka i reszta stada xD

Recommended Posts

Posted

No i poznałam w końcu Izę i KIsielka  :loveu: 

14si1dv.jpg

1ggo0l.jpg

Kiss jest świetny :loveu: 
hahah i jeszcze jedna wpadka jaką zaliczyłam to właśnie przy ringu grzywaczy.... można powiedzieć że nie zbyt przychylnie wyraziłam się o jednym grzywku a obok siedziała kobitka i się okazało że to jej pies  :siara: I oczywiście raczyła mnie od razu o tym poinformować xD  
Po za tym była naprawdę miła atmosfera... i aż samej mi się zachciało w przyszłości po ringach polatać :D

Posted

Ha! I zobaczyłam fotaski! Cudne. Leośka uśmiechnięta od ucha do ucha. Rocky też zadowolony ze spacerku!

A nie masz boksiów z wystawy?

Moje mendy zawsze zadowolone. Naćpane życiem  :laugh2_2: 

Boksie były w sobotę  :placz: A ja na wystawę pojechałam w niedzielę ...
Teraz to żałuj ę że nie wybrałam się do Kielc na dwa dni. Ominęły mnie moloski :(

Ten szpic to chyba wilczy (?)

No Buńkeł zrypał po całości, na jakieś ozdóbki poszła 

Kurcze no właśnie tak myślałam ale nie byłam pewna ;) Bo chyba szpic duży niemiecki podobny bardzo O.o ?

Ano właśnie... rozmawiałam z hodowcami ras które mnie tak naprawdę zupełnie nie interesowały i nawet za bardzo nie wiedziałam o co pytać :D A TTB byłam tak oczarowana, że nie w głowie mi były rozmowy :D

To Paula tez mogłaś jechać a nie marudzić tak, to szpic wilczy. O jakim psie się tak wyraziłas? :>

Kurcze a już nie pamiętam ale o jakimś nakrapianym bardzo  :siara: Albo o PP jakimś O.o 
Ogólnie dużo komentowałam a ja za cicho nie mówię  :megagrin: 

Zdjęcia z wystawy powoli już są dodawane na FB ;) 

Posted

Szpic wilczy sliczny... szpice wilcze zaczynają być u nas doceniane, widzę ich coraz więcej wszędzie - i bardzo dobrze, fajne psy, mam zamiar rodzicom takiego sprawić, jak będą szukali dla siebie psa :D

Co do grzywacza... hahaha, ja zawsze strzelę podobnego typu gafę :grins:

• 2 months later...
Posted

Chyba nie za dobrze jak już własnej galerii nie można znaleźć xD 

Szpic wilczy sliczny... szpice wilcze zaczynają być u nas doceniane, widzę ich coraz więcej wszędzie - i bardzo dobrze, fajne psy, mam zamiar rodzicom takiego sprawić, jak będą szukali dla siebie psa :D

Co do grzywacza... hahaha, ja zawsze strzelę podobnego typu gafę :grins:

Dla mnie szpice są ok ... u kogoś :) ja bym nie wytrzymała z tą sierścią i pewnie bym opitoliła na krótko :D

Leokadia&Papi

e9802d.jpg

3353yq1.jpg

Posted

My obie jesteśmy perfekcyjne ahahha 
No i odliczanie do zlotu znów można zacząć :) 
Dzisiaj Leokadia kuleje na tylną łapę ... i chyba zaczyna jej puchnąć :( Obejrzałam opuszki i wszystko jest w porządku ...
Możliwe żeby coś sb zrobiła podczas aportowania? 

Posted

No i skończyło się u weterynarza :( Leośka cały czas kuleje i widać, że bardzo ją boli. 
Wet ją obadał i niby wszystko w porządku ale jednak prawa noga jest w lepszej kondycji niż lewa :( No i nie obyło się bez ataków zębami... no ale to wszystko przez ból :< 
Dostała mocny zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzapalny. No i przepisał tabletki mineralno-witaminowe Vetoquinol.
Jak nie będzie poprawy to za tydzień na prześwietlenie.
Zakaz na ganianie kotów i aportowanie :D  Śmialiśmy się że to będzie dla niej największa kara :) 
A w gabinecie wróciły złe wspomnienia... w salce obok siedział zapłakany facet z psem pod kroplówkami... i przypomniała mi się akcja z Rocky'm. Dobrze, że wtedy mój aniołek wyszedł z tego :) 
A po za tym to yorki... yorki wszędzie :D Czekałyśmy prawie godzinę i przed nami były aż dwie yoreczki + za nami w kolejce jeszcze jedna. Z czego ta za nami chyba najnormalniejsza... bo i właściciel normalny. Jak obczaił że Leośka jest przyjazna to dał jej Lukę do obwąchania nawet :D A dwie panie przed nami jak by mogły to by te psy w jakiś kokon obszyły -_- żeby tylko przypadkiem kontaktu z innym psem nie miały... 
Edit: Zapomniałam dodać, że pannę Leokadię postawiliśmy na wagę a tam 14 kg :O 
A jeszcze niedawno ją ważyłam i było 12-13 ...