Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

50 złotych na potrzeby Koralika dotarło,dziękujemy Romce.

Koralik na razie spaceruje na smyczy po mieszkaniu,niezbyt chętnie,ale
jest przekupywany smakołykami.

Z behawiorystą jest w Jeleniej Górze problem niestety.
Pani Sylwia,polecana też przez Mondo Cane nie czuje
się na siłach,aby pomóc Koralciowi.

Polecany przez nią Pan,były policjant,niestety nie
stosuje pozytywnych metod.
Był u mojej suni swego czasu i próbował ją ,zresztą
też bardzo wylęknioną wychowywać strasząc i rzucając
np.klucze.

Ja już poruszyłam niebo i ziemię,szukałam,dzwoniłam
pytałam,ale trudno znależć behawiorystę.

Może ktoś zna jakiegoś dobrego,który choć przez
telefon poda kilka wskazówek.

Posted

Ja już zadzwoniłam dziś rano i wysłałam link do wątku Koralika.Będę się z panią kontaktować,ale jak otrzyma informacje z pierwszej ręki to będzie najlepiej.Jak zdecyduje się pomóc Koralikowi będziemy myśleć o finansach.
Jaro,dziękuję za podpowiedź.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Nie doczekałam się maila,ale będę jeszcze raz pisać do p.Dominiki.

A to dla azalii,wątek Gizmo:

[IMG]http://foto3.m.onet.pl/_m/d1a31e55655343950e07a780c9da2f5f,10,19,0.jpg[/IMG]

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252700-GIZMO-ma%C5%82y-czarny-puchaty-wygl%C4%85da-jak-nied%C5%BAwiadek#top[/url]

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Pani Dominika nie odezwała się ale u naszego Koralika był behawiorysta.Domek Koralika i azalia wybrały najlepszego jaki był w Jeleniej Górze.:lol:
I wiecie co...wczoraj Koralik,zszedł na dół po schodach,usiadł przed domem i obserwował co dzieje się na ulicy.Pani Alicja złożyła mu nawet szelki.Mały siedział i obserwował przechodzących ludzi.:lol: I wiecie co...TO BYŁA NAJLEPSZA WIADOMOŚĆ JAKĄ WCZORAJ USŁYSZAŁAM!!!!:multi:
Niuniu,kochany tak trzymać.

Poprosiłam azalię,żeby tylko nie spłoszyły Koralika jakimś nieuważnym a gwałtownym ruchem.Ale podobno jest wszystko ok!:lol:

Behawiorysta behawiorystą ale największą robotę wykonała chyba p.Alicja,opiekunka Koralika.Mały po prostu zaufał jej.A cała reszta to rezultat tego zaufania.Najpierw był spacer po mieszkaniu,potem przedpokój,następnie otwarte drzwi na korytarz,pierwsze piętro i...niedługo będą spacery.:lol:
MOŻE KTOŚ ZROBIŁBY ZDJĘCIA MAŁEGO? Azalio,może choć telefoniczne?Wszyscy pewnie chętnie zobaczyliby małego.

Edited by Romka
Posted

Chcę tylko dodać,że Kola(tak go nazywa Ala,bo Koralik trochę za długo)pokonuje w dół i górę aż 3 piętra i to wysokie w kamienicy.

Lada moment będzie już spacerował,na razie behawiorysta zalecił oswajanie się z widokiem ulicy i ludzi.

Zdjęcia telefonem mogę zrobić.

Serdeczne podziękowania dla Romki za 100złotych,które przysłała na behawiorystę dla piesia.

Posted

OCZYWIŚCIE CHCEMY ZDJĘCIA!!!!!:lol:

A Kola bardzo ładnie...dam tak na imię nowemu psiakowi w schronisku.Może mu przyniesie szczęście...:lol:

Posted

Świetne wieści! :) Trzymam kciuki za powodzenie i strasznie się cieszę, że trafił na taki odpowiedzialny domk, który się nie poddał :)

Posted

[SIZE=4][B]SŁUCHAJCIE!!!!!!!!!!!!!!![/B][/SIZE]

Koralik wychodzi już na spacery!!!!!Rano i wieczorem.Azalia dziś mnie poinformowała i obiecała zdjęcia.Mały nawet nie wiesz jak się cieszę!!!!!:lol:

Posted (edited)

Niesamowite :multi: Tak się cieszę. Mały słodziaku wreszcie będziesz mógł żyć normalnie i korzystać z uroków psiego dobrego życia u boku kochającej opiekunki, której przesyłam wielkie podziękowania i ukłony :iloveyou::Rose::Rose::Rose:

Romko, dla Ciebie także wielkie podziękowanie za to, że tak cierpliwie i z tak super skutkiem polecałaś Koraliczka i z ogromną determinacją i troską czuwasz nad jego losem :iloveyou::Rose::Rose::Rose:

Edited by elik
Posted

[quote name='azalia']Tak,doczekaliśmy się wreszcie,że Kolcio spaceruje po Jeleniej Górze.

Zdjęcia zrobię dopiero za jakiś czas,bo teraz wybieram się na operację.[/QUOTE]
Wielkie dzięki za Koraliczka :buzi::iloveyou::Rose:
Trzymam kciuki i pomodlę się za pozytywny wynik operacji. Wracaj zdrowa :loveu:

Posted

Tak azalio,wracaj zdrowa:lol:

Może uda mi się skontaktować z panią,która przywoziła Koralika z Łodzi do Jeleniej Góry,może ona szybciej odwiedzi małego w domu.Jak nie mogę się już doczekać:lol:

Nie zmieniłam tytułu wątku a mały przecież już w domu stałym a nie w domu tymczasowym.:lol:No to zmieniam.:lol:

Posted

[quote name='Romka']...
Nie zmieniłam tytułu wątku a mały przecież już w domu stałym a nie w domu tymczasowym.:lol:No to zmieniam.:lol:[/QUOTE]
Zmieniaj, zmieniaj niech się wszyscy dowiedzą, że Koralik już na swoim :)

Posted

[quote name='azalia']Elik i Romko dziękuję za dobre słowa,moja operacja w środę o ósmej.[/QUOTE]
Bądź dobrej myśli, wszystko na pewno będzie ok :)

• 2 weeks later...
Posted

Dzwoniłam do Ani D.z Fb,która wiozła Koralika z Łodzi do Jeleniej Góry z prośbą o wizytę w domku Koralika i zdjęcia.Ania robiła już zdjęcia Koralika,zaraz po jego przywiezieniu do domku..Może uda się Ani odwiedzić domek Koralika...i będą zdjęcia.Sama nie mogę się doczekać:lol: