Kamilapon Posted September 23, 2004 Author Posted September 23, 2004 Iwek coś nie ma szczęścia do Wystaw w Legionowie 8) w zeszłym roku nie uwzględniono go w katalogu, a teraz otwarta :wink: , ale zgodnie z zasadą do trzech razy sztuka - za rok kosi wszystko :lol: Quote
flashka-g Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 a kto powiedział ze w tym roku w otwratej nie moze skosic wszystkiego 8) Quote
Kamilapon Posted September 26, 2004 Author Posted September 26, 2004 Hej hej donoszę uprzejmie co działo się we Wrocławiu Reja Zw Mł, a Bzik CWC NPwR i CACIB :angel: :drinking: Zw Mł i Najlepszy Junior ALASZ z Gangu Długich NSwR CACIB i BOB GWARANCJA RIVENDALL Kontekst res CACIBY dla CYRILA i CZARLI Jamkin a Najlepszy szczeniak w Rasie (w porównaniu z MELISĄ Kontekst) dla wystawianego przeze mnie GROGA Rivendall. Grog wystawiany przez swoją właścicielkę (ja musialam zostać do porównia) wywalczył BIS Szczeniąt. Reszty wyników z finałów nie znam, bo musiałam wracać. Quote
flashka-g Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 W Tulln na Bundessieger nasze poniaki TALAR-BOB,CACIB BUNDESSIEGER 5 BOG, Rudy CAC,Res.CACIB,BIRKUT 1 CAJC;] Quote
ma Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 I jeszcze Zanka Ama Canem CACIB CACA w Tulln. A jakos to umknelo poprzedniczce kronikarce wystaw w Swierklancu- Zanka zdobyla tam PIATE Zwyciestwo Mlodziezy. Podobno nagle sie "zwiezila" na ta wystawe.... Taki "skurczypies' z niej! Hmm na WSZYSTKICH kartach oceny mam napisane "mocna, sucza, piekna glowa, piekne przedpiersie" I to u takich znawcow rasy jak sedzia Borkowski i Wojcik...Ech zycie.... Quote
ma Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 Juz wiem czemu Zance sedzia wpisal "nieco waska" w Swierklancu a na innych wystawach byla 'mocna" PON to przeciez chlopski pies a tu siedziba jak magnacka park fontanny.... i biedna wiesniaczka po prostu zostala przytloczona tym przepychem.... i az sie skurczyla z wrazenia... no coz nie dla niej magnackie siedziby... To spostrzezenie mozna wykorzystac i tak np maltanczyki najlepiej beda sie prezentowaly na tle wieczorowych strojow i na poduszcze ze zlotoglowiu.... Quote
Dzidtka_Gl Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 ile było suk w Tulln ??? oczywiscie gratuluje a jak Żance poszło na Klubówce ??? Quote
Dzidtka_Gl Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 już wiem, widziałam na stronie Bastusiów Quote
ma Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 Zanka na klubowce dostala ocene Doskonala. I opis- mocna, sucza, dosk glowa,piekna gorna linia rownolegly chod, zbalansowana ( cokolwiek to mialoby znaczyc) oraz cos co zdecydowalo chyba o lokacie Wyrosnieta- w mlodziezy wygraly suczki o wiele mniejsze niz Zanka. Ale opis mi sie podoba. Tym bardziej ze w mierzeniu wyszlo Zance 46. 5 cm ( wydaje mi sie ze jednak jest wiecej) Za to wymiary glowy miala super. Gdy popatrzalam do zeszytu dziewczyn ktore mierzyly to szerokosc glowy byla od 9.5 do 10 i nic wiecej a Zanka miala 11.5 szerokosc mozgoczaszki. Kufa dl.9cm glowa dl 11cm. Za to dziecko Tarki i Mazura- Zawrat Ama Canem wystepujacy w bejbikach w wieku 3 miesiace i 2 dni dostal ocene Wybitnie Obiecujacy i npiekny opis. "Piekna glowa, piekne proporcje, piekny w ruchu doskonale plecy, musi dorosnac. Na lokacie byl drugi. Wygral piesek ktory byl zdecydowanie bedziej dijrzaly bo bralowalo mu do 6 mieciecy tylklo kilka dni. I tak w koncu moje jedno z 13 dzieci zaprezentowalo sie na ringu. Teraz czekam na nastepne co najmniej 5 szczeniaczkow ktore tez beda pokazywane- choc w wiekszosci - niestety-za granicami kraju. Quote
flashka-g Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 Teraz czas na Legionowo;]Zobaczymy jak posedziuje Terrie.Rok temu tylko że w Rybniku talar zgarnął BOG...jednak przy takiej stawce jak była to nie było bardzo trudne. Quote
Kamilapon Posted September 28, 2004 Author Posted September 28, 2004 heh ja też pękam z ciekawości :) a to jeszcze tyyyle czasu Quote
pomponiki Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 Kochani pochwalcie się jak było we Wrocławiu,bo wyniki znam tylko z przecieków a nic pewnego. Quote
Kamilapon Posted September 28, 2004 Author Posted September 28, 2004 Lidka zajżyj na poprzednią stronę tego topicu :wink: :wink: :wink: wszystko napisałam A i już znam wyniki z finałów: Gwarka BOG, a Arnika III BIS Weteranów Quote
pomponiki Posted September 29, 2004 Posted September 29, 2004 Cóż ślepemu po oczach . Dzięki za podpowiedż.Super poszło Bzikowi teraz się dopiero zacznie. To prawie tak jak my w ubiegłym roku też wszystko zaczęło się do Wrocławia. Gratuluję Wszystkim, ale szczególne gratulacje są dla Kamili i Bzika .Jak doniosła flashk-a nam udało się wygrać w Tulln.Startowały jeszcze dwa psy :w otwartej ładny Ponwoods O Blong i w championach Vermont-Pon Irish Home.Jeśli coś przekręciłam w nazwach tych psów to przepraszam ,ale nie mam przy sobie katalogu.Ogólnie było fajnie i podobało się nam. Zaskoczeniem było to ,że tam na grupie nagrody-puchary dostaje pięć psów i Tarkowi udał się być tym piątym z czego jesteśmy bardzo zadowoleni a grupa była mocna.To tyle o tym co było teraz czekamy na Legionowo. Do zobaczenia. Quote
Kamilapon Posted October 3, 2004 Author Posted October 3, 2004 Hej hej najnowsze wieści z Nowego Dworu: Bzik nie wyhamowywując po Wrocławiu, pokonując Lega Fervidus zdobył 1 miejsce w klasie, CWC i tym samym spełnił wymagania do Championatu Polski :angel: Reja 2 w młodzieży. Najlepszym psem w porównaniu z nami i Iwanem okazał się Rudy, które później wybiegał sobie BOB zostawiając w polu Birkuta z GD, Malinę z GD i Sasquehanna Konfiturę. Brawo dla czekoladowego :D Pokazał się także młody synek Ptaszki z Kuny i Chutora Nerita - Cześnik z winory, całkiem fajny psiaczek. Oczywiście, jak zwykle, łamiąc regulamin zwiałam do domu i nie zostałam na finały ;) Quote
pomponiki Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 A szkoda bo było fajnie .Przynajmniej dla Rudego.Wywalczył sobie jeszcze Najpiękniejszego Psa Ras Polskich i 2-gie miejsce na grupie.Birkut też pozazdrościł Rudemu pucharów i na BiS Juniorów Psów był 2-gi.Za tydzień jedziemy do Czech, a potem Częstochowa .Kto wybiera się też w te strony? Quote
flashka-g Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 jak sedziowie kiedys go nie doceniali to teraz robi furrore swoim umaszczeniem 8) wielki buziaaaakk dla rudego i pozostałych dzielnie walczacych od wspołwłascicielki 8) a birkut to sie robi mega showman 8) Quote
Dzidtka_Gl Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 w Rybniku BIS dla FENOMENA Kontekst!!!! Quote
pomponiki Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Wielkie gratulacje dla Fenomena.Odbiegając od tematu wystaw.Dzidtka czy u Ciebie będą planowane szczeniaki jeszcze w tym roku?Daj znać, bo ludzie sie nas pytaja a u nas same psy.Z góry dziękuję za wiadomości.Pozdrowienia dla wszystkich PONiarzy. Quote
Dzidtka_Gl Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 tak, Brawura jest pokryta, czy jest w ciąży będę wiedziała na początku listopada ale u mnie już właściwie wszystkie szczeniaki zamówione, szczególnie suki, nawet juz nie przyjmuje "zamówień" :( BRAWURA mało rodzi... no chyba, że zrobi mi niespodzianke ;) Quote
Kamilapon Posted October 6, 2004 Author Posted October 6, 2004 Czyli PON-i weekend z sukcesami 8) gratulacje dla wszystkich zwycięzców :D i czekam na dalsze wieści. My dopiero uderzamy z małą na Poznań i być może Kielce , ale to wieeeeelka niewiadoma. A wiekszy szturm na ringi planujemy dopiero na wiosnę (zgodnie ze średniowiecznymi prawidłami walki :wink: ) Quote
pomponiki Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Trzymam kciuki za Brawurę i życzę dużo ślicznych szczeniaczków.Ale Ty masz więcej znajomych więc jaky kyoś znów pytał to podeślę doCiebie OK. Quote
Dzidtka_Gl Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 ja już też odsyłam dalej więc nie ma sprawy :) Quote
flashka-g Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Trzymajcie kciuki jzu jutro wystawiamy sie w Czeskich Budziejowicach!!a dla Talarka to bardzoo wazna wystawa;] Quote
Recommended Posts