Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iwek coś nie ma szczęścia do Wystaw w Legionowie 8) w zeszłym roku nie uwzględniono go w katalogu, a teraz otwarta :wink: , ale zgodnie z zasadą do trzech razy sztuka - za rok kosi wszystko :lol:

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej hej

donoszę uprzejmie co działo się we Wrocławiu

Reja Zw Mł, a Bzik CWC NPwR i CACIB :angel: :drinking:

Zw Mł i Najlepszy Junior ALASZ z Gangu Długich

NSwR CACIB i BOB GWARANCJA RIVENDALL Kontekst

res CACIBY dla CYRILA i CZARLI Jamkin a Najlepszy szczeniak w Rasie (w porównaniu z MELISĄ Kontekst) dla wystawianego przeze mnie GROGA Rivendall. Grog wystawiany przez swoją właścicielkę (ja musialam zostać do porównia) wywalczył BIS Szczeniąt. Reszty wyników z finałów nie znam, bo musiałam wracać.

Posted

I jeszcze Zanka Ama Canem CACIB CACA w Tulln. A jakos to umknelo poprzedniczce kronikarce wystaw w Swierklancu- Zanka zdobyla tam PIATE Zwyciestwo Mlodziezy. Podobno nagle sie "zwiezila" na ta wystawe.... Taki "skurczypies' z niej! Hmm na WSZYSTKICH kartach oceny mam napisane "mocna, sucza, piekna glowa, piekne przedpiersie" I to u takich znawcow rasy jak sedzia Borkowski i Wojcik...Ech zycie....

Posted

Juz wiem czemu Zance sedzia wpisal "nieco waska" w Swierklancu a na innych wystawach byla 'mocna" PON to przeciez chlopski pies a tu siedziba jak magnacka park fontanny.... i biedna wiesniaczka po prostu zostala przytloczona tym przepychem.... i az sie skurczyla z wrazenia... no coz nie dla niej magnackie siedziby... To spostrzezenie mozna wykorzystac i tak np maltanczyki najlepiej beda sie prezentowaly na tle wieczorowych strojow i na poduszcze ze zlotoglowiu....

Posted

Zanka na klubowce dostala ocene Doskonala. I opis- mocna, sucza, dosk glowa,piekna gorna linia rownolegly chod, zbalansowana ( cokolwiek to mialoby znaczyc) oraz cos co zdecydowalo chyba o lokacie Wyrosnieta- w mlodziezy wygraly suczki o wiele mniejsze niz Zanka. Ale opis mi sie podoba. Tym bardziej ze w mierzeniu wyszlo Zance 46. 5 cm ( wydaje mi sie ze jednak jest wiecej) Za to wymiary glowy miala super. Gdy popatrzalam do zeszytu dziewczyn ktore mierzyly to szerokosc glowy byla od 9.5 do 10 i nic wiecej a Zanka miala 11.5 szerokosc mozgoczaszki. Kufa dl.9cm glowa dl 11cm. Za to dziecko Tarki i Mazura- Zawrat Ama Canem wystepujacy w bejbikach w wieku 3 miesiace i 2 dni dostal ocene Wybitnie Obiecujacy i npiekny opis. "Piekna glowa, piekne proporcje, piekny w ruchu doskonale plecy, musi dorosnac. Na lokacie byl drugi. Wygral piesek ktory byl zdecydowanie bedziej dijrzaly bo bralowalo mu do 6 mieciecy tylklo kilka dni. I tak w koncu moje jedno z 13 dzieci zaprezentowalo sie na ringu. Teraz czekam na nastepne co najmniej 5 szczeniaczkow ktore tez beda pokazywane- choc w wiekszosci - niestety-za granicami kraju.

Posted

Cóż ślepemu po oczach . Dzięki za podpowiedż.Super poszło Bzikowi teraz się dopiero zacznie. To prawie tak jak my w ubiegłym roku też wszystko zaczęło się do Wrocławia. Gratuluję Wszystkim, ale szczególne gratulacje są dla Kamili i Bzika .Jak doniosła flashk-a nam udało się wygrać w Tulln.Startowały jeszcze dwa psy :w otwartej ładny Ponwoods O Blong i w championach Vermont-Pon Irish Home.Jeśli coś przekręciłam w nazwach tych psów to przepraszam ,ale nie mam przy sobie katalogu.Ogólnie było fajnie i podobało się nam. Zaskoczeniem było to ,że tam na grupie nagrody-puchary dostaje pięć psów i Tarkowi udał się być tym piątym z czego jesteśmy bardzo zadowoleni a grupa była mocna.To tyle o tym co było teraz czekamy na Legionowo. Do zobaczenia.

Posted

Hej hej najnowsze wieści z Nowego Dworu:

Bzik nie wyhamowywując po Wrocławiu, pokonując Lega Fervidus zdobył 1 miejsce w klasie, CWC i tym samym spełnił wymagania do Championatu Polski :angel: Reja 2 w młodzieży. Najlepszym psem w porównaniu z nami i Iwanem okazał się Rudy, które później wybiegał sobie BOB zostawiając w polu Birkuta z GD, Malinę z GD i Sasquehanna Konfiturę. Brawo dla czekoladowego :D

Pokazał się także młody synek Ptaszki z Kuny i Chutora Nerita - Cześnik z winory, całkiem fajny psiaczek.

Oczywiście, jak zwykle, łamiąc regulamin zwiałam do domu i nie zostałam na finały ;)

Posted

A szkoda bo było fajnie .Przynajmniej dla Rudego.Wywalczył sobie jeszcze Najpiękniejszego Psa Ras Polskich i 2-gie miejsce na grupie.Birkut też pozazdrościł Rudemu pucharów i na BiS Juniorów Psów był 2-gi.Za tydzień jedziemy do Czech, a potem Częstochowa .Kto wybiera się też w te strony?

Posted

jak sedziowie kiedys go nie doceniali to teraz robi furrore swoim umaszczeniem 8) wielki buziaaaakk dla rudego i pozostałych dzielnie walczacych od wspołwłascicielki 8) a birkut to sie robi mega showman 8)

Posted

Wielkie gratulacje dla Fenomena.Odbiegając od tematu wystaw.Dzidtka czy u Ciebie będą planowane szczeniaki jeszcze w tym roku?Daj znać, bo ludzie sie nas pytaja a u nas same psy.Z góry dziękuję za wiadomości.Pozdrowienia dla wszystkich PONiarzy.

Posted

tak, Brawura jest pokryta, czy jest w ciąży będę wiedziała na początku listopada

ale u mnie już właściwie wszystkie szczeniaki zamówione, szczególnie suki, nawet juz nie przyjmuje "zamówień" :(

BRAWURA mało rodzi... no chyba, że zrobi mi niespodzianke ;)

Posted

Czyli PON-i weekend z sukcesami 8) gratulacje dla wszystkich zwycięzców :D i czekam na dalsze wieści. My dopiero uderzamy z małą na Poznań i być może Kielce , ale to wieeeeelka niewiadoma. A wiekszy szturm na ringi planujemy dopiero na wiosnę (zgodnie ze średniowiecznymi prawidłami walki :wink: )