Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Juz bardzo ciekawa jestem Poznania!

Strasznie zaluje, ze mnie nie bedzie, bo nie ma to jak polskie wystawy!

Ale jechac tylko na wystawe i nie zawitac przy okazji w domu rodzinnym nie moge.

Wykroilam sobie maly przedswiateczny urlopik w listopadzie, wiec przynajmniej bede w Kielcach! :D Mam nadzieje, ze kogos z Was spotkam.

No i dopiero w nastepnym roku spedze dluzszy urlop w domu, polaczony oczywiscie z wystawami. :wink:

Posted

Szkoda ,że Olsztyn dopiero w przyszłym roku. Na pweno będziemy. A teraz o minonym wystawowym maratonie wystawowym. W sobotę byliśmy w Nitrze , niestety byliśmy sami i nie można nas było z nikim porównać . Moje psiaki dostały więc co chciały . Birkut kolejny CAJC i koniec młodzieżowego championatu Słowacji , Rudy CAC i res. CACIB a Tarek CAC i CACIB i BOB . Na finały nie czekaliśmy ,tylko szybko w drogę powrotną by zdążyć na Poznań. A w Poznaniu bubel . Przebimbaliśmy z małym na całej linii i byliśmy na trzecim miejscu za Grogiem i Wybrankiem. Bijemy sie w piersi i godzimy z przegraną . A gratulujemy zwycięzcom , ich właścicielom i hodowcom . Gratulacje dla Kamili za kolejmy udany występ w roli handlera :multi: .

Posted

Płonię się dziewiczym handlerskim rumieńcem :oops: :wink: Spokojnie, ja w końcu taaak często jeżdżę na wystawy, że ho ho (w tym roku całych siedem). Ale swoją drogą nieźle się PON-iarze rozkręcają, gdzie nie spojrzeć to handlerzy (tej ładniejszej płci) :D. Swoją drogą błysnęłam w tym Poznaniu - niech mnie drzwi ścisną - z cudzym psiakiem pierwsza, a z własnym ostatnia :lol: Śmieszne do momentu, gdy zdaję sobie sprawę, ża Rejkę trzeba odchudzić, a to tylko tak łatwo się wydaje...

A tak na marginesie - Grog vel Vigo jest swietny, tak rozkosznego PON-ika dawno nie spotkałam

• 2 weeks later...
Posted

W Kilecach rasę w PONach wygrał RENDI, więc jak już to jedynie on mógł być Vice BIS

Suczki wygrała INKA Vigil, a w klasie młodzieży najlepszym juniorem została CZARLA Jamkin, a psy młodzież wygrał ŻWIOŁ Ama Camen.

CZARLA na BIS Juniorów byla druga.

Posted

Rendi nie miał za bardzo z kim konkurować. Jest w super formie . A nam udało sie zdobyć pierwsze dorosłe CWC dla Birkuta z czego jesteśmy bardzo zadowoleni.Rudy niestety nie miał szans z Mazurem ,a Taruś z mocną ekipą w championach też mógł tylko pomarzyć o wygranej. Ale wystawa fajna , choć jedyny mankament to rozpoczęcie sędziowania z półtora godzinnym opóżnieniem.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

wiem, że Wybranek będzie w otwartej a Alasz w pośredniej to pewnie Grog w młodzieży

Rudego dajecie do otwartej ?

do Katowic jedziecie ? mnie nie będzie bo będę w Ostravie ale Wybranek będzie jeszcze w młodzieży no i wiem, że kilka nowych, ciekawych suczek będzie w młodzieży

Posted

Witam Wszystkich. Do Głogowa jedziemy cała trójką . Wystawiamy pokoleji pośrednia -Birkut, otwarta-Rudy, championy-Talar.Do Katowic wybieramy sie tylko we dwójkę Rudy i Birkut. Reszty jeszcze nie bardzo mam czas zaplanować ,ale będe informowała gdzie zamierzamy się wybrać.

• 3 weeks later...
Posted

Było fajnie,bo nareszcie się zaczęło od nowa.Rasę wygrał Grog ,Alasz najpiękniejszy pies ,Legenda najlepsza suka.Etap ukończył championat czego szczerze mu gratulujemy. Moje psiaki w pośredniej i otwartej na 2-gim miejscu ,Taro w championach był niestety sam. Teraz czekamy na dalsze wystawy .Dajcie znać kto i gdzie się wybiera.

Posted

Brawo dla zwycięzców i zwyciężonych :angel:
my w tym roku również bez szaleństw, ale kilka razy na pewno sie pokażemy:
Reja w Bydgoszczy, oba w Warszawie, a potem... jeden wielki znak zapytania, może Leszno, może Łódź, ale nie obiecujemy :wink:

Posted

stawka Rzeszów

FCI 251 - Polski Owczarek Nizinny
Psy - Rüden
Klasa młodzieży

128. MINISTER Kontekst, czarno-białe, 2004-01-08, 24340/II/04, I-53615 (FENOMEN Kontekst-RENOMA Terwipon), hod. Grzegorz Robak, wł. Franciszek Leśniak

Klasa pośrednia
129. CYRIL Jamkin Mł Ch Pl, biało-czarne, 2003-06-06, 5730/XIV/03, I-51835 (UPIÓR Pol-Pon-BANIALUKA z Wielgowa), hod. Izabela Paluch, wł. Jerzy Strugalski

Klasa otwarta
130. JA WIGOR Ken-Pol, szaro-białe, 2003-01-09, 27522/XXII/03, I-51837 (UPIÓR Pol-Pon-FAJNA FACETKA FLORCIA Ken-Pol), hod. Iwona Kaczanowska, wł. Barbara Domżał

131. MAZUR z Gangu Długich FCI, biało-czarne, 2000-03-06, 23849/II/00, I-35367 (RUPIEĆ z Klubu Siedmiu Ponów-WILGA z Gangu Długich), hod. Barbara Larska, wł. Anna Dominiak

Klasa championów
132. DOBRY WYBÓR Kontekst Int Ch, Ch Pl, Mł Ch Pl, płowe, 2001-02-15, 22113/II/01, I-38016 (RENDI Kontekst Nadwiślan-RENOMA Terwipon), hod. Grzegorz Robak, wł. Teresa Emerich

Suki - Hündinnen
Klasa młodzieży

133. DRUHNA z Gangu Długich, biało-czarne, 2004-04-07, 24355/II/04, I-53644D (MAZUR z Gangu Długich-FIRMA z Gangu Długich), hod. Barbara Larska, wł. Teresa,Oskar Emerich

134. FINEZJA MOŚCIC Rivendall, nie podano, 2004-01-12, 8613/XXIV/04, I-53087 (ABSOLWENT Rivendall-GWARANCJA RIVENDALL Kontekst), hod. M. i T. Wiatroszak, wł. Regina Szyszkowska

135. LOTKA Mała Eskadra, czekoladowe, 2004-03-22, 1020/XXXIX/04, I-65928 (FENOMEN KONTEKST-JEDYNA KONTEKST), hod. A.Z. Palonek, wł. Robert Wenda

136. MELISA Kontekst, nie podano, 2004-01-06, 24149/V/04, ZK KRAKÓW (FENOMEN Kontekst-RENOMA Ferwiton), hod. Grzegorz Robak, wł. Urszula Smoroń

Klasa pośrednia
137. Ponadto ZOFIJKA, biało-czarne, 2003-07-11, 24364/II/03, I-65929 (ANTAŁEK Oligarchia FCI-ALMA Nerita), hod. Anna Dominiak, wł. Anna Dominiak

Klasa championów
138. RADOSNA Blusałka Int Ch, Ch Pl, Mł Ch Pl, biało-czarne, 2000-12-13, 7612/XXIV/00, I-37610 (PREMIER Oligarchia-HERBATKA Mościc), hod. Ewa Dobrzyńska, wł. Regina Szyszkowska

Posted

Czego by nie mówić, o młodzieżowy champinat będzie nam trudno (z Reykjawikiem), ale z drugiej strony, bardzo cieszą tak liczne stawki "panienek" na krajówkach, bo jeszcze kilka lat temu było ich jak na lekarstwo. Może coś się ruszy z tymi naszymi ponidłami :D
ps. wczoraj dostaliśmy dyplom Championa Polski dla Bzika - drobiazg, a cieszy :lol: