Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorzucamy kilka zdjęć malutkiej z podróży do weta i ze spaceru ...Mała uwielbia jazdę samochodem, czuje się w nim pewnie, widać że często podróżowała...W stosunku do ludzi wciąż jednak nieufna ...biedactwo potrzebuje czasu...W domu jak to kanapowiec, ulubionym miejscem jest kanapa i spanie w łóżku...

Na konto biduli wpłynęło 125,93 zł :) Dziękujemy bardzo :)! Pozwoliło nam to pokryć faktury za pierwszą(55zł) i dzisiejszą (40zł) wizytę u weta. :multi:

Mała dostała dziś komplet szczepień teraz czas na sterylizację.

zdjęcia

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.397387346969112.79632.202265986481250&type=1

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.397390356968811.79633.202265986481250&type=1

Posted

AtaO napisał(a):
Powiedziałabym nawet, że bardzo dobrze:)
Grosik poszedł, jest już na koncie Fundacji:roll:

potwierdzam pieniążki są na koncie, dziękujemy :loveu:

Posted

No amatorskie strzyżenie zrobiło swoje :) Nasza mała się pomału rozkręca dzisiaj naszła ją chęć do zabawy...Poza tym chyba wspaniała nowina kocha wręcz przepada za dziećmi :)...jest problem z pozostawieniem jej samej w pokoju szczeka , lecz po chwili 3-5 min milknie ...chciałaby przebywać cały czas z człowiekiem...gubi się trochę wśród samochodów i tłumu, myślę że to tez do przeskoczenia... kwestia przyzwyczajenia ...Najważniejsze uszka się goją :)

Posted

grazia68 napisał(a):
No amatorskie strzyżenie zrobiło swoje :) Nasza mała się pomału rozkręca dzisiaj naszła ją chęć do zabawy...Poza tym chyba wspaniała nowina kocha wręcz przepada za dziećmi :)...jest problem z pozostawieniem jej samej w pokoju szczeka , lecz po chwili 3-5 min milknie ...chciałaby przebywać cały czas z człowiekiem...gubi się trochę wśród samochodów i tłumu, myślę że to tez do przeskoczenia... kwestia przyzwyczajenia ...Najważniejsze uszka się goją :)

Amatorskie czy nie amatorskie dla niej to pewnie ogromna ulga nie mieć tych brudnych, posklejanych dredów :)

Posted

grazia68 napisał(a):

Najważniejsze ,że obcięcie tych kudełków przyniosło małej ulgę :) To fajnie, ze lubi dzieciaki. Jest to dodatkowy plus przy jej adopcji :D
Miziaki dla małej :)

Posted

Witamy :) Tak się zastanawiam czy ona w typie PON czy katalończyka ? małą nazwaliśmy roboczo Fredzia tyle miała tych dredów ,że powstała Fredzia -dredzia

Posted (edited)

Według wzrostu podanego to Fredzia jest średniego wzrostu.Podeślę chociaż 50zł na sterylkę.
Zaproponowałam BDT Fredzi-zobaczymy co z tego wyjdzie.
Edit: Przelew poszedł.

Edited by Anula
Posted

Anula ogromne dzięki :) Na pierwszej stronie będą rozliczenia Fredzi :)... Jak już wspomniałam na pv dziękujemy za propozycję :smile:....Bidula ma zapewniony BDT tymczasowy do 24. 06 potem niestety musimy ją zabrać ponieważ osoba u której jest wyjeżdża na urlop.:(...
Jeśli do tego czasu nie znajdziemy DS to chętnie skorzystamy z propozycji....Na razie chcielibyśmy uniknąć kosztów związanych z transportem i wysterylizować sunię...Sterylka wstępnie umówiona na czwartek :) Na koncie Fredzi przybywa złotóweczek, powinno się uzbierać.:)

Posted (edited)

A ogłaszacie Fredzię? Dobrze by było,ponieważ do 24.06 to tylko dwa tygodnie,a wiadomo,że z domkami jest ciężko.Nawet jak odezwie się ktoś zainteresowany to poczeka aż Fredzia będzie wysterylizowana.Sprawdzenie domu też trochę trwa.
Dałam Fredzię na wątek kudłaczy w potrzebie:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/146370-Kudłacze-w-potrzebie-wątek-dyskusyjny-PROSZĘ-O-NIE-CYTOWANIE-ZDJĘĆ/page257

Edited by Anula
Posted

Mała będzie miała jutro robione zdjęcia, sprawdzimy też jej zachowanie do innych psów, no i ruszamy z ogłoszeniami na początek małopolska Kraków ... mazowieckie Warszawa i na śląskie....Zobaczymy jaki będzie odzew...Dzięki ,że dorzuciłaś ją do kudłaczy:)

Posted

Już druga osoba dzięki Anulce:loveu: jest zainteresowana adopcją Fredzi, a tu ...kurcze taka niespodzianka:shake:....mała obszczekuje psy....Próbowaliśmy wczoraj ... przywieźliśmy ją do nas ..rzuca się do psów ....i natychmiast wraca zadowolona do nogi lub wskakuje na kolana...z mniejszymi było trochę lepiej obwąchiwała i była ciekawa,być może by się dogadała...kwestia czasu...jeśli chodzi jednak o większe psy to powodem był chyba strach...całe szczęście , że nie rzuca się do ataku tylko obszczekuje- odstrasza...może potrzeba czasu...może powodem jest obawa przed utrata znowu domu

Na kota na dworze nie reagowała jednak jak go zobaczyła wchodzącego w domu było już gorzej:-(... znowu szczekanie....Zachowuje się jakby była zazdrosna o pozycję...Z dzieciakiem szaleje, bawi się, śpi z nim, uwielbia pieszczoty i zabawy, chciałaby cały czas być z ludżmi:)
Jeśli chodzi o zachowanie czystości wszystko w porządku informuje o swoich potrzebach , chodzi na smyczy, nie niszczy w domu( została już sama)....No nie wiem super pies w stosunku do człowieka :)
Siedziałam wczoraj do pierwszej w nocy ..zacinał mi się net... ledwie zrobiłam rozliczenie:( Więc jak tylko uda mi się wklepać na serwer zdjęcia to je wkleję mała już nie jest tak przygnębiona, to szalona Fredzia:)

Posted

grazia68 napisał(a):
Już druga osoba dzięki Anulce:loveu: jest zainteresowana adopcją Fredzi, a tu ...kurcze taka niespodzianka:shake:....mała obszczekuje psy....Próbowaliśmy wczoraj ... przywieźliśmy ją do nas ..rzuca się do psów ....i natychmiast wraca zadowolona do nogi lub wskakuje na kolana...z mniejszymi było trochę lepiej obwąchiwała i była ciekawa,być może by się dogadała...kwestia czasu...jeśli chodzi jednak o większe psy to powodem był chyba strach...całe szczęście , że nie rzuca się do ataku tylko obszczekuje- odstrasza...może potrzeba czasu...może powodem jest obawa przed utrata znowu domu

Na kota na dworze nie reagowała jednak jak go zobaczyła wchodzącego w domu było już gorzej:-(... znowu szczekanie....Zachowuje się jakby była zazdrosna o pozycję...Z dzieciakiem szaleje, bawi się, śpi z nim, uwielbia pieszczoty i zabawy, chciałaby cały czas być z ludżmi:)
Jeśli chodzi o zachowanie czystości wszystko w porządku informuje o swoich potrzebach , chodzi na smyczy, nie niszczy w domu( została już sama)....No nie wiem super pies w stosunku do człowieka :)
Siedziałam wczoraj do pierwszej w nocy ..zacinał mi się net... ledwie zrobiłam rozliczenie:( Więc jak tylko uda mi się wklepać na serwer zdjęcia to je wkleję mała już nie jest tak przygnębiona, to szalona Fredzia:)

Skoro do ludzi jest tak przyjacielsko nastawiona, a tylko zwierzaki nie za bardzo toleruje, obszczekuje je, a potem od razu przybiega na kolana, to może po prostu to walka o pozycję, o zainteresowanie człowieka, zwykły strach....biedna maleńka :(

Posted

Jeszcze do jednej osoby napisałam,która musiała uśpić swojego psiaka i nie wiem za bardzo czy szukają następczynię czy też nie.Może w tym domku nie ma innych zwierzaków.Podesłałam Franię,czekam na odpowiedź.
W zasadzie zachowania psiaków są bardzo dziwne i bardzo zaskakujące.Miałam taką sunię,która pojechała do domku z kotkiem a goniła kotki niesamowicie,po dwóch tygodniach zaakceptowała kotka i teraz razem śpią i się bardzo zaprzyjaźniły,że to trudno powiedzieć jak będzie zachowywał się psiak w nowym domu,w nowym otoczeniu,jednak wydaje mi się,że musi zaakceptować warunki jakie zostaną mu narzucone,ponieważ nie będzie miał wyjścia.Też z mojego doświadczenia wiem,że lepiej dogadują się odmienne płcie jeżeli chodzi o psy.
Jedynym wyjściem szybciutko napisać tekst i niech lecą ogłoszenia tym samym zwiększą się szanse na domek dla Fredzi.