xxxx52 Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='ziele77']tak, o no proszę, a ja się właśnie zaczęłam skłaniać mocno ku sznaucerom... no może jakiś właściciel sznaucera albo terriera się jeszcze tu wypowie... no i co z charakterem, jaki charakter mają sznaucery? Tu jeszcze jedno zdjęcie Wedlug mnie jest to mieszanka sznaucera z parson-russel-terrier ,moze cos ma z fosterrierem co za cudenka Quote
LadyS Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 xxxx52 napisał(a):Wedlug mnie jest to mieszanka sznaucera z parson-russel-terrier ,moze cos ma z fosterrierem co za cudenka Wszystkie te rasy zostały obalone, z podaniem konkretnych cech :roll: Quote
dog193 Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='murakami']Ten skok o którym piszesz dog193 to chyba domena foksterierów. Miałam przyjemność mieszkać z jednym gładkim przez kilka lat (lecz to nie był mój pies) i skakał jak sprężynka, odbijając się z czterech łap na raz. Nigdy potem nie widziałam tak podskakującego psa. Moja cairn terierka, choć skoczna baaardzo i żyje w trzech wymiarach jak kot, skacze po parapetach, po meblach itp - jednak nigdy TAK nie podskakiwała. PS. Mam sentyment do gładkich foksów i Twój Jupi bardzo mi się podoba:loveu:. Znam kilka terierów nie-foksów, które skaczą podobnie ;) Aczkolwiek fakt - foksy które znam skaczą w ten sposób wszystkie bez wyjątku ;) PS. dziękujemy, bardzo nam miło :) Quote
xxxx52 Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 LadyS napisał(a):Wszystkie te rasy zostały obalone, z podaniem konkretnych cech :roll: obalone? a ktore nie obalone? Quote
LadyS Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 xxxx52 napisał(a):obalone? a ktore nie obalone? A czy pies po prostu nie może być kundelkiem? Quote
evel Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 LadyS napisał(a):A czy pies po prostu nie może być kundelkiem? Nie-e :grins: Quote
gops Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 dokładnie teraz każdy doszukuję się ras w swoich kundelkach . czasami na pierwszy rzut oka widać z czym pies jest spokrewniony ale skoro wygląd mówi jedno a zachowanie drugie to pozwólmy być po prostu kundelkiem . moja suka na 100% miała gdzieś w przodkach owczarka bo charakter(prawie całkowicie) a i trochę wygląd temu odpowiada .(co rusz słyszę jaki piękny młody wilczur :evil_lol:) ale nie piszę nigdzie jak to wiele osób na dogo robi że mam mix owczarka :lol: Quote
Recommended Posts