Zofija Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 sylwin7 napisał(a):Soniek poszedł spać. ;) Zasmakował jej bardzo Royal i z apetytem go chrupała. ;) Sonia jest troszkę nieufna przy pierwszych spotkaniach z nowo spotkanymi ludźmi. Gdy ktoś do nas przychodzi, na początku nieufnie patrzy, a jeśli już ktoś ją chce pogłaskać po głowie to ucieka z nią unikając kontaktu. Potem nabiera zaufania i jest lepiej. Jest bardzo ciekawa świata, bardzo grzeczna, a gdy daje jej jedzenie siada i grzecznie czeka aż dostanie). Nie ma problemów z załatwianiem się. Ani razu nie załatwiła się w domu, a gdy chce kupę, to biegnie na koniec ogrodu i tam się załatwia. Mądra dziewczynka! Jest takim wdzięcznym i spokojnym pieskiem, że brak słów. Mimo tego co ją spotkało, to nie traci radości życia. :p I chodzi przyklejona do Twojej nogi:) Quote
Zofija Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Secia napisał(a):Zofijo daj link do FB w pierwszym poście :-) tak jest Seciu:) już daję! Quote
sylwin7 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 (edited) Sonia waży 4,6kg. W kłębie ma ok.26cm. Zofija napisał(a):I chodzi przyklejona do Twojej nogi:) Przyzwyczaiła się, a poza tym lubi się opierać żeby nie musieć stać na swoich nóżkach.;) Edited May 31, 2012 by sylwin7 Quote
Zofija Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 sylwin7 napisał(a):Sonia waży 4,6kg. W kłębie ma ok.26cm. Przyzwyczaiła się, a poza tym lubi się opierać żeby nie musieć stać na swoich nóżkach.;) Sonieczka kochana! Quote
Zofija Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 Pani Marta, która nam bardzo pomaga (dostajemy od niej cudne rzeczy na bazarki) zadeklarowała, ze moze wziąć Sonię na dt od 18.06.. Pani Marta ma dom z ogrodem Quote
Secia Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 czy ktoś sprawdzał link do wydarzenia na FB? Czy link działa poprawnie? Quote
AtaO Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Biedactwo...:-(.Całe szczęście, że nie trafiła do schronu. Otoczona jest wspaniałą opieką....:) Quote
Zofija Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Secia napisał(a):czy ktoś sprawdzał link do wydarzenia na FB? Czy link działa poprawnie? Seciu, ja nie. Ja się na tym średnio znam, ale poproszę Sylwię Quote
Zofija Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 AtaO napisał(a):Biedactwo...:-(.Całe szczęście, że nie trafiła do schronu. Otoczona jest wspaniałą opieką....:) a to na pewno:) Quote
sylwin7 Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 ewu napisał(a):Jak maleńka? Wybaczcie, że dopiero teraz odpisuje, ale nie miałam dostępu do internetu ostatnio. U suni dobrze. :) Sońka jak jest taka ponura pogoda jak dzisiaj u nas, to śpi non stop. W czwartek obie zasnęłyśmy na podwórku: ja na krzesłach, a Soniek na moich kolanach. Cwaniara potem domagała się żeby ją na kolana brać. ;) Ostatnio znalazła, gdzie nam rosną truskawki i sama sobie chciała zrywać! ;) Dzisiaj rano dostała takiego speeda jak poszłyśmy na podwórku, że po prostu trudno uwierzyć, że aż tak szybko biegała. ;) Zdjęcia będą niebawem. Quote
Zofija Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 sylwin7 napisał(a):Wybaczcie, że dopiero teraz odpisuje, ale nie miałam dostępu do internetu ostatnio. U suni dobrze. :) Sońka jak jest taka ponura pogoda jak dzisiaj u nas, to śpi non stop. W czwartek obie zasnęłyśmy na podwórku: ja na krzesłach, a Soniek na moich kolanach. Cwaniara potem domagała się żeby ją na kolana brać. ;) Ostatnio znalazła, gdzie nam rosną truskawki i sama sobie chciała zrywać! ;) Dzisiaj rano dostała takiego speeda jak poszłyśmy na podwórku, że po prostu trudno uwierzyć, że aż tak szybko biegała. ;) Zdjęcia będą niebawem. Super wieści:). To czekamy na zdjęcia małej:) Quote
ewu Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Brawo malutka świetnie sobie radzisz:iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou: Tak trzymaj kochane słoneczko :multi::multi::multi: Quote
sylwin7 Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Sonieczce dzisiaj zdjęto szwy z miejsca, gdzie amputowano jej łapkę, więc mała odetchnęła z ulgą...bo już kołnierza nie będzie miała założonego w nocy. ;) Dziękujemy za udostępnienie fb! ;) Quote
Secia Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 czyli wszystko jest na dobrej drodze do pełnosprawności na 3 łapkach :-) Quote
Zofija Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 Wczoraj byłam z Sylwią i Sonią u wetki. Soniusia jest ciuudowna:))). Ale histeryczka-straszna! Mamy dług w lecznicy-210,0zł jak ktoś by mógł wspomóc: Sonia 1.Amputacja łapki(leki ,kroplóka etc) oraz leki Onsior-lek p bolowy na ciag dalszy-pare dni ( dosc drogi lek,ale skuteczny ,a po amputacji jest mocny ból) 180 zl 2.Karma 30 zl __________ 210 zl Quote
ania91sc Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 taka młoda sunia, a już tyle przeszła w życiu :( oby jej się poszczęściło, trzymam kciuki :) Quote
sylwin7 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 (edited) Zdjęcia z wczoraj.;) Nie boję się większych od siebie.;) Jestem ciekawska choć bardzo ostrożna. Z serii: gdzie jest Sonia? :lol: Edited June 21, 2012 by sylwin7 Quote
Recommended Posts