Jump to content
Dogomania

Harry już w pdt - bardzo potrzebuje deklaracji

Recommended Posts

• Replies 604
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

podobno 90% psów nic nie gmera przy szwach, mój pies też nic z tym nie robił, ale mój ukochany tymczasowicz, to nawet z kloszem próbował się dobierać, także przez ponad tydzień musiał nosić abażur:)

Posted

Jestem, jestem i już piszę. Harry ma się dobrze. Ładnie je, wypróżnienia też ok. Interesuje się raną, bo na pewno mu dokucza. Ja jestem z nim 24h na dobę, więc pilnuję, żeby nie lizał szwów. Harry nie ma klosza, nie dostał również po zabiegu żadnych środków p. bólowych. Oglądam mu tę ranę kilka razy dziennie, przemywam dookoła wodą utlenioną. Jest troszeczkę zaczerwieniona, ale myślę, że już to najgorsze ryzyko minęło. W Harrym zakochała się taka psica. Zaczepia go do zabawy, podgryza, a jemu, co nie jest dziwne, wcale się nie chce brykać. Postaram się wstawić aktualne fotki Harrutka.

Posted

[quote name='rudynpm']Jestem, jestem i już piszę. Harry ma się dobrze. Ładnie je, wypróżnienia też ok. Interesuje się raną, bo na pewno mu dokucza. Ja jestem z nim 24h na dobę, więc pilnuję, żeby nie lizał szwów. Harry nie ma klosza, nie dostał również po zabiegu żadnych środków p. bólowych. Oglądam mu tę ranę kilka razy dziennie, przemywam dookoła wodą utlenioną. Jest troszeczkę zaczerwieniona, ale myślę, że już to najgorsze ryzyko minęło. W Harrym zakochała się taka psica. Zaczepia go do zabawy, podgryza, a jemu, co nie jest dziwne, wcale się nie chce brykać. Postaram się wstawić aktualne fotki Harrutka.[/QUOTE]

to dobrze, że nie chce mu się teraz brykać, bo mógłby sobie coś tam spaprać, mi właśnie lekarz mówił, że daje mi środki przeciwbólowe na dwa dni, bo później psa nic by nie bolało i mógłby w ferworze zabawy coś sobie zniszczyć;

to czekamy oczywiście na foteczki;

Guest kasia mierzejewska
Posted

Jestem i ja - przepraszam, ale mam strasznie dużo pracy i powoli nie daję rady zaglądać do Harrego tak często jakbym chciała.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Niestety, nie. Podejrzewam, że ogłoszenia Harrego zagubiły się juz nieco w całym gąszczu ogłoszeń. Jeśli dziś uda mi się załatwić wszystko w pracy tak, jak chcę, mogłabym jutro nawiedzić HArrego i zrobić mu fotki. Jesli jednak nie uda mi się dziś, to nie wiem - może w sobotę na chwilkę tam podjadę. No i, jak pisałam, musimy Harremu ostrą akcję promocyjną zrobić jak tylko będą lepsze zdjęcia. Dobrze byłoby, gdyby ta mała hiena znalazła dobry dom do końca września. Byłoby super.

Posted

Kasiu jak będziesz u Harrego to proszę wygłaskaj go ode mnie :lol: Rzeczywiście musimy bardziej intensywnie promować Harrego żeby szybko znalazł dom .Chyba musimy też pomyśleć nad kolejnym bazarkiem ,bo i finansach Harrego szału nie ma .

Posted

Harry juz prawie jak nowy;) Jest małe zaczerwienienie na wspomnieniu po męskości. Dwa szwy małpa wylizała. Tzn. szwy zewnętrzne. Apetyt dopisuje. Z powrotem pakuje się na kolana, kocha mamusię;), czyli mnie (napisałam, jeśli ktoś miałby wątpliwości :)). Bawi się z psami. Jeżeli mogę mieć prośbę, to proszę o umieszczeniu w ogłoszeniach, że on potrzebuje opiekuna, który uszanuje to, że on jest bardzo delikatny i mnóstwo traum z okresu, kiedy się błąkał nigdy mu nie minie. Potrzebny jest ktoś łagodny i nastawiony na to, że w początkowym okresie to Harry musi dostawać sygnały, że jest bezpieczny. Tak powinno być do momentu aż zaufa. Harry Hiena jest fantastycznym zwierzątkiem. Czysty, przyjazny, kochany. Wspaniale też okazuje przywiązanie człowiekowi. Przytula się, zaczepia, a jak mu się uda, to daje buziaka.

Posted

cieszę się ,że Harrutek doszedł do siebie . Może do ogłoszeń dać opis Harrego taki jaki podała rudynpm .Niech go dostrzeże osoba o dobrym serduchu i doceni jakim idealnym piesiem jest Harry :loveu:

Guest kasia mierzejewska
Posted

Jestem - niestety, nie udało mi sie w środę pojechać do Harrego i nie wiem, czy uda mi się w sobotę - zrobię wszystko, co będę mogła, żeby tak sie stało. Dziś skontaktuję się z rudynpm.
Mam jednak wrażenie, że cała sprawa z Harrym powoli wymyka mi się z rąk (gdyby nie kabaja, Harry już zginąłby na forum) - nie daję rady czasowo zająć się jego wątkiem, ogarnąć ogłoszeń, zbierać deklaracji (których i tak nie ma wiele) - zająć się psiakiem, tak, żeby w miarę szybko i sprawnie znalazł idealny dla siebie dom. Jestem zmuszona poprosić o pomoc. Inaczej, obawiam się, Harry utknie w dt na zawsze (albo w schronie, jeśli zabraknie kasy - co, obawiam się, może nastąpić niedługo). Czy ktoś mógłby pomóc z ogłoszaniem Harrego?
Jak na razie stan konta psiaka wynosi 110 zł - zbliża się koniec miesiąca i prawdopodobnie trzeba będzie też niedługo zakupić karmę - czyli brakuje jakieś 300 zł. Masakra normalnie...

Posted

zakończył się bazarek .Zdaje się ,że Harry wzbogaci się o ok 130 zł .Czekam teraz na wpłaty .
Jak będą zdjęcia zamówie małemu pakiet ogłoszeń ,tylko teks trzeba będzie sklecić .

Guest kasia mierzejewska
Posted

Niestety, nie jest mi pisane zrobić fotki Harremu - w środę nie mogłam, a dziś rudynpm miała rodzinną uroczystość i nie dało rady. Nie dam rady podjechać tam jutro, ani w tygodniu - może w następny weekend. Żesz w mordę....
Nie wiem, co robić, czy puścić pakiet z tymi fotkami, co ma, czy wykombinować na forum kogoś, kto mieszka niedaleko rudynpm? Jak myslisz, kabaja? Zaraz poszukam kogoś na forum.

kabaja, 130 zł to kupa kasy:) SUPER, bardzo się cieszę. Ja dziś dostałam też wiadomość od Morskiej, że w tym miesiącu wpłaci swoją deklarację ok 80 zł z opóźnieniem, ale pieniądze będą. Czyli Harry jest do przodu o ponad 200 zł.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Przed chwilą wykupiłam Harremu pakiet 50 ogłoszeń i poprosiłam watku wolontariuszy o pomoc w zrobieniu zdjęć. Gdzie jeszcze mogłabym wrzucić taką prośbę?
Najwyżej poczekamy parę dni z puszczeniem tych ogłoszeń - może znajdzie się ktoś szybko, kto pomoże.

Posted

kasiu ,mam pomysł- może ja jutro /dzisiaj chyba nie dam rady / zrobie ogłoszenia na paru najbardziej poczytnych portalach ze starymi zdjęciami ,a jak będą nowe zdjęcia można będzie zrobić cały pakiet .Ja bym zrobiła jak się da odgłoszenia na 7 dni .żeby się póżniej nie dublowały i ich nie usunięto .Jak myślisz ? Ja bym potrzebowała prosty tekst /może częciowo wykorzystać to co napisała rydynmp o naszym aniołku / i namiary .Jeśli ktoś mógłby to zebrać jakoś kupę bylamby wdzięczna, bo ja takowych uzdolnień nie posiadam.

W razie jakbyś potrzebowała transportu do Harrego daj znać /bo wiem ,że od Ciebie to kawałek drogi a jak ma się to przejechać autobusem to zajmuje mnóstwo czasu / .

Guest kasia mierzejewska
Posted

[quote name='kabaja']kasiu ,mam pomysł- może ja jutro /dzisiaj chyba nie dam rady / zrobie ogłoszenia na paru najbardziej poczytnych portalach ze starymi zdjęciami ,a jak będą nowe zdjęcia można będzie zrobić cały pakiet .Ja bym zrobiła jak się da odgłoszenia na 7 dni .żeby się póżniej nie dublowały i ich nie usunięto .Jak myślisz ? Ja bym potrzebowała prosty tekst /może częciowo wykorzystać to co napisała rydynmp o naszym aniołku / i namiary .Jeśli ktoś mógłby to zebrać jakoś kupę bylamby wdzięczna, bo ja takowych uzdolnień nie posiadam.

W razie jakbyś potrzebowała transportu do Harrego daj znać /bo wiem ,że od Ciebie to kawałek drogi a jak ma się to przejechać autobusem to zajmuje mnóstwo czasu / .[/QUOTE]

Ok, myslę, że to dobry pomysł - zrób na razie ogłoszenia z fotkami, któe są, a potem, jak będą nowe zdjęcia, wrzuci się pakiet. Jak na razie nie ma osoby chętnej do zrobienia zdjęć. Może po weekendzie się ruszy. Jak pisałam, może, ale to na razie wielka niewiadoma, uda mi się podjechać do rudynpm w następną sobotę.

A jeśli chodzi o tekst, to myslę, że można dać podstawowe info o Harrym.
Harry to mieszaniec w wieku do max 2 lat i ok 10 kg, który szuka dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu. Jest psem spokojnym, delikatnym, który potrzebuje cierpliwego i wyrozumiełego opiekuna, ponieważ w swoim młodym życiu już troszkę przeszedł (piesek był bezdomny).
W tej chwili Harry przebywa w hoteliku dla psów, został odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. JEst nauczony czystości, ładnie chodzi na smyczy. JEst idealnym psem rodzinnym, ponieważ lubi dzieci, akceptuje również inne psy i koty.

Myslę, że coś takiego, ale również nie jestem uzdolniona literacko:(

Może będę miała jutro niespodziankę dla HArrego:)

Posted

Zrobiłam pare
[URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/wspanialy-piesek-do-adopcji-21153165.html[/URL]
[URL]http://www.adopcje.org/edycja_adopcji-72486.html[/URL]
[URL]http://www.lento.pl/dodaj-ogloszenie.html?verify[/URL]
[B][URL]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/wspanialy-pies-do-adopcji-id48145.html[/URL][/B]
kup sprzedaj
[URL]http://www.anonse.pl/podglad_ogloszenia/4892631[/URL]
[URL]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-wspanialy-piesek-do-adopcji-W0QQAdIdZ410140536[/URL]
[URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Harry,71818[/URL]
tablica

częśc czeka na akcept /jeśli przyjdzie do Ciebie proszę zaakceptuje / część czeka na sprawdzenie /sprawdzają chyba też czy już nie było ogłoszeń wcześniej /

Jak ktoś może jeszcze gdzieś zrobić to bardzo prosimy .
Chciałabym powiedzieć ,że Harrutek skręca się z ciekawości co to za niespodziana dla niego ,ale to chyba nie on jest taki ciekawy :oops:

Posted

cześc, trafiłam tu przypadkiem i nawet wyczytałam że pytaliście o miejsce u nas dla małego :)
Ale nie w tym rzecz, mogę mu zrobić zdjęcia ale byśmy musieli sie spotkać gdzieś po środku może. Bo ja nie mam dojazdu do pruszkowa, niestety nie jeżdze samochodem... A dobre fotki gwarantuje ;)

Guest kasia mierzejewska
Posted

kabaja, dzięki wielkie za ogłoszenia:) Zaraz wejdę na maila i aktywuję.

kabaja, głupio mi Cię znowu prosić, ale czy da labyś jakoś radę pomóc ance_szklance w transporcie do Harrego? Psiak ma szansę na profesjonalne fotki:) Wyślę Ci pw z namiarami do rudynpm.

Jesli chodzi o niespodziankę dla Harrego, to coś więcej będę wiedziała jutro.

anka_szklanka - ogromnie Ci dziękuję za pomoc - Harry straaasznie potrzebuje dobrych zdjęć. Wyślę Ci nied lugo pw ze szczegółowym info.