toyota Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 (edited) Gabi pod koniec sierpnia pojechała do DS :)))))) !!!!!! Gabi przebywa w BDT u KAji69. Miała bardzo paskudnego guza sutka. Prosimy o pomoc w sfinansowaniu usunięcie guza oraz sterylizacji suni. Operacja usunięcia guza sutka+ wyłeżyczkowanie drugiego małego guzka + STERYLIZACJA + usunięcie 3 zębów = koszt 200 zł [SIZE=2] Tak się zaczęła jej historia zaledwie 3 dni temu: Zdjęcia pudliszce było niełatwo zrobić. Ona leżała zrezygnowana i apatyczna, tymczasem jej towarzyszki niedoli za wszelkę cenę próbowały zwrócić moją uwagę... Wydatki: [SIZE=2]200 zł - usunięcie guzów na listwie mlecznej +strylizacja+ ekstrakcja 3 zębów Rozliczenie: 35 zł- coronaaj :loveu: 50 zł- farmerka63 :loveu: 30 zł -FiDiaag :loveu: 85 zł -Energy "pudelkowa skarbonka" :loveu: Operacja ( 200 zł ) zapłacona :multi::multi::multi: [SIZE=5]Gabi ma ok. 8 lat. Jest juz wysterylizowana i ogarnięta weterynaryjnie. Edited December 14, 2012 by toyota Quote
toyota Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 (edited) Pracownik wyjął sunię z boksu i naszym oczom ukazał się taki oto widok: Edited December 14, 2012 by toyota Quote
toyota Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 (edited) Kaja69 po przejechaniu dzisiaj 250 km, miała jeszcze z nią dużo pracy. Kołtuny zostały obcięte i została wykąpana. Podczas zabiegów pielęgnacyjnych Kaja69 odkryła u niej brzydkiego guza :-(. Sunia potrzebuje wsparcia na zoperowanie paskudztwa. DT jest całkowicie bezpłatny. Zdjęcia Gabi do ogłoszeń: Edited December 14, 2012 by toyota Quote
toyota Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='Gosiapk']czy wiadomo jaki bedzie koszt operacji?[/QUOTE] Jeszcze nie, bo Gabi jest dopiero od 2 dni w DT. Wetka, która opiekuje się zwierzakami Kaji69 jest bardzo prozwierzęca, więc będą to rozsądne pieniądze. Nie wiem jednak czy nie powinny być zrobione też badania histopatologiczne. Quote
Anula Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Gabi koniecznie trzeba dać na wątek pudli w potrzebie.Jak się nie mylę to chyba jest skarpeta pudli to pomogą. Quote
Gosiapk Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='Anula']Gabi koniecznie trzeba dać na wątek pudli w potrzebie.Jak się nie mylę to chyba jest skarpeta pudli to pomogą.[/QUOTE] Świetny pomysł. Trzeba by podrzucić link do pudli w potrzegie, masz może? Quote
toyota Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Dziewczyny, mam problemy z wstawieniem zdjęć, nie wiem dlaczego, czy któraś z Was wstawi jak podeślę na maila ? Gabi jest już po sterylce- miała rozległe ropomacicze aż zielony wyciek, guz sutka usunięty wraz z listwą. Wetka nie widzi potrzeby badań histopatologicznych. Jest jeszcze drugi guzek do wyłuskania. Coś także było robione z zębami, nie pamiętam z tego wszystkiego, chyba 3 zostały usunięte. Jutro zostaną podliczone koszty za te wszystkie zabiegi. Quote
Anula Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='Gosiapk']Świetny pomysł. Trzeba by podrzucić link do pudli w potrzegie, masz może? Już Gabi jest umieszczona na wątku pudli w potrzebie. http://www.dogomania.pl/forum/threads/177924-Pudle-i-pudlowate-w-potrzebie-prosz%C4%85-o-pomoc!!!/page242 Quote
coronaaj Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='Anula']Już Gabi jest umieszczona na wątku pudli w potrzebie. http://www.dogomania.pl/forum/threads/177924-Pudle-i-pudlowate-w-potrzebie-proszą-o-pomoc!!!/page242 Poprosze o konto z danymi na pw. Quote
farmerka63 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Ja też coś dorzucę. Proszę o numer konta na pw. Biedna mała... Ciotki - mam wrażenie, że zjawiłyście się tam w ostatniej chwili - te zielone wycieki.... :(:(:( Quote
toyota Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 (edited) [quote name='coronaaj']Poprosze o konto z danymi na pw. [quote name='farmerka63']Ja też coś dorzucę. Proszę o numer konta na pw. Biedna mała... Ciotki - mam wrażenie, że zjawiłyście się tam w ostatniej chwili - te zielone wycieki.... :(:(:( Bardzo, bardzo dziękuję. Prześlę konto Kaji69, u której Gabi jest w BDT. Zdjęcia z DT. Jest to pierwszy dzień Gabi w DT, dlatego jeszcze nie obcięta. Na tych zdjęciach widać guza: Edited May 22, 2012 by toyota Quote
Anula Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 O rany! ten guz jest bardzo duży.Wiadomo kiedy będzie operowana? Quote
toyota Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 (edited) [quote name='Anula']O rany! ten guz jest bardzo duży.Wiadomo kiedy będzie operowana? Już operacja wycięcia listwy z guzem była wczoraj :). Także sterylizacja- było ropomacicze. Jeszcze jeden mały guzek został wyłuskany (został założony jeden szew) oraz zostały usunięte 3 zęby. 1 ząb był z ropniem. Cały koszt wyniósł 200 zł. Edited May 31, 2012 by toyota Quote
Anula Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 toyota napisał(a):Już operacja była wczoraj :). Także sterylizacja- było ropomacicze. Został jeszcze jeden mały guzek do wyłuskania. Przepraszam toyota,przecież czytałam rano i tak mnie przejęły zdjęcia,że chyba w amoku napisałam zapytanie. Jak się czuje Gabi? Jest śliczna! Trzymam mocno kciuki aby szybciutko wracała do zdrowia. Quote
toyota Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 (edited) Przepraszam, guzek został już od razu wyłuskany, nie zrozumiałam wczoraj Kaji69, myślałam, że to dopiero będzie robione. Już poprawiłam w swoim wcześniejszym poście. Guzy były 2 - jeden wielki widoczny na zdjęciach został wycięty wraz z listwą, a drugi był mały i został wyłuskany i założony 1 szew. Teraz Gabi czuje się lepiej niż przed operacjami, chociaż to dopiero 1 dzień po tak rozległych zabiegach. Te wszystkie ropnie i stany zapalne musiały ją bardzo boleć. Edited May 31, 2012 by toyota Quote
[email protected] Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 biedna maleńka teraz odżyje w schronie taka zrezygnowana a na podwórku radosna nawet się uśmiecha Quote
Anula Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Toyota jak długo Gabi przebywała w schronie,że jej wcześniej nie zauważyłaś? Quote
malawaszka Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 rany ale biedna :( ta łysina to na pewno po poparzeniu? wtedy by nie miała tam żadnej sierści chyba, a jakiś meszek ma dobrze, że już po operacji... rany - ropomacicze, ten paskudny guz - uratowałyście ją w ostatniej chwili!!!!! :calus: Quote
toyota Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Anula napisał(a):Toyota jak długo Gabi przebywała w schronie,że jej wcześniej nie zauważyłaś? Tam jest tyle biednych psów, że już nie wiem który biedniejszy. Przyznam szczerze, że jakoś nie zwróciła mojej uwagi. Pewnie zawsze leżała w kącie w bólu, a ja sądziałam, że po prostu sobie leży. Tam jest wiele psów, które "sobie leżą", a tak naprawdę możliwe, że coś je boli i potrzebują pomocy. Pracownik powiedział Kaji69, że łysina po poparzeniu, ale tak naprawdę nie wiem skąd mu to przyszło do głowy. Równie dobrze może to być alergia na pchły. Quote
Energy Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='Anula']Już Gabi jest umieszczona na wątku pudli w potrzebie. http://www.dogomania.pl/forum/threads/177924-Pudle-i-pudlowate-w-potrzebie-proszą-o-pomoc!!!/page242 Proszę o wstawienie suni wg metryczki z 1 postu. Biedna suczyna:shake: Quote
Anula Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Energy napisał(a):Proszę o wstawienie suni wg metryczki z 1 postu. Biedna suczyna:shake: Toyota bardzo proszę wstaw na wątek Gabi wg.metryczki.Ty więcej wiesz o suni. Bardzo cieszę się,że Ciocie pudelkowe zaglądają do suni.Dziękuję i pomogą pod względem finansowym. Quote
toyota Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 (edited) Gabi pozdrawia :) : Edited May 26, 2012 by toyota Quote
Recommended Posts