wanda szostek Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Pies w typie Bernardyna pilnie potrzebuje domu. Od trzech tygodni w okolicy 1,5 km od mojej działki błąka się pies w typie bernardyna. Pies jest młodziutki (ząbki bielutkie). Roboczo nazywa się Bazyl. Początkowo był bardzo dziki nie dał do siebie podejść. Zdjęcia z tego okresy Pies kręci się w okolicy domu myśliwych przy lesie. Szczęśliwym trafem jeszcze nic mu się nie stało. Jest dokarmiany i oswajany przez znajomą, która również ma tam działkę. Obecnie podchodzi i można byłoby go już wziąć na smycz. Aktualne zdjęcia psa Pies nie posiada swojego wątku. Informacje o nim zamieszczam sporadycznie na swoim wątku zbiorowym http://www.dogomania.pl/forum/threads/190388-Bez-Ciebie-umrzemy%21%21%21Dramatyczna-sytuacja%21Zajrzyj-koniecznie%21/page24 Sporadycznie, bo jestem na działce bez dostępu do netu i mogę coś napisać jak wpadam do domu. Więcej informacji o nim można uzyskać od p. Marzeny tel. 503 066 835 Podaję również swój tel. 692677335 Gdyby znalazł się DT lub DS możliwe że będzie transport do Warszawy Quote
wanda szostek Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Bardzo prosimy wszystkie ciotki i wujków o pomoc Quote
wanda szostek Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Ten tłok chętnych do ratowania Bazyla aż mnie zaskoczył. Quote
paros Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 wanda szostek napisał(a):Ten tłok chętnych do ratowania Bazyla aż mnie zaskoczył. dlaczego zdjęcia Bazyla są tak małe :hmmmm: na niektórych forach nie chcą przyjmować tak małych zdjęć (poniżej 200 px) Quote
wanda szostek Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 paros napisał(a):dlaczego zdjęcia Bazyla są tak małe :hmmmm: na niektórych forach nie chcą przyjmować tak małych zdjęć (poniżej 200 px) Nie mam pojęcia takie dostałam Quote
wanda szostek Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 Hops do góry i śnij o domku i kochanych ciotkach, które o tobie pamiętają. Quote
wanda szostek Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Młodziutki Bazyl. jeszcze szczeniak samotnie siedzi na pustym siedlisku 200 m od domu myśliwych. Pies jest zagrożony, albo trafi na łańcuch, albo zginie od kulki. Bazyl prosi więc ciotki o pomoc. Zdjęć nowych nie mam i prędko nie będzie. Quote
mestudio Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Bardzo słabe zdjęcia nawet do banerków. Starałem się. TZmestudio Quote
wanda szostek Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 (edited) Bardzo dziękuję. Zapraszam może ktoś psiaka w ten sposób rozgłosi. Ja juz mam dwa banerki to trzeciego już nie mogę sobie wkleić. Edited June 3, 2012 by wanda szostek Quote
Franca81 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Pewnie nadal na "wolności". Bardzo ciężko o DT a Wanda ma już psów pod opieką pełno... A one też szukają domu od lat... Quote
wanda szostek Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 beta ata napisał(a):Wando, i co z psem? Pies biega luzem, ale koczuje na otwartym siedlisku miejscowego sąsiada (ode mnie ok. 2 km) Sąsiad tam nie mieszka tylko 10 km dalej. Zagląda tylko jak ma roboty polowe. Dogadałam się z panem, że na razie pies tam może siedzieć. Problem tylko, że on czuje się tam właścicielem i wyskakuje obszczekując ludzi. Podobno kogoś ugryzł. Łazi też po terenie i kręci się w okolicach 500m wokół domu myśliwych. Myśliwi teraz wypuścili bażanty i zające i wałęsający się pies pewnie nie jest mile widziany. Odległość to też duża trudność z dokarmianiem czy zrobieniem psu zdjęć. Biorąc to wszystko pod uwagę oraz moją rzadką, bytność na internecie i tym samym na wątkach czarno widzę możliwość jego uratowania. Ja nie mogę często przyjeżdżać do domu i jak wpadam to nagle i na kilka godzin. Jutro już wracam. Quote
wanda szostek Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 Pies czeka na pomoc. Ma czas ograniczony Quote
wanda szostek Posted July 2, 2012 Author Posted July 2, 2012 wanda szostek napisał(a):Pies czeka na pomoc. Ma czas ograniczony No i się nie doczekał. Od dwóch tygodni Bazyla nie ma . Zaginął bez śladu. Dziwne, bo był karmiony i pilnował się tej pustej posesji. Był tam zadomowiony. Myśliwi wypuścili bażanty i myślę, że mogło mu się coś złego przytrafić. Quote
Franca81 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Miejmy nadzieję, że wróci. A może ktoś go też widział i został wyłapany... Quote
paros Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='paros']wrócił Bazylek?[/QUOTE] Czy wiadomo co z Bazylkiem??? :-( Quote
wanda szostek Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 paros napisał(a):Czy wiadomo co z Bazylkiem??? :-( Niestety nic nie wiadomo. Przepadł jak kamień w wodę. Nikt nic nie wie, nie widział. Pewnie już po nim. Szkoda. Quote
wanda szostek Posted September 15, 2012 Author Posted September 15, 2012 [quote name='paros']Czy wiadomo co z Bazylkiem??? :-([/QUOTE] Dowiedziałam się, że Bazyl jest u gospodarza w sąsiedniej wsi. Stoi przy budzie na łańcuchu. Quote
Recommended Posts