Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='carolinascotties']nie wytrzymam - co za oszust.... Aniu nie dawaj sie!!!

wiedzialam, ze ta suma to cos okolo 100 zl... ech ...

też coś za drogo,dlatego dzwoniłam do jeszcze innego,
a tamtemu panu podziękujemy

[quote name='Gosiapk']120zl za wściekliznę? :crazyeye:
Wścieklizna powinna kosztowac ok. 20-25zł, paszport ok. 50zł, a chip chyba z 70zł?

To gdzie Sara ma jechać, że potrzebuje paszportu? :cool3:

źle się wyraziłam,koszt paszportu,czipu to 120zł i wystarczy samo szczepienie p/wściekliźnie, parwo nie wymagana

[quote name='Origami-7']Czy Ona napewno jest po sterylce????? Bo jak czytałam to miała mieć, ale nie miała, bo był tylko jeden wet [1 strona]

miała być kastrowana z innymi,ale nie wyszło,była potem osobno,ale wycięto jej tylko macicę,więc cieczki może mieć;)

Karolinko,że chciało Ci się przekopywać :evil_lol:

Posted

do środy pani powinna zadzwonić,
państwo z Wrocławia za dużo ode mnie wymagają,jak mam zamnknąć Sarę na dwie godziny w domu,żeby sprawdzić czy nie piszczy a potem jakby nigdy nic odnieść do schroniska:placz:

Sarunia mimo,że trochę zarosła wciąż przypomina wyliniałego szczura...:cool1:

Posted

ANKA_89 napisał(a):
do środy pani powinna zadzwonić,
państwo z Wrocławia za dużo ode mnie wymagają,jak mam zamnknąć Sarę na dwie godziny w domu,żeby sprawdzić czy nie piszczy a potem jakby nigdy nic odnieść do schroniska:placz:

Sarunia mimo,że trochę zarosła wciąż przypomina wyliniałego szczura...:cool1:

Aniu -absolutnie sie na to nie zgadzaj...jak od pozcatku jest takie podejscie - to potem sie okaze, ze wiecej rzeczy im nie pasuje...:mad:

szkoda, ze nia mamy kontaktu do Pani z Niemiec :)

Posted

carolinascotties napisał(a):
Aniu -absolutnie sie na to nie zgadzaj...jak od pozcatku jest takie podejscie - to potem sie okaze, ze wiecej rzeczy im nie pasuje...:mad:

szkoda, ze nia mamy kontaktu do Pani z Niemiec :)

nie zgodziłam się na to,broń Boże!
mimo,że jestem taka okrutna...:diabloti:

Posted

Pani z Niemiec zadzwonił do mnie właśnie :)

Ciotki!
Transport do Rudy Śląskiej na CITO.

Już opowiadam...

Pani chce adoptować Sarę i inna bidę (niejakiego Kulfona). Oba psy mają pojechać do schroniska w Rudzie Śląskiej, gdzie pracuje znajoma owej pani z Niemiec. W schronisku tym oba psy zostaną zaczipowane, wyrobią im paszporty i ... wydadzą osobie, która zawiezie je do nowego domku.
ANKA więc nie musi już o nic sie martwić :)
Tylko o transport do Rudy Śląskiej.

Jesli chodzi o transport, to osoba, która ma zabrać psy z Rudy Śląskiej, będzie tam w najbliższy poniedziałek, a potem dopiero za miesiąc, więc...
Albo uda się teraz, albo Sara może pojechać trochę później i po prostu poczekać na późniejszy termin wyjazdu...

Na PW wysyłam już Tobie, ANKA namiary na osobę z Rudy Śląskiej, która przygotuje Sarę do wyjazdu :)

Posted

Yona napisał(a):
Pani z Niemiec zadzwonił do mnie właśnie :)

Ciotki!
Transport do Rudy Śląskiej na CITO.

Już opowiadam...

Pani chce adoptować Sarę i inna bidę (niejakiego Kulfona). Oba psy mają pojechać do schroniska w Rudzie Śląskiej, gdzie pracuje znajoma owej pani z Niemiec. W schronisku tym oba psy zostaną zaczipowane, wyrobią im paszporty i ... wydadzą osobie, która zawiezie je do nowego domku.
ANKA więc nie musi już o nic sie martwić :)
Tylko o transport do Rudy Śląskiej.

Jesli chodzi o transport, to osoba, która ma zabrać psy z Rudy Śląskiej, będzie tam w najbliższy poniedziałek, a potem dopiero za miesiąc, więc...
Albo uda się teraz, albo Sara może pojechać trochę później i po prostu poczekać na późniejszy termin wyjazdu...

Na PW wysyłam już Tobie, ANKA namiary na osobę z Rudy Śląskiej, która przygotuje Sarę do wyjazdu :)

ło matko! to TA pani?!
dostałam PW i szczerze mówiąc zakręciłam się tak,że nie wiedziałam o co chodzi:)
jeśli od razu psiaki jadą z Rudy do Niemiec to chyba lepiej żeby Sara jechała w najblizszym terminie;
pani sprawdzona,wiesz coś?
to co mam gdzies dzwonić coś załatwiać?

ale się cieszę!:multi:

Posted

ANKA_89 napisał(a):
ło matko! to TA pani?!
dostałam PW i szczerze mówiąc zakręciłam się tak,że nie wiedziałam o co chodzi:)
jeśli od razu psiaki jadą z Rudy do Niemiec to chyba lepiej żeby Sara jechała w najblizszym terminie;
pani sprawdzona,wiesz coś?
to co mam gdzies dzwonić coś załatwiać?

ale się cieszę!:multi:

Nic już nie załatwiasz, Kochana :)
Musisz tylko zadzwonić do Pani Justyny z Rudy Śląskiej (numer na PW).
Porozmawiaj sobie z nią po prostu.
Jesli chodzi o domek, to wydaje mi się, że SUPER. Pani bardzo wrażliwa, niejedno zwierzę, nie majace w Polsce szans na adopcję, przygarnęła ( z Rudy też). Wyemigrowała z Polski 20 lat temu, z Rudy właśnie.
Ma dom i ogromna działkę. Na dzień dzisiejszy 5 psów, w tym też chore i niedołężne.
Ma znajome wolontariuszki, które mieszkają w Niemczech i tam zajmują się poszukiwaniami domków dla beznadziejnych przypadków z całej Europy.
Bardzo prawdopodobne, ze pomoże nam wysłać inne bidy za granicę...