funia Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Wspaniałe fotki .Rozczulające bardzo.....Biedulka jak sobie piłę trzyma ....Skarby stareńkie . Zawsze jestem z nimi sercem sa kochane ,Dziewczyny jak dobrze ze tak jesteście !!! ja u nas w schronie jak byłam na wolont. to zawsze w pierwszej kolejności szukałam DS dla takich właśnie .....stareńkich i osieroconych przez człowieka.Boze jakie to smutne Quote
paula_t Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Właśnie, chcemy Lenkę ;) Dobranoc babuleńki:loveu: Quote
Basieńka1997 Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 Bardzo Wam dziękuję Cioteczki za ta ciepłe słowa! :loveu: Mi również najbardziej żal jest tych naszych schroniskowych staruszków.. Tak bardzo chciałabym odmienić ich los.. Sprawić aby zdarzył się cud.. :( Kiedy następny raz wybiorę się do schroniska postaram się popstrykać Lence kilka fotek. :) Quote
paula_t Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 To jest właśnie straszne...Nikt nie chce, żeby staruszki spędziły swoje ostatnie miesiące/lata w schronisku, z drugiej strony są szczeniaczki, które też nie powinny wychowywać się od samego początku za kratami, do tego dochodzą psiaki ślepe, chore, takie które siedzą już kilka lat, całe życie spędziły u boku człowieka, a nagle ktoś je wyrzucił...ehhhh, za dużo tych bidoków :( Quote
Basieńka1997 Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 Dokładnie.. Jest ich o wiele za dużo.. :( Quote
paula_t Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Ciotka, a napisz jak tam w ogóle Oskarek się miewa, bo w sumie chłopaczek nie ma własnego domku, a miło byłoby wiedzieć. Myślałyście o ogłoszeniach dla niego? Quote
Basieńka1997 Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 U psiaczka bez zmian.. Wczoraj był u kontroli. Łapka jest opuchnięta. Kilka razy dziennie jest ona przemywana w specjalnym leku. Psiaczek musi być zamknięty w bardzo małym pomieszczeniu, ponieważ nie może się za dużo ruszać. Chodzi tylko na bardzo króciutkie spacerki dookoła budynku. Nie chcemy, żeby przemęczał sobie chorej łapki. Mimo okropnego bólu Oskarek jest strasznie radosnym psiakiem. Za każdym razem gdy do niego wchodzę strasznie na mnie skacze. Wręcz siłą muszę go przytrzymywać przy ziemi. Strasznie brakuje mu bliskości człowieka.. Myślałam więc, że może warto byłoby spróbować znaleźć mu jakiś DT w okolicach Poznania, w końcu nie wiadomo jak długo jeszcze potrwa leczenie.. :( W najbliższym czasie postaram się skombinować dla niego jakieś ogłoszenia. Teraz mam trochę rzeczy na głowie. Sunia, którą wyadoptowałam z naszego schroniska zaginęła i staram się ze wszystkich sił pomóc Państwu ją odnaleźć.. :( Quote
paula_t Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Mogę pomóc z ogłoszeniami :) Musiałabyś mi tylko podesłać zdjęcia i tekst (albo kogoś poprosić, bo ja to beztalencie w tym temacie jestem niestety), napisałybyśmy, że pilnie poszukiwany jeśli nie DS, to chociaż DT, że to nie są warunki do rekonwalescencji itd.itd. Quote
Basieńka1997 Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 Właśnie o to mi chodziło! :) Jutro postaram się skleić jakiś tekścik, a jeśli mi się nie uda poproszę koleżankę ze schroniska o pomoc. :) Quote
paula_t Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Ok, to będę czekała. Ja ewentualnie mogę coś pozmieniać, bo niestety doświadczeń z samym pisaniem ogłoszeń nie mam. Maila chyba mojego masz? Quote
Basieńka1997 Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 Wydaje mi się, że nie, niestety.. :( Zresztą sama już nie pamiętam. :) Cioteczki mam do was ogromną prośbę! 5sierpnia w Dąbrowie Górniczej zaginęła sunia. Psinka przestraszyła się innego psa i wymknęła z szelek. Kropeczka jest bardzo strachliwa, unika ludzi. Troszkę ponad miesiąc temu została adoptowana przez wspaniałą rodzinę, która zaoferowała jej cudowny domek. Teraz znowu błąka się gdzieś samotne.. Bez jedzenia, picia i schronienia.. Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc.. Pilnie poszukuję cioteczek z woj. śląskiego, które byłyby w stanie pomóc w poszukiwaniach, porozwieszać ogłoszenia.. Jeśli sama nie możesz pomóc, proszę pozapraszaj znane śląskie cioteczki na poniższy wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230428-Cioteczki-z-woj-śląskiego-pilnie-poszukiwane!-W-Dąbrowie-Górniczej-zaginęła-sunia!"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230428-Cioteczki-z-woj-śląskiego-pilnie-poszukiwane!-W-Dąbrowie-Górniczej-zaginęła-sunia![/URL] Z góry serdecznie dziękuję! __________ To jest naprawdę bardzo pilne! Dla niej każdy następny dzień może okazać się być tym ostatnim.. :( Quote
paula_t Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Mój mail: [email][email protected][/email] Biedna sunia :( Napisz na wątkach śląskich schronisk, tam mnóstwo ciotek zagląda. Quote
Basieńka1997 Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 Oczywiście! Dodaje ją gdzie tylko idzie. :) Quote
Igiełka Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 z całych sił trzymam kciuki za znalezienie suni :) Quote
Basieńka1997 Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 Ogromnie dziękuję Igiełko! :loveu: Wątek o zaginięciu suni: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230428-Cioteczki-z-woj-%C5%9Bl%C4%85skiego-pilnie-poszukiwane%21-W-D%C4%85browie-G%C3%B3rniczej-zagin%C4%99%C5%82a-sunia%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230428-Cioteczki-z-woj-%C5%9Bl%C4%85skiego-pilnie-poszukiwane!-W-D%C4%85browie-G%C3%B3rniczej-zagin%C4%99%C5%82a-sunia![/URL] Bardzo Was proszę, Ciotki Drogie, jeśli znacie kogoś z Dąbrowy i okolic zapraszajcie! Quote
paula_t Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Kurde, nie znam nikogo niestety, ale można wpisać w wyszukiwaniu zaawansowanym Dąbrowa Górnicza i porozsyłać po ludziach prośby o pomoc...Nic innego mi do głowy nie przychodzi niestety :( Miziam babuleńki :) Quote
Basieńka1997 Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 Niestety po wpisaniu Dąbrowy Górniczej nic mi nie wyskoczyło.. ale udało mi się zaleźć już kilka cioteczek, które powiadamiają następne. :) Dzisiaj odwiedzę dziewczynki. :) Potem złożę relację. ;) Quote
paula_t Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Basieńko, nic do tej pory nie dostałam na maila, tylko się przypominam :) Quote
Sarunia-Niunia Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 Odwiedzam dziewczynki i mocno Je przytulam:) Quote
Basieńka1997 Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 [quote name='paula_t']Basieńko, nic do tej pory nie dostałam na maila, tylko się przypominam :)[/QUOTE] Oj, dobrze, że się przypominasz, bo ja o tym kompletnie zapomniałam! :roll: Wiadomość już wysłana. Tekst wprawdzie nie za bardzo mi się podoba, więc wszelkie modyfikacje mile widziane. :) Czy mogłabym Cię prosić, abyś wysłała mi treść ogłoszenia na PW. Wysłałam Ci go, a sama zapomniałam zapisać.. :roll: Wieem.. Straszna gapa ze mnie.. :mad: __________ U dziewczynek wszystko w porządku. :) Niestety nie udało mi się zrobić zdjęć Lence.. Ostatnio wizyty w schronisku były bardzo krótkie i po prostu nie starczało mi na to czasu.. :( Jutro postaram się nadrobić zaległości. :) Quote
paula_t Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 Dzięki, postaram się jak najszybciej za to wziąć, tylko jeszcze muszę trochę MTD z ogłoszeniami pomóc, a doba coraz krótsza (nauka wróciła...:/) :) A treść zaraz wyślę. Jak babuleńki? Dzisiaj było na tvn24 cały czas o Gostyniu (o pogotowiu) i calusieńki dzień przez to mi chodziły po głowie dziewczynki:loveu: Edit: dopiero teraz zauważyłam dopisek :) Quote
Basieńka1997 Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 paula_t ogromnie Ci dziękuję za pomoc w ogłaszaniu Oskarka! :loveu: Ja, kiedy jestem razem z mamą w kuchni też ciągle słyszę w radiu o tej aferze.. Normalnie od razu Gostyń stał się sławny! Szkoda tylko, że w tak złym świetle.. :( Właśnie jestem u naszych dziewczynek i piszę ze schroniskowego komputera. Przed chwilką razem z koleżanką musiałyśmy zatykać dziurę, przez którą Lilka razem z inną sunią ciągle zwiewały na pola przed schroniskiem. Ale Lilka jest zła.. :) Już raz zdążyła już zepsuć nasze dzieło, ale my zatkałyśmy dziurę jeszcze raz i to o wiele porządniej.. Mam nadzieję, że teraz nasza łobuziara już niczego nie wykombinuje. :) Quote
paula_t Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Póki co jeszcze nie ma za co ;) Ta to cały czas tylko kombinuje:mad: Niby babuleńka, a energii i pomysłów w głowie tysiąc pięćset ;) Quote
Igiełka Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Zaglądam do ślicznych staruszek :) Basiu i jak poszukiwania tamtej zaginionej suni? Quote
Recommended Posts