Ania Agata Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Siwuch do góry. No to odliczamy w dwuszeregu - jeden!;) Quote
carolinascotties Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 trzy :) ciekawe, jak tam obserwatorzy na allegro... Quote
Tilia Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 kurcze on na pierwszych zdjeciach wygląda zupełnie inaczej niż na pozostałych? przeklejam je właśnie na Lukrowych. I głowa wydaje się inna i kolor, sylwetka?? tu jest na lukrowych: http://www.lukrowi.pl/forum/index.php?p=4&id_topic=1534&start=0 Quote
ciapuś Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 właśnie cioteczki ,doklejcie nowe zdjęcia w ogłoszeniach (niestety pobyt w schronie bardzo wyniszcza psy) Quote
carolinascotties Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 [quote name='Tilia']kurcze on na pierwszych zdjeciach wygląda zupełnie inaczej niż na pozostałych? przeklejam je właśnie na Lukrowych. I głowa wydaje się inna i kolor, sylwetka?? tu jest na lukrowych: http://www.lukrowi.pl/forum/index.php?p=4&id_topic=1534&start=0 ja myslę, ż epierwsze zdjęcia były robione - kiedy było ciepło...teraz sierść Siwucha jest przygotowana na zimę :) Quote
carolinascotties Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 wiem...ja też zauważyłam, że wygląda inaczej....wiem jednak, ze psy nigdzie tak nie pięknieją, jak we własnych domach - otoczone opieką i mioscią :) Quote
Tilia Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 taak, jasne, ale nie o to mi chodziło- po prostu przeklejając zdjęcia zauważyłam, że na tych starszych i na nowszych wygląd jak dwa różne psy. Jakbym nie wiedziała że to ten sam, to bym pomyślała, że zdjęcia przedstawiają dwa różne psy, w różnym wieku. Quote
carolinascotties Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Masz rację - pomyślałam tak wczoraj...kiedy zobaczyłam te zdjęcia... kilka lat temu kolega - architekt, grafik, artysta malarz- w jednym :) - udzielił mi wykładu na temat strategicznych miejsc w twarzach i morkach - teraz wiem, jak rozpoznawać, że to ten sam człowiek, czy pies- trzeba zwracać uwagę na oczy, uszy, charakterystyczne przebarwienia, krzywizny itd. - nie wytłumaczę tego tak, jak on - ale sa pewne cechy, których nie zmienią utrata wagi, zmiana długości włosów, czy sierści.... Quote
Tilia Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 zaczęłam przeglądać jego ogłoszenia i na wilczarzowym forum przeczytałam, że Siwuch nadaje się raczej do domu bez innych psów i do doświadczonego pana ech... Quote
ciapuś Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 właśnie po przeczytaniu tej wypowiedzi pojechałam dokładnie się dowiedzieć o jego charakter .To bardzo przestraszony pies ale nie agresywny,z psami dogaduje się bardzo dobrze,do ludzi podchodzi z dystansem ale nie agresywnie (on po prostu stracił wiarę i poczucie bezpieczeństwa a jeszcze niedawno był zupełnie inny) Quote
carolinascotties Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 wystarczy poczytać wątki o psach, które znalazły dom, żeby przekonać się, ajk bardzo psy otwierają się kiedy czują się bezpieczne... zobaczycie - Siwuch będzie radosnym psem!!! Quote
szajbus Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Nie ulega wątpliwości, ze to ten sam pies. Te pierwsze zdjęcia były pewnie robione zaraz po przyjęciu do schroniska. Może sie mylę, ale ta psina jest do strzyżenia. On chyba sam nie zgubi tej sichy, podobnie jak moja pannica. Jeśli tak, to by oznaczało, że Siwuch zanim trafił do schronu do niedawna miał pana. Tilia gdybyś widziała dziś moją pannicę ( tak zarasta) i po strzyżeniu to byś powiedziała, że strzeliłam sobie nowego psioczka. Nawet nasz wet jak ją zobaczył po pierwszym strzyżeniu tak pomyślał :lol::lol: Co z tymi obserwatorami? Jest jakiś odzew? Quote
ewick Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 do mnie na razie nikt nie pisze w sprawie Siwuch, a aukcja na allegro kończy się jutro, jakby co wystawię go jeszcze raz, tylko nie będę mogła go tak wyróżnić jak jest teraz bo allegro jednak zdziera za takie usługi :( Quote
ciapuś Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 ewick była bym bardzo wdzięczna gdybyś wystawiła Siwucha ponownie,tylko dodaj nowe zdjęcia i dopisz że pies stracił nadzięję i stał się nieufny do ludzi. Quote
carolinascotties Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 ewick napisał(a):do mnie na razie nikt nie pisze w sprawie Siwuch, a aukcja na allegro kończy się jutro, jakby co wystawię go jeszcze raz, tylko nie będę mogła go tak wyróżnić jak jest teraz bo allegro jednak zdziera za takie usługi :( Ewcik- ile kosztuje taka aukcja? Quote
ewick Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 z takim wyróżnieniem jak ja dałam ok 18 zł - czyli aukcja pokazywana wyżej niż aukcje z tej kategorii i podświetlona - puki co nie mam na drugie wystawienie w ten sposób - żarełko dla mojej gromadki muszę kupić a taka zwykła aukcja kosztuje jakieś grosze, tyle, że pies gubi się w wśród wielu poniżej wystawionych na aukcje :( - dlatego zaszalałam ;) Quote
szajbus Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 SIWUCH na allegro cię obserwują , to i tutaj mogą. Hopamy na góre psinko Quote
carolinascotties Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Ewcik - jesteś wielka!!! a ja głupol myślałam, ze takie aukcje NIC nie kosztują... :( Quote
carolinascotties Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 ewick napisał(a):ale go wystawię, tylko bez wyróżnienia - :) :multi: :loveu: świetnie - dziękujemy!!!! :) Quote
szajbus Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Siwuchu, pokaż sie wszystkim na pierwszej stronie Quote
Recommended Posts