Agappe Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 na dwoch ostatnich zdjęciach Fumiszonek :diabloti: Ineczki :loveu::loveu:
Asiunia02 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Czy ja moge poprosic zdjecia na których jestem ja czyli osóbka w zielonej marynareczce w oryginalne na maila [email protected] np. to
ineczka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 a my tak w telegraficznym skrócie wszystkim ostatnim zwycięzcom bardzo gratulujemy sukcesów!!! a i jeszcze wszystkiego najlepszego dla maluszków Kasi i Łukasza!!! pozdrawiamy serdecznie
Agappe Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 [SIZE="3"]bardzo prosze kogoś podanie mi na pw lub na @ ( [email protected] ) adresu hodowli Błękitny Pejzaż (KOFUKU Halne Wzgórze, ICHIBUSA Halne Wzgórze) + imię i nazwisko właścicieli..
ineczka Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 dziś była wystawa w NDM pełna stawkę i oceny na pewno wstawi Daria, tak więc tyle ile wiem to napiszę. sędzia dość surowo oceniał, a z wyników to ANATA Yamamoto ZW. rasy - Gratuluję!!! jako, że moja Fumi jest w młodzieży stąd znam wyniki tylko w młodzieżowych suczkach. FEARII Shiyo Mokuteki - I -oc. bdb SHITSUKO FUMI of Amayadori Ken - II -oc. bdb KAYUMI Migoto Inu (FCI) - III -oc.?? KENITA Migoto Inu (FCI) - dyskwalifikacja i to tyle z pierwszych wieści, ale za to wstawię parę fotek z suczek z młodzieży
ineczka Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 stawka suki młodzież pierwsza od lewej FEARII Shiyo Mokuteki preguska KAYUMI Migoto Inu (FCI) białaska KENITA Migoto Inu (FCI) i ostatnia SHITSUKO FUMI of Amamyadori Ken
ineczka Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 tu już niestety po odpadnięciu białaski, trochę nerwowa kobitka była :evil_lol: a teraz po kolei będę przedstawiała stawkę
ineczka Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 no i pręguska przepraszam za monotematyczność, ale przynajmniej jedna klasa była dość dobrze obfocona :-)
Asiunia02 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 [SIZE="4"]BERLIN 2008 - sędzia Guido Schäfer PSY Klasa veteranów Benkei vom Aakhof - lokata 1, ocena doskonała Klasa szczeniąt Genkai Go No Suzuyama - lokata 1, ocena doskonała Klasa championów Amai Bakira - lokata 2, ocena doskonała, niestety nie polubił sędziego Kenryoku Shizuka No Yukimigata - ocena 1, NPwR, CACIB, BOB (jest to piesek który na światówce w Poznaniu uzyskał Zw. Mł.) Yuu Go Shun`You Kensha - obecny, ale nie wystawiany, wł. G. Richard Klasa otwarta Daikibo Go Kiyama - ocena bardzo dobra, lokata 1 Co do Res. CACIB to nie wiem czy Amai dostał bo nie widziałam porównania, a karty oceny nie widziałam. SUKI Klasa veteranów riki Akita Inu of Cacic - ocena doskonała, lokata 1 Klasa młodzieży Daiji vom Aakhof - ocena doskonała, lokata 1 Klasa pośrednia Texa Kagawa - nieobecna Klasa Championów Senryou Go Musashi Aiwa - wł. G. Richard, A. Kammerscheid-Lammers - lokata 1, ocena doskonała, CACIB, NSwR Dona Omono Gawa - lokata III, ocena doskonała (niestety po raz kolejny przegrała z brakiem wykładzin na hali) Kura Okami No Yukimigata - lokata II, ocena doskonała - wł. ten sam co u BOB. Klasa otwarta Bijou of Noboru Taiyo - ocena bardzo dobra, lokata 1 Podobnie jak w psach nie wiem czy przyznano Res. CACIB. Ale napewno beda wyniku na za jakiś czas na stronie Klubu. Zdjęcia będa bo naprawde jest co ogladac :) :)
Asiunia02 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Ogólnie mimo trzeciej lokaty jestem bardzo zadowolona, bo kolejny szanowany w gronie akitowym sędzia super opisał Doncie :)
Asiunia02 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 na początku przepraszam za ilość zdjęć, ale tomuś był i jest chory, temperatura go rozłożyła wiec nie był w stanie robić zdjec, ja zajmowałam się Doncią i wtedy zdjęcia robił mój brat, ale niestety za dużo ich nie zrobił :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: Klasa veteranów Benkei vom Aakhof - lokata 1, ocena doskonała Klasa szczeniąt Genkai Go No Suzuyama - lokata 1, ocena doskonała
Asiunia02 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Klasa championów Amai Bakira - mam tylko 1 zdjęcie, ale tyłem :( Ale Chris napewno stawi. Kenryoku Shizuka No Yukimigata Klasa otwarta Daikibo Go Kiyama to jest jedyne zdjęcie jakie mam
Asiunia02 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Klasa młodzieży Daiji vom Aakhof - ocena doskonała, lokata 1 Klasa Championów Senryou Go Musashi Aiwa Kura Okami No Yukimigata Z i Doncią Klasa otwarta Bijou of Noboru Taiyo
Agappe Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 [quote name='Asiunia02'] Klasa szczeniąt Genkai Go No Suzuyama - lokata 1, ocena doskonała http://img84.imageshack.us/img84/6773/2343hk2.jpg dobry sposób wystawiania się :evil_lol: [quote name='Asiunia02']Klasa championów Kenryoku Shizuka No Yukimigata fajny ten psiak:loveu: zjem i wsatwie wyniki z legionowa - pogrom niesamowity!!!! (tylko 2 doskonałe)
Agappe Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 [SIZE="4"]Nowy Dwór Mazowiecki (Legionowo) - 5-6.04.2008 Krajowa Wystawa (CAC) [SIZE="3"]Sędzia: William Gardner (UK) PSY Klasa szczeniąt 904. Akita U Izis (FCI) DAITARO - oc.obiecująca Klasa młodzieży 905. ISHI WARU KORI Co Ty Na To - nie do oceny 906. KUSHI Migoto Inu (FCI) - oc.bardzo dobra, lokata I 907. TENKEITEKI Halne Wzgórze (FCI) - nie do oceny Klasa otwarta 908. TORA GO Kawałek Księżyca - nieobecny SUKI Klasa młodzieży 909. FEARII Shiyo Mokuteki - oc.bardzo dobra, lokata I 910. KAYUMI Migoto Inu (FCI) - oc.bardzo dobra, lokata III 911. KENITA Migoto Inu (FCI) - nie do oceny 912. SHITSUKO FUMI of Amayadori Ken - oc.bardzo dobra, lokata II Klasa pośrednia 913. AMORINA Złota Śnieżka - oc.doskonała, lokata I, CWC Klasa otwarta 914. KOTORI Halne Wzgórze - nieobecna Klasa championów 915. ANATA Yamamoto - oc.doskonała, lokata I, CWC, NDSwR, Zw.Rasy
Agappe Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 KOTORI i TORA byli na wystawie ok 10rano, a potem gdzieś zniknęli i nie dotarli do oceny:roll::roll: oboje byli dosyć brudni, a pies miał ciągle opuszczony ogon.. wiecej nic o nich nie jestem w stanie powiedzieć, bo się nie przypatrzyłam a zdjęć też nie zrobiłam, bo myslałam, że na ringu zrobie:shake: sędzia nie bardzo się orientował jakie mamy w polsce oceny (pytał się asystentów przy klasie szczeniąt jakie są oceny).. stąd zamiast dyskwalifikacji psy podostawały "nie do oceny" - chociaż faktycznie TENKEITEKI skakał, nie dał sobie obejrzeć zębów i mógł być potraktowany jako nie do oceny.. czemu piesek z Co Ty na To dostał to co dostał szczerze mówiąc nie wiem:roll: za to białaska ewidentnie rzuciła się na sędziego i od razu wyleciała z ringu - więc ewidentnie powinna dostać "dyskwalifikacje" a nie "nie do oceny" po za tym sędzia generalnie był miły :lol: ale wszystkie rasy tak ostro oceniał w akitach amerykańskich pies z championów wyszedł z oceną bardzo dobrą.. a wczoraj żona tego pana zrobiła pogrom w jakiś seterach - championy i utytuowane psy poschodziły z ocenami dobrymi ale atmosfera na wystawie była bardzo miła :) dziękuję wszystkim za wspaniale spędzony czas :) a zdjecia będą jutro po południ/wieczorem - bo jutro mam kolejny egzamin, więc zmykam do nauki
Asiunia02 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 [quote name='Agappe'][SIZE="4"]Nowy Dwór Mazowiecki (Legionowo) - 5-6.04.2008 Krajowa Wystawa (CAC) [SIZE="3"]Sędzia: William Gardner (UK) PSY Klasa szczeniąt 904. Akita U Izis (FCI) DAITARO - oc.obiecująca Klasa młodzieży 905. ISHI WARU KORI Co Ty Na To - nie do oceny 906. KUSHI Migoto Inu (FCI) - oc.bardzo dobra, lokata I 907. TENKEITEKI Halne Wzgórze (FCI) - nie do oceny Klasa otwarta 908. TORA GO Kawałek Księżyca - nieobecny SUKI Klasa młodzieży 909. FEARII Shiyo Mokuteki - oc.bardzo dobra, lokata I 910. KAYUMI Migoto Inu (FCI) - oc.bardzo dobra, lokata III 911. KENITA Migoto Inu (FCI) - nie do oceny 912. SHITSUKO FUMI of Amayadori Ken - oc.bardzo dobra, lokata II Klasa pośrednia 913. AMORINA Złota Śnieżka - oc.doskonała, lokata I, CWC Klasa otwarta 914. KOTORI Halne Wzgórze - nieobecna Klasa championów 915. ANATA Yamamoto - oc.doskonała, lokata I, CWC, NDSwR, Zw.Rasy [SIZE="4"]Ogromnie gratuluje Dari i bardzo sie ciesze z wyniku mojej wnusi Amoriny :) Wiem ze czasem tu zagladaja wiec może to przeczytają ;) :)
Agappe Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 [quote name='Asiunia02'][SIZE="4"]Ogromnie gratuluje Dari i bardzo sie ciesze z wyniku mojej wnusi Amoriny :) Wiem ze czasem tu zagladaja wiec może to przeczytają ;) :) dziękuję bardzo, a wnusia uważam, że jak najbardziej udana:loveu: obfociłam ją trochę, bo powiedziałam, że babcia prosiła o jej zdjęcia :evil_lol:
Asiunia02 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 bardzo dziekuje !!!!!!!!!! i poprosze jakies 2-3 najlepsze zdjęcia na maila. :buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi:
Recommended Posts