Asiunia02 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 wiem, że to post o wystawach, ale zeby było wiadomo o kim mówi, przedstawiam Iguchiego :) Troche brudny, ale on mieszka w kojcu, a tutaj dodatkowo jeszcze nie był we włosie :) A teraz jest wiec w kwietniu musze go wystawic. Fajny prawda ??? To jest mój hodowlany faworyt, gdyby się wystawiał w hali byłby przed Doncią w moim prywatnym rankingu :)
Izis Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 "AKITA CUP 2008" w maju w Torino. Jakby ktoś był zainteresowany wyjazdem na tą wystawę to proszę o maile prześlę załączniki
Akitakiss Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [quote name='Asiunia02']Najwyzszy czas na niego po nieudanym debiucie w hali, gdzie nawet nie zrobił kroku :) Ale teraz pokaze na co go stac !!!!!!!!!!!!!!!!! W głowie mam opinię P. Szemraja, która słowa bardzo cenię, a wtedy powiedział mi dużo miłych słów o Guciu i opis tez dostał super. Nie martw się Kakujin też super wystawiał się na hali a teraz warjuje jakby ktoś chciał go zabić dlatego nie jadę do Katowic:placz:,Gucio to piękny psiak:lol::loveu:
cropka Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [quote name='Akitakiss'] Nie martw się Kakujin też super wystawiał się na hali a teraz warjuje jakby ktoś chciał go zabić dlatego nie jadę do Katowic:placz:,Gucio to piękny psiak:lol::loveu: :lol: Kakujin to ideał na wystawie w porównaniu z Miyamoto, mój wpada w depresję i robi wszystko, żeby tylko jak najszybciej zwiać z ringu. A na spacerkach tak ładnie się potrafi pokazać łobuz jeden :roll:. Skoro Iguchi też nie przepada za wystawianiem, to może to rodzinne :evil_lol:. A tak na serio, to staramy sie coś zrobić z tą nieśmiałością małego, zobaczymy w Nowym Dworze, czy coś z tego wyniknie.
Agappe Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 [SIZE="4"]Praga (Czechy) - 22-23.03.2008 Międzynarodowa wystawa (CACIB) [SIZE="3"]sędzia: Karel Horak (Cz) PSY kl. otwarta CHINSEI z Hrabovskeho Dvora BENKEI Go Haru Kaze HAGURO Go Haru Kaze GENNJI Hezka Chvilka EIKYU Nippo-Riu BUSHI z Hrabowskeho Dvora HACI GO Haru Kaze AMOR Tomipopa kl. championy DAIMON GO Haru Kaze ACHIKO GO Akita Inu of Cacic SUKI kl. młodzieży NABUKO Roal Kajitsu-No UKIYOE-GO KAWAII Halne Wzgórze kl. pośrednia GEISCHA Tomimopa kl. championów MASAHIME GO Sugisawa Kensha DONA Omono Gawa Powodzenia!
Akitakiss Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 [quote name='cropka']:lol: Kakujin to ideał na wystawie w porównaniu z Miyamoto, mój wpada w depresję i robi wszystko, żeby tylko jak najszybciej zwiać z ringu. A na spacerkach tak ładnie się potrafi pokazać łobuz jeden :roll:. Skoro Iguchi też nie przepada za wystawianiem, to może to rodzinne :evil_lol:. A tak na serio, to staramy sie coś zrobić z tą nieśmiałością małego, zobaczymy w Nowym Dworze, czy coś z tego wyniknie. nie martw sie Miyamoto jest piękny ,a Kaku to teraz wariat i panika chodząca też nad nim pracujęGratulacje dla Halniaków to niezwykły sukces ,reszte dopowie Jola nie odbiorę jej tej przyjemności!!!!!!!!!!!!Całuski Jolu!:lol::lol::lol:
Agappe Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 ulala to gdzie Ją dziś poniosło??? :roll::roll: Jolu czekam z niecierpliwością na niusy!!!! no i na wieści z Pragi
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 [SIZE="4"]Praga (Czechy) - 22-23.03.2008 Międzynarodowa wystawa (CACIB) [SIZE="3"]sędzia: Karel Horak (Cz) PSY kl. otwarta CHINSEI z Hrabovskeho Dvora - ocena bardzo dobra bez lokaty BENKEI Go Haru Kaze - ocena doskonała, lokata IV HAGURO Go Haru Kaze - ocena doskonała, lokata III GENNJI Hezka Chvilka - ocena bardzo dobra, bez lokaty EIKYU Nippo-Riu - ocena doskonała, lokata II, Res. CAC BUSHI z Hrabowskeho Dvora - ocena doskonała, lokata I, CAC, RES. CACIB HACI GO Haru Kaze - ocena bardzo dobra , bez lokaty AMOR Tomipopa - ocena bardzo dobra , bez lokaty kl. championy DAIMON GO Haru Kaze - ocena doskonała, lokata I, CAC, CACIB, NPwR, BOB ACHIKO GO Akita Inu of Cacic - ocena doskonała, lokata II, Res. CAC SUKI kl. młodzieży NABUKO Roal - ocena doskonała, lokata I, CAJC, NJwR Kajitsu-No UKIYOE-GO - ocena doskonała, lokata II KAWAII Halne Wzgórze - ocena doskonała, lokata III kl. pośrednia GEISCHA Tomimopa - ocena doskonała, lokata I, CAC, CACIB, NSwR kl. championów MASAHIME GO Sugisawa Kensha - ocena doskonała, lokata I, CAC, Res. CACIB DONA Omono Gawa- ocena doskonała, lokata II, Res. CAC Poprawiłam oceny psów z klasy otwartej.
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Czas na zdjęcia !!!! Bo tylko poprzez zdjęcia mogę wyrazić swoje emocje :angryy::angryy::angryy::angryy: :placz::placz::placz::placz::placz: PSY KLASA OTWARTA CHINSEI z Hrabovskeho Dvora - ocena doskonała, bez lokaty BENKEI Go Haru Kaze - ocena doskonała, lokata IV
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 HAGURO Go Haru Kaze - ocena doskonała, lokata III (emocje wlaściela były jeszcze wieksze niz moje bo chyba był świadom tego na co jego pies zasługuje, wg mnie powinnien wygrac tę klase). GENNJI Hezka Chvilka - ocena doskonała, bez lokaty EIKYU Nippo-Riu - ocena doskonała, lokata II, Res. CAC - kolejny ciekawy piesek.
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 teraz mój idol przepraszam, ale musze to napisać: Sędzia za swoje decyzje powinnien zostać :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: BUSHI z Hrabowskeho Dvora - ocena doskonała, lokata I, CAC, RES. CACIB
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 HACI GO Haru Kaze - ocena doskonała, bez lokaty AMOR Tomipopa - ocena doskonała, bez lokaty
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 PSY Klasa Championów DAIMON GO Haru Kaze - ocena doskonała, lokata I, CAC, CACIB, NPwR, BOB
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 cd Championy ACHIKO GO Akita Inu of Cacic - ocena doskonała, lokata II, Res. CAC, i ten fajniutki pręgusek przegrał porównanie o res. CACIB z tym wielkim, brudnym i nie prezentowanym psem :shake::shake::shake::shake::shake: tragedia :shake::shake::shake:
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Teras Suczki :) Klasa młodzieży NABUKO Roal - ocena doskonała, lokata I, CAJC, NJwR Kajitsu-No UKIYOE-GO - ocena doskonała, lokata II KAWAII Halne Wzgórze - ocena doskonała, lokata III wydaje mi się, że była w trakcie wylinki, a do tego niestety właścicielka jej kompletnie nie przygotowała :( szkoda
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Suki z klasy pośredniej nie mam na żadnym zdjęciu, bo jej sędziowanie trwało 2 sekundy. W ogole sedziowanie bylo dziwne, bo sedzia najpierw ustawiałam na lokatach a pozniej opisywał psy :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 No i teraz moja klasa DONA Omono Gawa- ocena doskonała, lokata II, Res. CAC - moje niunie wszyscy znają, wiec tylko jedno zdjęcie, zrobione juz przy ogloszeniu werdyktu wiec juz bylam :angryy::angryy: No i teraz sunia, może i ładna, ale nie nosiła ogona, łapy też pozostawiały wiele do życzenia, gruba, niższa od Dony i wszystkich suk w Polsce, na skutek czego Doncia ma zapewne opis "DUŻA SUKA", a jeszcze była na grzbiecie i tyłku w gorsazej kondycji włosa niż wszystkie inne na wystawie. MASAHIME GO Sugisawa Kensha - ocena doskonała, lokata I, CAC, Res. CACIB Niestety mam tylko dwa zdjęcie z ringu, bo mojemu fotografowi ręce opadły :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 I na koniec parę zdjęć wspólnych. Klasa mlodziezy na lokatach - lokata 2 i 1 (od lewej) I tutaj lokaty 2 i 3 i 4 :) od lewej Porównanie o res. CACIB (zdjęcie na którym pieknie widać róznice we wzroście)
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 I na koniec życze powodzenia wszystkich wystawcom, którzy będą prezentować swoje akitki we Wrocławiu we Wrześniu bo Sędzia zapowiedział mi swoję obecną, ale na stronie oficjalnych danych jeszcze nie ma. Chciałam jeszcze tylko napisać (a to wszystkie na skutek mojej złosci), że DONA była jedyną akitą na wystawie, której sędzia oglądał GARDŁO, PODNIEBIENIE - poprostu wsadził jej głowe w pysk i zapytał przy tym czy juz kiedyś kogoś zjadła :angryy::angryy::angryy: był tak dowciapny, że aż się :placz::placz::placz::placz: chciało.
cropka Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 :crazyeye: no przyznaję, że sędziowanie :stupid: jakieś dziwne
Akitakiss Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Asiu to faktycznie jakieś jaja:angryy: na zdjęciach widać jakość psów ,sędzia chyba nie doczytał wzorca.Pocieszyłś mnie ja wybieram się do Wrocławia i to z dwoma psami:shake:.My wiemy jaka jest Doncia:loveu:,a sEdzia to burak bez wiedzy,to dla sEdziego:mad::lmaa::-x:olympic::flop:To dla Ciebie:calus:odemnie Kkuszka i Kazumki
AKITY-HalneWzgórze Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 witam serdecznie, już AKITAKISS wspomniała o sukcesie :lol: więc podziele się wieściami z Sztokholmu,z wczoraj,gdzie INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze uzyskał CAC,CACIB i BOB ,tudzież tytuł Championa Szwecji ... i także zakończyl Interchampionat :multi: chciałam wstawić wiecej fotek,ale ImageShack nie działa dziś dobrze przy moim zbyt wolnym necie więc tylko ta jedna fotka :
Agappe Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 Jolu ogromne gratulacje!!!! :) i przy okazji od razu pytam: ile było OBECNYCH psów w klasie Inochiego, ile było obecnych dorosłych samców (pośrednia, otarta, championy) i ile było obecnych akit bez klasy szczeniąt..
Asiunia02 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 AKITY-HalneWzgórze napisał(a):witam serdecznie, już AKITAKISS wspomniała o sukcesie :lol: więc podziele się wieściami z Sztokholmu,z wczoraj,gdzie INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze uzyskał CAC,CACIB i BOB ,tudzież tytuł Championa Szwecji ... i także zakończyl Interchampionat :multi: chciałam wstawić wiecej fotek,ale ImageShack nie działa dziś dobrze przy moim zbyt wolnym necie więc tylko ta jedna fotka : ogromnie gratuluje !!!!!!!!!!!
Recommended Posts