Akitakiss Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Asiu jak tylko będę mogła,w przyszłym tygodniu to prześlę Tobie zdjęcia małych Rysiów mailem.Sa tak fajne Arashi wygląda jak Lew a Ashim Thai (Miamoto)jes pięknie wybarwiony i też,zdobył już wspaniałe oceny:multi::multi::multi: sama napewno o tym wiesz-to jes istny Rysiu:loveu::lol:
Akitakiss Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Ewcik dziękujęmy za zdjęcia,:loveu::lol::multi:Największe zainteresowanie w domu wzbudziło zdjęce jak sprzątam na ringu -pan był tak uprzejmy ,że potrzymał Kakuszka,sam zaproponował(ale opciach):oops::shake::placz:,ale co tam wszystko muszę pszejść.
Agappe Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Witam po przerwie :) Widze, ze nowi akiciarze się odzywają:multi::multi::multi: Ciocia Anata dziękuję za pozdrowienia :) a ja witam serdecznie zarówno Agate jak i Akitakiss.. moje kojarznie faktów jakoś nie działa w tej chwili najlepiej.. Kazumka to kto?:roll::roll:
Asiunia02 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Kazumka - to Kazuma z Robertowej Chatki, pręgowana sunia, która miała szczeniaki z moim Ryśkiem i po szczeniaczkach była wystawiana jeszcze chyba 2 razy, jak dobrze pamiętam to w Legnicy i drugiej wystawy nie pamiętam :) Łatwo ją zobaczyć, bo po szczeniaczkach troszeczkę jej się rozrosło :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Agappe Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 no to czas nadrobić zaległości [SIZE="4"]Jarosław (od.Przemyśl) - 8-9.03.2008 Krajowa Wystawa (CAC) [SIZE="3"]sędzia: Katarzyna Boryczko (PL) WYNIKI OFICJALNE: PSY kl.otwarta SHIRO Dąbrowskie Samuraje - oc.doskonała, lokata I, NDPwR Jeśli ktoś zna wyniki bardzo proszę o informacje
Akitakiss Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Witam,Kazumka to moja 3-letnia sunia jej tatuś to Ch.Pl Byshio Pa-Lis mamusia Chokki Żelazny Jar Kazumka była mało wystawiana a w tym roku jeszcze nie wskoczyła na ring (to dziewczyna Kakujina):lol::loveu:
Akitakiss Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Roztyło??? Asiu to beczko na czterech łapkach :placz:,teraz po dzieciach Hoseka trochę jej się zchudło :p,Ale jest cudna mimo wszystko:loveu:
Agappe Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 w ten weekend była wystawa w Rydze -czekam na wyniki i wystawa w Wilnie, na którą były zgłoszone polskie akitki (najprawdopodobniej "nasz" Francuzik, ale jeszcze nie znam pełnej stawki)
Agappe Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 wracając do rankingu policzyłam różne inne ciekawe rzeczy.. Najpierw jeden z powodów dla których młodzież i szczeniaki były liczone razem dla psów i dla suk do klasy młodzieży było zgłoszonych 19 psów i 24 suki z polski, z tego 1 pies nie stawił się do oceny... tylko 5 psów i 13 suk spełnilo wymagania co do ilości wystaw.. psy były zgłoszone na 27 wystaw (w tym 2 zagraniczne), a suczki na 48 wystaw (w tym 3 zagraniczne) do klasy szczeniąt było zgłoszonych 18 psów i 21 suk z polski, z tego 1 pies i 3 suczki nie stawiły się do oceny.. znowu tylko 5 psów i 12 suczek spełniło wymagania co do ilości wystaw.. samce były zgłoszone na 20 wystaw (w tym 2 zagraniczne), suczki na 27 wystaw ( w tym 4 zagraniczne) tak więc, młode suczki dominowały w 2007 roku na ringach
Agappe Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Do rankingu liczone były wyniki akit z 59 wystaw w Polsce i 15 za granicą. Tytuł Zw.Rasy trafiał w łapy dorosłych samców najczęściej bo aż 34, dorosłym suczkom dostał się on tylko 19 razy, młodzieżowym suczkom 3 razy, a młodzieżowym psom ani razu, nie znam wyników z 3 wystaw - być może niie zostały przyznane Psy, którym przyznano tytuł Zw.Rasy więcej niż 1 raz w 2007 roku na wystawach organizowanych w Polsce: * KOFUKU Halne Wzgórze - 5 razy * U-SUSHI Rilaf - 4 razy * ANATA Yamamoto - 3 razy * INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze - 3 razy * BIMBO Yamamoto - 2 razy * BOS Kumade - 2 razy * DONA Omono Gawa - 2 razy * INAZUMA of Amayadori Ken - 2 razy * ISSUN BOSHI Halne Wzgórze - 2 razy * KUKURYMU GO Yamamoto - 2 razy * SHIRO Dąbrowskie Samuraje - 2 razy Tytuł Najlepszy Junior najcześciej trafił w łapki suczek - aż 23 razy, psom udało się to tylko 2 razy Tytuł Najlepsze Szczenię również trafił częściej do suczek - 5 razy, a psy położyły na nim łapkę tylko raz Akitom podczas finałów nie udalo się za wiele zawojować: BIS IV - 1 (pies) BOG II - 2 (pies i suka) BOG III - 3 (2 psy i suka) BIS Puppy III - 1 (suczka)
Agappe Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 i ostatnia część statystyk dotycząca wystaw zagranicznych Wystawy ze względu na rangę i kraj: Chorwacja - 1 wystawa Międzynarodowa CACIB (Europejska) Czechy - 2 wystawy Międzynarodowe CACIB Dania - 1 wystawa Międzynarodowa CACIB Litwa - 1 wystawa Krajowa CAC Łotwa - 2 wystawy Międzynarodowe CACIB Niemcy - 5 wystaw (3 Międzynarodowe CACIB, 2 Krajowe CAC (w tym Specjlalistyczna) Rosja - 2 wystawy Międzynarodowe CACIB Słowacja - 1 wystawa Międzynarodowa CACIB mam nadzieje, ze nie pomieszalam rang wystaw niemieckich.. Wyniki polskich akit zgloszonych do dorosłych klas (pośrednia, otwarta, championów): ilość wystawień (tzn ile razy psy z polski były wystawiane, a nie ilość różnych psów) - 24 CAC - 16 res.CAC - 2 BOS - 7 CACIB - 6 res.CACIB - 5 Zw.Rasy (BOB) - 5 oc.doskonała - 23 lokata I - 18 lokata II - 5 lokata III - 1 BOG IV - 1 Wyniki polskich akit zgloszonych do klasy młodzieży: ilość wystawień - 6 CAJC - 2 BOJ - 1 oc.doskonała - 6 lokata I - 2 lokata II - 1 lokata III - 1 Wyniki polskich akit zgloszonych do klasy szczeniąt: ilość wystawień - 6 Best Puppy - 2 oc.wybitnie obiecująca - 4 lokata I - 4 więcej informacji na www.wystawyakit.prv.pl
Agappe Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 [SIZE="4"]Ryga (Łotwa) - 15-16.03.2008 Międzynarodowa Wystawa (CACIB), o Zw.Łotwy [SIZE="3"]sędzia: Nagler Magal z Izraela PSY kl. mlodzieży Izumi Gai V..., czerwony (nie było go w katalogu) - oc.doskonała, lokata II Go Harukos TSUNAMI YUKI, pręgowany - oc.doskonała, lokata I, CAJC, Najlepszy Junior kl. otwarta CUGECURU OSIDORI Avesta - oc.doskonała, lokata I, CAC, res.CACIB http://www.osidori.puslapiai.lt/ kl. championów KAAKKOMAEN KOUJI - oc.doskonała, lokata I, CAC, CACIB, BOB (AKASTA'S AKA FUJI x OKAMI'S GIVE ME LOVE), pręgowany, Finlandia SUKI kl. otwarta Candida's FLOWER DANCE - oc.doskonała, lokata I, CAC, BOS http://www.candidas.fi/akitas/dogs/kukka.htm Wyniki i zdjęcia dzięki uprzejmości właścicielki CUGECURU OSIDORI Avesta
Asiunia02 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 [SIZE="4"]WILNO 2008 Dzień 1 BOB, CACIB, CWC i nie wiem co tam jeszcze można zdobyć otrzymał Mł. Ch. PL. B'MITSUKUNI GO de la Vallee des Dragons Sacres - wł. Tomasz Plaza Res. CACIB - Enzo Omono-Gawa Dzień 2 BOB, CACIB, CWC również otrzymał Mł. Ch. PL. B'MITSUKUNI GO de la Vallee des Dragons Sacres - wł. Tomasz Plaza Drugiego dnia nie był już wystawiany Enzo.
cropka Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Akitakiss napisał(a):Kamilo,Miyamoto gdzie jesteście???????? Aniu jesteśmy, zdjęcia Miyamota tez są. Nawet sie przywitaliśmy z Wami na forum, ale nas nie zauważyliście :nono::lol: Zdjęcia Miyamota(myślę, że większość Ci wysłałam): http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=5992&page=947
Agappe Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 no to tak w ramach uzupełnień [SIZE="4"]Wilno (Litwa) - 15.03.2008 Międzynarodowa Wystawa (CACIB), o Zw.Litwy [SIZE="3"]sędzia: Mona Selbach (Norwegia) PSY kl. szczeniąt TAMASHII GO Sveika kl. pośrednia PL JCH B'MITSUKUNI GO de la Valle Des Dragons Sacres - oc.doskonała, lokata I, CAC, CACIB, Zw.Litwy, Zw.Rasy kl. championów LT CH ENZO Omono Gawa - oc.doskonała, lokata I, CAC, res.CACIB FIN, LT CH KAAKKOMAEN KUOJI SUKI kl. szczeniąt TAKESHI GO Sveika TENSHI GO Sveika kl. otwarta Candida's FLOWER DANCE kl. championów EST CH Akari Jidai ORANGJI UMAN ------------------------ [SIZE="4"]Wilno (Litwa) - 16.03.2008 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) [SIZE="3"]sędzia: Ralf Campbell (Norwegia) PSY kl. szczeniąt TAMASHII GO Sveika kl. pośrednia PL JCH B'MITSUKUNI GO de la Valle Des Dragons Sacres - oc.doskonała, lokata I, CAC, CACIB, Zw.Rasy SUKI kl. szczeniąt TAKESHI GO Sveika TENSHI GO Sveika kl. championów EST CH Akari Jidai ORANGJI UMAN
Akitakiss Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 cropka napisał(a):Aniu jesteśmy, zdjęcia Miyamota tez są. Nawet sie przywitaliśmy z Wami na forum, ale nas nie zauważyliście :nono::lol: Zdjęcia Miyamota(myślę, że większość Ci wysłałam): http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=5992&page=947 Witajcie co tak słabo się odzywacie ,zdjęcia mam psiak jest cudny:loveu::lol: co z wystawianiem kiedy ruszacie do boju?:mad::lol:
cropka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Na pewno będziemy w Nowym Dworze, może gdzieś wcześniej, ale nie jestem pewna. Na razie mam urwanie głowy w pracy, bo firma mi się przeprowadzała, a do tego wczoraj sie okazało, że mały ma ospę :shake:,a ja nie miałam:Help_2:
Agappe Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Asia powodzenia w weekend :) mam nadzieje, że będą zdjecia :roll:
Akitakiss Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 cropka napisał(a):Na pewno będziemy w Nowym Dworze, może gdzieś wcześniej, ale nie jestem pewna. Na razie mam urwanie głowy w pracy, bo firma mi się przeprowadzała, a do tego wczoraj sie okazało, że mały ma ospę :shake:,a ja nie miałam:Help_2: rozumiem ,a ospa to tragedia miałam ją jak byłam mała będze ok.muszę lecieć bo Kakujin zjada mi poduszkę:shake::crazyeye:
Tomonari Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 V° Akita Cup 2008 VIA ALPIGNANO N. 47 GIVOLETTO (TORINO) – ITALIA Saturday 17th May 2008 16:30 p.m:3rd Seminary: “JUDGING THE AKITA IN JAPAN” Spokesman: Mr. KATOU 20.30 p.m. akita club dinner Sunday 18th May 2008 5th European Trophy "Akita Cup 2008" Judge asked to Hozonkai: Mr.KATOU President of the judges Committee Pending confirmation from Hozonkai ISCRIZIONI: www.akitacup.it INFO: www.akitacup.it [email protected] AKITA CUP [SIZE=3]THE EVENT OF THE YEAR !
Agappe Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 mam nadzieje, ze ktoś sie wybierze?? :) :roll:
Asiunia02 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 My niestety nie możemy, a chęci mamy na takie podróży duze. Narazie zobaczymy co uda mam sie zdziałac w przez nastepne 3 weekendy a pozniej Iguchi musi na jakis czas zajac miejsce w samochodzie :)
Akitakiss Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Czyli Donka na chwilowy urlop ,fajnie ,że Iguszi zaczyna jeszcze go nie widziałam (z bliska ) Wiem ,Ze ma ładne umaszczenie jak tygrysek:loveu::lol:
Asiunia02 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Akitakiss napisał(a):Czyli Donka na chwilowy urlop ,fajnie ,że Iguszi zaczyna jeszcze go nie widziałam (z bliska ) Wiem ,Ze ma ładne umaszczenie jak tygrysek:loveu::lol: Najwyzszy czas na niego po nieudanym debiucie w hali, gdzie nawet nie zrobił kroku :) Ale teraz pokaze na co go stac !!!!!!!!!!!!!!!!! W głowie mam opinię P. Szemraja, która słowa bardzo cenię, a wtedy powiedział mi dużo miłych słów o Guciu i opis tez dostał super.
Recommended Posts