Jump to content
Dogomania

KRAKÓW NAJLEPSZE DOMY JUŻ SĄ!!! Dosia i Mimi i Ramzes Z LIGOTY juz w domach!

Recommended Posts

• Replies 823
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

widze amiga ze masz ochote na chrzest bojowy, bo jutro wieziemy 3 psy naraz do weta, w tym jeden slepy "gubiący kał"
;)

a serio, jak nie znajde nikogo, kto po ciemku lubi jezdzic :) to bede dawac znac.
chyba ze łatwiej sie ktos znajdzie na czwartek- bo nie ma roznicy kiedy przyjdziemy, w srode czy czwartek w sumie....

kandydatury mozna zglaszac na watku :lol:
[quote]hyyy ja nie zapominam :-D i kibicuje temu gackowatemu psu z kosmosu od kiedy go zobaczylam w Ligocie :-D zostal moim faworytem, na dobre i na zle!
3maj sie maluski :-D ciotka Cie kocha :loveu:[/quote]Magya^^, gdybys ty wiedziala jaki to cyborg z kosmosu!

ale kochany trzeba przyznac...
na kolanka ciagle tylko i miziaj miziaj miziaj..

Posted

Amiga - tym razem Ci odpuszcze :D
Aga-ta nie ma upzredzen co do jezdzenia po ciemku, wiec tym razem ona zgodzila sie jezdzic dzisiaj :Rose:

Posted

Uffffffff zostało mi odpuszczone :lol:
No nie, ale bez przesady - to nie jest tak, ze ja wcale nie jeżdżę po "ćmoku", tylko nie lubię. Ale jak trzeba to trzeba.
W czwartek jestem o 14 u dentysty, potem dysponuję czasem, w piątek nie mam po pracy żadnych konkretniejszych planów, tak że jestem do dyspozycji.

Posted

Anashar, dzieki ale byla nas trojka :)
po jednej na kazdego psiaka :)

dosia wogole super, ekstra i az brak slow :)
ramzio po sedalinach troche wyhamował, ale nadal rozrabiaka

mimi po sterylizacji czuje sie doskonale, niestety am ataki padaczkowe ale dostaje juz leki

dosia i ramzes zostały dzisiaj zaszczepione p/wsciekliznie, dosaly nawet lyssteky - teraz paraduja z zielonymi dzwoneczkami na szelkach:)

Posted

dzisiaj odbylo sie hurtowe placenie za ostatnie wizyty i tak za
sterylke mimi,
obsluge krwiakow i rany ramzesa,
wyciaganie szwow,
nowe leki dla wodnika na tydzien
dwa szczepienia na wscieklizne,
wizyte 4 psow
dzisiaj zaplacilam [B]163 zlote[/B]
i nei pytajcie jak - doktor twierdzil ze sie nie pomyli :)
zrobie rozliczenie w watku krakowskim bo aga dala mi wszystkei psie pieniadze dzisiaj,ale najpierw musze to wszystko ogarnac.

Posted

[quote name='Ela_and_Krzys']Amiga, to cudownie, bo nasza dzielna kiwi szła dziś na piechotę do hoteliku dla psów - Wodniś musi codziennie dostawac zastrzyki (Nivalin). A droga dłuuugaaa, nawet nie wiem ile to kilometrów ale sporo:([/QUOTE]
:crazyeye: kiwi a skad ty szlas na nogach?? naprawde jestes zdeterminowa! (pozazdroscic :eviltong:)
ja ledwo doszlam od przystanku busa do hotelu :oops: i zgubilam sie z 5 razy :cool3: ale bylo ciemno to mnie troche usprawiedliwia :D
Ciesze sie, ze u pieskow dobrze... Jakby byla potrzebna pomoc w hotelu, to dajcie znac, chociaz widze ze nie brakuje chetnych, a ja transportu wlasnego nie mam (chyba ze bus), ale w razie czego pamietac o mnie! :lol:

Posted

rozumiem, ze dosiaki i ramzesiaki dzisiaj do kundla nie ida..?
czy jest nimi jakies zainteresowanie ze strony normalnych ludzi? (oczywiście nie mówie o takich fajnych gościach jak my..:))

PS
kiwi - czy dzisiaj bedzie materiał o ligocie w kundlu? chyba nie zdąze zeby obejrzec..:(

Posted

aniu - o ligocie bylo juz tydzien temu, ale nie bylo materialu, tylko ja opowiadalam co wiedzialam i byly zdjecia.

Ramzesowi krwiak maleje i spływa, ruszalam drenem, nic sie nie zakleiło, wypływa powoli na zewnatrz.
niestety wyplywa tez ropa..
ale podamy antybiotyk.
ogolnie lepiej ze wyplywa - z ropa niz mialoby nie wyplywac - bez ropy.
chlopak caly zcas dostaje sedalin i spi, choc jak na dawke ktora dostaje w porownaniu do gabarytow to powinien lezec plackiem a on potrafi jeszcze na kolanka wyskakiwac, merdac ogonkiem.
musze podjechac do jakiegos weta po antybiotyk o szerokim spektrum dzialania, (5 razy juz mi mowil doktor jaki a ja 5 raz zapomnialam :/ ) ale mam nadzieje ze jak zapytam jakie sa na "E" w nazwie to mi sie przypomni.
podamy antybiotyk oslonowo ze wzgledu na ta rope.

dostalam dzisiaj bardzo piekny list o zainteresowanych dosienka - jutro mam nadzieje porozmawiac pzrez telefon :)
mam nadzieje ze wkrotce dosia bedzie mogla pojechac do domu, jej juz sie kojec znudzil...

Posted

kiwi - oglądałam was wtedy - ale zapowiadałas ze sie bedzie działo, wiec myślałam ze materiał jakis powstał
no i powstał ale nie o ligocie tylko o ubojni psów w modlniczce...

DOŚKA DO DOMU!!

PS elu - widziałam widziałam wątek pikusi - ja sie w ogóle dziwie ze wyscie jej nie wzieli :crazyeye:

Posted

wiem, ze to głównie wątek dwóch pozostałych psiaków szukajacych domu, ale napiszę tylko trzy słowa o naszej małej bohaterce, która spotkałam własnie dzis..

Byłam dzisiaj z leksa u dr. Jaworskiej no i nagle widze ze do poczekalni wchodzą dwie panie - jedna starsza a druga jeszcze starsza(:evil_lol: ) i prowadza małe kudłate w kubraczku posterylizacyjnym..Patrze patrze - a to Mimi (to znaczy teraz mila):loveu: !!!

Jaka ona jest kochana..

Mimi zasneła na kolanach swojej pani..
Niestety mimulka po sterylizacji ma ten sam problem co ramzesik ..Z rany lało sie cos i nie chciało sie goić.. Pani była u dr Jaworskiej kilka dni temu i stan sie poprawił - wiec przyszła do kontroli..Moze mimulka dzis wyjdzie bez kubraczka?

Mała załatwia sie ponoć nadal w domu, ale pani chyba to jakos specjalnie nie przeszkadza, bo opowiadała głównie jak mimusia spi z nia na poduszce i jak ich wszystkich wylizuje po rekach..
Pani miął do tej pory same pieski (wszystkie zw schroniska), wiec teraz dopiero widzi jakie sunie sa kochane!!!

Mimi chodzi na szelkach ale w poczekalni została zaraz zabrana na kolanka.. Widac ze ma ogromne zaufanie do swojej pani. Malizna jest słodziutka!!!:loveu: :loveu: (to mówie ja co raczej w duzych psiurach gustuje..:razz: )

PS Pani serdecznie pozdrawia Kiwi i Ach21