AMIGA Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Jak po ciemku, to pojadę 40-tką, ale jakoś dojedziemy :lol: Quote
kiwi Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 widze amiga ze masz ochote na chrzest bojowy, bo jutro wieziemy 3 psy naraz do weta, w tym jeden slepy "gubiący kał" ;) a serio, jak nie znajde nikogo, kto po ciemku lubi jezdzic :) to bede dawac znac. chyba ze łatwiej sie ktos znajdzie na czwartek- bo nie ma roznicy kiedy przyjdziemy, w srode czy czwartek w sumie.... kandydatury mozna zglaszac na watku :lol: [quote]hyyy ja nie zapominam :-D i kibicuje temu gackowatemu psu z kosmosu od kiedy go zobaczylam w Ligocie :-D zostal moim faworytem, na dobre i na zle! 3maj sie maluski :-D ciotka Cie kocha :loveu:[/quote]Magya^^, gdybys ty wiedziala jaki to cyborg z kosmosu! ale kochany trzeba przyznac... na kolanka ciagle tylko i miziaj miziaj miziaj.. Quote
kiwi Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Amiga - tym razem Ci odpuszcze :D Aga-ta nie ma upzredzen co do jezdzenia po ciemku, wiec tym razem ona zgodzila sie jezdzic dzisiaj :Rose: Quote
AMIGA Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Uffffffff zostało mi odpuszczone :lol: No nie, ale bez przesady - to nie jest tak, ze ja wcale nie jeżdżę po "ćmoku", tylko nie lubię. Ale jak trzeba to trzeba. W czwartek jestem o 14 u dentysty, potem dysponuję czasem, w piątek nie mam po pracy żadnych konkretniejszych planów, tak że jestem do dyspozycji. Quote
weszka Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 No proszę ja już smacznie spałam a tu takie dyskusje :) Dzień dobry ligociaki słodziaki. Jaki piękny dzień!!! Quote
Anashar Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Kiwi, to potrzebujecie dzisiaj pomocy przy psiakach?:) Quote
kiwi Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Anashar, dzieki ale byla nas trojka :) po jednej na kazdego psiaka :) dosia wogole super, ekstra i az brak slow :) ramzio po sedalinach troche wyhamował, ale nadal rozrabiaka mimi po sterylizacji czuje sie doskonale, niestety am ataki padaczkowe ale dostaje juz leki dosia i ramzes zostały dzisiaj zaszczepione p/wsciekliznie, dosaly nawet lyssteky - teraz paraduja z zielonymi dzwoneczkami na szelkach:) Quote
kiwi Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 dzisiaj odbylo sie hurtowe placenie za ostatnie wizyty i tak za sterylke mimi, obsluge krwiakow i rany ramzesa, wyciaganie szwow, nowe leki dla wodnika na tydzien dwa szczepienia na wscieklizne, wizyte 4 psow dzisiaj zaplacilam [B]163 zlote[/B] i nei pytajcie jak - doktor twierdzil ze sie nie pomyli :) zrobie rozliczenie w watku krakowskim bo aga dala mi wszystkei psie pieniadze dzisiaj,ale najpierw musze to wszystko ogarnac. Quote
weszka Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Niesamowity ten nasz doktorek. Po nocach jeździ, rano się zrywa i jeszcze takie ceny! Złoty doktor :) Quote
dona20 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Naprawde wspaniale wiesci:)To się nazywa "lekarz z powołania" Quote
sugarr Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [quote name='Ela_and_Krzys']Amiga, to cudownie, bo nasza dzielna kiwi szła dziś na piechotę do hoteliku dla psów - Wodniś musi codziennie dostawac zastrzyki (Nivalin). A droga dłuuugaaa, nawet nie wiem ile to kilometrów ale sporo:([/QUOTE] :crazyeye: kiwi a skad ty szlas na nogach?? naprawde jestes zdeterminowa! (pozazdroscic :eviltong:) ja ledwo doszlam od przystanku busa do hotelu :oops: i zgubilam sie z 5 razy :cool3: ale bylo ciemno to mnie troche usprawiedliwia :D Ciesze sie, ze u pieskow dobrze... Jakby byla potrzebna pomoc w hotelu, to dajcie znac, chociaz widze ze nie brakuje chetnych, a ja transportu wlasnego nie mam (chyba ze bus), ale w razie czego pamietac o mnie! :lol: Quote
AniaB Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 rozumiem, ze dosiaki i ramzesiaki dzisiaj do kundla nie ida..? czy jest nimi jakies zainteresowanie ze strony normalnych ludzi? (oczywiście nie mówie o takich fajnych gościach jak my..:)) PS kiwi - czy dzisiaj bedzie materiał o ligocie w kundlu? chyba nie zdąze zeby obejrzec..:( Quote
kiwi Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 aniu - o ligocie bylo juz tydzien temu, ale nie bylo materialu, tylko ja opowiadalam co wiedzialam i byly zdjecia. Ramzesowi krwiak maleje i spływa, ruszalam drenem, nic sie nie zakleiło, wypływa powoli na zewnatrz. niestety wyplywa tez ropa.. ale podamy antybiotyk. ogolnie lepiej ze wyplywa - z ropa niz mialoby nie wyplywac - bez ropy. chlopak caly zcas dostaje sedalin i spi, choc jak na dawke ktora dostaje w porownaniu do gabarytow to powinien lezec plackiem a on potrafi jeszcze na kolanka wyskakiwac, merdac ogonkiem. musze podjechac do jakiegos weta po antybiotyk o szerokim spektrum dzialania, (5 razy juz mi mowil doktor jaki a ja 5 raz zapomnialam :/ ) ale mam nadzieje ze jak zapytam jakie sa na "E" w nazwie to mi sie przypomni. podamy antybiotyk oslonowo ze wzgledu na ta rope. dostalam dzisiaj bardzo piekny list o zainteresowanych dosienka - jutro mam nadzieje porozmawiac pzrez telefon :) mam nadzieje ze wkrotce dosia bedzie mogla pojechac do domu, jej juz sie kojec znudzil... Quote
Ela_and_Krzys Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 ojej trzymam mocno kciuki za Dosie taki cudny pies :) zwlaszcza ze moja fuksiopodobna Pikusia z Poznania - po przejsciach - znalazla dzis cudny domek!!! Quote
AniaB Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 kiwi - oglądałam was wtedy - ale zapowiadałas ze sie bedzie działo, wiec myślałam ze materiał jakis powstał no i powstał ale nie o ligocie tylko o ubojni psów w modlniczce... DOŚKA DO DOMU!! PS elu - widziałam widziałam wątek pikusi - ja sie w ogóle dziwie ze wyscie jej nie wzieli :crazyeye: Quote
Ela_and_Krzys Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 zly timing zly timing :( a poza tym wiedzialam ze jest w dobrych rekach... ale podobienstwo do Fuksia uderzajace, prawda? Quote
karusiap Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 gdzie jestes domku Ramzesika...tak mnie strasznie boli,ze on to wszystko musi przechodzic w hoteliku a nie w swoim domku:((choc dla niego to zbawienie)... Quote
kiwi Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 karusia zebys wiedziala :( a to taki cudowny piesek.... Quote
karusiap Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 ehh ja wierze ,ze Ramzesik znajdzie dom najcudowniejszy i zapomni o calej przeszlosci (oprocz oczywiscie kochanych cioteczek i miziania w hoteliku;)) Quote
kiwi Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 na dodatek mam wyrzuty sumienia ze bedzie mial chlopak tydzien wyciety z zyciorysu przez ten sedalin... :( Quote
karusiap Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 kiwi sama wiesz najlepiej ze to dla jego dobra...wybaczy;) Quote
kiwi Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 bylo tylko zdjecie, bo ramzes nie nadawal sie do pokazania. Quote
AniaB Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 wiem, ze to głównie wątek dwóch pozostałych psiaków szukajacych domu, ale napiszę tylko trzy słowa o naszej małej bohaterce, która spotkałam własnie dzis.. Byłam dzisiaj z leksa u dr. Jaworskiej no i nagle widze ze do poczekalni wchodzą dwie panie - jedna starsza a druga jeszcze starsza(:evil_lol: ) i prowadza małe kudłate w kubraczku posterylizacyjnym..Patrze patrze - a to Mimi (to znaczy teraz mila):loveu: !!! Jaka ona jest kochana.. Mimi zasneła na kolanach swojej pani.. Niestety mimulka po sterylizacji ma ten sam problem co ramzesik ..Z rany lało sie cos i nie chciało sie goić.. Pani była u dr Jaworskiej kilka dni temu i stan sie poprawił - wiec przyszła do kontroli..Moze mimulka dzis wyjdzie bez kubraczka? Mała załatwia sie ponoć nadal w domu, ale pani chyba to jakos specjalnie nie przeszkadza, bo opowiadała głównie jak mimusia spi z nia na poduszce i jak ich wszystkich wylizuje po rekach.. Pani miął do tej pory same pieski (wszystkie zw schroniska), wiec teraz dopiero widzi jakie sunie sa kochane!!! Mimi chodzi na szelkach ale w poczekalni została zaraz zabrana na kolanka.. Widac ze ma ogromne zaufanie do swojej pani. Malizna jest słodziutka!!!:loveu: :loveu: (to mówie ja co raczej w duzych psiurach gustuje..:razz: ) PS Pani serdecznie pozdrawia Kiwi i Ach21 Quote
Recommended Posts