Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Amadorka']Mogę go z hotelu przywieź,a wieczorem odebrać ale ok,22.[/QUOTE]
Było by super , myślę ,że przetrzymają go tą godzinę w schronisku .

Posted

[quote name='Amadorka']Mogę go z hotelu przywieź,a wieczorem odebrać ale ok,22.[/QUOTE]

Nie wiem tak naprawdę o której wrócimy. Ale to super propozycja:):):) Jeszcze to wszystko dogramy w przyszłym tygodniu dobrze?
Nie chcę żeby termin u okulisty przepadł.

Posted

Anja2201 napisał(a):
wpłynęły pieniążki od Marty M. , domyślam się ,że to od Kado :)

Tak jest:) To ja:evil_lol:

Ale Rastuś jest cudowny.....Piękny to za mało powiedziane:loveu:

Posted

Jest łagodny,troszkę nieufny,ale jak zobaczy,że wszystko ok jest bardzo przytulaśny-śmiało można psiaka na kolanach trzymac tylko że jest dość ciężki ponad 12 kg waży.

Posted

Rasti był dzisiaj u dr Garncarza , niestety diagnoza mojego weta się potwierdziła Rastiemu nie da się już pomóc , jeszcze troszkę widzi , ale z czasem oślepnie całkiem :( Ocelot napisze więcej bo Ona była z Rastim u doktora .

Posted

kado napisał(a):
Złe wieści:(

A ta postępująca ślepota jest wynikiem jakiegoś urazu czy są to zmiany chorobowe?

To już nam musi Ocelot odpowiedzieć , ja wiem tyle co przez telefon się dowiedziałam , a akurat wracali i nie bardzo Ocelot mogła dłużej rozmawiać .

Posted

I jesteśmy po wizycie u dr. Garncarza. Rasti/Mikuś to niesamowicie grzeczny psiak. Początkowo przerażony, bardzo szybko lgnie do opiekuna:) Głaskaniu nie było końca. Niestety Rastiemu też już nie pomożemy. On widzi, jednak w chwilach stresu i strachu, wtedy kiedy zapada wzrok widzi gorzej lub wcale. Utrata wzroku Mikiego jest nieunikniona. Może to potrwać kilka miesięcy, albo lat. Miki ma zanik siatkówki, już ma w niej blizny. To efekt wyniszczenia organizmu i ogromnego stresu. Niestety nikt jeszcze nie wymyślił sposobu na leczenie siatkówki:(

Mikiemu 12 maja kończy się szczepienie na wściekliznę.
I mam pytanie czy on był odrobaczany później jeszcze niż w maju ubiegłego roku?

Wczoraj zaszczepiłam go również na wirusówki

Posted

Amadorka napisał(a):
Mikuś był odrobaczony w październiku i teraz będzie razem ze wszystkimi psami na koniec kwietnia.

Tak myślałam, że razem z resztą jest odrobaczany, no ale pytam na wszelki wypadek:)
Jak przeżył wczorajszy dzień? Jego radość z powrotu była bezcenna:)

Posted

Tak cieszył się bardzo i był chyba bardzo zestresowany,bo nie chciał żebym go zostawiła.Wypił też jak nigdy wielką michę wody,zjadł kolacje i zadowolony że jest wreszcie na swoim posłanku poszedł spać.

Posted

Mam bardzo dobre wiadomości , Rasti ma dom , zaadoptowała go Amadorka :) Bardzo się wszyscy cieszymy !!!

Co do finansów , u Amadorki jest 115zł (zapłata do przodu za hotel ) i to chcemy przekazać na wyżełki które też są w hotelu , z pozostałych 193 zł 55zł trzeba zapłacić za wizytę u weta , a resztę chciały byśmy przekazać na naszą fundację , czy ktoś ma coś przeciwko ?

Posted

ocelot napisał(a):
Bardzo się cieszymy:)
Jak widzialam radość z powrotu Rastiego do hotelu to mam pewność, ze to super rozwiązanie:)

Aniu , a co do finansów może tak być ?

Posted

Boże, dziewczyny dopiero teraz doczytałam:multi::multi::multi: ale się cieszę,HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!
Z kaską zróbcie,jak uważacie - to moje zdanie;)

HURAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!