ocelot Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 22 kwietnia rasti ma umówioną wizytę u okulisty. Szukam chetnego, ktory by go na godz. 13 przywiózł do Tomaszowa. I odebrał ok. 21. Quote
Amadorka Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Mogę go z hotelu przywieź,a wieczorem odebrać ale ok,22. Quote
Tymonka Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 [quote name='Amadorka']Mogę go z hotelu przywieź,a wieczorem odebrać ale ok,22.[/QUOTE] Było by super , myślę ,że przetrzymają go tą godzinę w schronisku . Quote
ocelot Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='Amadorka']Mogę go z hotelu przywieź,a wieczorem odebrać ale ok,22.[/QUOTE] Nie wiem tak naprawdę o której wrócimy. Ale to super propozycja:):):) Jeszcze to wszystko dogramy w przyszłym tygodniu dobrze? Nie chcę żeby termin u okulisty przepadł. Quote
ocelot Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Wpłynęły pieniążki dla Rastiego od Finlora - 10 zł. (12.04.2013) Dziekuję:) Quote
Tymonka Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 wpłynęły pieniążki od Marty M. , domyślam się ,że to od Kado :) Quote
Tymonka Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 A ja mam niespodziankę , TZ był w piątek w hotelu :)z aparatem : Quote
kado Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Anja2201 napisał(a):wpłynęły pieniążki od Marty M. , domyślam się ,że to od Kado :) Tak jest:) To ja:evil_lol: Ale Rastuś jest cudowny.....Piękny to za mało powiedziane:loveu: Quote
ocelot Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 mam pytanie czy Rasti musi jechać w klatce do Warszawy? Czy jest łagodny i może siedzieć na kolanach? Quote
Amadorka Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Jest łagodny,troszkę nieufny,ale jak zobaczy,że wszystko ok jest bardzo przytulaśny-śmiało można psiaka na kolanach trzymac tylko że jest dość ciężki ponad 12 kg waży. Quote
Tymonka Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 Rasti był dzisiaj u dr Garncarza , niestety diagnoza mojego weta się potwierdziła Rastiemu nie da się już pomóc , jeszcze troszkę widzi , ale z czasem oślepnie całkiem :( Ocelot napisze więcej bo Ona była z Rastim u doktora . Quote
kado Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Złe wieści:( A ta postępująca ślepota jest wynikiem jakiegoś urazu czy są to zmiany chorobowe? Quote
Tymonka Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 kado napisał(a):Złe wieści:( A ta postępująca ślepota jest wynikiem jakiegoś urazu czy są to zmiany chorobowe? To już nam musi Ocelot odpowiedzieć , ja wiem tyle co przez telefon się dowiedziałam , a akurat wracali i nie bardzo Ocelot mogła dłużej rozmawiać . Quote
ocelot Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 I jesteśmy po wizycie u dr. Garncarza. Rasti/Mikuś to niesamowicie grzeczny psiak. Początkowo przerażony, bardzo szybko lgnie do opiekuna:) Głaskaniu nie było końca. Niestety Rastiemu też już nie pomożemy. On widzi, jednak w chwilach stresu i strachu, wtedy kiedy zapada wzrok widzi gorzej lub wcale. Utrata wzroku Mikiego jest nieunikniona. Może to potrwać kilka miesięcy, albo lat. Miki ma zanik siatkówki, już ma w niej blizny. To efekt wyniszczenia organizmu i ogromnego stresu. Niestety nikt jeszcze nie wymyślił sposobu na leczenie siatkówki:( Mikiemu 12 maja kończy się szczepienie na wściekliznę. I mam pytanie czy on był odrobaczany później jeszcze niż w maju ubiegłego roku? Wczoraj zaszczepiłam go również na wirusówki Quote
Amadorka Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Mikuś był odrobaczony w październiku i teraz będzie razem ze wszystkimi psami na koniec kwietnia. Quote
ocelot Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Amadorka napisał(a):Mikuś był odrobaczony w październiku i teraz będzie razem ze wszystkimi psami na koniec kwietnia. Tak myślałam, że razem z resztą jest odrobaczany, no ale pytam na wszelki wypadek:) Jak przeżył wczorajszy dzień? Jego radość z powrotu była bezcenna:) Quote
Amadorka Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Tak cieszył się bardzo i był chyba bardzo zestresowany,bo nie chciał żebym go zostawiła.Wypił też jak nigdy wielką michę wody,zjadł kolacje i zadowolony że jest wreszcie na swoim posłanku poszedł spać. Quote
Tymonka Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Mam bardzo dobre wiadomości , Rasti ma dom , zaadoptowała go Amadorka :) Bardzo się wszyscy cieszymy !!! Co do finansów , u Amadorki jest 115zł (zapłata do przodu za hotel ) i to chcemy przekazać na wyżełki które też są w hotelu , z pozostałych 193 zł 55zł trzeba zapłacić za wizytę u weta , a resztę chciały byśmy przekazać na naszą fundację , czy ktoś ma coś przeciwko ? Quote
ocelot Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Bardzo się cieszymy:) Jak widzialam radość z powrotu Rastiego do hotelu to mam pewność, ze to super rozwiązanie:) Quote
Tymonka Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 ocelot napisał(a):Bardzo się cieszymy:) Jak widzialam radość z powrotu Rastiego do hotelu to mam pewność, ze to super rozwiązanie:) Aniu , a co do finansów może tak być ? Quote
ocelot Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Niech darczyńcy się wypowiedzą:) dla mnie jak najbardziej:) Quote
kado Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Boże, dziewczyny dopiero teraz doczytałam:multi::multi::multi: ale się cieszę,HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! Z kaską zróbcie,jak uważacie - to moje zdanie;) HURAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! Quote
beataczl Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 no to lepszego domku nie mogl Rasti znalesc :multi::multi::loveu: Quote
Recommended Posts