asiuniab Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='Figunia']nie piszę na wątku Frania, nie wiem co napisać. Że się boję???Że chciałabym go zabrać, a nie mogę??? Tam takich piesków są setki...Mam prosić o specjalne względy dla niego? I tak je ma. Widzę że jest nieszczęśliwy i przerażony i nie mogę nic zrobić. To jest okropne! Pocieszcie mnie proszę, bo ...:shake::-(:-(:mad:[/QUOTE] Figuniu, zrobiłaś wiele, robisz dalej i tak trzymać; Każdą bidę chciałoby się przytulić do serca i już tak zostawić, ale wiemy wszyscy, że tak się nie da; co możemy dla Frania zrobić, to tak jak pisała paula_t zalać internet i okolice Franiowymi ogłoszeniami. Wiem, że może będziemy się ścigać z czasem, ale warto!!! Quote
natalka9860 Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Figunia- całym sercem jestem z Tobą...:iloveyou: przytulam mocno :bluepaw: Quote
Figunia Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Asiu, Natalko, kochane Jesteście - dziękuję!!! Dobrej Nocki Wam życzę i wszystkim Ciociom też. Asiu, że Twoja Oleńka będzie dobrym, wrażliwych człowiekiem, jestem tego pewna! Wyssie to z mleczkiem mamuśki... Niech rośnie zdrowo i szczęśliwie!!! Quote
paula_t Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 Figuniu, nie zadręczaj się tym, zrobiłaś dla tego psiaka co tylko mogłaś, to jest cholernie frustrujące, ale niestety wszystkim tym bidom nie da się pomóc :( Teraz Franuś ma pełną miskę, ciepełko (a niedługo zima), ludzi wkoło siebie, stałą opiekę weterynaryjną, a mnóstwo psiaków nawet tego nie ma... Jesteś cudowną kobietą, o otwartym sercu i przyczyniłaś się do tego, że ten psiak dostał szansę od losu:buzi: Quote
Figunia Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Paula - ja to wszystko wiem (że poprawił się jego los) ale ON chyba tego nie wie, a jego spojrzenie dobija mnie. Jest tak wymowne... Dziękuję, że mnie wspieracie, bo wiem, że wg wielu ludzi - przesadzam...I pewnie z chęcią zmyliby mi głowę, pokazując cierpienie innych, czekających dopiero na pomoc stworzeń. A Franio albo się tam zaaklimatyzuje i dostosuje - i będzie dobrze. Albo nie - bo i tak bywa. I tego się boję. Że kiedyś wejdę na jego wątek i przeczytam, że... Mam jakieś wielkie przekonanie, pewność (może wynikające z głupoty, czy próżności...), że gdybym mogła go zabrać, otoczyć opieka i miłością, to byłby szczęśliwy. Dość, już więcej nie piszę, to bez sensu, bo i tak niczego nie zmieni. Proszę tylko, pamiętajcie o Franiu, zaglądajcie na Jego wątek, zadawajcie pytania (jak o ten poraniony nosek),Niech nie będzie tak, że już nikt się nim nie interesuje, bo jest przecież bezpieczny. Pozdrawiam serdecznie. Quote
Noelle Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [COLOR=#ff0000]Proszę o pomoc, sprawa BARDZO pilna!! Po uratowaniu go przed uśpieniem, dla Heksa niespodziewanie pojawiło się światełko w tunelu!! Niestety bez Waszego wsparcia ten pies nie ma szans!![/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/217608-Heks-ma-szans%C4%99-na-%C5%BCycie!-B%C5%81AGAMY-o-deklaracje-na-hotelik!!!/page3"] http://www.dogomania.pl/forum/threads/217608-Heks-ma-szansę-na-życie!-BŁAGAMY-o-deklaracje-na-hotelik!!!/page3[/URL] [B]Błagamy o deklarację na hotel, sama sobie nie poradzę!! Każda złotówka się liczy!!![/B] Quote
michelle04 Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Dzisiaj bylismy z Maniutkiem na konsultacji w sprawie guzka,wet zrobil USG i stwierdzil,że nie jest to tluszczak,nie ma tez w tym guzuku plynu,tylko jest to przerost tkankowy,który nie ma jakiegoś tam odczynu,bo nie jest cieply,więc jest dobrze,poza tym bylaby to duża ingerencja,więc stwierdzil,że nie ma sensu tego wycinać- to chyba dobrze,jak myślicie?? Quote
michelle04 Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Jedziemy do weta: Maniek i jego nowa laska Goya :) [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi1759/457d87300012f02550688172/sdc10946[/IMG] [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi15975/0e1d2c65000b4cb650688172/sdc10949[/IMG] [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi15073/d6d028ef0020f4f550688172/sdc10951[/IMG] Quote
michelle04 Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Guzek po badaniu USG,wet go wygolil,ale sierść odrośnie [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi6650/06267a4c002b050b50688176/sdc10953[/IMG] Quote
Gosiapk Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Ładną masz dziewczynę Marianku. :) Świetnie, że nie trzeba ruszać tego guzka! Quote
natalka9860 Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 ale podobna ta koleżanka do cb Maniusiu :loveu: dobrze, że guzka nie trzeba wycinać=mniej cierpienia :multi: Quote
Panna Marple Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='Figunia']Ciocie przyszłam do Was, bo bardzo mi ciężko na sercu. Przytulę się troszkę do Was, co? Martwię się o mojego Frania, nie wygląda mi on dobrze w tym azylu, choć minął już tydzień... Właśnie przeczytałam, że w naszym schronisku odeszła Suzi, śliczna 12-letnia suńka, którą poznalam i kilka razy brałam na spacerki. Ona tak wiernie czekała na swą panią, która ją porzuciła pod schronem.Jej ppiekun (młody chłopak) powiedział mi niedawno o Suzi: "nie widziałem jeszcze tak wiernego psa..." Płaczę oczywiście nad tym biednym zdradzonym serduszkiem, ale że od paru dni wciąż prześladuje mnie myśl, że te pieski tak łatwo umierają...w schronie, czy nawet wyciągnięte z niego, bardzo boję się po prostu...[/QUOTE] Figuniu, a może Franio potrzebuje trochę więcej czasu? Ostatnio trochę się w jego życiu działo, musi to przepracować i dostosować się. Zdaję sobie sprawę z tego, że obecny azyl nie jest szczytem marzeń, ale ma tam ciepło, ma co jeść i co najważniejsze nie jest narażony na atak innych psów. To naprawdę ważne! I ma to, między innymi, dzięki Tobie! Wiesz jak to jest; są psiaki, które dopasowują się jak brakujący frafment układanki, ale są też takie, którym trzeba dać czas. Nie zadręczaj się czarnymi myślami, bo one są cholernie destruktywne i nic, oprócz syfa, z nich nie wyrośnie. A tak przy okazji: zastanawiałam się dzisiaj nad oglaszaniem psiaków i pomyślałam, że powinniśmy dotrzeć do ludzi, którzy nie korzystają z internetu, a są potencjalnymi dobrymi wlaścicielami psów. Może jakieś plakaty, ogłoszenia w przychodniach lekarskich, klubach seniora, w sklepikach osiedlowych? Quote
natalka9860 Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='Panna Marple']zastanawiałam się dzisiaj nad oglaszaniem psiaków i pomyślałam, że powinniśmy dotrzeć do ludzi, którzy nie korzystają z internetu, a są potencjalnymi dobrymi wlaścicielami psów. Może jakieś plakaty, ogłoszenia w przychodniach lekarskich, klubach seniora, w sklepikach osiedlowych?[/QUOTE] a wiesz, że masz rację? :razz: Quote
paula_t Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='michelle04']Dzisiaj bylismy z Maniutkiem na konsultacji w sprawie guzka,wet zrobil USG i stwierdzil,że nie jest to tluszczak,nie ma tez w tym guzuku plynu,tylko jest to przerost tkankowy,który nie ma jakiegoś tam odczynu,bo nie jest cieply,więc jest dobrze,poza tym bylaby to duża ingerencja,więc stwierdzil,że nie ma sensu tego wycinać- to chyba dobrze,jak myślicie??[/QUOTE] Czyli to nie tłuszczak, jak określili to w schronisku i okazuje się, że byłaby to większa ingerencja niż na początku sądziliśmy. Jeżeli nic się z tym nie dzieje, nie będzie rosło, to faktycznie nie ma sensu tego ruszać. Dziękuję Ci michelle, że go zabrałaś:loveu: Na paliwo i wizytę masz w razie czego nadwyżkę, nie muszę nic przelewać, to sobie policz i tylko napisz na wątku, żebym dała do rozliczenia:) Goya biedna jaka dalej wystraszona przytula się do Marianka:( Pani Iza i Pan Piotrek byli w biurze dewelopera i na budowie, podobno pracowali nawet dzisiaj wieczorkiem,w niedzielę, żeby się wyrobić na koniec października:) Quote
Noelle Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [COLOR=#ff0000]ZAPRASZAM NA BAZAREK CEGIEŁKOWY DLA AMSTAFFA HEKSA!! Toczy się walka o jego życie!!![/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/232999-NIE-CHC%C4%98-DO-U%C5%9APIENIA-%21%21%21-HES-ZBIERA-NA-HOTELIK-CEGIE%C5%81KOWY%21%21%21-Do-20-10-g-22"] http://www.dogomania.pl/forum/threads/232999-NIE-CHC%C4%98-DO-U%C5%9APIENIA-%21%21%21-HES-ZBIERA-NA-HOTELIK-CEGIE%C5%81KOWY%21%21%21-Do-20-10-g-22[/URL] Quote
Figunia Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [quote name='Panna Marple']Figuniu, a może Franio potrzebuje trochę więcej czasu? Ostatnio trochę się w jego życiu działo, musi to przepracować i dostosować się. Zdaję sobie sprawę z tego, że obecny azyl nie jest szczytem marzeń, ale ma tam ciepło, ma co jeść i co najważniejsze nie jest narażony na atak innych psów. To naprawdę ważne! I ma to, między innymi, dzięki Tobie! Wiesz jak to jest; są psiaki, które dopasowują się jak brakujący frafment układanki, ale są też takie, którym trzeba dać czas. Nie zadręczaj się czarnymi myślami, bo one są cholernie destruktywne i nic, oprócz syfa, z nich nie wyrośnie. A tak przy okazji: zastanawiałam się dzisiaj nad oglaszaniem psiaków i pomyślałam, że powinniśmy dotrzeć do ludzi, którzy nie korzystają z internetu, a są potencjalnymi dobrymi wlaścicielami psów. Może jakieś plakaty, ogłoszenia w przychodniach lekarskich, klubach seniora, w sklepikach osiedlowych?[/QUOTE] Panno Marple, tak naprawdę to niewiele dla Frania zrobiłam, więc proszę nie przeceniajcie mojej roli. Gdybym go nie zawiozła do Wrocka, to za parę dni zrobiłby to ktoś inny. No, i może nie rozbudziłby w nim tak wielkich (jak się wydaje) nadziei, że już w tym domu (moim) zostanie. Czuję się, jakbym złamała mu serduszko. Ale - jak w pięknym utworze Fisha z Marillion - Kayleigh - ON ZŁAMAŁ MOJE... Ale, ale - właśnie pojawiła się nadzieja na dom dla Frania. Zatem proszę, trzymajcie kciuki!!! Oby to był ten właściwy domek i Pani nie przeraziła się tym, że Franio nie lubi zostawać sam... Dziękuję za dobre słowa i takie leciutkie stawianie mnie "do pionu". Dobrze to określiła Asia: "chciałoby się taką bidę do serca przytulić i zostawić", a to nie jest możliwe. Zostaje wiara w to, że trafi szczęśliwie na kochającego, mądrego człowieka i już będzie mu tylko dobrze. Quote
Figunia Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Bardzo cieszę się, że Maniusiowy guzek jest niegroźny. Na pewno jednak trzeba go obserwować. Już biedak dość się nacierpiał. Quote
Gosiapk Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [quote name='paula_t'](...) Pani Iza i Pan Piotrek byli w biurze dewelopera i na budowie, podobno pracowali nawet dzisiaj wieczorkiem,w niedzielę, żeby się wyrobić na koniec października:)[/QUOTE] Jak wszystko dobrze pójdzie to Marianek będzie miał choinkę we własnym domu :) Quote
MTD Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Pan Piotrek ujawnił się na fb, już go sobie obejrzałam na prawo i lewo i wyrażam swoją nic nie znaczącą aprobatę dla niego jako mariankowego opiekuna :eviltong:(serdeczne pozdrowienia dla czytającego pana Piotra):eviltong: a marianka całujemy wraz z moją nową tymczasowiczką zuzią ;) Quote
Panna Marple Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [quote name='Gosiapk']Jak wszystko dobrze pójdzie to Marianek będzie miał choinkę we własnym domu :)[/QUOTE] Będzie miał co obsikiwać:evil_lol: Quote
paula_t Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 [quote name='Gosiapk']Jak wszystko dobrze pójdzie to Marianek będzie miał choinkę we własnym domu :)[/QUOTE] Nie no, na pewno będzie:) [quote name='MTD']Pan Piotrek ujawnił się na fb, już go sobie obejrzałam na prawo i lewo i wyrażam swoją nic nie znaczącą aprobatę dla niego jako mariankowego opiekuna :eviltong:(serdeczne pozdrowienia dla czytającego pana Piotra):eviltong: a marianka całujemy wraz z moją nową tymczasowiczką zuzią ;)[/QUOTE] Fb nie mam, ale za to mogę sobie podczytywać:evil_lol: Bardzo się cieszę, że przyszła Mariankowa rodzinka się odezwała:loveu: Z postów na fb to wynika, że obejrzałaś od przodu i od tyłu ;) Jak to tymczasowiczką?! Quote
Gosiapk Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [quote name='MTD']Pan Piotrek ujawnił się na fb, już go sobie obejrzałam na prawo i lewo i wyrażam swoją nic nie znaczącą aprobatę dla niego jako mariankowego opiekuna :eviltong:(serdeczne pozdrowienia dla czytającego pana Piotra):eviltong: a marianka całujemy wraz z moją nową tymczasowiczką zuzią ;)[/QUOTE] Ciekawe co na to MTDtowy TZt.:hmmmm: Chyba nici z ciasta w weekend, naraziłaś się :D Quote
MTD Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Paula, co jak to, tak to, zapraszamy w odwiedziny do buskowej rudzi:) pomieszka u mnie chwilę, mam teraz trochę czasu, to choć tyle zrobię. Gosia, do weekendu daleko :eviltong: poza tym Wy tylko o jednym, jakby to nie mogło być od przodu i tyłu charakterologicznie ;) Quote
paula_t Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 [quote name='MTD']Paula, co jak to, tak to, zapraszamy w odwiedziny do buskowej rudzi:) pomieszka u mnie chwilę, mam teraz trochę czasu, to choć tyle zrobię. Gosia, do weekendu daleko :eviltong: poza tym Wy tylko o jednym, jakby to nie mogło być od przodu i tyłu charakterologicznie ;)[/QUOTE] Toż przecież właśnie to powiedziałam:p A przyjadę, przyjadę w odwiedziny- to kiedy na spacerek się umawiamy? ;)A TŻ bez problemu się zgodził?:crazyeye:Dawaj zdjęcia rudzi!! Quote
MTD Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='paula_t']Toż przecież właśnie to powiedziałam:p A przyjadę, przyjadę w odwiedziny- to kiedy na spacerek się umawiamy? ;)A TŻ bez problemu się zgodził?:crazyeye:Dawaj zdjęcia rudzi!![/QUOTE] Napisałam maila ;) Quote
Recommended Posts