Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w ogóle nie jest agresywna do psów.
Puszczam ją z i naszymi osobistymi, i z Verą i Ninką (tymczasowiczkami) - i spoko :)
Na początku trochę burczała, ale to bardziej wynikało z tego, ze nie wiedziała, czego się spodziewać

wczoraj przeżyłam chwilę strachu, bo mi kociak wyszedł na część, gdzie właśnie psy biegały i Aqsa go zauważyła.. ale obyło się bez incydentu, Aqsa się zainteresowała, nawet ruszyła w jego kierunku, ale bez jakiś morderczych zapędów, a jak krzyknęłam - to się w ogóle zatrzymała i skupiła na mnie.

Jest w ogóle cudowna w stosunku do człowieka, miła bardzo i kochana, choć boi się gwałtownych ruchów i ręki z góry - jak chce się ją pogłaskać, to lepiej tak z boku, bo pysiu, bo jak widzi rękę zbliżającą się z góry (jakby chciała po głowie pogłaskać), to się kuli, wręcz kładzie na ziemi..
No i wszystko przy niej można zrobić, a czesanie uwielbia :)

• Replies 331
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

moja kolejna zapomniana tymczasowiczka..

bardzo fajna z niej sunia, na razie nie demonstruje cech niepożądanych
jedynie kotami się interesuje, ale chyba głownie dlatego, ze wcześniej nie widziała - instynktów morderczych na razie nie widać (mam nadzieję, że tak zostanie)

pozwala ze sobą wszystko zrobić, lubi czesanie, kąpiel - też ok. generalnie zabiegi pielęgnacyjne znosi cierpliwie, choć z pewnym zdziwieniem ;)
pogodna, gadatliwa, coraz częściej się bawi z psami, nie tylko - jak wcześniej- biega z nimi, ale właśnie aktywnie dokazuje, podgryza, kotłuje się itd itp.
postaram się zrobić szybko aktualne zdjęcia, bo chyba trochę lepiej wygląda
i w przyszłym tygodniu badania, w tym na hormony tarczycy

Posted

za badania zapłaciłam 130 pln, muszę jej karmę kolejną kupić.. :(

myślę, że choć ona jest prześliczna, prze-kochana, praktycznie same zalety, to na domek poczeka, bo już po prostu nie jest najmłodsza.

Problemy zdrowotne to chyba za dużo powiedziane. Chudnie, więc to dobra oznaka. Wet powiedział, że można na razie nic nie podawać, a po prostu na normalnej karmie w normalnym środowisku - czyli nie dostaje jakiegoś 'syfu' do jedzenia, nie siedzi non-stop w zamknięciu - powinny się wyniki unormować..

Posted

pokazaliśmy te wyniki doktor Ściskalskiej i Aqsa dostaje Eltroxin. Za 2 miesiące wskazane badanie T4

Aqsa czuje się świetnie, wcale nie jest leniwa czy osowiała, jak bywa przy chorobach tarczycy.
Raczej jest energiczna, zabawowa, no i gaduła ;) i strasznie ciekawska wszystkiego, i zaskakująco grzeczna w mieszkaniu

Posted

Aqsa chudnie i cieszy się życiem, nie wyje całkiem, ale czasem ochrypłym głosikiem się domaga np. miziania ;)

to jeszcze z początku czerwca zdjęcia, ale niedługo zrobimy nowe, i zobaczymy, czy jest różnica..

Posted

[quote name='sylwija']na razie schudła tylko 3 kg, więc waży 27.. co najmniej jeszcze 5 do zrzucenia..
jest urocza, ma super sierść, gęstą i grubą :)

Tu wygląda jak Prosiaczek :)
Słodka