sylwija Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 w ogóle nie jest agresywna do psów. Puszczam ją z i naszymi osobistymi, i z Verą i Ninką (tymczasowiczkami) - i spoko :) Na początku trochę burczała, ale to bardziej wynikało z tego, ze nie wiedziała, czego się spodziewać wczoraj przeżyłam chwilę strachu, bo mi kociak wyszedł na część, gdzie właśnie psy biegały i Aqsa go zauważyła.. ale obyło się bez incydentu, Aqsa się zainteresowała, nawet ruszyła w jego kierunku, ale bez jakiś morderczych zapędów, a jak krzyknęłam - to się w ogóle zatrzymała i skupiła na mnie. Jest w ogóle cudowna w stosunku do człowieka, miła bardzo i kochana, choć boi się gwałtownych ruchów i ręki z góry - jak chce się ją pogłaskać, to lepiej tak z boku, bo pysiu, bo jak widzi rękę zbliżającą się z góry (jakby chciała po głowie pogłaskać), to się kuli, wręcz kładzie na ziemi.. No i wszystko przy niej można zrobić, a czesanie uwielbia :) Quote
sylwija Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 Aqsa dzisiaj: więcej: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.388039647913592.111460.100001226799246&type=1&l=e413b45938 Quote
sylwija Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 moja kolejna zapomniana tymczasowiczka.. bardzo fajna z niej sunia, na razie nie demonstruje cech niepożądanych jedynie kotami się interesuje, ale chyba głownie dlatego, ze wcześniej nie widziała - instynktów morderczych na razie nie widać (mam nadzieję, że tak zostanie) pozwala ze sobą wszystko zrobić, lubi czesanie, kąpiel - też ok. generalnie zabiegi pielęgnacyjne znosi cierpliwie, choć z pewnym zdziwieniem ;) pogodna, gadatliwa, coraz częściej się bawi z psami, nie tylko - jak wcześniej- biega z nimi, ale właśnie aktywnie dokazuje, podgryza, kotłuje się itd itp. postaram się zrobić szybko aktualne zdjęcia, bo chyba trochę lepiej wygląda i w przyszłym tygodniu badania, w tym na hormony tarczycy Quote
beataczl Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 zagladam do Aqsy... pieknota! a jaka szczesliwa :loveu: Quote
sylwija Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 na razie schudła tylko 3 kg, więc waży 27.. co najmniej jeszcze 5 do zrzucenia.. jest urocza, ma super sierść, gęstą i grubą :) Quote
sylwija Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 założyłam jej album na FB - http://images8.fotosik.pl/2991/1d3fbcb5f9ba3f33gen.jpg i walczę z opisem.. Quote
sylwija Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 bo śliczne mamy obiekty do zdjęć ;) zrobiliśmy badania (130pln :(): jakby było mało, znalezisko kolejne - http://www.dogomania.pl/forum/threads/228120-RUNE-Pilnie-potrzebny-DT-DS-a-moze-w%C5%82a%C5%9Bciciel a nawet do Aqsy nikomu się nie chce zajrzeć.. Quote
Macia Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Ja zaglądam, ale brak pomysłów. Skąd brać tyle dobrych domów dla haszczaków... A tu jeszcze dziewczynka ma problemy. Quote
sylwija Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 za badania zapłaciłam 130 pln, muszę jej karmę kolejną kupić.. :( myślę, że choć ona jest prześliczna, prze-kochana, praktycznie same zalety, to na domek poczeka, bo już po prostu nie jest najmłodsza. Problemy zdrowotne to chyba za dużo powiedziane. Chudnie, więc to dobra oznaka. Wet powiedział, że można na razie nic nie podawać, a po prostu na normalnej karmie w normalnym środowisku - czyli nie dostaje jakiegoś 'syfu' do jedzenia, nie siedzi non-stop w zamknięciu - powinny się wyniki unormować.. Quote
sylwija Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 pokazaliśmy te wyniki doktor Ściskalskiej i Aqsa dostaje Eltroxin. Za 2 miesiące wskazane badanie T4 Aqsa czuje się świetnie, wcale nie jest leniwa czy osowiała, jak bywa przy chorobach tarczycy. Raczej jest energiczna, zabawowa, no i gaduła ;) i strasznie ciekawska wszystkiego, i zaskakująco grzeczna w mieszkaniu Quote
sylwija Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 nie wygląda na ospałą i leniwą, nieprawdaż?? ;) i zdecydowanie wiele ją ciekawi a jak jeszcze schudnie, to dopiero będzie pięknością ;) Quote
sylwija Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 taka fajna z niej sunia, a zainteresowanie zerowe - pewnie ze względu na wiek, każdy chce młodziaka ale ona przecież nie jest stara.. Quote
Igiełka Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Cioteczko nie natrafiła sunia poprostu na właściwą Osobę ale trzymam mocno kciuki by tak się stało :) Quote
sylwija Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 w sumie fakt, Teodor, Rune i Ninka są młodsi, a też im się właściwe osoby nie trafiły.. Quote
sylwija Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 Aqsa chudnie i cieszy się życiem, nie wyje całkiem, ale czasem ochrypłym głosikiem się domaga np. miziania ;) to jeszcze z początku czerwca zdjęcia, ale niedługo zrobimy nowe, i zobaczymy, czy jest różnica.. Quote
beka Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 [quote name='sylwija']na razie schudła tylko 3 kg, więc waży 27.. co najmniej jeszcze 5 do zrzucenia.. jest urocza, ma super sierść, gęstą i grubą :) Tu wygląda jak Prosiaczek :) Słodka Quote
cisowianka Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 beka napisał(a):Tu wygląda jak Prosiaczek :) Słodka Ale jaka gracja ;) Quote
sylwija Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 dużo ma wdzięku, fakt :) i dużo uśmiechu i radości życia, i miłości - do podarowania :) Quote
Recommended Posts