Romina_74 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 (edited) Iskierka (Isia) to przeurocza, malutka kudłata suczka, trochę w typie cairn teriera. Waży 7,7 kg, w kłębie ma 32 cm. Jest bardzo ruchliwa i jak przystało na teriera nadzwyczaj odważna. To urocze maleństwo trafiło do schroniska pod koniec marca, szczenne. W tej chwili jest już po sterylizacji. Te trudne, ogromnie stresujące przeżycia, huśtawka hormonalna w kumulacji z atmosferą miejsca, w jakim się sunia znalazła powodują, że jej zachowanie można określić jako nerwowe. Ma trudności ze skupieniem się, ciągle gdzieś chce biec, kogoś wypatruje, czegoś szuka. Sunia musi się uspokoić, odreagować przykre dla niej wydarzenia, a może się to stać jedynie w kochającym, miłym i spokojnym otoczeniu. Jej miejscem ani chwili dłużej nie powinien być zimny schroniskowy boks. Isia lubi towarzystwo - do ludzi nastawiona jest bardzo przyjaźnie, do innych psów - rozmaicie. Jest łakomczuchem, który zabawnie prosi stając na dwóch łapkach. Ładnie wykonuje komendę siad, lubi być brana na ręce i wykazuje się cierpliwością (choć umiarkowaną) przy zabiegach kosmetycznych. Więcej zdjęć Isi: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Iskierka3231223Lata77Kg32Cm21032012RAgataPiatkowska# Kontakt w sprawie adopcji: [email protected]; kom.: 790 420 278 Edited May 2, 2012 by Romina_74 Adopcja Quote
maciaszek Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Iskierka powędrowała na katowicki wątek :). Zmieniłam jej też opis na stronie schroniska. Quote
soboz4 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Zapisuję wątek Iskiereczki, śliczna psina, ale rządzić się lubi! Wczoraj była bardzo gadatliwa i chciała ustawiać psy naokoło! Bardzo terierowaty charakterek! Quote
saphira18 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 kobietka ładniusia;) mam nadzieję że długo czekać nie będzie, zapisuję Quote
madzia.uje93 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Jestem u Isi;) baaardzo ładna z niej sunia:D Quote
ewes Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Zrobiłam Iskierce wcześniej kilka ogłoszeń, ale nie zapisałam linków niestety... ale gdyby ktoś pytał o Iskierkę to się nie zdziw ;) Quote
Romina_74 Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 ewes napisał(a):Zrobiłam Iskierce wcześniej kilka ogłoszeń, ale nie zapisałam linków niestety... ale gdyby ktoś pytał o Iskierkę to się nie zdziw ;) :) dzięki wielkie i już się zdziwiłam ponieważ dzwonił Pan i pytał kiedy zupełnie nie wiedziałam, że to moja nowa podopieczna :) Ale Pan zdecydowanie niezdecydowany i sama w końcu nie wiem, czy wziął w końcu pieska, którego wybrał czy nie ... Isia wg Pana nie ma standardowych 3 lat (właśnie a może by tak zawsze dopisywać 3 lata SCHRONISKOWE ;)) a przynajmniej 5 więc jest nieco dla Pana zbyt wiekowa. W sobotę też długo spacerowali z nami Mama z Synem, którzy po stracie szorstkowłosego jamnika weterana odczuwają pustkę i Iśka się im spodobała ... Widzę, że Mamie przypadła do gustu sunia Isia, a Synkowi psiak Pysio :) No i z takim dylematem oddalili się. Jestem pewna, że któregoś z psiaków wybiorą - a to najważniejsze :) Quote
soboz4 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Pysiu nie bardzo lubi dzieci, z tego powodu został oddany, że warczy i potrafi się odgryźć gdy uzna za stosowne (oprócz sporej aktywności ruchowej), poniżej 10 lat dziecko w domu, nie polecamy Pysia... Quote
Romina_74 Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 soboz4 napisał(a):Pysiu nie bardzo lubi dzieci, z tego powodu został oddany, że warczy i potrafi się odgryźć gdy uzna za stosowne (oprócz sporej aktywności ruchowej), poniżej 10 lat dziecko w domu, nie polecamy Pysia... Syn Mamy ma z jakieś no nie wiem 24 lata ... Może być? Choć oczywiście bardziej odpowiada mi wersja, że Mama przeforsuje swoje preferencje ;) Quote
soboz4 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 kamień z serca, to chłopisko a nie syneczek.... Fajny facet, że przyjechał z mamą, mojego bym musiała na lasso złapać, żeby ze mną pojechał. Quote
maciaszek Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Krakowskim targiem zmieniłam Iskierce wiek na 4 lata. Może być czy jednak te 5 wpisać? :) soboz4 napisał(a):mojego bym musiała na lasso złapać, żeby ze mną pojechał. :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Romina_74 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 maciaszek napisał(a):Krakowskim targiem zmieniłam Iskierce wiek na 4 lata. Może być czy jednak te 5 wpisać? :) Zostaw Maciaszku, przed chwilką miałam telefon od Państwa z Dąbrowy Górniczej, którzy przyjadą rano w środę po Iśkę - im wyjaśniłam, że lata na stronie są "schroniskowe" tak na prawdę ma przynajmniej 5 lat - nie stanowi to dla nich problemu :) Uprzedzałam o nerwowym zachowaniu małej - Państwo wykazują się daleko idącym zrozumieniem i deklarują miłość do psów. Ich poprzednia sunia zaginęła w Sylwestra, przestraszyła się huku petard. Szukali za pośrednictwem forów internetowych, w schroniskach ale się nie udało. No cóż ... Miejmy nadzieję, że się pojawią w środę, Pani Ania uprzedzona i Iskra zniknie ze strony schronu ;) Quote
soboz4 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Błyskawiczna akcja. od razu wiedziałam jak zobaczyłam Iskierkę, że dla niej stracić serce jest bardzo łatwo! :lol: Quote
Romina_74 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 soboz4 napisał(a):Błyskawiczna akcja. od razu wiedziałam jak zobaczyłam Iskierkę, że dla niej stracić serce jest bardzo łatwo! :lol: Dla mnie to nie jest takie oczywiste ... Ja nadal kocham Lutka :) Miłością pierwszą i szczerą ;) Quote
madzia.uje93 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Ale super wieści tu widze!!;) Trzymam kciuki za Isię:) Romina_74 napisał(a):Dla mnie to nie jest takie oczywiste ... Ja nadal kocham Lutka :) Miłością pierwszą i szczerą ;) Wiem o czym mówisz, ja nadal myśle tylko o Suzi, szaro-burym kundelku,którego pokochałam na zabój, a miałam ją ponad pół roku, na szczęście, po dwóch latach w schronie wkońcu szczęśliwa:D Quote
Romina_74 Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 Małżeństwo z Dąbrowy G. jak mówiło, tak zrobiło i dzisiaj rano Iskra pojechała do nowego domku :) Quote
Recommended Posts