Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Dostałam odpowiedź na ogłoszenie Figo:

"witam,dzwoniłam w sprawie adopcji Figo, ale jestem z Warszawy i miałam kłopot z transportem. czy jest zainteresowanie Figiem? ja niestety nie mam idealnych warunków ale mam 4 pokoje na trzecim piętrze bez windy i gospodarstwo rolne w którym od wiosny do końca października spędzam weekendy i urlopy. teraz jestem jeszcze trzy tygodnie na zwolnieniu i mam czas żeby piesek się do mnie przyzwyczaił i zapoznał z okolicą. znam się na pieskach, miałam 14 lat dobermana i dwanaście lat yorka dużego , 8 kg, który był przyjacielem Dobernana na stare lata.
od kilku miesięcy nie mam już pieska i czas na kolejnego przyjaciela. jestem już babcią trzech wnuków więc moje decyzje są przemyślane i samodzielne ale przegadane z dziećmi w razie czego. proszę o informację czy piesek jest jeszcze w schronisku i adres strony internetowej. na Gumtree niestety jest tylko tel.pozdrawiam. ps.czy znacie reakcję i zachowanie piska w stosunku do dzieci?
nie napisałam że piesek będzie ok 9 godzin sam w domu od pn. do piątku.

Zaprosiłam Panią na wątek.

Edited by Havanka
Posted

[quote name='Paula95']Fajnie, że się pani znowu odezwała. :) Myślę, że w razie czego moglibyśmy zebrać jakoś $$$ na transport.:)[/QUOTE]
Paula, jakoś poradzimy sobie. Najważniejsze, żeby adopcja doszła do skutku.

[quote name='rita60']Ale wiadomość...może spytam głupio,ale ta Pani zdaje sobie sprawę,że Figo nie widzi ?[/QUOTE]
W ogłoszeniu była ta informacja.

Posted (edited)

[quote name='Paula95']Dokładnie... Ale może się jeszcze pani odezwie...[/QUOTE]
Paula, pani się już nie odezwie. Dostałam przed chwilą maila:

cyt" jagterier; Wybitny norowiec, jednak wszechstronnie użytkowy. Płoszy, aportuje i tropi bardzo chętnie.Charakter: pies myśliwski o dużej pasji łowieckiej, cięty wobec szkodników, lubiący pracę, inteligentny, pojętny, miły w kontaktach z domownikami. Czujny. Wykazuje małą gotowość do podporządkowania się człowiekowi.
Utrzymanie: Jagdterier chce i musi pracować. W żadnym razie nie nadaje się na psa do trzymania w domu, rodzinnego, chociaż może być uroczy. Potrzebuje ruchu, zajęcia i konsekwentnego postępowania. Silny, łatwy do pielęgnacji.
taką opinię wyczytałam w wikipedii. muszę przeprosić za zamieszanie ale nie przyjadę po Figo. "

Pani znalazła opis Figusia w Wikipedii.

Edited by Havanka
Posted

[quote name='Paula95']Znowu cisza... Odzewu z ogłoszeń brak i niestety nie wiem, czy Figo pojawił się w gazecie, bo nie miałam do niej dostępu...[/QUOTE]
W ostatni piątek przeglądałam gazetę, ale w ogóle nie było w niej ogłoszeń. Siostra ze mną szukała ( zawsze kupują piątkową Wyborczą)i nie znalazłyśmy dodatku poświęconego psom. Ja też wysłałam niewidomego Jaspera.

Posted

[quote name='Havanka']W ostatni piątek przeglądałam gazetę, ale w ogóle nie było w niej ogłoszeń. Siostra ze mną szukała ( zawsze kupują piątkową Wyborczą)i nie znalazłyśmy dodatku poświęconego psom. Ja też wysłałam niewidomego Jaspera.[/QUOTE]

Kurcze... To źle... Muszę jakoś dotrzeć do tej gazety i zobaczyć.

Posted

[quote name='Havanka']Paula, pani się już nie odezwie. Dostałam przed chwilą maila:

cyt" jagterier; Wybitny norowiec, jednak wszechstronnie użytkowy. Płoszy, aportuje i tropi bardzo chętnie.Charakter: pies myśliwski o dużej pasji łowieckiej, cięty wobec szkodników, lubiący pracę, inteligentny, pojętny, miły w kontaktach z domownikami. Czujny. Wykazuje małą gotowość do podporządkowania się człowiekowi.
Utrzymanie: Jagdterier chce i musi pracować. W żadnym razie nie nadaje się na psa do trzymania w domu, rodzinnego, chociaż może być uroczy. Potrzebuje ruchu, zajęcia i konsekwentnego postępowania. Silny, łatwy do pielęgnacji.
taką opinię wyczytałam w wikipedii. muszę przeprosić za zamieszanie ale nie przyjadę po Figo. "

Pani znalazła opis Figusia w Wikipedii.[/QUOTE]

Niesamowite, aż trudne do uwierzenia :(
Szkoda, że Pani poddała sie po przeczytaniu informacji w necie a nie zapytała opiekuna. Przeciez pies jest niewidomy, nie sadze żeby spełniał połowe tych wypisanych głupot :(