Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kaaasia']https://lh4.googleusercontent.com/--Fc1Pod1Fbo/T999seLNUDI/AAAAAAAAArw/XRJUBTNuIcE/s655/11.JPG Ale ma czadową miskę :eviltong:
:evil_lol:

[quote name='Kaaasia']Niestety z tą pogodą mamy przesr..e :angryy:. Jak się mieszka w bloku to nawet za bardzo nie ma jak psa zmoczyć bo zaraz całe mieszkanie pływa :roll:
A na balkonie? ;) Jak zacznie cos kapać sąsiadom z dołu to zawsze można powiedzieć : Ups...przepraszam za mocno podlałam kwiatki :D

Przeglądam właśnie zdjęcia z placu szkoleniowego. Musze Was zmartwić... Trochę tych zdjęć będzie :evil_lol:

Posted

Ptysiak napisał(a):

A na balkonie? ;) Jak zacznie cos kapać sąsiadom z dołu to zawsze można powiedzieć : Ups...przepraszam za mocno podlałam kwiatki :D

Oli zmoczony na balkonie i tak będzie latał po mieszkaniu :evil_lol:.

Dużą ilością zdjęć to ja się nie martwię, tylko ich brakiem :eviltong:

Posted

Kaaasia napisał(a):
Oli zmoczony na balkonie i tak będzie latał po mieszkaniu :evil_lol:.

Dużą ilością zdjęć to ja się nie martwię, tylko ich brakiem :eviltong:

Ja latam czasami z mopem po mieszkaniu jak Ptysiowi zachce się porozlewać wodę z miski. To i Ty możesz pobiegać za Olim :diabloti:

Jeszcze sie zmartwisz jak zacznę je wstawiać :D

Posted

Ptysiak napisał(a):
Ja latam czasami z mopem po mieszkaniu jak Ptysiowi zachce się porozlewać wodę z miski. To i Ty możesz pobiegać za Olim :diabloti:

Ja latam z mopem, bo jak on się dorwie do miski z wodą to połowa jest na podłodze :evil_lol:

Posted

https://lh4.googleusercontent.com/-6A0mVE8avBE/T-AVRhcjUTI/AAAAAAAAAvA/1_AYurjjDJA/s655/10.jpg Miłość kwitnie :loveu:

Fajnie macie na tym szkoleniu- i tor i pieski się integrują :multi:
Jak z Olim chodziłam do przedszkola to pieski nie mogły mieć ze sobą kontaktu :shake: bo np mój był rozbrykany a inny cichutki i by się zraził do psów :angryy:. A poszłam tam bo miałam blisko i dopiero później dużo osób na nich narzekało.

Posted

vaness napisał(a):
ile pięknych zdjęć :loveu:a Ptyś jakie uszole ma :loveu:

:loveu:
Cieszę się, że się podobają zdjęcia :loveu:

phase napisał(a):
I on sam tak do tego baseniku?? :-D

Sam i ciężko jest go z niego potem wyciągnąć :D
Dziś musiałam wylać wodę razem z nim bo siedział godzinę i wcale nie miał zamiaru wyjść :D

magdabroy napisał(a):
Zoya ma anielską cierpliwość do Ptysia :-D

Widzę, że jest tam tor do agility ;-) Będziesz próbować z Ptysiem?

Oj ma, ma :D Jakby mnie Ktoś tak szarpał za uszy i ogon to bym się chyba wściekła :D Ale wczoraj Ptyśiowi włączyło się Love do Zoy i ciągle ją całował :evil_lol:
Jak go zaatakował cocker spaniel to pierwsze co przyleciał schować się za mnie. Bardzo było mi go żal :( ale Sylwia uczy by nie panikować bo będzie tak ciągle robił i chował się przed wszystkim za spódniczką Pańci a potem jak podrośnie może strach obrócić się w agresję do innych psów... a tego bardzo nie chcę :shake: Więc jak ja nie pomogłam to poleciał do Zoy no i już mu zostało do końca pobytu tam, łaził za nią i chował się za nią :)

Wczoraj przeszedł po kładce dwa razy i próbowaliśmy skoków. Kładka dość ładnie, na początku się bał i się położył ale jak był już u góry to mu strach minął :) a skoki to lepiej nie mówić... :D Przechodził albo strącał tyczkę :roll:
Jednak się nie poddamy. W zakresie szkolenia tez jest tor więc będziemy próbowali dalej :)

Posted

[quote name='Kaaasia']https://lh4.googleusercontent.com/-6A0mVE8avBE/T-AVRhcjUTI/AAAAAAAAAvA/1_AYurjjDJA/s655/10.jpg Miłość kwitnie :loveu:

Fajnie macie na tym szkoleniu- i tor i pieski się integrują :multi:
Jak z Olim chodziłam do przedszkola to pieski nie mogły mieć ze sobą kontaktu :shake: bo np mój był rozbrykany a inny cichutki i by się zraził do psów :angryy:. A poszłam tam bo miałam blisko i dopiero później dużo osób na nich narzekało.
Oj kwitnie kwitnie :loveu::-D Ciekawią go wszystkie psiaki i lubi się bawić ale wyjątkowo bardzo lubi Zoyę a to mnie cieszy bo dużo czasu z nią spędza :smile:

Na pierwszej lekcji był tylko sam Ptyś dopiero po około 1,5 godziny Sylwia poszła po Zoye i była zabawa na całego :smile:
Drugie spotkanie było pod moim domkiem na polance bo uczyła mnie jak chodzić z nim na spacery, żeby on się pilnował mnie a nie ja jego.
Potem było tak, że przed szkoleniem była zabawa z Zoyą. Zoya później leży pod drzewkiem a my sobie ćwiczymy sami z Ptysiem. Ptysiek jest młody i wszystko go ciekawi więc zawsze jest sam (tylko Zoya jest) i tak ćwiczymy a potem dochodzą Inni by się integrował i przyzwyczajał do wspólnych zabaw i ćwiczeń.
Nie mam pojęcia jak wyglądają inne psie przedszkola i szkolenia bo nigdy nie chodziłam ale osobiście jestem szczęśliwa, że trafiłam do Sylwii:smile: Poza tym, że uwielbia to co robi i kocha psy jest też naprawdę zaje... Trenerką i Behawiorystką przy okazji. Nawet kiedy Była u mnie w niedzielę prywatnie w domu dała mi masę cennych rad i pokazała co i jak robić w niektórych sytuacjach.
Do niedawna Ptyś atakował odkurzacz, szmatę, mopa... dziś myłam podłogę a on leżał i patrzył. Dobra i prosta do wykonania rada a dział.

[quote name=':: FiGa ::']Swietnie sie bawi w baseniku :loveu:

I socjalizacja z psami widze, ze tez przebiega pomyslnie :cool3:
Koniecznie muszę wybrać się z nim nad wodę:smile: Tylko mamy kawałek do przejścia a Ptysiek tam nie zajdzie w taki upał :-(
Teraz zaczynam żałować, że prawka nie zrobiłam :/ i chyba się wybiorę.

[quote name='Ada_Mirra']ii Mirrę do tego haha :loveu:

cudowne zdjęcia i to ile tych zdjęć :-D jest co podziwiać :-D :loveu:
Co do Mirrki to akurat mniejszy problem bo niedaleko mamy ;-)

Kiedyś powiedziałam Madzi, że wstawię dwie strony. Staram się ale to chyba nie jest takie proste :-( :evil_lol:

Posted

Ptysiak napisał(a):

Co do Mirrki to akurat mniejszy problem bo niedaleko mamy ;-)

Kiedyś powiedziałam Madzi, że wstawię dwie strony. Staram się ale to chyba nie jest takie proste :-( :evil_lol:

hehe no tak ;)

no to staraj się staraj :D

Posted

Ada_Mirra napisał(a):
hehe no tak ;)

no to staraj się staraj :D

No to ja zapraszam do Nas :) Dziś nawet :D Wystarczy tylko, że Pańcia weźmie Mirrę i ruszy dupcie do Mysłowic:p

Posted

Ada_Mirra napisał(a):
chętnie ale pańcia poprawia oceny i się "uczy" na dogomani hahaha ;)

Na dogo to na pewno się Pańcia pouczy pilnie :diabloti:
No to jak już będzie mniej poprawek i nauki to mam nadzieję, że psiaki się popluskają i pobawią razem ;)