Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kalyna']ehh próbował to kilka dni,a dzisiaj na pełnym luzie poszedł zrobić siku, łapkę podniósł, i sikał, i sikał i sikał.. łapkę podstawił i odszedł... :mdleje:
nie jestem tym faktem zachwycona... bo on na to ma dużo czasu...
A to jest w tym jakaś różnica czy pies w tym wieku podnosi łapkę czy za pare miesięcy?

Posted

kalyna napisał(a):
ehh próbował to kilka dni,a dzisiaj na pełnym luzie poszedł zrobić siku, łapkę podniósł, i sikał, i sikał i sikał.. łapkę podstawił i odszedł... :mdleje:
nie jestem tym faktem zachwycona... bo on na to ma dużo czasu...

No w sumie to ma czas bo z tego co się orientuję to psiaki tak koło 7-8 miesięcy zaczynają podnosić nogę a czasami i później:) To zależy od psa chyba.

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
A to jest w tym jakaś różnica czy pies w tym wieku podnosi łapkę czy za pare miesięcy?

Ptysiak napisał(a):
No w sumie to ma czas bo z tego co się orientuję to psiaki tak koło 7-8 miesięcy zaczynają podnosić nogę a czasami i później:) To zależy od psa chyba.

pies im wcześniej zaczyna podnosić łapkę, tym jest bardziej dominancyjny....
wiedziałam na co idę biorąc samca,a le nie spodziewała się, że tak szybko... :D

no właśnie większość psów tak w wieku 7-8 miesięcy zaczyna.... a niby im większa rasa, tym później.. (przeszukałam właśnie internet)

Posted

kalyna napisał(a):

no właśnie większość psów tak w wieku 7-8 miesięcy zaczyna.... a niby im większa rasa, tym później.. (przeszukałam właśnie internet)

No to Ci mały dominant rośnie :D

Też szukałam dla pewności po necie :evil_lol:

Posted

kalyna napisał(a):

Nie wierzę w coś takiego :shake:

Posted

Ptysiak napisał(a):
No to Ci mały dominant rośnie :D

Też szukałam dla pewności po necie :evil_lol:

haha nie pogodosz :D

wujek google wie wszystko :)
magdabroy napisał(a):
Nie wierzę w coś takiego :shake:

ale w co nie wierzysz?

Posted

magdabroy napisał(a):
W zależność między wiekiem kiedy szczeniak podnosi łapę do sikania, a dominacją ;)

tez nie wierze, a dla przykladu podam ze psiak znajomej, na wsi bez kontaktu z innymi podnosil noge od 10 miesiaca, a inny wychowywany z innymi samcami w wieku 3 miesiecy Oo

Posted

kalyna napisał(a):

Nigdy czegoś takiego nie słyszałam ale niestety u mnie sie sprawdziło. Oli zaczął podnosić nogę w wieku 5 miesięcy i cholerny z niego dominator :angryy:

Posted

dOgLoV napisał(a):
choinki choinkami ale pół dnia mnie tu nie było a ani jednej nowej fotki :mad:

:evil_lol:

Maiłam dziś bardzo miłych Gości :) Była u mnie Sylwia (Trenerka Ptysia) ze swoją sunią Zoyą :loveu: Mam kilka jej zdjęć tylko muszę pomniejszyć :)
Ptysiek biegał za Zoyą pół dnia a jak Poszły to padł i tak chrapie :evil_lol:
[video=youtube;W1_uQxdl7pU]http://www.youtube.com/watch?v=W1_uQxdl7pU[/video]

vaness napisał(a):
zdjęcia Ptyśka prosimy :smile:

Tyle tego ostatnio na wstawiałam, że pomyślałam... chyba Macie dość :)

A z tym siku z nogą w górze to nie mam pojęcia jak jest. Nie słyszałam też o tej dominacji więc się nie wypowiadam. Zawsze miała sunie a one sikają ciągle na kucaka :D Ptyś to mój pierwszy piesek i jak na razie siku robi stojąc na 4 łapkach :)

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Ptyś jakie odgłosy :lol:

Czekam na zdjęcia z Zoyą:)

Miłego poniedziałku;)

[quote name='magdabroy']Dzień dobry ;-)

No gdzie te zdjęcia z Zoyą??:mad:
Dzień dobry i słoneczka :)

Neo mi padło i podłączyłam blueconnecta... Chodzi mi net jak czołg :(
Mam zdjęcia ale nie wiem kiedy się wgrają... :roll: Chyba, że naprawią awarię neta (mam nadzieję, że dziś).
Mam jeszcze zdjęcia z dziś jak testowałam czy Ptyś lubi się kąpać :D Nalałam mu troszkę wody do starego baseniku dziecięcego. Mogę spokojnie stwierdzić, że chyba będzie lubił pływać :evil_lol:

[quote name='phase']Witamy się w upalny dzionek (przynajmniej u mnie :grins:). :smile:
Hey:)
U Nas też upalnie ;)

[quote name=':: FiGa ::']https://lh6.googleusercontent.com/-cLPMaO8ju_s/T92I8Qwr0HI/AAAAAAAAAoM/_tJAjHBrlkM/s675/1.jpg
Nie mam pytan, :loveu:

Hahaha jak chrapie :evil_lol:
Jak stary chłop :evil_lol:

Posted

Cześć :) Wpadłam się zapystać skąd bierzesz tła do bannerków? Bo ja zazwyczaj robiłam tło z chmury - fog, lub tło z chmury - plazma ;)

Posted

understandme napisał(a):
Cześć :) Wpadłam się zapystać skąd bierzesz tła do bannerków? Bo ja zazwyczaj robiłam tło z chmury - fog, lub tło z chmury - plazma ;)

Hej:)
Różnie to bywa bo albo szkicuję sobie a potem w programie graficznym sama robię tło tak jak w moich grafikach. Lub w gimpie mam pościągane i porobione różne desenie, które zmieniam lub i nie w zależności od tego jaki mi przypasuje.
Ja to się bawię bo lubię jak się zaczynam nudzić :D Czasami jest to pomieszanie deseni, pędzla, palet, światła-cieni itd... :) Skaczę po kilku programach czasami z gimpa na np. photo filter czy inne.

Posted

understandme napisał(a):

jak mi się chciało i umiałam to robiłam z zdjęć...
z własnych zdjęć wycinałam co nieco :)

jak było coś malutkiego to bez zmniejszenia cięłam, a jak coś dużego to najpierw pomniejszałam :)

a Zoya :loveu:dopiero przy niej widać jaki duży juz Ptyś jest ;)