Klaudia&Aza Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 [quote name='kalyna']ehh próbował to kilka dni,a dzisiaj na pełnym luzie poszedł zrobić siku, łapkę podniósł, i sikał, i sikał i sikał.. łapkę podstawił i odszedł... :mdleje: nie jestem tym faktem zachwycona... bo on na to ma dużo czasu... A to jest w tym jakaś różnica czy pies w tym wieku podnosi łapkę czy za pare miesięcy? Quote
Ptysiak Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 kalyna napisał(a):ehh próbował to kilka dni,a dzisiaj na pełnym luzie poszedł zrobić siku, łapkę podniósł, i sikał, i sikał i sikał.. łapkę podstawił i odszedł... :mdleje: nie jestem tym faktem zachwycona... bo on na to ma dużo czasu... No w sumie to ma czas bo z tego co się orientuję to psiaki tak koło 7-8 miesięcy zaczynają podnosić nogę a czasami i później:) To zależy od psa chyba. Quote
kalyna Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Klaudia&Aza napisał(a):A to jest w tym jakaś różnica czy pies w tym wieku podnosi łapkę czy za pare miesięcy? Ptysiak napisał(a):No w sumie to ma czas bo z tego co się orientuję to psiaki tak koło 7-8 miesięcy zaczynają podnosić nogę a czasami i później:) To zależy od psa chyba. pies im wcześniej zaczyna podnosić łapkę, tym jest bardziej dominancyjny.... wiedziałam na co idę biorąc samca,a le nie spodziewała się, że tak szybko... :D no właśnie większość psów tak w wieku 7-8 miesięcy zaczyna.... a niby im większa rasa, tym później.. (przeszukałam właśnie internet) Quote
Ptysiak Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 kalyna napisał(a):pies im wcześniej zaczyna podnosić łapkę, tym jest bardziej dominancyjny.... wiedziałam na co idę biorąc samca,a le nie spodziewała się, że tak szybko... :D no właśnie większość psów tak w wieku 7-8 miesięcy zaczyna.... a niby im większa rasa, tym później.. (przeszukałam właśnie internet) No to Ci mały dominant rośnie :D Też szukałam dla pewności po necie :evil_lol: Quote
*Magda* Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 kalyna napisał(a):pies im wcześniej zaczyna podnosić łapkę, tym jest bardziej dominancyjny.... wiedziałam na co idę biorąc samca,a le nie spodziewała się, że tak szybko... :D Nie wierzę w coś takiego :shake: Quote
kalyna Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Ptysiak napisał(a):No to Ci mały dominant rośnie :D Też szukałam dla pewności po necie :evil_lol: haha nie pogodosz :D wujek google wie wszystko :) magdabroy napisał(a):Nie wierzę w coś takiego :shake: ale w co nie wierzysz? Quote
*Magda* Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 kalyna napisał(a): ale w co nie wierzysz? W zależność między wiekiem kiedy szczeniak podnosi łapę do sikania, a dominacją ;) Quote
Ada_Mirra Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 magdabroy napisał(a):W zależność między wiekiem kiedy szczeniak podnosi łapę do sikania, a dominacją ;) tez nie wierze, a dla przykladu podam ze psiak znajomej, na wsi bez kontaktu z innymi podnosil noge od 10 miesiaca, a inny wychowywany z innymi samcami w wieku 3 miesiecy Oo Quote
Anecioreczek Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Mushu rzadko podnosi łapę, a uważam że czasem chciałby dominować.. więc nie widzę reguły. Mój były peis też nie lubial podnosic łapy przy sikaniu - a był cholerą dominującą małpą. Quote
łamAga Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 choinki choinkami ale pół dnia mnie tu nie było a ani jednej nowej fotki :mad: Quote
Kaaasia Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 kalyna napisał(a):pies im wcześniej zaczyna podnosić łapkę, tym jest bardziej dominancyjny.... Nigdy czegoś takiego nie słyszałam ale niestety u mnie sie sprawdziło. Oli zaczął podnosić nogę w wieku 5 miesięcy i cholerny z niego dominator :angryy: Quote
Ptysiak Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 dOgLoV napisał(a):choinki choinkami ale pół dnia mnie tu nie było a ani jednej nowej fotki :mad: :evil_lol: Maiłam dziś bardzo miłych Gości :) Była u mnie Sylwia (Trenerka Ptysia) ze swoją sunią Zoyą :loveu: Mam kilka jej zdjęć tylko muszę pomniejszyć :) Ptysiek biegał za Zoyą pół dnia a jak Poszły to padł i tak chrapie :evil_lol: [video=youtube;W1_uQxdl7pU]http://www.youtube.com/watch?v=W1_uQxdl7pU[/video] vaness napisał(a):zdjęcia Ptyśka prosimy :smile: Tyle tego ostatnio na wstawiałam, że pomyślałam... chyba Macie dość :) A z tym siku z nogą w górze to nie mam pojęcia jak jest. Nie słyszałam też o tej dominacji więc się nie wypowiadam. Zawsze miała sunie a one sikają ciągle na kucaka :D Ptyś to mój pierwszy piesek i jak na razie siku robi stojąc na 4 łapkach :) Quote
Klaudia&Aza Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Ptyś jakie odgłosy :lol: Czekam na zdjęcia z Zoyą:) Miłego poniedziałku;) Quote
*Magda* Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Dzień dobry ;) No gdzie te zdjęcia z Zoyą??:mad: Quote
phase Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Witamy się w upalny dzionek (przynajmniej u mnie :grins:). :) Quote
:: FiGa :: Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-cLPMaO8ju_s/T92I8Qwr0HI/AAAAAAAAAoM/_tJAjHBrlkM/s675/1.jpg Nie mam pytan, :loveu: Hahaha jak chrapie :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Ptyś jakie odgłosy :lol: Czekam na zdjęcia z Zoyą:) Miłego poniedziałku;) [quote name='magdabroy']Dzień dobry ;-) No gdzie te zdjęcia z Zoyą??:mad: Dzień dobry i słoneczka :) Neo mi padło i podłączyłam blueconnecta... Chodzi mi net jak czołg :( Mam zdjęcia ale nie wiem kiedy się wgrają... :roll: Chyba, że naprawią awarię neta (mam nadzieję, że dziś). Mam jeszcze zdjęcia z dziś jak testowałam czy Ptyś lubi się kąpać :D Nalałam mu troszkę wody do starego baseniku dziecięcego. Mogę spokojnie stwierdzić, że chyba będzie lubił pływać :evil_lol: [quote name='phase']Witamy się w upalny dzionek (przynajmniej u mnie :grins:). :smile: Hey:) U Nas też upalnie ;) [quote name=':: FiGa ::']https://lh6.googleusercontent.com/-cLPMaO8ju_s/T92I8Qwr0HI/AAAAAAAAAoM/_tJAjHBrlkM/s675/1.jpg Nie mam pytan, :loveu: Hahaha jak chrapie :evil_lol: Jak stary chłop :evil_lol: Quote
Karro Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Cześć :) Wpadłam się zapystać skąd bierzesz tła do bannerków? Bo ja zazwyczaj robiłam tło z chmury - fog, lub tło z chmury - plazma ;) Quote
Ptysiak Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 understandme napisał(a):Cześć :) Wpadłam się zapystać skąd bierzesz tła do bannerków? Bo ja zazwyczaj robiłam tło z chmury - fog, lub tło z chmury - plazma ;) Hej:) Różnie to bywa bo albo szkicuję sobie a potem w programie graficznym sama robię tło tak jak w moich grafikach. Lub w gimpie mam pościągane i porobione różne desenie, które zmieniam lub i nie w zależności od tego jaki mi przypasuje. Ja to się bawię bo lubię jak się zaczynam nudzić :D Czasami jest to pomieszanie deseni, pędzla, palet, światła-cieni itd... :) Skaczę po kilku programach czasami z gimpa na np. photo filter czy inne. Quote
Ptysiak Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 Zoya :loveu: Lou i Zoya chyba coś do siebie poczuli ;) Dwie słodkie dupcie :D Quote
kalyna Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 understandme napisał(a):Cześć :) Wpadłam się zapystać skąd bierzesz tła do bannerków? Bo ja zazwyczaj robiłam tło z chmury - fog, lub tło z chmury - plazma ;) jak mi się chciało i umiałam to robiłam z zdjęć... z własnych zdjęć wycinałam co nieco :) jak było coś malutkiego to bez zmniejszenia cięłam, a jak coś dużego to najpierw pomniejszałam :) a Zoya :loveu:dopiero przy niej widać jaki duży juz Ptyś jest ;) Quote
Ptysiak Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 Szlak mnie trafia z tym blueconnectem :angryy:... więc reszta Zoyki i kąpiel Ptyśka będzie potem jak odzyskam normalny internet... Quote
Recommended Posts