*Magda* Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 [quote name='aganela']Do Leżajska?? Toć to 40km ode mnie tylko :P Tyska,chyba to prawda, moja DONka nie umie się delikatnie bawić, ale to dlatego, że ''agresywnej'' zabawy nauczył jej mój drugi pies ;/ Byłam dziś u weta, stawy raczej zdrowe :) kulawizna jest przez Młodzieńcze Zapalenie Stawu/kości, teraz muszę tylko ograniczyć ruch gwałtowny, odchudzić Lunę i ma dostawać tylko karmę...a ona tak kocha obgryzać kosteczki z mięsem :( A z jakiego powodu ma jeść tylko karmę, a kości z mięsem nie? Quote
betty_labrador Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Hehe a TY robisz dywan z Ptysiowego futerka ?:cool3: a może latający dywan :D Fajny filmik-jakiś podkład muzyczny by sie przydał tylko :D ale widać że psy sie lubia :) fajna zabawa :) Aganela-dlaczego nie może tych kostek z mięsem? i czy to były kostki gotowane czy surowe? Quote
Ana :) Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 https://lh4.googleusercontent.com/-p8iST8gLsak/UVyly374MfI/AAAAAAAAIRk/yAfFNIjhe2w/s628/IMG_0093.JPG ojejku :D nawet nie chce wiedzieć ile czasu go wyczesywałaś :D Quote
Besti Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 [quote name='dOgLoV']byłam i nadrobiłam :loveu:[/QUOTE] Ja też właśnie:P Iza futra szyj! Quote
Oscar Patric Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 miłego wieczorku Izuś,wygłaskaj pięknisia od Nas:) Quote
aganela Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 [quote name='magdabroy']A z jakiego powodu ma jeść tylko karmę, a kości z mięsem nie?[/QUOTE] Żeby nie przedobrzyć, tzn. żeby nie zostały zaburzone proporcje żywieniowe i żeby zbić jej wagę. Ostatnio L.dostawała suchą karmę +syrop na stawy i często świeże kości z okrawkami mięsa, bo ona je kocha memlać, gryźć i jest przy tym spokojna chwilę. Wg.wet powinna z tego wyrosnąć do 2 roku życia. A ona się wydawała w sam raz, a tu za gruba...a Ptysio ile waży? Quote
Patik Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Zdjęcia genialne ,Dropsik jest super,taki pocieszny:evil_lol: Ale i tak Ptyś jest moim faworytem :p Quote
betty_labrador Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='aganela']Żeby nie przedobrzyć, tzn. żeby nie zostały zaburzone proporcje żywieniowe i żeby zbić jej wagę. Ostatnio L.dostawała suchą karmę +syrop na stawy i często świeże kości z okrawkami mięsa, bo ona je kocha memlać, gryźć i jest przy tym spokojna chwilę. Wg.wet powinna z tego wyrosnąć do 2 roku życia. A ona się wydawała w sam raz, a tu za gruba...a Ptysio ile waży?[/QUOTE] NO fakt-suchego z surowym nie bardzo mozna mieszać.. ale żeby suche było lepsze od surowego... pierwsze słysze ;) Weci maja naprawde dobry zbyt na suche karmy ;) Quote
Oscar Patric Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 dzień dobry:) wiadomo że sucha nie równa się domową czy barfem,ale wiadomo wet nie raz kity wciska,aby jak najwięcej suchej od siebie sprzedać:evil_lol: Quote
Ptysiak Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 Hej Wszystkim :) Ja tak tylko przelotnie bo Romek z Dropsikiem są u Nas i muszę pilnować psy bo czasami jeszcze ze sobą wojują :shake: Dropsik skubaniec malutki zaczyna i skacze z ząbkami czasami :evil_lol: już nieraz miał kłaki Ptysia między zębami :evil_lol: Teraz po 3 godzinach w końcu padli obaj i śpią... ufff :evil_lol: [quote name='aganela']Żeby nie przedobrzyć, tzn. żeby nie zostały zaburzone proporcje żywieniowe i żeby zbić jej wagę. Ostatnio L.dostawała suchą karmę +syrop na stawy i często świeże kości z okrawkami mięsa, bo ona je kocha memlać, gryźć i jest przy tym spokojna chwilę. Wg.wet powinna z tego wyrosnąć do 2 roku życia. A ona się wydawała w sam raz, a tu za gruba...a Ptysio ile waży?[/QUOTE] Ptyś waży 42 kg. Przynajmniej miesiąc temu tyle ważył. Nie musimy się odchudzać bo jest w sam raz. No i odpukać nie ma problemu ze stawami itd. :) Co do karm to Ptyś i tak nie lubi surowego mięsa. Gotowane woli. A suchego nie lubi w ogóle, je bo musi jak już bardzo zgłodnieje :roll: Ptyś woli tosty, sucharki, ciasteczka, piwo i wszystko co mu nie wolno :evil_lol::/ Moja wetka proponowała mi właśnie przejście na surowe ale... mój Królewicz nie chce i już... Quote
betty_labrador Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='Ptysiak'] Moja wetka proponowała mi właśnie przejście na surowe ale... mój Królewicz nie chce i już...[/QUOTE] Proponuje- przegłodzić ;) Quote
Recommended Posts