Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='aganela']Do Leżajska?? Toć to 40km ode mnie tylko :P Tyska,chyba to prawda, moja DONka nie umie się delikatnie bawić, ale to dlatego, że ''agresywnej'' zabawy nauczył jej mój drugi pies ;/ Byłam dziś u weta, stawy raczej zdrowe :) kulawizna jest przez Młodzieńcze Zapalenie Stawu/kości, teraz muszę tylko ograniczyć ruch gwałtowny, odchudzić Lunę i ma dostawać tylko karmę...a ona tak kocha obgryzać kosteczki z mięsem :(

A z jakiego powodu ma jeść tylko karmę, a kości z mięsem nie?

Posted

Hehe a TY robisz dywan z Ptysiowego futerka ?:cool3: a może latający dywan :D

Fajny filmik-jakiś podkład muzyczny by sie przydał tylko :D ale widać że psy sie lubia :) fajna zabawa :)

Aganela-dlaczego nie może tych kostek z mięsem? i czy to były kostki gotowane czy surowe?

Posted

[quote name='magdabroy']A z jakiego powodu ma jeść tylko karmę, a kości z mięsem nie?[/QUOTE]
Żeby nie przedobrzyć, tzn. żeby nie zostały zaburzone proporcje żywieniowe i żeby zbić jej wagę. Ostatnio L.dostawała suchą karmę +syrop na stawy i często świeże kości z okrawkami mięsa, bo ona je kocha memlać, gryźć i jest przy tym spokojna chwilę. Wg.wet powinna z tego wyrosnąć do 2 roku życia. A ona się wydawała w sam raz, a tu za gruba...a Ptysio ile waży?

Posted

[quote name='aganela']Żeby nie przedobrzyć, tzn. żeby nie zostały zaburzone proporcje żywieniowe i żeby zbić jej wagę. Ostatnio L.dostawała suchą karmę +syrop na stawy i często świeże kości z okrawkami mięsa, bo ona je kocha memlać, gryźć i jest przy tym spokojna chwilę. Wg.wet powinna z tego wyrosnąć do 2 roku życia. A ona się wydawała w sam raz, a tu za gruba...a Ptysio ile waży?[/QUOTE]

NO fakt-suchego z surowym nie bardzo mozna mieszać.. ale żeby suche było lepsze od surowego... pierwsze słysze ;) Weci maja naprawde dobry zbyt na suche karmy ;)

Posted

Hej Wszystkim :)
Ja tak tylko przelotnie bo Romek z Dropsikiem są u Nas i muszę pilnować psy bo czasami jeszcze ze sobą wojują :shake: Dropsik skubaniec malutki zaczyna i skacze z ząbkami czasami :evil_lol: już nieraz miał kłaki Ptysia między zębami :evil_lol: Teraz po 3 godzinach w końcu padli obaj i śpią... ufff :evil_lol:

[quote name='aganela']Żeby nie przedobrzyć, tzn. żeby nie zostały zaburzone proporcje żywieniowe i żeby zbić jej wagę. Ostatnio L.dostawała suchą karmę +syrop na stawy i często świeże kości z okrawkami mięsa, bo ona je kocha memlać, gryźć i jest przy tym spokojna chwilę. Wg.wet powinna z tego wyrosnąć do 2 roku życia. A ona się wydawała w sam raz, a tu za gruba...a Ptysio ile waży?[/QUOTE]
Ptyś waży 42 kg. Przynajmniej miesiąc temu tyle ważył. Nie musimy się odchudzać bo jest w sam raz. No i odpukać nie ma problemu ze stawami itd. :)

Co do karm to Ptyś i tak nie lubi surowego mięsa. Gotowane woli. A suchego nie lubi w ogóle, je bo musi jak już bardzo zgłodnieje :roll: Ptyś woli tosty, sucharki, ciasteczka, piwo i wszystko co mu nie wolno :evil_lol::/

Moja wetka proponowała mi właśnie przejście na surowe ale... mój Królewicz nie chce i już...