Jump to content
Dogomania

Niedźwiadkowo - Wilczkowa galeria... czyli moje dwa kochane ADHD :P

Recommended Posts

Posted

[quote name='kalyna']hmm a jak wydajesz różne dziwne dźwięki? moje to wsio 3 tak robią :D [/QUOTE]
Hehe, nie :) ani jeden :) Popatrzą tylko, ale normalnie, nie przekrzywiają tak mordki :)

Posted

[quote name='Ptysiak']Przy Ptysiu da się w miarę odkurzać ale jeśli chodzi o mopa to już totalny wróg :D Jak uda mu się złapać to chyba dostaje "szczękościsku" i koniec z mopem :D
[/QUOTE]
Ja Olka szybko oduczyłam tego- on nie łapał odkurzacza ze strachu tylko chciał się bawić- skoro to coś się rusza to trzeba łapać :evil_lol:. Najpierw mówiłam "nie wolno" a jak nie skutkowało to zamknęłam go na chwilkę w łazience. Jak go wypuściłam to on znowu za odkurzacz, to ja go do łazienki. Za trzecim razem jak go wypuściłam to się położył i już miał wszystko gdzieś :cool3:

Posted

[quote name='Błyskotka']He He artysta :)[/QUOTE]
Pańcia artystka malarka to Ptyś też artysta ale łobuz :D

[quote name='understandme']Co tu zaglądam to Ptyś co raz większy :loveu:[/QUOTE]
A mi się on ciągle wydaje taki malutki mój kochany Królewicz :D :loveu:

[quote name='dOgLoV']uoooooooo ale super ten filmik :loveu::loveu::loveu::loveu:

ja poprosze wiecej filmikow :loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]
Gdzieś mam jeszcze taki króciutki filmik jak był młodszy i pierwszy raz zobaczył dużą piłkę. Szczekał na nią a potem zwiał :D
Jak znajdę to wstawię :)

[quote name='Kaaasia']Ja Olka szybko oduczyłam tego- on nie łapał odkurzacza ze strachu tylko chciał się bawić- skoro to coś się rusza to trzeba łapać :evil_lol:. Najpierw mówiłam "nie wolno" a jak nie skutkowało to zamknęłam go na chwilkę w łazience. Jak go wypuściłam to on znowu za odkurzacz, to ja go do łazienki. Za trzecim razem jak go wypuściłam to się położył i już miał wszystko gdzieś :cool3:[/QUOTE]
Ptysiek też nie boi się odkurzacza, już przerabiałam zamykanie ale nic nie daje. Po 15 razie ja spasowałam :D On jak odkurzam to biega za szczotką i szczeka ale jej nie gryzie, albo staje tam gdzie dmucha i szczeka na wiatr.:D Raz odkurzyłam mu szczotką dupcie to aż podskoczył :D Teraz specjalnie czasami podchodzi i staje tak by mu ją odkurzyć... on jest dziwny czasami :evil_lol:

Posted

[quote name='Kaaasia']Jak się do to naucz go odkurzać (w sensie ze jego odkurzasz)- mniej roboty z czesaniem :evil_lol:[/QUOTE]
:evil_lol:
W sumie racja :D:D:D

Posted

[quote name='Kaaasia']Jak się do to naucz go odkurzać (w sensie ze jego odkurzasz)- mniej roboty z czesaniem :evil_lol:[/QUOTE]
Prawdę mówiąc, opatentowałam i przyznam że mniej czesania nie mam, ale przynajmniej psu jest przyjemnie :)
Tyle że ja jak odkurzam to tam gdzie leży Toro jest nie odkurzone bo się go ruszyć nie da :) hehe
Swoją droga fajnie musi wyglądać szczeniak uwieszony na mopie :D :D

Posted

[quote name='Niufciak']Prawdę mówiąc, opatentowałam i przyznam że mniej czesania nie mam, ale przynajmniej psu jest przyjemnie :)
Tyle że ja jak odkurzam to tam gdzie leży Toro jest nie odkurzone bo się go ruszyć nie da :) hehe
Swoją droga fajnie musi wyglądać szczeniak uwieszony na mopie :D :D[/QUOTE]
Ciekawe jak wygląda Toro odkurzany odkurzaczem:D Patrząc na jego wielkość to chyba jest co do odkurzania i niezły kawałek podłogi masz niepoodkurzany :D
Kiedyś jak będę myła podłogę i będzie miał Kto nagrać to obiecuję Ci pokazać jak to wygląda :D:D

Posted

Dzień dobry Wszystkim:)
Nie ma to jak spacerek z rana :D

Znalazłam dwa filmiki Ptysia z kwietnia, faktycznie jest teraz większy :D

Atak na piłkę :evil_lol:
[video=youtube;zqw5gfXYHvo]http://www.youtube.com/watch?v=zqw5gfXYHvo&feature=youtu.be[/video]

Posted

I z Lou
[video=youtube;JX0RdZiiFAM]http://www.youtube.com/watch?v=JX0RdZiiFAM&feature=youtu.be[/video]

Jedno jest pewne, kamerzysta ze mnie nie będzie :D

Posted

Dziś Ptysio ma 4 miesiące :multi: :D
Wiem, że to rozpieszczanie :D
Dostał misia :evil_lol:

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-lb4Ts7yWr0E/T8nShbE6qeI/AAAAAAAAALk/csIay-Onhq8/s700/IMAG0618.jpg[/IMG]

Posted

Jakie slodkie te filmiki :loveu::loveu::loveu::loveu:

i jaki malutki Ptyś :loveu: ile on wtedy miał?? ja jak kupilam Nerona to byl jakis taki wielki , koles mowil ze ma 2 miesiace ale nie wydaje mi sie ;)

wszystkiego najlepszego dla Ptysia :new-bday: :BIG:

Posted

[quote name='Asiaczek']Cudny:smile:
[URL]http://img846.imageshack.us/img846/1447/18362989.jpg[/URL]

Pzdr.[/QUOTE]
Taka czarna owieczka :D
Ciekawa jestem co z niego wyrośnie :)

[quote name='dOgLoV']Jakie slodkie te filmiki :loveu::loveu::loveu::loveu:

i jaki malutki Ptyś :loveu: ile on wtedy miał?? ja jak kupilam Nerona to byl jakis taki wielki , koles mowil ze ma 2 miesiace ale nie wydaje mi sie ;-)

wszystkiego najlepszego dla Ptysia :new-bday: :BIG:[/QUOTE]
Ptysio miał wtedy około 2,5 miesiąca. Całkiem możliwe, że Nero tyle miał co mówił Ci ten koleś:), Luna jak ją widziałam w wieku 4 tygodni to była niewiele mniejsza od Ptysia, który miał 8 tygodni a ważyła już wtedy koło 3 kg. On był bardzo malutki jak na ONka i przy okazji strasznie wychudzony... 2 miesięczny szczeniak ON powinien ważyć około 6-7 kg. i w kłębie mniej więcej 30-32 cm. Młody tyle nie miał, na szczęście nadrobił wszystkie straty :) Pewnie i tak nie będzie należał do dużych (a mi to nie przeszkadza:)) bo 4m-c ONek wzorzec mniej więcej : 42-56 cm i 12-21 kg, a Ptysiek ma 48 cm (chyba :D) i waży koło 13-14 kg.

Dziękuję za życzenia w imieniu Ptysia :loveu:

[quote name='phase']Drugi filmik podoba mi się. :evil_lol:
Sto lat, sto lat! :smile:[/QUOTE]
Potem było jeszcze ciekawiej jak wskoczył na klatkę łapkami i ją wywrócił :D Ale nie pomyślałam by to nagrać bo byłam zajęta ratowaniem koszatniczki :evil_lol:
Troszkę dziwnie na mnie patrzył jak wołałam"sto lat!" :D Ale przekazałam :)

Posted

[quote name='Ptysiak']T

Ptysio miał wtedy około 2,5 miesiąca. Całkiem możliwe, że Nero tyle miał co mówił Ci ten koleś:), Luna jak ją widziałam w wieku 4 tygodni to była niewiele mniejsza od Ptysia, który miał 8 tygodni a ważyła już wtedy koło 3 kg. On był bardzo malutki jak na ONka i przy okazji strasznie wychudzony... 2 miesięczny szczeniak ON powinien ważyć około 6-7 kg. i w kłębie mniej więcej 30-32 cm. Młody tyle nie miał, na szczęście nadrobił wszystkie straty :) Pewnie i tak nie będzie należał do dużych (a mi to nie przeszkadza:)) bo 4m-c ONek wzorzec mniej więcej : 42-56 cm i 12-21 kg, a Ptysiek ma 48 cm (chyba :D) i waży koło 13-14 kg.

[/QUOTE]

Wiec Ptyś mieści sie jak najbardziej we wzorcu :loveu:

Ja tak na kg nie pamietam ale wygladal wtedy tak :

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/142.jpg[/IMG]

tutaj był 5ty dzien u nas :loveu:

Posted

[quote name='dagaa111']wszystkiego najlepszego dla Ptysia :smile:

u mnie jeśli chodzi o odkurzacz, to wystarczy że wyjmę go z szafy i psa już nigdzie nie ma :lol:[/QUOTE]
To Maksio taki łobuziak a odkurzacza się boi ?:) Czy może to kolejna sztuczka jego i nauczył się stawać niewidoczny na widok odkurzacza :D

[quote name='dOgLoV']Wiec Ptyś mieści sie jak najbardziej we wzorcu :loveu:

Ja tak na kg nie pamietam ale wygladal wtedy tak :

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/142.jpg[/IMG]

tutaj był 5ty dzien u nas :loveu:[/QUOTE]
Jakie słodkości :loveu::loveu::loveu:
Na bank nie miał więcej niż 2 miesiące, od razu widać, że to jeszcze dzidziuś :loveu:

Posted

[quote name='Ptysiak']To Maksio taki łobuziak a odkurzacza się boi ?:) Czy może to kolejna sztuczka jego i nauczył się stawać niewidoczny na widok odkurzacza :D
[/QUOTE]

ogólnie to jest tchórz i panikarz, kiedyś bał się naprawdę wszystkiego, teraz jest już w miarę lepiej, ale do odkurzacza nigdy przekonać się nie chciał, ale w sumie nigdy nie poświęciłam też czasu na przyzwyczajanie go do odkurzacza, bo nie przeszkadza mi to że się gdzieś w kącie chowa, przynajmniej na spokojnie można posprzątać

Posted

[quote name='dagaa111']ogólnie to jest tchórz i panikarz, kiedyś bał się naprawdę wszystkiego, teraz jest już w miarę lepiej, ale do odkurzacza nigdy przekonać się nie chciał, ale w sumie nigdy nie poświęciłam też czasu na przyzwyczajanie go do odkurzacza, bo nie przeszkadza mi to że się gdzieś w kącie chowa, przynajmniej na spokojnie można posprzątać[/QUOTE]
Z tym sprzątaniem to racja :) Ja niestety/stety mam zawsze towarzystwo jak sprzątam, nawet kiedy wycieram kurze to chodzi za mną i obserwuje :D Jak myje naczynia to przeważnie kładzie się pod nogami tak by przeszkadzać :D Wczoraj cały wieczór "gotował" fasolkę z moim mężem a wcześniej robił za froterkę jak myłam podłogę mopem :D Pracowity piesek z niego rośnie, będę miała pomocnika :evil_lol:

Co do tchórzostwa to Maksio na bank nie przebije suni mojej mamy. Ona boi się nawet jak za blisko ulicy idzie a samochód przejedzie... Jak jest burza to psa trzeba tulić bo trzęsie się jak galaretka, tak samo przy petardach. Teraz jest troszkę lepiej bo zaczęłam wyciągać mamę na spacery albo biorę ją sama ale wcześniej zwiewała do domu nawet na widok innego psa...

Posted

Zastanawiam się czy Nasze zwierzaki też tak myślą :evil_lol:

[IMG]http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/05/6854a1f3d96f66306be1ad0a20ceb828.png?1338057187[/IMG]

Posted

[quote name='Ptysiak']Zastanawiam się czy Nasze zwierzaki też tak myślą :evil_lol:

[IMG]http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/05/6854a1f3d96f66306be1ad0a20ceb828.png?1338057187[/IMG][/QUOTE]

Oscar na pewno tak tylko o mnie myśli:evil_lol:

pozdrawiamy i tulaski Ptysiowi przesyłamy

Posted

Ale z niego była puszysta, mała kuleczka :loveu:
Ja bym osobiście powróciła do czasów 8tygodniowego szczeniaczka, które generalnie tylko je, śpi, pobawi się i wyjdzie na dwór :cool3:

48 w kłębie? Wow, kiedy ONkom się hamuje wzrost? 6-7miesiąc?