Jump to content
Dogomania

Ciapek-wyrzucony po smierci pana... ZOSTAJE we wspanialym DT na zawsze ! ! ! ! !

Recommended Posts

Posted

Zakladam na prosbe Hund i JolaK

Ciapek nie rozumie co się stało.Ciapek wie co to znaczy mieć dom. Wie, że na spacer wychodzi się na smyczy. Wie, że w mieszkaniu się nie brudzi. On pamięta zabawy z panem, kochającą rękę czeszącą futerko. Tak, jeszcze 3 lata temu Ciapek miał to wszystko i cieszył się życiem. Myślał, że on i pan są nierozłączni, przecież tak bardzo jeden cieszył się drugim. Tacy byli sobie bliscy. Aż do tego dnia...3 lata temu. Pan już do domu nie wrócił. Ciapek nie rozumiał co się stało .Uciekł z domu szukać najlepszego przyjaciela. Pobiegł do piekarni sprawdzić,, bo może pan poszedł kupić bułki i nie wraca?”Potem pobiegł do sklepu,, tak tam na pewno jest pan czeka w kolejce żeby kupić mi jedzonko,,. Potem wrócił do domu sprawdzić czy w tym czasie nie wrócił kochający, czuły człowiek.Ciapek uciekał wiele razy.Pod kiosk ruchu gdzie codziennie chodził z panem po gazety, na skwerek, na plac. Sprawdzał wszystkie miejsca, które były tylko ich. I odwracał się ilekroć usłyszał podobny głos, zobaczył znajoma sylwetkę.I szukał i sprawdzał każde najdalsze miejsce, z którego wiatr przywiał zapach pana. I nie przestawał bo w swojej ufności i miłości znajdował siły do dalszego szukania.Na próżno… Ciapek nie wiedział, że pan umarł...i już nigdy do Ciapka nie wróci.Żona pana nie znalazła dla Ciapka zrozumienia, nie dała mu szansy odnalezienia się w nowej sytuacji. Zawiozła Ciapka do schroniska. A on jest tam po dziś dzień i czeka. Wiem, że to nie Twój zapach pamięta Ciapek, ale on potrafi kochać, przywiązać się, pokazać, że zależy mu na człowieku.
Proszę daj mu szansę!!!
Ciapek ma miękkie czarno, szare futerko. Jest wykastrowany, odrobaczony, odpchlony, zaszczepiony. Sięga swoją główką nieco wyżej kolana.

Kontakt w sprawie adopcji:
mój telefon 0604-950-574
schronisko 0603-255-458
mój mail [email protected]

• Replies 455
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciapek czeka w dalszym ciągu (byłam dziś w schronie) nikt nie zapytał nawet o niego:(
może jego była pani zobaczy go przeczyta,może żałuje że go oddała zeche zabrać ponownie, trzymajcie kciuki.

Posted

Czy imie Ciapek mial nadane przez swojego pana, czy w schronisku ?

mar.gajko napisał(a):
Tylko nie "Ciapek"; "Ciapki" szczęscia nie mają, nikt ich nie chce i są samotni.

Posted

Ciapka pamietam, widzialam go w schronisku
jest wyjatkowy, bardzo charakterystyczny

moja babcia miala Ciapka ['], mial mniej szarosci ale tez laciaty caly, dozyl szczesliwie poznej starosci