zuziaM Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Zakladam na prosbe Hund i JolaK Ciapek nie rozumie co się stało.Ciapek wie co to znaczy mieć dom. Wie, że na spacer wychodzi się na smyczy. Wie, że w mieszkaniu się nie brudzi. On pamięta zabawy z panem, kochającą rękę czeszącą futerko. Tak, jeszcze 3 lata temu Ciapek miał to wszystko i cieszył się życiem. Myślał, że on i pan są nierozłączni, przecież tak bardzo jeden cieszył się drugim. Tacy byli sobie bliscy. Aż do tego dnia...3 lata temu. Pan już do domu nie wrócił. Ciapek nie rozumiał co się stało .Uciekł z domu szukać najlepszego przyjaciela. Pobiegł do piekarni sprawdzić,, bo może pan poszedł kupić bułki i nie wraca?”Potem pobiegł do sklepu,, tak tam na pewno jest pan czeka w kolejce żeby kupić mi jedzonko,,. Potem wrócił do domu sprawdzić czy w tym czasie nie wrócił kochający, czuły człowiek.Ciapek uciekał wiele razy.Pod kiosk ruchu gdzie codziennie chodził z panem po gazety, na skwerek, na plac. Sprawdzał wszystkie miejsca, które były tylko ich. I odwracał się ilekroć usłyszał podobny głos, zobaczył znajoma sylwetkę.I szukał i sprawdzał każde najdalsze miejsce, z którego wiatr przywiał zapach pana. I nie przestawał bo w swojej ufności i miłości znajdował siły do dalszego szukania.Na próżno… Ciapek nie wiedział, że pan umarł...i już nigdy do Ciapka nie wróci.Żona pana nie znalazła dla Ciapka zrozumienia, nie dała mu szansy odnalezienia się w nowej sytuacji. Zawiozła Ciapka do schroniska. A on jest tam po dziś dzień i czeka. Wiem, że to nie Twój zapach pamięta Ciapek, ale on potrafi kochać, przywiązać się, pokazać, że zależy mu na człowieku. Proszę daj mu szansę!!! Ciapek ma miękkie czarno, szare futerko. Jest wykastrowany, odrobaczony, odpchlony, zaszczepiony. Sięga swoją główką nieco wyżej kolana. Kontakt w sprawie adopcji: mój telefon 0604-950-574 schronisko 0603-255-458 mój mail [email protected] Quote
zuziaM Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 :loveu: Ciapek .... slodki jest Quote
Hund Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Ciapek czeka w dalszym ciągu (byłam dziś w schronie) nikt nie zapytał nawet o niego:( może jego była pani zobaczy go przeczyta,może żałuje że go oddała zeche zabrać ponownie, trzymajcie kciuki. Quote
daisy Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Gdzie jest psina, w jakim schronisku ????:-( Quote
mar.gajko Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Tylko nie "Ciapek"; "Ciapki" szczęscia nie mają, nikt ich nie chce i są samotni. Quote
Hund Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Ciapek mieszka w schronie w Żywcu, pomóżmy mu proszę Quote
daisy Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Czy imie Ciapek mial nadane przez swojego pana, czy w schronisku ? mar.gajko napisał(a):Tylko nie "Ciapek"; "Ciapki" szczęscia nie mają, nikt ich nie chce i są samotni. Quote
Hund Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 chyba przez pana , bo jesli pies przychodzi od właściciela to imię zostaje a jeżeli jest podrzucony to sie mu wymyśla.On reaguje na Ciapek. Quote
Jola_K Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Ciapka pamietam, widzialam go w schronisku jest wyjatkowy, bardzo charakterystyczny moja babcia miala Ciapka ['], mial mniej szarosci ale tez laciaty caly, dozyl szczesliwie poznej starosci Quote
Kluska4 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Imię chyba rzeczywiście nieadekwatne do jego urody :evil_lol: Quote
Hund Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 jest pani chętna na Ciapeczka. trzymajcie kciuki i nie zapeszajcie. Quote
Jola_K Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Hund napisał(a):jest pani chętna na Ciapeczka. trzymajcie kciuki i nie zapeszajcie. trzymamy, nie zapeszamy, liczymy na dobry kochajacy dom :loveu: Quote
Agnieszka Co. Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Ja też mocno trzymam, bo oszołomił mnie swoją urodą Quote
ewatonieja Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Moje mama mówi do ojca per Ciapek :P Fajne imie ,piekny pies :) trzymam kciuki :) Quote
Hund Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 skoro do ojca to nie może być złe imię!! Quote
ewatonieja Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 miałam na mysli mojego ojca :))) a Ciapka pozdrawiam !! iżycze wszystkiego dobrego Quote
Hund Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 wiem że Twojego ale skoro na kogoś się jeszcze tak mówi tz że imie jest ok Quote
Jola_K Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 wiadomo cos o adopcji Ciapka? ta pani sie zdecydowala? Quote
Hund Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 czekam na jej telefon mam nadzieję że zadzwoni... Quote
Hund Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 nie :( mam nadzieję że sprawa aktualna tylko sie przeciąga... Quote
Hund Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 miałam maila sprawa chyba się przeciąga, to długa i skomplikowana historia , w każdym razie pani ma dzwonić bo tak łatwiej wyjaśniać. Quote
Recommended Posts