Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wklejam info o tej wystawie. Ale, niestety, tylko w j. litewskim. Wersja angielska jeszcze nie działa.

[FONT=Arial][COLOR=#333333]Paroda - [/COLOR][/FONT] [FONT=Arial] CAC, nacionalinė visų šunų veislių paroda 2007 05 12[/FONT] [FONT=Arial]Miestas - [/FONT] [FONT=Arial] Alytus[/FONT] [FONT=Arial]Pilna informacija - [/FONT] [B][SIZE=1][COLOR=#005600]Paroda[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1]- [/SIZE][SIZE=2]Nacionalinė visų �unų veislių paroda[/SIZE][/B]

[SIZE=1][COLOR=#005600][B]Vieta[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][B]- [/B][/SIZE][B][SIZE=2][URL="http://maps.zebra.lt/?mapid=39&stepx=2&stepy=2&zoom=60&bigx=261&bigy=264&tip=4898&searchstr=Birut%C4%97s&kategorijos=4"][B][SIZE=2][COLOR=#000000]Alytaus miesto Dainų slėnis, Birutės g.5[/COLOR][/SIZE][/B][/URL]
[/SIZE][COLOR=#002b00]
[/COLOR][SIZE=1][COLOR=#005600]Organizatorius[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=1]- [/SIZE][SIZE=2]Alytaus �unų klubas 'BOSKO'
tel./fax.8 315 79268, mobil. 8 682 10066
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [/SIZE][/B]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f]Registracija iki

[B][FONT=Times New Roman]Data[/FONT][/B]

[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]LKD nariams[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]Ne LKD nariams[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]U˛sieniečiams[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]Iki 02.20[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]40Lt[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]80Lt[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]20EUR[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][FONT=Times New Roman][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]Iki 03.10[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]60Lt[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]100Lt[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]25EUR[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][FONT=Times New Roman][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]Iki 04.24[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]80Lt[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]120Lt[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][SIZE=2][FONT=Times New Roman]30EUR[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER][/CENTER]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][COLOR=#000000]U˛ antrą ir t.t. po 5 Lt. ma˛iau, registracija į čempionų klasę-20 Lt. ma˛iau. [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][COLOR=#000000]Registracija į katalogo papildymą 100 Lt.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][COLOR=#000000][FONT=Arial]�uniukai, ma˛yliai ir veteranai registruojami 50 [/FONT][FONT=Arial]%[/FONT][FONT=Arial] registracijos mokesčio.[/FONT][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][COLOR=#000000]Jaunojo vedlio konkursas 10 Lt. Porų, veislynų, reproduktorių konkursas 15 Lt.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][COLOR=#000000] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][COLOR=#000000]Priimama reklama į katalogą. Reklamos kaina (pateikus maketą):[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][COLOR=#000000]puslapis – 50 Lt., pusė puslapio – 25 Lt. Be maketo kaina dviguba.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][COLOR=#000000]Registracija vyksta visuose LKD klubuose.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][B][COLOR=red][FONT=Arial][SIZE=3]DĖMESIO ![/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][B][FONT=Arial][COLOR=#000000]Registracijos mokestis tūri būti sumokėtas registracijos dieną. Registracijos mokestis grą˛inamas tik neįvykus parodai arba ˛uvus �uniui. Kitais atvejais registracijos mokestis negra˛inamas, �unys nekeičiami.
[/COLOR][/FONT][/B][FONT=Times New Roman][COLOR=#000000]Registruojant �unis būtina pateikti kilmės dokumentų kopija, kurioje yra įra�ytas �uns savininkas ir jo adresas.
[B]Būtina nurodyti paskutinę LKD nario mokesčio mokėjimo datą.[/B][B][FONT=Arial][/FONT][/B][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000][U]Parodos teisėjai:[/U]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][COLOR=#000000][B][FONT=Arial]ˇIVILĖ POVILAITIENĖ (LIETUVA)[/FONT][/B][B][FONT=Arial], [/FONT][/B][B][FONT=Arial] [/FONT][/B][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][COLOR=#000000][B][FONT=Arial]KORNELIJA BUTRIMOVA (LIETUVA)[/FONT][/B][B][FONT=Arial],[/FONT][/B][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][B][FONT=Arial][COLOR=#000000]AUDRONĖ BABENSKIENĖ (LIETUVA),[/COLOR][/FONT][/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][B][FONT=Arial][COLOR=#000000]IRINA AZEN (BALTARUSIJA), [/COLOR][/FONT][/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f][B][FONT=Arial][COLOR=#000000]SVETLANA RADIUK (BALTARUSIJA)

*******[/COLOR][/FONT][/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#005600][COLOR=#6f6f6f]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]

Ciekawe, jak podzielą sędziów co do grup/ras. Nas może sędziowac . Zivile Povilaitiene. Może w jakiejś konkurencji oceni nas p. Svetlana Radiuk? Bardzo miła sędzina, naprawdę.
Jesz szansa na bus do Alytus. Havana i Cenzo są wstępnie zainteresowane... Ja też.:lol:
pzdr.

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tłumacze na polski (nie wszystko!):
I termin - do 20 lutego 2007 - 20 Euro
II termin - do 10 marca br. - 25 Euro
III termin - do 24 kwietnia br. 30 Euro.
Za II i następnego psa - trzeba odjąć 3 Euro, czyli w I terminie wynosi to 17 Euro.
Konkursy hodowlane - podejrzewam, że 5 euro (tak było np.w Kownie).

[SIZE=5][COLOR=Navy]UWAGA!!!
Do końca marca br. osoby chetne proszone są o potwierdzenie udziału w tym busie i wpłacenie na moje konto 100 zł tytułem zailczki. Wiadomo, ilość miejsc ograniczona (zalezy to również od wielkości psów), bus nie jest w gumy...:lol:[/COLOR][/SIZE]
Pzdr.

Posted

Otrzymałam odp. w/s płacenie za wystawę w dniu wystawy (na miejscu). Nie ma problemu, ale trzeba ich o tym uprzedzić, np.napisać o tym na zgłoszeniu psiaka.

Konkurencje hodowlane - 5 euro.

No, kto jedzie?
Pzdr.

Posted

Dostałam dziś wersję angielską zaproszenia, więc wklejam- może będzie bardziej zrozumiałe:

[B][FONT=Arial Black]ALYTUS CYNOLOGICAL CLUB[/FONT][/B]

[FONT=Times New Roman][B]Kindly invites You to the[/B][/FONT]
[B][FONT=Times New Roman]ALL BREEDS NATIONAL DOG SHOW ( CAC )[/FONT][/B]
[FONT=Times New Roman][B]in ALYTUS, 12th of May, 2007[/B][B].[/B][/FONT]
[B][FONT=Times New Roman]In the valley of songs.[/FONT][/B]

[FONT=Times New Roman]Registrations prices : [/FONT]
[B][SIZE=5][FONT=Times New Roman]all participants till 2007 02 20 20EUR;[/FONT][/SIZE][/B]

[B][FONT=Times New Roman]till 2007 03 10 25EUR;[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]till 2007 04 24 30EUR;[/FONT][/B]
[FONT=Times New Roman][B]till 2007 05 07 40EUR[/B][B].[/B][/FONT]
[B][FONT=Times New Roman]For the second, third and etc. dog of the same owner is 3EUR discount.[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]Registration to the Baby (3-6 months), Puppy (6-9 months) and Veteran (from 8 years) classes – discount 50%.[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]Breeder’s group, brace couple, Progeny group, till 2005 04 24 – 5EUR. Junior handler till 2005 04 25 – 5EUR. [/FONT][/B]

[B][FONT=Times New Roman][B]Phone/Fax + 370-315-79268[/B][B], phone [/B][B]+370 682 10066 e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/B][/FONT][/B]

[B][FONT=Times New Roman]IMPORTANT : Without Pedigree copy dog will not be registrated.[/FONT][/B]
[FONT=Times New Roman][B]JUDGES: [/B][B]KORNELIJA BUTRIMOVA (Lithuania), ŽIVILĖ POVILAITIENĖ (Lithuania),[/B][/FONT]
[B][FONT=Times New Roman]AUDRONĖ BABENSKIENĖ (Lithuania),[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]SVETLANA RADIUK (BELARUS),[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]IRINA AZEN (BELARUS).[/FONT][/B]

[B][I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]NB! Show committee keeps the right to change the judges if necessary[/FONT][/SIZE][/I][/B]

Posted

[quote name='Asiaczek']Dzięki, NigdyNigdy. Czy też się wybierasz?
Pzdr.[/quote]

jest jeszcze opcja, że pojedziemy sami duzym samochodem (9 miejsc lub po wystawieniu siedzen 6 miejsc + psy) w razie upalu jest klimatyzacja. Wtedy mogilibysmy wziasc kilka osob, ktore dorzucilyby sie do paliwa.
Ale to nazie luźne plany... Zobaczymy co taniej wyjdzie bus czy wlasny transport

Posted

[quote name='Asiaczek']Dzięki, NigdyNigdy. Czy też się wybierasz?[/quote]

W tym roku, chyba Asiaczku, nie :-)
Championat Litwy mamy skończony, plany osobiste na ten rok ambitne, więc Alytaus raczej odpada.
Choć, gdybym miała jakiego potworka, który o CAC litewskie miałby walczyć, to bez wahania bym się zabrała- mam wyjątkowo dobre wspomnienia z zeszłego roku ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']Otrzymałam odp. w/s płacenie za wystawę w dniu wystawy (na miejscu). Nie ma problemu, ale trzeba ich o tym uprzedzić, np.napisać o tym na zgłoszeniu psiaka.

Konkurencje hodowlane - 5 euro.

No, kto jedzie?
Pzdr.[/quote]

a czy na wystawie placi sie odpowiednio do terminu zgloszen ??

Posted

[quote name='Elitesse']a czy na wystawie placi sie odpowiednio do terminu zgloszen ??[/quote]

W zeszłym roku - tak :-)
Warto jednak zapytać ile to będzie wychodziło w Litach.
W zeszłym roku, moja płatność w Euro wzbudziła trochę zamieszania- resztę wydawano mi w Litach ;)

Posted

[quote name='Elitesse']a czy na wystawie placi sie odpowiednio do terminu zgloszen ??[/quote]
TAK.

[quote name='NigdyNigdy']W tym roku, chyba Asiaczku, nie :-)
Championat Litwy mamy skończony, plany osobiste na ten rok ambitne, więc Alytaus raczej odpada.
Choć, gdybym miała jakiego potworka, który o CAC litewskie miałby walczyć, to bez wahania bym się zabrała- mam wyjątkowo dobre wspomnienia z zeszłego roku ;)[/quote]
Oj, szkoda wielka. :placz:Byłaby okazja choć troszkę pogadać...

[quote name='NigdyNigdy']W zeszłym roku - tak :-)
Warto jednak zapytać ile to będzie wychodziło w Litach.
W zeszłym roku, moja płatność w Euro wzbudziła trochę zamieszania- resztę wydawano mi w Litach ;)[/quote]
Dlatego ja nigdy nie pcham się do płacenia jako pierwsza. Bo wtedy zawsze jest problem z wydawaniem reszty. No, chyba, ze mam dokładnie odliczone "juraski".:lol:
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Dlatego ja nigdy nie pcham się do płacenia jako pierwsza. Bo wtedy zawsze jest problem z wydawaniem reszty. No, chyba, ze mam dokładnie odliczone "juraski".:lol:[/quote]

Ale, wiesz, Asiaczku, tam problem pojawił się na starcie, kiedy trzeba było przeliczyć Lity na Euro- nikt nie wiedział, jaki przelicznik zastosować :lol:
Jak znam życie to pewnie wyszłam na tym, jak Zabłocki na mydle, ale warto było ;)

Posted

witam,
marzy mi sie wyjazd z moim psem na Litwe.Nie ukrywam,ze jedyny problem to dojazd.Jeśli ktoś mialby miejsce i chec żeby nas zabrac (mnie i mojego springer spaniela)to bylibysmy wdzieczni:) Mieszkam w Poznaniu.Kasia