Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To najlepszy specjalista, jakiego znam, bardzo mądry człowiek, umie obserwować psy i analizować ich zachowanie oraz mowę ciała. A przede wszystkim zna się na bullowatych. Mnie bardzo pomógł z moją pitbullką i często - bardzo trafnie - doradza w przypadku innych psów.

Posted

Greven napisał(a):
To najlepszy specjalista, jakiego znam, bardzo mądry człowiek, umie obserwować psy i analizować ich zachowanie oraz mowę ciała. A przede wszystkim zna się na bullowatych. Mnie bardzo pomógł z moją pitbullką i często - bardzo trafnie - doradza w przypadku innych psów.

To dobrze bo teraz nam przyda sie ktos taki kto umie trafnie ocenic sytuacje jestem tylko ciekawa czy to co teraz stosujemy nie jest zle w stosunku do nich
Przyjedziesz do nas takze?

Posted

to dobre wieści - oby tak dalej

Wiesz co - miałam 3 suki (każda trafiała co jakiś czas, w różnym wieku). I wydawało mi się,że robię dobrze nie faworyzując żadnej z nich - jeśli miziam to wszystkie tak samo, jeśli daję jesć to wszystkim naraz itd. Ale kiedyś przeczytałam gdzieś, że źle robię - a dlaczego? Ponieważ w stadzie (a moja rodzina i 3 psy to już duuże stado było) musi być hierarchia i tak ja jak i inni czlonkowie stada muszą tego przestrzegać - bo jak się coś zaburza to są spięcia.
No i jak przyprowadziłam do mojej astki znalezionego półrocznego psa (a ona miala wtedy 3 lata) to było - najpierw ona, potem on, ustawiła go parę razy i jest spokój - no chyba,że nadepnie jej za bardzo na odcisk to potrafi go zjechać.Najpierw daję jeść Torze, potem Frodowi. Ona śpi z nami na łóżku, Frodo obok. Nie wiem czy coś ci poradziłam, ale próbowałam:p

Posted

to fakt ze posiadanie jednego psa ,a 3 ma sie nijak w stosunku do zachowania miedzy psami w domu.
U mnie jest podobnie najpierw dostaje Sorek , poźniej Lima na końcu najmłodszy Half.

Tak samo jest ze smakołykami , a z miznianiem jest tak ze ja wybieram kogo miziam i nie buntują się , bo rozdzielam to sprawiedliwie .

Ten z najdłużym jest panem na włosciach a przybywający jakos musi sie podporzadkować , tyle ze zostawianie to psom moze sie zle skonczyc.
Jest granica , jesli burcza to rozdzielanko i bura dla przybysza najpierw a poenij dla stałego .. no niewiem czy wam nie namieszłam ... :]

Posted

:multi: Dziekuje wam wszystkim za rady sa bardzo cenne gdyz jeszcze niedawno w naszym domu bylo tylko jedno sloneczko do kochania a teraz sa dwa ktore czasami sie zbyt mocno scieraja. Wierzymy ze bedzie dobrze tym bardziej ze czekamy na wizyte specjalisty ktory zna sie na zachowaniach takich gagatkow. Kochane te nasze czorciki. Czasami gdy tak patrze na nie to tylko jedna mysl mi przychodzi do glowy ze dobrze ze sa z nami inaczej swiat bylby pusty i szary. Dzanka - Mafia dzis zrobila nam wczesno poranna pobudke i zaangazowala tez w to Jumpa gdybyscie widzieli jakim sprintem wszyscy w domu byli przy drzwiach sprawdzic co sie stalo,a to tylko pani sprzataczka myla klatke.:evil_lol: Moze wyda wam sie to dziwne ale nie w naszym wydaniu dotychczas Jumpik spal sobie smacznie i tylko lupal okiem gdy ktos krecil sie przy drzwiach nigdy nie szczekal na obcych zreszta po co skoro wszystkich kocha to i potencjalny zlodziej tez przyjaciel :eviltong: a tu taka madra kobitka mu sie trafila moze nauczy go choc troche obrony domu i nas. Chce zaznczyc ze juz zaden pan inkasent nie wchodzi spokojnie do naszego domu Mafia pilnuje i delikatnie warczac daje znac kto tu pilnuje. :mad: I jak ich nie kochac powiedzcie sami.:loveu:

Posted

Doskonale to rozumiem - gdy coś się dzieje u mnie, to 6 lub 7 lub 8 (zależy, ile akurat jest na stanie) psów podnosi alarm, szczekając na wyścigi, a dwójka "morderców" (pitbullka i bullterier) leniwie otwierają oko, ewentualnie przewracają się na drugi bok, niezadowolone, że szczekacze przerywają im drzemkę :evil_lol:

Posted

:lol: Moze nie powinnam zdradzac tajemnic alkowy ale maluchy caluja sie z jezyczkiem:eviltong: Dzanka - Mafia odkad dostala nowe imie wylagodniala ( moze zrozumiala ze zazdrosc do niczego nie prowadzi ) a moze dlatego ze Jumpik zaczal sie podporzadkowywac kobiecince czyli uznal biedulo dominacje kobiet w domu :placz: czeka teraz z utesknieniem na odsiecz :mad: w postaci swojego pana ktory wraca juz na dniach do domu.

Posted

Są prze urocze:loveu: . Mam nadzieję, że się dogadają. u mnie w domu też rządzą kobiety. Ja i moja malutka Zuzia, moja mama 3 suczki i kotka Mój biedny TZ jedyny facet no poza rybką płci męskiej, która go dzielnie wspiera.

Posted

Byłem dzisiaj u Jumpa i Mafii (Dżany). Super psy i super opiekunka. Dżana lepiej trafić nie mogła.
Psy zaczynają się świetnie dogadywać, nie stwierdziłem nic w ich zachowaniu, co mogłoby niepokoić.
W gruncie rzeczy moja wizyta sprowadziła się do przyjemnego spotkania towarzyskiego, podczas którego udzieliłem paru drobnych rad.
W tym domu pracy dla mnie nie ma :lol:

Posted

Hej:multi:
Ktos tu mnie uprzedzil. Chcialam wlasnie sie pochwalic iz nasze psiaki zostaly uznane za takie ktore dobrze rokuja w kontaktach niedzy soba, a Zbyszek ocenil mnie zbyt laskawie, biedak nie mogl przebic sie przez ta moja lawine slow ktora wyrzucalam z siebie z predkoscia swiatla.:evil_lol:
Powaznie mowiac dziekuje bardzo za poswiecenie nam czasu i uwagi oraz cenne rady ktore zawze sa w cenie.:multi:

• 2 weeks later...