Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znowu znikłam na dwa dni, ale już jestem. Wpłata doszła, dziękujemy wszystkim raz jeszcze. Nie ma problemu z tytułem, bo to konto jest bezpośrednio komitetu i dostęp mają dwie osoby.
Funfel nazywa się teraz Lady. Pani mówiła, że Antoś (jej nowy towarzysz) odstąpił jej posłanie i leży na podłodze. Całkiem go dziewczyna zawojowała, taki pantoflarz ;P. Ogólnie wszyscy są zadowoleni, a dziewczynka dopasowała się idealnie.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie wspaniale informacje :)
Niestety praca mnie totalnie zawalila i nawet podnosic nie dalam rady.. ale o Funfelce pamietalam i myslami z nia bylam :)
Bede zagladala i fotki ogladala :)

pozdrawiam

Posted

Na pewno przed sterylką się spotkamy. W tej chwili walczymy o innego psa. Raf ze złamaniem otwartym, zmasakrowanym stawem biodrowym i zakażeniem miał dzisiaj do mnie przyjechać z Warszawy, ale niestety uciekł.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/226324-Uciek%C5%82-Raf-w-typie-BC-ma-z%C5%82amanie-otwarte-Warszawa!
Sytuacja jest dramatyczna, on nie przeżyje za długo, musi dostać leki.
Proszę o udostępnianie i rozsyłanie:
http://www.facebook.com/events/354555081269416/?context=create

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Widziałam wczoraj Funfelke! A raczej Lady ;). Przyszli do weterynarza się umówić na strylkę, która właśnie się odbywa. Sunia wygląda świetnie, przytyła już 3 kg. Antoś ją uwielbia i nie odstępuje na krok. Inne psy nie mają prawa się zbliżać (zakochał się chłopak). Ogólnie sunia czuje się świetnie, zadomowiła się. Mnie przywitała bez szczególnego entuzjazmu ;). Cieszyła się, ale nie tak jak wcześniej. Za to swojej Pani nie odstępowała na krok. Ma ładny apetyt, ale się śmiali, że to typowo domowy pies, bo spacer owszem, ale bez przesady. Kanapowiec. Zdjęcia następnym razem, bo byłam z Rafem po amputacji i nie dałam rady porobić.

Dziewczynka już po zabiegu. Wszystko w porządku choć mocno krwawiła. Już jest w domku i dochodzi do siebie.

Edited by Macia
Posted

[quote name='Macia']Widziałam wczoraj Funfelke! A raczej Lady ;). Przyszli do weterynarza się umówić na strylkę, która właśnie się odbywa. Sunia wygląda świetnie, przytyła już 3 kg. Antoś ją uwielbia i nie odstępuje na krok. Inne psy nie mają prawa się zbliżać (zakochał się chłopak). Ogólnie sunia czuje się świetnie, zadomowiła się. Mnie przywitała bez szczególnego entuzjazmu ;). Cieszyła się, ale nie tak jak wcześniej. Za to swojej Pani nie odstępowała na krok. Ma ładny apetyt, ale się śmiali, że to typowo domowy pies, bo spacer owszem, ale bez przesady. Kanapowiec. Zdjęcia następnym razem, bo byłam z Rafem po amputacji i nie dałam rady porobić.

Dziewczynka już po zabiegu. Wszystko w porządku choć mocno krwawiła. Już jest w domku i dochodzi do siebie.[/QUOTE]

[COLOR=#222222][FONT=Verdana]Miło przeczytać, ze Funfelka ma swoje miejsce, swój dom, w którym ludzie roztaczają nad nią opiekę.
Z drugiej strony byłoby mi chyba ciut przykro, że pies, któremu poświęciłam sporo czasu nie zwraca na mnie specjalnie uwagi... ale może to znaczy , ze teraz bardziej jest związana ze swoja rodziną.

Co do sterylki, to dobrze, że jest już po , ale niedobrze chyba, ze tak krwawiła. Co było tego powodem? I czy juz jest lepiej?[/FONT][/COLOR]

Posted

My zauważyłyśmy w trakcie wizyt poadopcyjnych (już ponad 150 za nami), że psy które w nowych domach mają dobrze nie zwracają na nas szczególnej uwagi. Natomiast te trzymane w złych warunkach nawet po dłuższym czasie nas poznają (co widać, bo pies agresywny do wszystkich na nasz widok się cieszy). Mnie to nieszczególnie rusza, że Funfel na mnie uwagi nie zwracała. Mam kontakt z częścią moich tymczasów (taki stały, nie wizyty PA) i większość niespecjalnie na nas reagują. Cieszą się owszem, ale może się boją, że je zabierzemy ;). Widać po prostu przywiązanie do nowej rodziny.
Krwawiła z podskórza czyli to nic takiego, ale po prostu krwi było dość dużo, a wtedy zawsze jest stres, że to może z brzucha. Ale wszystko jest dobrze.