wtatara Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 [FONT=Times New Roman]Dlaczego jedne psy mają pełną miskę, miękkie posłanie i do końca życia zapewnioną miłość i bezpieczeństwo, [/FONT] [FONT=Times New Roman]a inne nigdy nie dostają szansy na spokojne i godne życie u boku człowieka? [/FONT] [FONT=Times New Roman]Mały Książe uczył, że jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoimy. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Byli właściciele psów z tego wątku takiej odpowiedzialności nie czuli.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Porzucili swe psy na pustkowi, bez szans na przeżycie, bez krzty żalu.[/FONT] [FONT=Times New Roman]W swym nieszczęściu psy odnalazły odrobinę nadziei - wszystkie trafiły na kobiety, które nie potrafią przejść obojętnie obok cierpienia.[/FONT] [FONT=Times New Roman]W czasie największych mrozów dokarmiały psy, próbowały zrobić prowizoryczne schronienia, czuwały. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Być może dzięki tej opiece zwierzęta żyją. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Ale nadal nie mają domu, czeka je los bezdomnych.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kobiety zwróciły się o pomoc w znalezieniu chociaż niektórym z nich domu, bo same mają spore gromadki swoich zwierząt. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Obie kobiety są samotne, obie nie mogą liczyć na pomoc i zrozumienie w miejscowościach, w których mieszkają. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Wszystkie psy są w dwóch miejscowościach w okolicach Zamościa (ok. 25 km). [/FONT] [FONT=Times New Roman]Po raz kolejny bardzo proszę o pomoc, o ogłoszenia, moze ktos zechce pomóc na FB?[/FONT] [FONT=Times New Roman] Byc może to szansa dla niektórych z nich na to drugie, lepsze życie... [/FONT] [FONT=Times New Roman]Postaramy się, aby psy będą zaszczepione, a suczki wysterylizowane przed wyjazdem do nowego domu. Jednym z nich jest Tobi [/FONT] Tobi ma około roku kontakt: [email protected] 609160440 Quote
Tola Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Jestem u Tobiego. Mma nadzieję, ze malec znajdzie niedługo swój dom... Tobi jest młody, lubi ludzi - nic tylko brac i kochac. Quote
rita60 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 (edited) Też jestem i też mam nadzieję,że nie będzie długo czekał. http://www.dogomania.pl/threads/224052-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-25-og%C5%82osze%C5%84-5-z%C5%82-50-og%C5%82osze%C5%84-10-z%C5%82?p=18905957#post18905957 Edited March 27, 2012 by rita60 Quote
Agula99 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Tobiś ale ty śmieszniutki jesteś, straszny słodziak z ciebie to widać na pierwszy rzut oka :) super piesek, życzę dużo szczęścia :) i super domek na już!!! Quote
ania z poznania Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Tobi jest śliczny, w typie border teriera, miejmy nadzieję, że szybko dom znajdzie.... Quote
Tola Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 (edited) Postaram się zrobic psiulowi ogłoszenie na Tablicy - zacznę od Lublina. Mam tez prosbę - jakby ktos chciał pomóc w ogłoszeniach - to bardxzo proszę robic je na jakies województwo lub całą Polskę, bo na miejscowe ogłoszenia to ja porobię. Edited March 31, 2012 by Tola Quote
rita60 Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Tola ja już zamówiłam małemu pakiet,czekam na realizację. Quote
Tola Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 rita60 napisał(a):Tola ja już zamówiłam małemu pakiet,czekam na realizację. Bardzo dziękuję:) Quote
Onaa Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Ale słodki brzydalek :). Dam go w formie ogłoszenia na fb. Quote
Tola Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Dogo07 napisał(a):Ale słodki brzydalek :). Dam go w formie ogłoszenia na fb. Dziękujemy:) To kolejna szansa na znalezienie tak potrzebnego domu... Quote
Havanka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 (edited) [quote name='Dogo07']Ale słodki brzydalek :). Dam go w formie ogłoszenia na fb. Dogo, kochana, czy mozesz dołączyć też do ogłoszenia Arabellę? Nie wiem, czy mi się udało: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001490681802 Edited March 30, 2012 by Havanka Quote
Tola Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Havanka napisał(a):Dogo, kochana, czy mozesz dołączyć też do ogłoszenia Arabellę? Dobry pomysł - sunia jest bezdomna, moze ktos pomoze... Quote
zadra Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 W zcartek byłam u Pani.Dostała 10 kg suchej karmy dla kotów i psów,20 kg mięsnych kości i 1o kg suchego chleba oraz tabletki na odrobaczenie kotów.Suczka,ta podobna do Sisi ma cieczkę i wzwiązku z tym wokół posesji było pełno obcych psiaków.Sytuacja jest bardzo trudna. Quote
Tola Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Tak mało osób zagląda do Tobiego. Wciaz czekam na tel, ale cisza ... Quote
Havanka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 rita60 napisał(a):Tola ja już zamówiłam małemu pakiet,czekam na realizację. Czy Tobi ma już ogłoszenia? Quote
karolciasz28 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Jutro raczej nie będę miała jak, ale obiecuję, że do piątku zrobię Tobiemu pakiecik :). Dziewczyny jakbym zapomniała ( co mi się często zdarza;)) to krzyczeć.:cool3: Quote
Tola Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 (edited) Havanka napisał(a):Czy Tobi ma już ogłoszenia? Miał trochę, ale linki zniknęły. Wtatara obiecała, ale jest chyba nadal chora... Zaraz zajrze na wątek innych psów od kobiety, moze tam uchowały się... Ja zrobiłam mu tablicę na Lublin Edited April 16, 2012 by Tola Quote
Tola Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 (edited) Pakiecik ogłoszen dla Tobiego zamówiła rita60 - były tu na wątku... To tablica chyba z tego pakietu http://tablica.pl/oferta/tobi--mlody-pelen-wiary-w-czlowieka-a-bez-domu--zamosc-IDXoJF.html Edited April 16, 2012 by Tola Quote
Havanka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 karolciasz28 napisał(a):Jutro raczej nie będę miała jak, ale obiecuję, że do piątku zrobię Tobiemu pakiecik :). Dziewczyny jakbym zapomniała ( co mi się często zdarza;)) to krzyczeć.:cool3: Karolcia super ! Jakby co, to będę krzyczeć - możesz na mnie liczyć. Tola napisał(a):Miał trochę, ale linki zniknęły. Robiła je chyba karolciasz28... Wtatara obiecała, ale jest chyba nadal chora... Zaraz zajrze na wątek innych psów od kobiety, moz etam uchowąły się... Ja zrobiłam mu tablicę na Lublin. Link do Tablicy też wcięło. Quote
Tola Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='Havanka']Karolcia super ! Jakby co, to będę krzyczeć - możesz na mnie liczyć. Link do Tablicy też wcięło. Tu jest link, ale to nie moje ogłoszenie - ja tylko aktywowałam http://tablica.pl/oferta/tobi--mlody...sc-IDXoJF.html Quote
Recommended Posts