agat21 Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Za każdym razem, kiedy czytam podobne potworności, jakie spotykają zwierzaki ze strony ludzi, myślę, jak niewyczerpana jest inwencja oprawców :angryy: Ale wierzę, że równie niewyczerpana bedzie kiedyś inwencja SPRAWIEDLIWOŚCI. Wracam z bazarku, już zalicytowalam u loozerki na łapki. Na AFN też postaram sie coś wysupłać. Quote
kasiaprodex Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 jest jedna osoba chętna na przekazanie nam rzeczy na akcje bazarkowa tylko ona nie ma cyfrwki. Kto pomoże. ja chwilo jest tez bez cyfrówki. Prosze o kontakt do ludwa. To zawsze troszke pieniążków wiecej ludwa vbmenu_register("postmenu_", true); Zarejestrowany: Mar 2006 Postów: 7 pytanko Witam. Mam pytanko. Ponieważ nie mam cyfrówki, mam za to parę rzeczy, które można by przeznaczyć na bazarek, czy masz możliwość zajęcia się tym? Rzeczy chętnie dostarczę w Warszawie bądź okolicy. Znajdą się książki, trochę kosmetyków, kasty video, jakieś figurki itp. Ewka Quote
jayo Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Sorki, ze pytam: pod czyja dobek jest teraz opieka? Jaki wet wydal diagnoze? Czy mozemy pomoc w tej kwestii - wziac psiaka na konsultacje i sfinansowac ew. czesc kosztow jego leczenia? Quote
Agnie Koty Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 z bazarku Kiwi co każdy domek ożywi zostło trochę grosza, Kiwa pojechała do swojego domu. Kiwka na pewno chiałaby dac to na łapki, zatem przelejemy. Quote
Lulka Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 czyli jednak powazna operacja czeka tego czarnego psiaczka :-( słyszałam, ze ma martwice w tych łapuchnach, ale nie wiedzialam, ze trzeba takiego powaznego zabiegu...biedny niuniek :placz: wystawcie koniecznie aukcje na allegro....tam jest wiele ludzi z dobrym serduchem i na pewno pomogą. Ja wystawiam na nasze zagrzybione onki i ludzie pomagaja! Quote
kasiaprodex Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 jayo napisał(a):Sorki, ze pytam: pod czyja dobek jest teraz opieka? Jaki wet wydal diagnoze? Czy mozemy pomoc w tej kwestii - wziac psiaka na konsultacje i sfinansowac ew. czesc kosztow jego leczenia? dobek jest w Jabłonnej. decyzje co i jakie leczenie oczywiście po konsultacji z wetem. Na dzień dzisiejszy zbieramy pieniązki na opłacenie operacji ( operacja po znajomosci) Quote
kasiaprodex Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 [quote name='loozerka']Tu obiecane aukcje dla łapek, będą jeszcze dwie, ale juz jutro, bo raczej nie dam juz rady...a moze ;)? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3286866#post3286866 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3286651#post3286651 dalam rade, wiec prosze link: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3287642#post3287642 zapraszam na aukcje loozerka cos do ubrania i rozebrania;) Quote
loozerka Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Na razie rozbieranki cieszą sie większym powodzeniem...:D Kasiu, moze zamiast tu post podnosic, lepiej podrzucic same aukcje, bo chodzi o przyciagniecie osób, ktore tego watku nie znaja - do zakupów. Ci, ktorzy tu są, mam nadzieje i tak pomagają :) Quote
Agnie Koty Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 niby tak loozerko, ale może kogoś olsni z domkiem tymczasowym. może da się coś napisać o tych psiakach, w jakim są wieku, czy są ufne. bo to że cierpią i nie mogą się ruszać, to jasne,:placz: :placz: . Quote
kasiaprodex Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 to tak na wszelki niewielki jakby ktos przegapił ;) Quote
bonika Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Coś OKROPNEGO.. A w TV pewnie nic o tym nie było.. - pewnie, różne afery będą wałkować po tysiąc razy a pokazać ludziom jak źli potrafią być i napiętnować to - to tego już nie pokażą.. A kiedy operacja ? - czy jest określony termin i np. nie może być przekroczony ? I ile jeszcze brakuje na oba piesy ? Postaram się jakiś grosik wysłać chociaż :oops: Do góry Biedulki :-( Quote
kasiaprodex Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Agnie Koty napisał(a):niby tak loozerko, ale może kogoś olsni z domkiem tymczasowym. może da się coś napisać o tych psiakach, w jakim są wieku, czy są ufne. bo to że cierpią i nie mogą się ruszać, to jasne,:placz: :placz: . piesio i sunia to młode psiaki. Przypuszczamy że ok 2 lat. Dobek to wiadomo boli go ale jak sie tylko podejdzie do niego to ogonek raz w jedna raz w druga strone. On taki milusiński. Sunia to samo to taka pieszczocha.Ona jest juz w lepszym stanie bo leczenie juz trwa jakis czas ( zdjecia z przed 2-3 tygodni)ale aby mogła normalnie chodzić i stawac na nózke potrzebna jest operacja Quote
Lulka Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 na operacje pewnie jeszcze w ogole nie ma :shake: tak wiec nawet najdrobniejsze wpłaty sie licza, kazdy grosz Quote
GreenEvil Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Kasiu: a na ile wet moze ewentualnie skredytowac operacje??? tak zeby te psiki nie czekaly? pzdr GreenEvil Quote
kasiaprodex Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 na operacje zbieramy. Koszty bieżącego leczenia pokrywa osoba u której sa psiaki ale na operacje to juz nie styknie. To duzy koszt. Quote
kasiaprodex Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 GreenEvil napisał(a):Kasiu: a na ile wet moze ewentualnie skredytowac operacje??? tak zeby te psiki nie czekaly? pzdr GreenEvil dobek będzie mial operacje w piatek lub poniedziałek. Oczywiście kredytowana przez weta. Co do suni to jest w póżniejszym terminie jutro powinnam wiedzieć co i jak Quote
bonika Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Może w tytule podać na której stronie jest numer - niech ludzie wysyłają choćby po 10 zł - tak dużo trzeba zebrać :oops: Ja napisałam AFN i adres bo całe by się nie zmieściło - chyba dojdzie nie ? :razz: Do góry Biedactwa ! Numer konta: 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA dla "łapki z Legionowa" Quote
GreenEvil Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 dalej.. czy sa "aukcje zebracze" ;) na allegro? pzdr GreenEvil Quote
loozerka Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 na AFN jest juz 360 złotych dla łapek- pewnie z ta kwotą 300 przekazaną z akcji dogo... Ale zawsze to juz cos...i w ogole sie ruszyło z wpłatami troche jest tu osob..:)) Agnie, w ogole nie wiem, o czym do mnie piszesz, musze wrocic do wczesniejszych postow, ja dzis tak tylko dobiegam do komputera pomiedzy robieniem innych rzeczy i troche mi wszystko umyka... juz wiem, o czym pisalas:) sie nie zrozumialysmy, ten watek musi być na górze, musi tu sie zebrac jak najwiecej sobó, bo w przypadku tego typu urazow, jak zerwane miesnie, sciegna- czas gra ogromną role przy powrocie do pełnego zdrowia. Mowiac o podnoszeniu posta- mialam na myśli swój post z bazarkami , ktory cytowała kasia :))) Kasiu, jeszcze raz dziekuję za pomoc w trzymaniu bazarkow w górze :) Quote
kasiaprodex Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 z tego co wiem jest jakaś osoba która zbiera pieniążki na operacje Bonda ( takie imie dostał nasz dobek). dziś u Iwony ( osoba u której jest piesio) była kobitka która przekazała pieniążki w wysokości 400 zł na operacje. W sprawie allegro napisalam e-maila z zapytaniem gdzie mozna wpłacac pieniązki oraz gdzie o piesku mozna sie cos więcej dowiedziec. Wiem że na innym forum tez zbierane sa fundusze więc mam nadzieje że to jest własnie to. Na razie czekam na odpowiedz z allegro Quote
nika22 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Kochani dołożyłam swoja cegiełkę, mam nadzieję, że psiaki wyzdrowieją. Sama mam 2 i niedawno odnalazłam swojego Dalmata Dina wiec na los piesków nie jestem obojętna pozdrawiam Monika Zachęcam Wszystkich do oddania choć paru złotych ja sama postaram się namówić jeszcze kilku znajomych:happy1: Quote
kasiaprodex Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 jutro o godz 15 jest pierwsza operacja Bonda. niestety musi byc na raty ze względy na obrazenia. Natomiast operacja suni jest planowana do 2 tyg. Quote
kasiaprodex Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 [quote name='kasiaprodex']z tego co wiem jest jakaś osoba która zbiera pieniążki na operacje Bonda ( takie imie dostał nasz dobek). dziś u Iwony ( osoba u której jest piesio) była kobitka która przekazała pieniążki w wysokości 400 zł na operacje. W sprawie allegro napisalam e-maila z zapytaniem gdzie mozna wpłacac pieniązki oraz gdzie o piesku mozna sie cos więcej dowiedziec. Wiem że na innym forum tez zbierane sa fundusze więc mam nadzieje że to jest własnie to. Na razie czekam na odpowiedz z allegro znalazłam to forum rottka http://www.forum.rottweiler.sky.pl/viewtopic.php?p=25670&sid=1c84e229515a058e47d318f4baacee96#25670 Quote
Recommended Posts