kasiaprodex Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 bardzo prosze o pomoc dla tych psiaków. One nie moga trafic do schroniska bo to dla nich wyrok smierci. Pod schronisko pod które " podlegają" to jedna wykańczalnia. Psiak z musiał przejść wiele kilometrów, gdyż jego łapy są pościerane i przemarznięte. Krew lała się strumieniem. Piesek jest bardzo wycieńczony, w odpowiednich warunkach szybko wróci do formy. Jest mieszanką z rotwailerem, jest młody ( do 2 lat) i ma bardzo ładną sylwetkę. To spokojny i miły pies. Skąd i dokąd wędrował? Może szukał pana, który go wywiózł daleko od domu, a mimo to zwierzak pragnął całym psim sercem wrócić do swej rodziny? Jego "podróż" skończyła się na przystanku autobusowym w Józefowie, nie mógł już iść dalej na poranionych łapach. Położył się bezradny na ziemi i czekał na śmierć. W tej chwili jest opatrzony, ma tymczasowe schronienie, ale na krótko. Bardzo pilnie potrzebuje przyjaznego domu na stałe lub tymczasowego schronienia . Z ostatniej chwili niestety wdała się już martwica, jeśli nie doszła do kości pewnie uda się go uratować ,na dniach będą wyniki. On nie chodzi, tak bardzo go boli. Cały czas leży. Załatwia się pod siebie. Cały czas trzeba zmieniac opatrunki. dziś własnie sie dowiedziałam iz po dokladnych oględzinach weta okazało sie że ten pies był ciągniety za samochodem. czyli nie musiał biec paru kilometrów jak na początku myslano wystarczyło aby samochód do którego był przywiązany szybciej jechał niz psiak mógł biec. Poprostu był ciągniety za samochodem a pózniej porzucony. W najgorszym stanie są jego łokcie -zdarte do samej kości a także kość jest poraniona. Wszystkie poduszki zdarte prawie do zera.Na tylnych łapkach nigdy juz nie będzie pazurków wszystko zdarte do końca. Ta sunia została przejechana przez samochód. Szczeście w nieszczęściu że tylko tylne łapki wpłaty na AFN - " łapki z Legionowa" Prosze o wsparcie finansowe. Koszt leczenia psiaków jest b. duzy.Potrzebne jednemu i drugiemu będzie operacja wstawienia sztucznych ściegni. Koszt wynosi ok 2.500,- na jednego psa czyli razem ok 5.000,-. Znaleziony został wet który zrobi to za połowe ceny czyli ok 2-2.5 tys. zł Prosżę o wpłaty na łapki. One mają szanse na normalene zycie Domy tymczasowe tez potrzebne bo psiaków ogólem przygarnietych na leczenie po wypadkach jest 4 . Dom wygląda jak jeden wielki szpital. Quote
Marlena:) Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Jejku:crazyeye: ..Jakie to okropne..:-( ..a jaki wypadek miał ten drugi psiaczek?? Trzymam kciuki za bidulki :shake: .. Quote
czarna anda Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 cholera - gdzie wplacic pieniadze ?/ iw Quote
Aga_Mazury Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 tak jak napisała kasia...skoro AFN ...ma założyć skarpetkę to dopisek "łapki" kasia dałoby radę dopisac jeszcze miejscowośc do tego dopisku...to czasami ułatwia nam dobrze zinterpretować treśc przelewu... i prosimy o wpłaty... Quote
kasiaprodex Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 Aga_Mazury napisał(a):tak jak napisała kasia...skoro AFN ...ma założyć skarpetkę to dopisek "łapki" kasia dałoby radę dopisac jeszcze miejscowośc do tego dopisku...to czasami ułatwia nam dobrze zinterpretować treśc przelewu... i prosimy o wpłaty... juz dopisałam skarpetra " łapki z Legionowa" Quote
beka Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Cholera. Biedne psy. Mam nadzieję ze nie stracą łapek :( Prosimy o pomoc. Ja w tym miesiącu nie mogę :( bo juz się wypstrykalm z zaskórniaków :( Quote
kasiaprodex Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 czy nikt nie pomoże biednym psiakom?:-( Quote
Wilejkaros Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Jak mogę pomóc? Niestety, z nadmiaru zwierząt w domu nie moge zaoferować tymczasu... ;( Quote
kasiaprodex Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 potrzebne domki tymczasowe dla psiaków a i fundusze także przydatne Quote
paros Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Pomóż, skarpeta na AFN "łapki z Legionowa" Quote
loozerka Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 mogę wystawić bazarek dla psiakow, ale musiałby trwac ok 10 dni i ktoś musiałby sie zając nim po 16 lutego. Bo niestety wyjezdzam na tydzien 17.02 bladym switem i wracam 24 w nocy. pozno. Dlatego taka dlugośc, zebym mogła terminowo wyslac te rzeczy...bo będę mogła to zrobić dopiero 26.02.07 Quote
Tweety Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 biedne psie łapki czekaja na pomoc :modla: Quote
loozerka Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 odezwijcie sie do mnie co z tym bazarkiem, czy ktos sie nim zaopiekuje podczas mojej nieobecnosci, bedzie koordynował wszystko? Bo jesli nie- to tez wystawie, ale dopiero po powrocie, co opozni pomoc o dwa tygodnie... Quote
asiamm Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Jak wyjedziesz to ja Ci mogę podrzucać ten bazarek żeby za daleko nie spadł. Quote
Recommended Posts