anett Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 *Gajowa* napisał(a):Anett bardzo dziękuję za ogłoszenia Klary. absolutnie nie ma za co:lol: niestety nikt nie dzwonił... Quote
*Gajowa* Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Klarze kończy sie karma, wystarczy tylko na 5-6 dni. Quote
*Gajowa* Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Podniosę Klarę... może ktoś zauważy, że za parę dni nie będzie miała co jeść . Quote
anett Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Gajowa jaki jest koszt karmy? niestety jaki by on nie był pewnie na zakup worka mnie nie stać; mogę dorzucić 20zł może ktoś jeszcze się dołożyć?? Quote
tripti Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 ciężko będzie zebrać na karmę bez jakiegoś np bazarku cegiełkowego. Nadal jest mnóstwo psiaków bez żadnych deklaracji w hotelach nawet z samych korabiewic. Jeżeli Klara jest teraz na bezpłatnym hotelu to można poprosić Klub Wytrwałych Baloniarek o pomoc w zakupie karmy. http://www.dogomania.pl/forum/threads/213164-Klub-Wytrwa%C5%82ych-Baloniarek-Razem-mo%C5%BCemy-odnosi%C4%87-sukcesy-%29 Jeżeli jest na hotelu czy bezpłatnym hotelu to można poprosić Kundelkową Skarbonkę (zwrot 15 % w ciągu 6 tyg). http://www.dogomania.pl/forum/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-mo%C5%BCemy-wi%C4%99cej!-POM%C3%93%C5%BB! Może Viva! zgodziłaby się podarować worek karmy??? My możemy odstąpić 12 kg marketowej karmy friskies z zapasów zrobionych wcześniej, tylko na razie brak pomysłów na przekazanie z Mszczonowa/Grodziska Mazowieckiego. Quote
*Gajowa* Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 Uważam, że Viva powinna kupić worek karmy dla Klary. Klara niestety będzie musiała wrócić do schroniska. Została porzucona przez osoby, które ją do mnie przywiozły i zobowiazały sie utrzymywać ją oraz szukać jej domu. Klara została zabrana z Korabiewic tylko na sterylizację wraz z inną sunią, która w klinice zmarła. Klara zabieg przezyła ale za to dzień po zabiegu leżała po prostu na sniegu /luty/ co wzbudziło oburzenie dwóch młodych pań, które przyjechały ją odwiedzić. Jedna z nich p.M., którą znałam wcześniej uprosiła mnie, żeby przyjąc biedną Klarę mimo, że miejsce było dla samca. Jej znajoma miała Klare utrzymywać do czasu znalezienia domu, zapał minął po ok. 10 dniach. Osoba ta wiecej sie nie pokazała, pozostawiając sukę ze zdiagnozowanym rakiem. Pani M. pomagała jeszcze przez jakiś czas - kupiła karmę, woziła ją na operacje i później na kontrolę, zmianę opatrunku. Coraz trudniej było się nam kontaktować, aż wreszcie przestała odbierać moje telefony, nie otrzymałam też odpowiedzi na sms i maila. Suka została z jeszcze paprzącym sie szwem w kubraczku, bez możliwości przemywania rany. Klara miała opłacony pobyt do 24. marca i przez cały czas p.M zapewniała, że da szansę Klarze i bedzie utrzymywać ją do końca maja. Jednak nie odzywa się, robi uniki, udaje, że Klary nie ma, że wątku nie ma. Mam tylko cztery miejsca przygotowane dla dużych psiaków i niestety Klara dłużej nie może zostać. Jest już całkiem zdrowa, w dobrej kondycji. A może p.M wypowie się na wątku i wytłumaczy swoje postępowanie... może się mylę. Quote
Lemoniada Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Bardzo nieciekawa sytuacja, szkoda Twoich nerwów, Gajowa, i szkoda Klary... Quote
beka Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) A mówiłam że to nie jest pies który znajdzie dom w miesiąc i że trzaba to dokładnie przemyśleć.To ogromna krzywda zawieźć psa po takim czasie do schroniska. Trzeba było zawieźć od razu po sterylizacji :(. Biedna Klara, jak ona sie tam odnajdzie, napewno nie trafi do swojego boksu. Czy psy ją przyjmą? nie pogryzą? Ona boi sie psów :(. Edited May 10, 2012 by beka Quote
beka Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 (edited) DOwiedziałm sie od Gajowej ze zapadła decyzja i suka zostanie odwieziona od Korabiecic. Edit: rozmawiałam z Magdą. Ma zamiar wziąc suczke do Korabiec na dzień otwarty. Poki co nie chce jej tam zostawić ale sama tez nie da rady jej finansowac. :( Edited May 10, 2012 by beka Quote
tripti Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 a może jeszcze zmienić tytuł? rozesłać po ludziach pw? nie wiem może na stronę fb schroniska wrzucić? wystawić ogłoszenia z innym numerem kontaktowym? Quote
tripti Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 dzień otwarty jest 19 maja. Może ktoś mógłby założyć wydarzenie na fb? zmienić tytuł wątku na bardziej dramatyczny? jeszcze trochę czasu jest.... na dniu otwartym raczej nie należy się spodziewać tłumów chętnych do adopcji, reklama tego dnia jest mało widoczna, poza tym to jednak daleko od wawy, chyba więcej dałaby promocja na żywo pod bramą Palucha... szkoda tej psicy, bo dostała szansę miała nadzieję i smutnie to się może skończyć :( Quote
*Gajowa* Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 Klarę wczoraj odwiedziła p.Magda, przywiozła worek 20 kg karmy RC Club HE oraz uregulowała zaległość do końca kwietnia. W ten sposób Klara dostała jeszcze trochę czasu - trzeba go wykorzystać. Byłoby super gdyby znalazła sie na FB na stronie schroniska, nie wiem jak to załatwić. W każdym razie nie możemy zbytnio wybrzydzać z domkiem dla Klary. Oczywiście życzę jej domku z kanapą ale Klara nie pogardziłaby własnym ogródkiem, ciepłą budą , pełną michą i oczywiście kochającymi ja opiekunami. Quote
Astaroth Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Pisałam na pw już dawno że potrzebuję zdjęć i tekst na mail i zamieszczę Klarę na stronie Vivy. Quote
*Gajowa* Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 [quote name='Astaroth']Pisałam na pw już dawno że potrzebuję zdjęć i tekst na mail i zamieszczę Klarę na stronie Vivy.[/QUOTE] Wysłałam maila z tekstem i zdjęciami. Quote
*Gajowa* Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 [quote name='tripti']dzień otwarty jest 19 maja. Może ktoś mógłby założyć wydarzenie na fb? zmienić tytuł wątku na bardziej dramatyczny? jeszcze trochę czasu jest.... na dniu otwartym raczej nie należy się spodziewać tłumów chętnych do adopcji, reklama tego dnia jest mało widoczna, poza tym to jednak daleko od wawy, chyba więcej dałaby promocja na żywo pod bramą Palucha... szkoda tej psicy, bo dostała szansę miała nadzieję i smutnie to się może skończyć :([/QUOTE] Nie mam konta na FB niestety, jedynie tytuł mogę zmienić. Jakieś propozycje ? Klara zaprzyjaźniła się z Lupusem , podrostkiem jej rozmiarów i pięknie sie razem bawią. Quote
beka Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Może uda Ci sie zrobić zdjecia tej parce podczas zabawy? Quote
*Gajowa* Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Starałam się utrwalić psiaki podczas zabawy ale było za ciemno, fotki wyszły beznadziejne. Quote
*Gajowa* Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 Dzis sporo słońca ale pod wielkim dębem, gdzie psiaki mają wybieg nadal dużo cienia Quote
tripti Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Astaroth']czy Klara ma wydarzenie na fb?[/QUOTE] chyba nie ma :( Quote
anett Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Świetne zdjęcia z kolegą:lol: robię jej nowe ogłoszenia Gajowa jakbyś miała jeszcze jakieś fotki wstaw proszę lub prześlij mi bezpośrednio na maila [email protected] Quote
beka Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Jak front pogodowy przejdzie, to wybiorę sie z Kalara na spacer :) Quote
Motylek502 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='*Gajowa*']Uważam, że Viva powinna kupić worek karmy dla Klary. Klara niestety będzie musiała wrócić do schroniska. Została porzucona przez osoby, które ją do mnie przywiozły i zobowiazały sie utrzymywać ją oraz szukać jej domu. Klara została zabrana z Korabiewic tylko na sterylizację wraz z inną sunią, która w klinice zmarła. Klara zabieg przezyła ale za to dzień po zabiegu leżała po prostu na sniegu /luty/ co wzbudziło oburzenie dwóch młodych pań, które przyjechały ją odwiedzić. Jedna z nich p.M., którą znałam wcześniej uprosiła mnie, żeby przyjąc biedną Klarę mimo, że miejsce było dla samca. Jej znajoma miała Klare utrzymywać do czasu znalezienia domu, zapał minął po ok. 10 dniach. Osoba ta wiecej sie nie pokazała, pozostawiając sukę ze zdiagnozowanym rakiem. Pani M. pomagała jeszcze przez jakiś czas - kupiła karmę, woziła ją na operacje i później na kontrolę, zmianę opatrunku. Coraz trudniej było się nam kontaktować, aż wreszcie przestała odbierać moje telefony, nie otrzymałam też odpowiedzi na sms i maila. Suka została z jeszcze paprzącym sie szwem w kubraczku, bez możliwości przemywania rany. Klara miała opłacony pobyt do 24. marca i przez cały czas p.M zapewniała, że da szansę Klarze i bedzie utrzymywać ją do końca maja. Jednak nie odzywa się, robi uniki, udaje, że Klary nie ma, że wątku nie ma. Mam tylko cztery miejsca przygotowane dla dużych psiaków i niestety Klara dłużej nie może zostać. Jest już całkiem zdrowa, w dobrej kondycji. A może p.M wypowie się na wątku i wytłumaczy swoje postępowanie... może się mylę.[/QUOTE] Witam wszystkich nie wiem co mogę napisać, jak się tłumaczyć. Mimo swoich lat i życiowych doświadczeń dałam się nabrać osobie, zupełnie mi obcej na wielkie uczuczucie i chęć pomocy Klarze. W swojej naiwności zawiozłam panią Agnieszkę do hoteliku p. Marty i zaręczyłam za nią i jej czyste intencje. Zaraz po zabiegu, kiedy sunia przebywała jeszcze w klinice p. Agnieszka odwiedzała ją kilka razy dziennie, gotowała jej domowe obiady. Jest to osoba majętna i mieszkająca bardzo blisko p/ Marty w Konstancinie. Niestety tak jak pisze pani Marta miłość i chęć pomocy Klarze szybko minęła. Pani Agnieszka szybko wycofała się z pomocy suni i ja , jak i pani Marta zostałyśmy zupełnie same z bardzo chorym psem... po sterylizacji Klarza przeszła kolejną powazną operacje, rana ciężko się goiła. Przepraszam panią Marte za trudności w kontaktach ze mną. Ja zupełnie nie planowałam pomocy Klarze ani w sensie finansowym ani czasowym. Sama prowadzę bdt w którym w owym czasie miałam dwie sunie na tymczasie i jedną po ciężkiej operacji ortopedycznej. Mam dwoje małych dzieci, w weekedy szkołe technik weterynarii, bezpłatne praktyki w klinice. Czasami brak dnia i doba wydaje się za krótka. Jestem osobą nie pracującą a moja naiwność i zaufanie obcej osobie kosztowała mnie kuż 900zł ( hotel i karma), nie liczę benzyny i czasu na podróże do weterynarza. Oczywiście mogłam zabrać Klare od p. Marty i zawieść ją do Korabiewic i zapomnieć o tej biedulce. Jej los nie interesuje nikogo, wszyscy mają tylko pretensje do mnie że nic nie robię żeby jej pomóc. A ja czuje się zupełnie bezsilna, mam mega ilość własnych problemów rodzinnych, zdrowotnych. Mimo wszystko uważam że Klara ma szanse i prawo na lepsze życie. Zybt wiele osób mocno trzyma kciuki i pomaga w uratowaniu jej od powrotu do schroniska. Jeszcze raz przepraszam i dziękuję p. Marcie za wszystko. Dziękuję Anett i Donce za ogłoszenia i wsparcie duchowe. Pozdrawiam i dziękuję Bekka za chęc pomocy i dobre myśli. Quote
Recommended Posts