paniMysza Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 (edited) Pod koniec stycznia znajoma znałazła psiaka. Nikt go nie szukał, sprawdziłysmy ogłoszenia. Został u Natalii na tymczasie. Od wczoraj Karolek u mnie (zostanie ok 2 tygodnie). W miesiąc nauczył się zachować czystość w domu. Jest chłopakiem około 1,5 letnim. Waży 6 kg. Jego ZALETY: * bardzo towarzyski * przylepa * lubi inne psy, jest uległy (moich suczek sie boi) * gania koty ale na zasadzie "hej! pobaw się ze mną" * lubi dzieci * szybko uczy się komend * pieknie chodzi na smyczy *daje sobie zrobic wszytsko: czyszczenie uszów, zębów, wmuszanie tabletek jets bardzo dzielny i grzeczny u weterynarza WADY Karolka: * niestety jest uciekinierem ( ucieka , gdy jest zestresowany, prawodopodobnie jakaś skaza z przeszłości) * ma ADHA , jest bardzo często bardzo pobudzony * szczekliwy (ale to jest jeszcze do wypracowania) Karolek z Natalią uczęszcza na treningi organizowane przez Fundację 2 Plus 4. Chciałybyśmy, aby po adopcji Karolek kontunuował pracę nad posłuszeństwem, aby wyeliminować ucieczki. Trzeba przyznać, że przy odrobinie pracy Karolek robi ogromne postępny. Kontynuacja szkolenia za darmo;) Jets to piesek, który może mieszkać z dziećmi, dobrze, aby miał dobre towarzystwo do zabawy, lubi bawić się piłką, biegać, szaleć. Ale też potrzebuje odwpowiedzialnej rodziny, która będzie Karolka przez pierwsze kilka miesięcy wyprowadzac tylko na smyczy i będzie uczęszczać na treningi. Warunki adopcji Karolka: - wizyta przedadopcyjna - podpisanie umowy adopcyjnej - uczęszcanie na bezpłatne treningi z Karolkiem na terenie Wroclawia minimum raz w tygodniu (organizowane przez Fundację 2 Plus 4) Karolek jest cudnym stworzeniem, ale trzeba mu poświęcić CZAS. Oto zdjęcia Karolka: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3215902242568.159102.1416712855&type=3 Wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/#!/events/360248214008003/ Filmik z Karolkiem: http://www.youtube.com/watch?v=uzqcXyif7Nw Karolka czeka jutro kastracja. Edited April 15, 2012 by paniMysza Quote
paniMysza Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 (edited) Bardzo prosze o pomoc w ogłaszaniu Karolka. Ja zrobię małemu ogłoszenie na tablicy. Tekst do ogłoszeń: Karolek to młody (ok 1,5 roku), mały (ok 6 kg) i wyjatkowo pozytywny piesek. ZALETY KAROLKA:bardzo towarzyski, przylepa, lubi inne psy, gania koty ale na zasadzie "hej! pobaw się ze mną", lubi dzieci, szybko uczy się komend, daje sobie zrobic wszystko: czyszczenie uszów, zębów, wmuszanie tabletek jets bardzo dzielny i grzeczny u weterynarza, pieknie chodzi na smyczy, bez problemu zostaje sam w domu (nie niszczy). WARUNKI ADOPCJI: wizyta przedadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej, uczęszcanie na BEZPŁATNE treningi z Karolkiem na terenie Wroclawia minimum raz w tygodniu (organizowane przez Fundację 2 Plus 4). Kontakt w sprawie adopcji: 603 799 110 lub 694 478 049 Edited March 21, 2012 by paniMysza Quote
monika083 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 boziu jakie cudo, ´dobrze, ze bedzie wykastrowany, trzymam kciuki moge pomoc w oglaszania, nie wiem czy jeszcze dzis ale jutro rano napewno mu porobie. Quote
monika083 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Prawie York-Karolek dla aktywnych ludzi:) Karolek zostal znaleziony na ulicy,niestety nikt go nie szukal i trafil do domu tymczasowego gdzie czeka na nowych, odpowiedzialnych opiekunow. To mlody, ok 1,5 roczny piesek w typie Yorka, jest maly i wazy 6 kg. Karolek zostaje grzecznie sam w domu,nie niszczy, nie szczeka-co jest duzym plusem. Jak na teriera przystalo jest bardzo zywy,aktywny i wszedzie go pelno,niestety ma sklonnosci do ucieczek-myslimy, ze specjalny trening dla psow przyniesie pozytywne skutki-dlatego zapewniamy Karolkowi BEZPLATNE lekcje na terenie Wroclawia,organizowane przez Fundacje 2Plus4 -na ktorych uczeszczanie(minimum raz w tygodniu) beda musieli zobowiazac sie nowi wlasciciele psiaka.Szukamy dla niego aktywnych ludzi, chetnie z grzecznymi dziecmi. Karolek jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Warunkiem adopcji jest : *podpisanie umowy adopcyjnej *wizyta przed i poadopcyjna *uczeszczanie na w.w trening z Karolkiem. Kontakt w sprawie adopcji: 603 799 110 lub 694 478 049 Quote
paniMysza Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 monika083 napisał(a):boziu jakie cudo, ´dobrze, ze bedzie wykastrowany, trzymam kciuki moge pomoc w oglaszania, nie wiem czy jeszcze dzis ale jutro rano napewno mu porobie. bardzo dziekuje:) za chwilę wstawię jeszcze kilka jego fotek. Quote
monika083 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 paniMysza napisał(a):bardzo dziekuje:) za chwilę wstawię jeszcze kilka jego fotek. czesto w ogloszeniach trzeba wpisywac osobe do kontaktu(imie) co wpisywac? Quote
paniMysza Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 pierwszy nr natalia, a ten drugi paulina. wielkie dzieki! Quote
Poker Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Śliczności , dla mnie bardziej w typie westa niż Yorka. Quote
monika083 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Poker napisał(a):Śliczności , dla mnie bardziej w typie westa niż Yorka. w kazdym razie w typie teriera:) Quote
Korenia Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Ze znalezieniem domu dla takiego przystojniaka to chyba problemu nie będzie ;) Quote
paniMysza Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Korenia napisał(a):Ze znalezieniem domu dla takiego przystojniaka to chyba problemu nie będzie ;) mam nadzieję, ale to musi byc dom odpowiedzialny, aktywny, który będzie miał chęć, zeby z karolkiem popracować. szkolenie obowiązkowe, ale darmowe, wiec w sumie wielki bonus dodawany do pana karolka:) Quote
Korenia Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 paniMysza napisał(a):mam nadzieję, ale to musi byc dom odpowiedzialny, aktywny, który będzie miał chęć, zeby z karolkiem popracować. szkolenie obowiązkowe, ale darmowe, wiec w sumie wielki bonus dodawany do pana karolka:) Może się znajdzie taki jak dla Magdowego Maćka :) Quote
paniMysza Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 najlepiej jakby ktos chciał z nim ćwiczyc np. agility. on ponoć bardzo szybko sie uczy i jest chętny do zabawy. generalnie uwielbia ludzi i spacery:) Quote
Korenia Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 paniMysza napisał(a):najlepiej jakby ktos chciał z nim ćwiczyc np. agility. on ponoć bardzo szybko sie uczy i jest chętny do zabawy. generalnie uwielbia ludzi i spacery:) Dokładnie. Maćkowi się udało, i agility, i frisby ćwiczy ;) Quote
paniMysza Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 a państwo od maćka nie chcą czasem drugiego psiaczka?:) Quote
Korenia Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 paniMysza napisał(a):a państwo od maćka nie chcą czasem drugiego psiaczka?:) Maciek ma już dwójkę przyrodniego rodzeństwa ;) Quote
Onaa Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Ale słodziak :). Mogę go dać na fb w formie ogłoszenia ? Quote
paniMysza Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 [quote name='Dogo07']Ale słodziak :). Mogę go dać na fb w formie ogłoszenia ? dziekuje:) tutaj jest jego wydarzenie: http://www.facebook.com/events/360248214008003/ tylko na razie szukamy mu domu we wrocławiu, bo tutaj zapewnione ma darmowe szkolenie:) Quote
Onaa Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Ja prowadze profil Kudłacze do adopcji , dlatego pytam :). Quote
paniMysza Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Dogo07 napisał(a):Ja prowadze profil Kudłacze do adopcji , dlatego pytam :). będe bardzo wdzieczna:) Quote
monika083 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 (edited) http://tablica.pl/oferta/prawie-york-karolek-dla-aktywnych-ludzi-IDTLSj.html http://zwierzeta.anonse.pl/dolnoslaskie/wroclaw/psy,594/prawie-york-karolek-dla-aktywnych-ludzi,3816012.html?type=free http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Prawie-York-Karolek-dla-aktywnych-ludzi,61227 Edited March 21, 2012 by monika083 Quote
Recommended Posts