Maciek777 Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 [quote name='Akrum']A Lenka - dobrze, że nie jest już sama w boksie, bałam się że się znów wycofa.[/QUOTE] Lenka robi postępy, a to za sprawą Muffinki:-) Każdy by się rozruszał przy takim bieganiu i skakaniu. Niech Muffinka zrobi ile może dla Lenki bo od wtorku będzie rozdzielona z racji sterylki. No, a Mai szkoda, ale może akurat szczęście się do niej uśmiechnie:-) Quote
Maciek777 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 Muffinka (dawniej Murzynka:eviltong:) jedzie dzisiaj ze mną na 14 na sterylkę. Jak ona zniesie najbliższe dni przy jej zwariowanym sposobie bycia to ja nie wiem:shake: Quote
Akrum Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Myślałam, że mam w domu kubraczek posterylkowy, który by pasował na Muffinkę, ale nie mam. Muszę zadzwonić do Emmy, może ma taki odpowiedni. Jeśli nie i wet nie będzie miał, to kicha... Quote
Maciek777 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 (edited) No i Muffina jest już PO. Teraz wypoczywa u mnie. Trzęsła się jakby z zimna więc jest opatulona:-) Aż wierzyć się nie chce , że ona tak potrafi leżeć spokojnie... Teraz ciągle leży. Jest osłabiona. [IMG]http://img152.imageshack.us/img152/391/dscf4785k.jpg[/IMG] Edited May 15, 2012 by Maciek777 Quote
Pyrdka Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Biedactwo kochane. Wracaj maleńka szybciutko do zdrowia. Quote
Montana Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Oj tam,kilka dni i da Wam popalić:)Ciekawe jak Corsiak zniesie cięcie. Quote
Penny Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Montana']Oj tam,kilka dni i da Wam popalić:)Ciekawe jak Corsiak zniesie cięcie.[/QUOTE] Ja wiem, że będzie znów szaleć jak dawniej, ale kiedy na nią patrzę (dzisiaj wróciła do hoteliku) to tak smutno mi się robi. Brakuje mi jej podskoków i pozytywnego szaleństwa. Corsuś już po ciachaniu. Niedługo wróci do hoteliku i będzie odpoczywał. Quote
Maciek777 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 [quote name='Montana']Czekam na fotki.[/QUOTE] Nie miałem przy sobie aparatu i właściwie nawet nie było co obfocić bo Corso w sumie nic się nie zmienił - jest tylko spokojniejszy, ale dokładniej o tym to napiszę na jego wątku. Teraz coś dla miłośników Mai: [IMG]http://img12.imageshack.us/img12/2320/dscf4753e.jpg[/IMG] [IMG]http://img842.imageshack.us/img842/3370/dscf4748l.jpg[/IMG] ...i Muffinki (fotki sprzed wczoraj): [IMG]http://img16.imageshack.us/img16/936/dscf4752w.jpg[/IMG] [IMG]http://img827.imageshack.us/img827/3353/dscf4747j.jpg[/IMG] Quote
Montana Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Chcę byście wiedzieli,ze Maja ma uraz psychiczny,mianowicie jej poprzedni właściciel,który miał ją od szczeniaka targnął się na życie a Maję przywiązał obok siebie,także ma psina szok w pamięci.Potrzebuje napewno spokojnego domku i miłości. Quote
Pyrdka Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Biedna Majeczka. Ta psina jest taka kochana i spragniona kontaktu. Jej naprawde potrzeba dobrego i spokojnego domu. Quote
Akrum Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 ciekawe jak się miewa Kuleczka. Niedługo będzie trzeba się do Państwa przypomnieć i ustalić termin sterylizacji. Quote
Pyrdka Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Pan czeka na Mufinkę i bardzo się cieszy. Zobaczymy jak dogada sie z jego psiakiem? Trzymajcie ciotki kciuki. Quote
Penny Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Biorąc Muffinkę do samochodu przygotowywałam się na szaloną jazdę, jednak byłam mile zaskoczona zachowaniem Muffinki - grzecznie siedziała na tylnym siedzeniu i jakby jej nie było :) Teraz spokojnie siedzi w pokoju. O 17:30 Pyrdka i Akrum zabierają małą do domu :) Quote
Montana Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Jak będzie możliwość to wstawcie fotki z nowego miejsca. Quote
Akrum Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Niestety wczoraj byłam tak zagoniona, po pracy wpadłam do domu, zabrałam moje psiule na krótki spacer i już był czas wyjazdu z Muffinką. Ze wszystkiego zapomniałam aparatu zabrać. Muffinka dostała od nas na nową drogę życia niebieską obróżkę i smyczkę :) A co do DS: Państwo bardzo kochają swoje zwierzaki, szczególnie Pan. Domek na wsi, oczywiście świnki, kurki, 2 kotki i dwa psy :) Piękna zadbana suczka owczarka coli, mega przyjazna do ludzi i innych zwierząt. Nawet na nas nie szczeknęła, nawet nie warknęła na nas, a przecież widziała nas pierwszy raz. Tylko by się przytulała :) Drugi pies: owczarek niemiecki - ma swój kojec, ale 3 razy na dzień jest wypuszczany + idzie na długi spacer z Panem + na noc ma otwarty kojec i może biegać do woli. A w dzień jak mu się zachce, to sam sobie z kojca wyskakuje i biega po podwórku. ONek jest około 3 letni, mega pozytywny psiak, chciał się bawić i bawić :) Okolica super. Za podwórkiem jest państwa pole, gdzie jest stawek, w którym psiaki się latem taplają i ochładzają. Pole jest dość duże i Pan specjalnie wykasza sobie ścieżkę, żeby móc chodzić z psiakami pod las na długie spacery :) Wracając do Muffinki - w aucie nam zwymiotowała, ale jechała bardzo, bardzo spokojnie. Na dzień dobry gdy przekroczyła przez furtkę, zaburczała i kłapała na suczkę owczarka coli, ale po chwili już było ok, tolerowały się i między nimi szybko przyjaźń zakwitnie. Gorzej było z relacją Muffinki i ONka. Ale to nie z winy ONka, tylko Muffinki. ONek, to duży, psiak (szeroki), z dużą dawką pozytywnej energii i Muffinka się chyba wystraszyła jego masy i zaczęła kłapać i kłapać i burczeć. I tu będzie trzeba trochę nad ich relacjami popracować. Zobaczymy, czy się dogadają. Fajnie by było, bo wtedy Muffinka miałaby fajnego kompana do zabaw. ONek skakał koło niej, merdał ogonem, zachęcał do zabawy, jednak Muffinka pokazała, że nie ma ochoty na spoufalanie i dziobała na prawo i lewo. Pan będzie musiał trochę nad ich relacjami popracować, chodzić na wspólne spacery, może Muffinka się szybko z ONkiem oswoi i zaprzyjaźni. Zapoznała się z kurami, potem sama poszła do chlewika, ale gdy świnki zaczęły kwiczeć, to szybko uciekła z podkulonym ogonkiem ;) Ogólnie - to będzie sunia Pana, już sobie go wybrała, cały czas wdrapywała się do Pana na kolana i dawała mu buziaki. Potem poznała malutkich wnuczków państwa, jeden jeszcze kilkumiesięczny siusiumajtek, drugi może z 3 letni chłopczyk. Oczywiście Muffinka mega łagodna, merdała ogonkiem i polizała chłopczyka jak ją głaskał :) Jeśli Muffinka się dogada z ONkiem, to na prawdę będzie miała suuuper domek. Taki w sam raz dla niej i jej niespożytkowanej energii. Umowę podpisaliśmy, ale Państwo wiedzą, że jakby jednak mimo upływu czasu psiaki się nie dogadały, to zawsze może Muffinka wrócić. Uprzedziłyśmy, że będziemy dzwonić często, a Państwo już nas zaprosili, byśmy w odwiedziny za jakiś czas przyjechały. Za sterylkę Muffinka wykładałam ja i Pan wczoraj mi pieniążki zwrócił. Wczoraj Muffinka miała dużo wrażeń, same nowe zapachy, tyle nowych zwierzaków poznała. Więc mam nadzieję, że kilka dni i oswoi się z całym otoczeniem, z nowymi ludźmi, że zaakceptuje ONka i wszystko się fajnie ułoży. Quote
Pyrdka Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 (edited) Tak domek super. Miłosci jej nie zabraknie. Mam nadzieję,ze psiaki się dogadają. Po południu zadzwonię. Edited May 25, 2012 by Pyrdka Quote
Pyrdka Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 U Mufci wszystko w porządku. Dzisiaj już nie kłapała na Pirata i razem biegali po ogrodzie. Pani powiedziała,ze to fajna i inteligentna sunia. Quote
Maciek777 Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 Powodzenia Muffino:-) Teraz jeszcze tylko Maja została... Quote
Penny Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 [quote name='Pyrdka']U Mufci wszystko w porządku. Dzisiaj już nie kłapała na Pirata i razem biegali po ogrodzie. Pani powiedziała,ze to fajna i inteligentna sunia.[/QUOTE] Myślałam, że więcej czasu zajmie jej przyzwyczajanie się do kolegi, a tutaj takie zaskoczenie. Pewnie Muffinka zrozumiała, że Pirat nic jej nie zrobi, że chce się z nią tylko bawić. Muffinko taki fajny domek Ci się trafił - bądź w nim szczęśliwa :) Quote
hotelterier5 Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Muffinka w nowym domu przejmie pewnie rolę rozrusznika- idealne dla niej zadanie. Quote
Recommended Posts